Knjige/ kriminalke in detektivke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Krimiči letošnjega poletja:
Agatha Christie: Nema priča (pred leti sem jo brala v angleščini, zdaj je končno izšel prevod)
A. Christie: Mrs. McGinty˙s Dead (ta še ni prevedena)
in ponovno
A. Christie: Zavesa (ena njenih najboljših)
Agatha Christie: Nema priča (pred leti sem jo brala v angleščini, zdaj je končno izšel prevod)
A. Christie: Mrs. McGinty˙s Dead (ta še ni prevedena)
in ponovno
A. Christie: Zavesa (ena njenih najboljših)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Kakšen mesec nazaj prebrala. Potem pa še The Long Dark Tea-Time of the Soul.black napisal/-a:Douglas Adams - Dirk Gently's Hollistic Detective agency
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Nisem še pisala o njemu..par mesecev nazaj sem našla enga, ki je pa tudi mene pritegnil - Colin Bateman.
Všeč mi je serija knjig, kjer nastopa Dan Starkey(*) - nek propadel novinar, ki se vedno znova znajde v središču nekih strašnih dogajanj, izsiljevanj, nasilja, itd. .. in potem izpade kot glavni osumljenec, je pa zgolj po nesreči se zapletel z, kaj pa vem, s hčerko žrtve, in take fore.
Na momente so (men osebno) kakšni detjali mal preveč bolni, ima pa pisatelj smisel za (očitno črni)humor zelo všečen in pa "one-linerje".
Prebrala sem pa te:
-Divorcing Jack (*)
-Shooting Sean (*)
-Wild About Harry (je bil posnet film)
-The Horse With My Name (Dan Starkey)
-Chapter And Verse
-Murphy's Law & Murphy's Revenge (obstaja serija)
-Belfast Confidential (*)
Všeč mi je serija knjig, kjer nastopa Dan Starkey(*) - nek propadel novinar, ki se vedno znova znajde v središču nekih strašnih dogajanj, izsiljevanj, nasilja, itd. .. in potem izpade kot glavni osumljenec, je pa zgolj po nesreči se zapletel z, kaj pa vem, s hčerko žrtve, in take fore.
Na momente so (men osebno) kakšni detjali mal preveč bolni, ima pa pisatelj smisel za (očitno črni)humor zelo všečen in pa "one-linerje".
Prebrala sem pa te:
-Divorcing Jack (*)
-Shooting Sean (*)
-Wild About Harry (je bil posnet film)
-The Horse With My Name (Dan Starkey)
-Chapter And Verse
-Murphy's Law & Murphy's Revenge (obstaja serija)
-Belfast Confidential (*)
-
mojamadonna - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 8. 2008
- Kraj: Ljubljana
Prebral sem kriminalko Na smrt slavni (super - resničnostni šov, en umor, vsi zaprti). Drugače pa priporočam Roberta Ludluma (njegove kriminalke so zakon), Patricia Cornwell (izredno dodelane kriminalne zgodbe s krasnimi detajli) in klasika Agatha Chrisite.
Sem pa prebral nekaj Shledonovih romanov, najbolj me je pritegnil Nič ni večno. Ruth Rendell meni osebno ni najbolj všeč, je pa tudi dobra pisateljica.
Aja, slovenska kriminalka Olje na balkonu - dogaja se v Mariboru. Super detektivka!
Sem pa prebral nekaj Shledonovih romanov, najbolj me je pritegnil Nič ni večno. Ruth Rendell meni osebno ni najbolj všeč, je pa tudi dobra pisateljica.
Aja, slovenska kriminalka Olje na balkonu - dogaja se v Mariboru. Super detektivka!
Sometimes you have to be a bitch to get things done (Madonna)
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
kr.ena napisal/-a:A. Christie: Zavesa (ena njenih najboljših)
A je Poirot notr?
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
Cruela - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2008
Najljubši kriminalki sta mi definitivno
CSI: Crime scene investigation, Na kraju zločina; Mesto greha
in nadaljevanje
CSI: Crime scene investigation, Na kraju zločina; Dvojna igra
Romana sta napisana po uspešni televizijski seriji (katero obožujem tudi sama) napisal pa ju je Max Allan Collins. Prvo je posvetil Chrisu Kaufmannu, forenziku, ki trupla srečuje v resničnem življenju.
CSI: Crime scene investigation, Na kraju zločina; Mesto greha
in nadaljevanje
CSI: Crime scene investigation, Na kraju zločina; Dvojna igra
Romana sta napisana po uspešni televizijski seriji (katero obožujem tudi sama) napisal pa ju je Max Allan Collins. Prvo je posvetil Chrisu Kaufmannu, forenziku, ki trupla srečuje v resničnem življenju.
