Katero zvrst jezika uporabljati na forumih?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
Prvi neprebran prispevek • 121 prispevkov
• Stran 3 od 9
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9
Naslednja
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
nimam nobenih problemov z nerazumevanjem. Če se mi pa že slučajno zgodi, da kaj ne razumeme, pa počas še enkrat preberem in si razložim vsako besedo posebej (če ne gre drugač). Dejstvo je če hočeš nekaj razumet, se boš potrudil,d a boš razumel, tako ali drugače.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
cotkica - Debatorica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Mislim da "jeza" nima zaradi tega kaj delat tukaj. Meni včasih uide kakšna beseda pa jo po domače napišem al pa kakšno črko izpustim. Vse tukaj na forumu pa popolnoma normalno razumem kaj želijo povedati. Edino če je mešanje tujih črk ali pa številk, potem počasneje berem.
Če se pa res ne da prebrat pa spustim.
Če se pa res ne da prebrat pa spustim.
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Ja Sofia, to je to.
Moja poanta je bila: pišemo tukaj zato, da nas drugi razumejo ali pišemo zato, da samo vržemo ven, kar pač mislimo ne ozirajoč se na to ali nas bodo drugi razumeli?
Torej, če nekdo pretirano uporablja slengovske izraze in narečja, spreminja besede in jih obrača na vse možne načine to pomeni, da je njegov cilj nekaj drugega kot razumljivo podajanje informacije.
Verjetno bom tudi jaz začela preskakovati takšne poste.
Vsekakor pa sem tudi jaz proti uporabi w namesto v, ker to že meji na germanske jezike. Torej besedo "vse" bomo po tem takem prebirali kot "fse", "wem" pa kot "vem". Krasno
Moja poanta je bila: pišemo tukaj zato, da nas drugi razumejo ali pišemo zato, da samo vržemo ven, kar pač mislimo ne ozirajoč se na to ali nas bodo drugi razumeli?
Torej, če nekdo pretirano uporablja slengovske izraze in narečja, spreminja besede in jih obrača na vse možne načine to pomeni, da je njegov cilj nekaj drugega kot razumljivo podajanje informacije.
Verjetno bom tudi jaz začela preskakovati takšne poste.
Vsekakor pa sem tudi jaz proti uporabi w namesto v, ker to že meji na germanske jezike. Torej besedo "vse" bomo po tem takem prebirali kot "fse", "wem" pa kot "vem". Krasno
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
tut js se trudm pisat čimbolj razumljivo.drgač pa sej kje pa se sploh še uporablja pravilni knjižnji jezik?še na tvju ne znajo pravilno govort. in to mi gre bl na živce kot pa tu na forumu
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
-
steLLcy - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 8. 2004
- Kraj: CeLjE
Če kdo kdaj česa mojega ne more/ne zna prebrat imam tle spodaj ikonco zs in me naj kontaktira(če upa ).
Pišem pa po razpoloženju, če morm kaj hitro natipkat bolj malo pazim kako pišem, če si vzamem čas pa se malo potrudim. Pravilno se pa ne trudim in dvomim, da se kdaj bom.
Pišem pa po razpoloženju, če morm kaj hitro natipkat bolj malo pazim kako pišem, če si vzamem čas pa se malo potrudim. Pravilno se pa ne trudim in dvomim, da se kdaj bom.
Zadnjič spremenil steLLcy, dne 12. Jan. 2006 12:07, skupaj popravljeno 2 krat.
Waiting in the queue oh whoopee doo
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
Men se ne zdi preveč hudo, se mi zdi pa važno predvsem to, da se ne uporablja kakšnih res narečnih izrazov, katerih veš, da jih drugi ne bojo razumel. Mislim pa da ni potrebe po knjižni slovenščini.
Če se komu zdijo navadni posti nerazumljivi bi moral brat poste od prekmurk, ko so se v svoji temi menle za srečanje na svojem koncu in so pisale v svojem narečju, ker je bla tem itak namenjena njim. Ti je bilo takoj jasno kako lahko res nebi nič razumel
Če se komu zdijo navadni posti nerazumljivi bi moral brat poste od prekmurk, ko so se v svoji temi menle za srečanje na svojem koncu in so pisale v svojem narečju, ker je bla tem itak namenjena njim. Ti je bilo takoj jasno kako lahko res nebi nič razumel
pa pa
-
armandoxxx - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
jest kr pišem v pravi pristni ćefurščini .. .
tko da .. glej on na kolo !
LP
Armando
tko da .. glej on na kolo !
LP
Armando
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Hm... včasih mi grejo kar lasje pokonc, ko preberem kaj zelooo "pogovornega", sploh v ljubljanskem narečju. Me zanima, kako bi bilo, da bi jaz pisala v svojem narečju..
najbolj pa sem trenutno alergična na tole: komplicEram, fErma, ipd. To zame ni pogovorno, ker vsi tako ne govorimo in že meji na narečje..
Saj nasploh se da razumet, samo nevem, ali je nekaterim naš skj tako trd oreh ali kako, da se ne morejo malo bolj potrudit?
najbolj pa sem trenutno alergična na tole: komplicEram, fErma, ipd. To zame ni pogovorno, ker vsi tako ne govorimo in že meji na narečje..
Saj nasploh se da razumet, samo nevem, ali je nekaterim naš skj tako trd oreh ali kako, da se ne morejo malo bolj potrudit?
-
ME to YOU - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2006
mah sej ne gre za to da se ne mormo potrudit..
poanta je v tem, da se tut men zdi..
da smo tu predvsem na "sproščanju" in se družimo bolj kot ne za zabavo...
kamor mi neko pretirano knjižno izražanje tudi ne sodi...
sama pa zelo rada uporabljam slengizme in pogovorno ljubljanščino...
veliiiiiiiiiiik pikic..pa tut kkšnga smajlija..
tko da..
če bo kdo kdaj kkšne pikice zarad mene dobil..naj mi kr javi..
pa se bom popravila
poanta je v tem, da se tut men zdi..
da smo tu predvsem na "sproščanju" in se družimo bolj kot ne za zabavo...
kamor mi neko pretirano knjižno izražanje tudi ne sodi...
sama pa zelo rada uporabljam slengizme in pogovorno ljubljanščino...
veliiiiiiiiiiik pikic..pa tut kkšnga smajlija..
tko da..
če bo kdo kdaj kkšne pikice zarad mene dobil..naj mi kr javi..
pa se bom popravila
Boys are my favourite thing to study!
-
Davorin - Cosmo administrator
- Na forumu od: 24. 6. 2004
Bolj kot narečja (v stilu "nea", "kua", ipd) me moti, da večina uporabnikov forumov NE ZNA ali NOČE uporabljati ločil vsaj približno tako kot veleva pravopis. Pravopis je bil izumljen zaradi lažjega branja in ne zato "da vas zaje***a ... in ne govorim o celotni znanosti pravopisa, le o pravilnem postavljanju ločil.
NPR:
Eto ... brez kakršnega koli narečnega jezika, pa tudi brez enega pravilno postavljenega ločila.
Predvsem me pa moti, ker ljudje surfajo po netu, se pogovarjao, tipkajo, ne znajo pa pisati za net (pa še en link).
Nujno se naučite delati smiselne odstavke, ker v nasprotnem primeru dobimo take (in daljše) sestavke:
Grozljivka. Neprebavljivo!!!
Vsi, ki ste "kul" in pozabljate na ločila, zamislite se nad njihovo funkcijo in enkrat preberite za sabo, potem se potrudite in sestavek postavite pravilno z vejicami, pikami, klicaji, tropičji in predvsem presledki in še enkrat preberite. Razlika bo očitna.
NPR:
Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj.To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.
Eto ... brez kakršnega koli narečnega jezika, pa tudi brez enega pravilno postavljenega ločila.
Predvsem me pa moti, ker ljudje surfajo po netu, se pogovarjao, tipkajo, ne znajo pa pisati za net (pa še en link).
Nujno se naučite delati smiselne odstavke, ker v nasprotnem primeru dobimo take (in daljše) sestavke:
Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........ker je krava temna in noč črna, nekdo prodaja buče na turbo,bol k Murat&Jose al pa bolani bratje,ki ne vedo kako in kaj..piščalke in zmrdovanje,kaj jim je tega treba.Zakaj pa? Vprašajte se,če težko berete,in,če ne.Ker,če,potem, vedite,da te vejice so zato tu,da je za njimi fakin presledek.Isto velja za pike. Ojojojo, kaj naj nardim. Ne vem več nič,čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj??????????????????????? To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.Mislm,meni se zdi čisto okej..Kaj hočem, če sem len/a,da kar smrdi od mene,važno je,da jaz neka napišem,ne pa če bo to za mano kdo bral.Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj??????????????????????? To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.Mislm,meni se zdi čisto okej..Kaj hočem, če sem len/a,da kar smrdi od mene,važno je,da jaz neka napišem,ne pa če bo to za mano kdo bral.Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj??????????????????????? To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.Mislm,meni se zdi čisto okej..Kaj hočem, če sem len/a,da kar smrdi od mene,važno je,da jaz neka napišem,ne pa če bo to za mano kdo bral.
Grozljivka. Neprebavljivo!!!
Vsi, ki ste "kul" in pozabljate na ločila, zamislite se nad njihovo funkcijo in enkrat preberite za sabo, potem se potrudite in sestavek postavite pravilno z vejicami, pikami, klicaji, tropičji in predvsem presledki in še enkrat preberite. Razlika bo očitna.
-
armandoxxx - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
jestpamislimdabimoglvsetkolepisatleposkupidabiblolažjeberljivo
sicersejčekomunivčešlahkoševednozadevneprebere
inčesitoleprebralsialien
LP
Armando
sicersejčekomunivčešlahkoševednozadevneprebere
inčesitoleprebralsialien
LP
Armando