Knjige/ Ljubezenski in chicklit romani

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a le@ » 18. Maj. 2007 14:07

jupi, dejva ZS naprej, da naju ne bodo t glavni kregal... :D
Že pišem! :wink:
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 26. Maj. 2007 16:31

Men je biu pa zlo fajn roman Martinca Bojana z naslovm Izberi svojo ljubezen(Srečanje v festivalu), k je biu gl. junak, ki je imel ženo+dva otroka, zaljubljen v 20letno študentko, s katero je nakoncu knjige zaživel srečno življenje, po katerem je hrepeneu že prej, in prej mu pa ni blo dano. ful fajn :)
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 09. Jun. 2007 8:22

v zadnjem času sem prebrala:
Strastna zapravljivka in njena sestra
Pet četrtin pomaranče
Vroči diamanti
in
Laž v postelji

vse so mi ble všeč, pač poletno branje ;D .
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jun. 2007 11:49

kr.ena napisal/-a:Tony Parsons: Moški in žena
No ja, bila mi je bolj všeč kot Moški in fant istega avtorja. Tako easy branje.

Prebrala sem še njegovo Družina je zakon
Naprej ne berite, če nočete vedeti razpleta. :wink:
Sem že mislila, da se knjiga ne bo končala klišejsko, ampak me je razočarala. Tri sestre različnih značajev in ciljev v življenju, ampak na koncu so vse najsrečnejše na svetu s svojimi dojenčki; tudi tista, ki je hotela narediti splav in tista, ki sploh ni hotela imeti otrok ...
Ampak vseeno je prijetno branje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Jul. 2007 22:09

:D
Sem v knjižnici čist slučajno naletela na Shopaholic Ties the Knot(pisateljice Sophie Kinsella) in se prijetno nasmejala..(mal me očitno spomin zapušča, se mi zdi, da sem že brala, pa nisem zihr :?).
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 05. Avg. 2007 1:41

Men se tud zdi prav, da je ta tema mal ločena. Ker (vsaj men) se zdijo ljubezenski romani lahkotnejši. Trenutno sem navdušena nad Noro Roberts in njenim Iskanjem korenin, začela sm pa brat njeno triologijo o bratih :top: . Zadnje čase mi je všeč Gaby Hauptman, ker je cinična in uporabla sarkazem. Čist me je navdušla Anita Shreve- pilotova žena. Drgač pa klasika: Daniele Stell(če sm narobe napisala se opravičujem, kr imena mi delajo preglavice), Amanda Quick, Mary Higgins Clark(ki se mi zdi da je med kriminalko in ljubezensko)...Drgač sem od knjige Ne zapusti me nikdar(angleški pisatelj japonskega porekla, upam da mislim pravo), pričakvala kej drugega , me je pa navdušla ker je drugačna in ni "tipična ljubezenska zgodba).
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 05. Avg. 2007 11:29

*urškica* napisal/-a:Mary Higgins Clark(ki se mi zdi da je med kriminalko in ljubezensko)...Drgač sem od knjige Ne zapusti me nikdar(angleški pisatelj japonskega porekla, upam da mislim pravo), pričakvala kej drugega , me je pa navdušla ker je drugačna in ni "tipična ljubezenska zgodba).

Če se še kaj spomnim, so knjige MHC predvsem kriminalke ... Knjige Ne zapusti me nikdar pa osebno ne bi uvrstila med lahkotne in ljubezenske romane. :?

Drugače pa trenutno berem fantaaastično knjigo: Be Careful What You Wish For. Tako me je do sedaj nasmejala samo Sophie Kinsella. :D Lahkotno branje, ampak takoooo zeloooo zabavno. :D
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Avg. 2007 0:34

Iii, končno sem prebrala še Shopaholic&Sister - hudo! Ta me je od vseh iz te serije še najbolj nasmejala!
Sem pa v preteklih tednih spoznala eno novo pisateljico, ki jo bom še brala - Marian Keyes, zaenkrat pa Anybody Out There? in Last Chance Saloon .. ful všečno. Knjigi imata po 600strani, ampak jz sem ju "požrla" v 2dneh, res me je pritegnila..sicer kar paše v "chick lit" kategorijo, je pa mogoče mal drugačna od običnih ljubavnih zgodb, ker se šele tam nekje na 200. strani zgodi zaplet in to kar resen - ne pa kot npr. dilema kje se poročit :rofl: -, bolezen, smrt bližnjega.. Ampak ful berljivo, zabavno in ganljivo!
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 21. Avg. 2007 20:27

a lahko sam vprašam kje vi dobite te angleške knjige? ker js bi ful prebrala še kkšno od Kathleen Woodiwiss, pa Amande Quick ker jih je ful mal v slovenščini sam denarja lih nimam za kupovat prek spleta in naročat.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 03. Sep. 2007 9:48

tanika* napisal/-a:a lahko sam vprašam kje vi dobite te angleške knjige? ker js bi ful prebrala še kkšno od Kathleen Woodiwiss, pa Amande Quick ker jih je ful mal v slovenščini sam denarja lih nimam za kupovat prek spleta in naročat.

Tudi v knjižnici se marsikaj najde, vsaj za KOŽ v Ljubljani vem. Pa v knjigarnah (Konzorcij) tudi niso tako zelo drage, žepne izdaje so za manj kot 10€.

Almudena Grandes: Lulu
Dober erotični roman. Seveda če smatram pod "dober" tak roman, kjer me zanima tudi zgodba in stil, ne samo erotika. Za instant užitke ob branju pa je dovolj tudi kaj slabše napisanega :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Sep. 2007 14:32

Tracy Quan: Dnevnik prostitutke z Manhattna
Bolj dolgočasno kot ne. :? Bere se kot resnična zgodba, malo spominja na Bridget Jones ... večinoma pa precej banalno in redko malce duhovito.

Od knjig s podobno tematiko, ki jih je cel kup, mi je daleč najboljša
kr.ena napisal/-a:--------------------------------------------------------------------------------

Jeannette Agnell: Dekle na poziv

Zelo zanimivo in dobro napisano. Ne sicer v literarnem stilu, še vedno je to "resnična zgodba", ampak za spremembo je avtorica inteligentna in razgledana oseba.
Ima doktorat iz antropologije, predava na faksu, žal samo honorarno, zato rabi dodaten vir zaslužka. In postane dekle na poziv. Hkrati tudi veliko razmišlja o tem in začne predavati predmet o zgodovini in antropoloških vidikih prostitucije - seveda pa nobeden ne sme vedeti, da tudi sama to počne.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Sep. 2007 9:35

Nora Ephron: Moj vrat mi gre na živce
Se kar strinjam z zgoraj "prilinkano" kritiko. Bridget Jones 30 let kasneje. Mogoče malo bolj razmišljujoča in načitana (medtem ko za Bridget nisem prepričana, če je sploh pismena, se Ephronova norčuje iz same sebe, ker se ji ne ljubi brati Prousta), bistvene razlike pa ni.
Moram dobiti v roke kakšno novejšo knjigo Erice Jong (žal ni nič prevedenega). Ona je moje zadnje upanje, da epidemija kokoši ni zajela vseh žensk starejše generacije :? Da se da pisati zabavno, iskreno in hkrati inteligentno. Da ni edina ženska preokupacija depiliranje in trači ...

(saj vem, da so verjetno avtorice knjig inteligentnejše od svojih junakinj. Take knjige pišejo pač zato, da jih več prodajo. Ampak kljub temu ... tale kokošji trend mi ni prav nič všeč)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 28. Sep. 2007 9:40

js zadne čae bereme vse od nore roberts, do zdej so mi bile še vse všeč, ful dobro napisane, ljubezenska zgodba je vedno zanimiva..ma super je uglavnem
Uporabniški avatar
*tinčk*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 5. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a *tinčk* » 29. Sep. 2007 19:57

Tale roman je rud dobr: Kathleen E. Woodiwiss- Zimska vrtnica (bl tak kurbirsko-ljubezenski) :P
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 08. Okt. 2007 16:31

Poison Girl napisal/-a:v zadnjem času sem prebrala:
Strastna zapravljivka in njena sestra
Pet četrtin pomaranče
Vroči diamanti
in
Laž v postelji

vse so mi ble všeč, pač poletno branje ;D .

vroči diamanti so kul, ostalega pa še nism brala :)

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov