Katero zvrst jezika uporabljati na forumih?

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 11. Jan. 2006 19:23

nimam nobenih problemov z nerazumevanjem. Če se mi pa že slučajno zgodi, da kaj ne razumeme, pa počas še enkrat preberem in si razložim vsako besedo posebej (če ne gre drugač). Dejstvo je če hočeš nekaj razumet, se boš potrudil,d a boš razumel, tako ali drugače.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
cotkica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cotkica » 11. Jan. 2006 19:55

Mislim da "jeza" nima zaradi tega kaj delat tukaj. Meni včasih uide kakšna beseda pa jo po domače napišem al pa kakšno črko izpustim. Vse tukaj na forumu pa popolnoma normalno razumem kaj želijo povedati. Edino če je mešanje tujih črk ali pa številk, potem počasneje berem.

Če se pa res ne da prebrat pa spustim.
Uporabniški avatar
Naty
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: R`dam

Neprebrana objavaNapisal/-a Naty » 12. Jan. 2006 11:04

Ja Sofia, to je to.
Moja poanta je bila: pišemo tukaj zato, da nas drugi razumejo ali pišemo zato, da samo vržemo ven, kar pač mislimo ne ozirajoč se na to ali nas bodo drugi razumeli?
Torej, če nekdo pretirano uporablja slengovske izraze in narečja, spreminja besede in jih obrača na vse možne načine to pomeni, da je njegov cilj nekaj drugega kot razumljivo podajanje informacije.
Verjetno bom tudi jaz začela preskakovati takšne poste.
Vsekakor pa sem tudi jaz proti uporabi w namesto v, ker to že meji na germanske jezike. Torej besedo "vse" bomo po tem takem prebirali kot "fse", "wem" pa kot "vem". Krasno :roll:
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala` » 12. Jan. 2006 11:40

Premaknjeno iz Čustva v Splošno
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 12. Jan. 2006 11:56

no jaz se trudim pisat tak da bi vsi razumeli :)
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 12. Jan. 2006 12:04

tut js se trudm pisat čimbolj razumljivo.drgač pa sej kje pa se sploh še uporablja pravilni knjižnji jezik?še na tvju ne znajo pravilno govort. in to mi gre bl na živce kot pa tu na forumu
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

Neprebrana objavaNapisal/-a steLLcy » 12. Jan. 2006 12:07

Če kdo kdaj česa mojega ne more/ne zna prebrat imam tle spodaj ikonco zs in me naj kontaktira(če upa :P).
Pišem pa po razpoloženju, če morm kaj hitro natipkat bolj malo pazim kako pišem, če si vzamem čas pa se malo potrudim. Pravilno se pa ne trudim in dvomim, da se kdaj bom. ;)
Zadnjič spremenil steLLcy, dne 12. Jan. 2006 12:07, skupaj popravljeno 2 krat.
Waiting in the queue oh whoopee doo
Uporabniški avatar
Dalila
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Dalila » 12. Jan. 2006 12:07

Men se ne zdi preveč hudo, se mi zdi pa važno predvsem to, da se ne uporablja kakšnih res narečnih izrazov, katerih veš, da jih drugi ne bojo razumel. Mislim pa da ni potrebe po knjižni slovenščini.

Če se komu zdijo navadni posti nerazumljivi bi moral brat poste od prekmurk, ko so se v svoji temi menle za srečanje na svojem koncu in so pisale v svojem narečju, ker je bla tem itak namenjena njim. Ti je bilo takoj jasno kako lahko res nebi nič razumel :lol:
pa pa
Uporabniški avatar
armandoxxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a armandoxxx » 12. Jan. 2006 12:18

jest kr pišem v pravi pristni ćefurščini .. .

tko da .. glej on na kolo ! ;)

LP
Armando
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Jan. 2006 12:18

Hm... včasih mi grejo kar lasje pokonc, ko preberem kaj zelooo "pogovornega", sploh v ljubljanskem narečju. Me zanima, kako bi bilo, da bi jaz pisala v svojem narečju.. :?:
najbolj pa sem trenutno alergična na tole: komplicEram, fErma, ipd. To zame ni pogovorno, ker vsi tako ne govorimo in že meji na narečje.. :evil:
Saj nasploh se da razumet, samo nevem, ali je nekaterim naš skj tako trd oreh ali kako, da se ne morejo malo bolj potrudit?
Uporabniški avatar
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ME to YOU » 12. Jan. 2006 13:05

mah sej ne gre za to da se ne mormo potrudit..
poanta je v tem, da se tut men zdi..
da smo tu predvsem na "sproščanju" in se družimo bolj kot ne za zabavo...
kamor mi neko pretirano knjižno izražanje tudi ne sodi...

sama pa zelo rada uporabljam slengizme in pogovorno ljubljanščino...
veliiiiiiiiiiik pikic..pa tut kkšnga smajlija.. :oops:
tko da..
če bo kdo kdaj kkšne pikice zarad mene dobil..naj mi kr javi..
pa se bom popravila :wink:
Boys are my favourite thing to study!
Uporabniški avatar
Davorin
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Davorin » 12. Jan. 2006 13:17

Bolj kot narečja (v stilu "nea", "kua", ipd) me moti, da večina uporabnikov forumov NE ZNA ali NOČE uporabljati ločil vsaj približno tako kot veleva pravopis. Pravopis je bil izumljen zaradi lažjega branja in ne zato "da vas zaje***a ... in ne govorim o celotni znanosti pravopisa, le o pravilnem postavljanju ločil.

NPR:
Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj.To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.

Eto ... brez kakršnega koli narečnega jezika, pa tudi brez enega pravilno postavljenega ločila.

Predvsem me pa moti, ker ljudje surfajo po netu, se pogovarjao, tipkajo, ne znajo pa pisati za net (pa še en link).

Nujno se naučite delati smiselne odstavke, ker v nasprotnem primeru dobimo take (in daljše) sestavke:
Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........ker je krava temna in noč črna, nekdo prodaja buče na turbo,bol k Murat&Jose al pa bolani bratje,ki ne vedo kako in kaj..piščalke in zmrdovanje,kaj jim je tega treba.Zakaj pa? Vprašajte se,če težko berete,in,če ne.Ker,če,potem, vedite,da te vejice so zato tu,da je za njimi fakin presledek.Isto velja za pike. Ojojojo, kaj naj nardim. Ne vem več nič,čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj??????????????????????? To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.Mislm,meni se zdi čisto okej..Kaj hočem, če sem len/a,da kar smrdi od mene,važno je,da jaz neka napišem,ne pa če bo to za mano kdo bral.Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj??????????????????????? To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.Mislm,meni se zdi čisto okej..Kaj hočem, če sem len/a,da kar smrdi od mene,važno je,da jaz neka napišem,ne pa če bo to za mano kdo bral.Ej,meni je to čisto mimo,sploh ne vem,kaj bi..........čisto sem zmedena,on je šel,njegova je prišla, drama.Drama.Hlev.......ne vem,kaj naj naredim.....Ali naj pokličem........ali naj počakam,da ona rodi,ali kaj??????????????????????? To je čista zmeda .. res,...........ne vem,no,kaj naj več storim.Mislm,meni se zdi čisto okej..Kaj hočem, če sem len/a,da kar smrdi od mene,važno je,da jaz neka napišem,ne pa če bo to za mano kdo bral.

Grozljivka. Neprebavljivo!!!

Vsi, ki ste "kul" in pozabljate na ločila, zamislite se nad njihovo funkcijo in enkrat preberite za sabo, potem se potrudite in sestavek postavite pravilno z vejicami, pikami, klicaji, tropičji in predvsem presledki in še enkrat preberite. Razlika bo očitna.
Resistance is futile.

ŽVPL je spet online -> www.zvpl.com
Uporabniški avatar
armandoxxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a armandoxxx » 12. Jan. 2006 13:28

jestpamislimdabimoglvsetkolepisatleposkupidabiblolažjeberljivo
sicersejčekomunivčešlahkoševednozadevneprebere
inčesitoleprebralsialien

LP
Armando
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 12. Jan. 2006 13:32

armandoxxx napisal/-a:jestpamislimdabimoglvsetkolepisatleposkupidabiblolažjeberljivo
sicersejčekomunivčešlahkoševednozadevneprebere
inčesitoleprebralsialien

LP
Armando

napisi tole davorinu na ZS! :D :D :D
Uporabniški avatar
Naty
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: R`dam

Neprebrana objavaNapisal/-a Naty » 12. Jan. 2006 14:34