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
kr.ena napisal/-a:Tess Gerritsen: Izginule
Pravkar sem pa na sredini Tess Gerritsen: Grešnik
Dobri kriminalki, za požret v enem večeru ali dveh.
sem prebrala ta post, pa se odločila, da mal pokukam v knjižnico, sem imela srečo, da sem ju po nekaj dnevih že dobila..in res lahko rečem, da sta knjigi odlični
Res sem ob branju čist not padla..odložit pa je itak nisem mogla tak, da sem več ur presedela pred knjigo in jo požirala z očmi. Res ju pripotočam, ker sta odlični
trenutno pa čakam na Aghato Christie- Nema priča sem tud slišala, da je dobra knjiga in res že komaj čakam da jo dobim
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Včeraj sem prebrala Aghata Christie: Skrivnost modrega vlaka. Meni so vse njene do zdej ful dobre.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
[url=http://www.felix.si/knjigarna/knjiga/1000913/Zvesti_vrtnar__Predani_diplomat_na_sledi_mracnih_farmacevtskih_spletk_v_tretjem_svetu__trda_vezava_/John_le_Carré]John Le Carre: Zvesti vrtnar[/url]
Dobra kriminalka, zanimiv političen triler ... z neklasičnim koncem. Konca itak ni - te stvari se stalno dogajajo. Žal.
M. Crichton: Naslednji gen
Tudi zelo aktualna kriminalka, žal sem premalo seznanjena s tematiko, da bi vedela, kaj je realnost, kaj pa zf (kloniranje ...)
P. Margolin: Divja pravica
Če imate namen brati knjigo, ne preberite tega linka. Sicer pa branja itak ne priporočam. Zelo povprečna kriminalka, kriminalen je predvsem prevod in tipkarske ter pravopisne napake. Edino zanimivo je, kdo je morilec. To vam pa itak povejo na zgornjem linku V čem je poanta vnaprej razkriti morilca?
Dobra kriminalka, zanimiv političen triler ... z neklasičnim koncem. Konca itak ni - te stvari se stalno dogajajo. Žal.
M. Crichton: Naslednji gen
Tudi zelo aktualna kriminalka, žal sem premalo seznanjena s tematiko, da bi vedela, kaj je realnost, kaj pa zf (kloniranje ...)
P. Margolin: Divja pravica
Če imate namen brati knjigo, ne preberite tega linka. Sicer pa branja itak ne priporočam. Zelo povprečna kriminalka, kriminalen je predvsem prevod in tipkarske ter pravopisne napake. Edino zanimivo je, kdo je morilec. To vam pa itak povejo na zgornjem linku V čem je poanta vnaprej razkriti morilca?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Po kar nekaj casa sem spet nasla mal casa za par leposlovnih knjig Mislim, da sem jih prav uvrstila v to rubriko. Nobena od nastetih knjig ni neko zahtevno branje, ampak za krajsanje dezevnih popoldnevov.
David Morrell: First Blood - priporocam, naj vas film ne odvrne od branja knjige, meni je bila vsec. Bolj triler kot kriminalka, konec, ki je neizogiben, je jasen ze na zacetku
Robert Charles Wilson - Spin - za ljubitelje znanstvene fantastike, super knjiga.
P.D. James - Children of men - se se nisem odlocila, kaj je bolj grozno, film ali knjiga......... v pozitivnem smislu
Neil Gaiman - American Gods, preplet mitologije in se marsicesa. Simpaticno.
David Morrell: Assumed Identity, knjiga se lepo bere, ampak konec je katastrofalno zanic, kot bi ga jaz na hitro dopisala zraven, zato ne priporocam.
David Morrell: First Blood - priporocam, naj vas film ne odvrne od branja knjige, meni je bila vsec. Bolj triler kot kriminalka, konec, ki je neizogiben, je jasen ze na zacetku
Robert Charles Wilson - Spin - za ljubitelje znanstvene fantastike, super knjiga.
P.D. James - Children of men - se se nisem odlocila, kaj je bolj grozno, film ali knjiga......... v pozitivnem smislu
Neil Gaiman - American Gods, preplet mitologije in se marsicesa. Simpaticno.
David Morrell: Assumed Identity, knjiga se lepo bere, ampak konec je katastrofalno zanic, kot bi ga jaz na hitro dopisala zraven, zato ne priporocam.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov