Katero zvrst jezika uporabljati na forumih?

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 11. Jan. 2006 14:30

mislim da je štajerščina dokaj podobna knjižnemu jeziku, medtem ko ljubljansko narečje niti slučajno... aja pa da ne omenjam prekmurščine... kriza :eek: ...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
Naty
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: R`dam

Neprebrana objavaNapisal/-a Naty » 11. Jan. 2006 14:35

Ja Malena in pikice imaš zelo rada :) :wink:
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 11. Jan. 2006 14:37

srčica* napisal/-a:mislim da je štajerščina dokaj podobna knjižnemu jeziku

sem iz mb... in včasih kakšnega ptujčana nič ne razumem, pa ptuj tud spada pod štajersko ... da ne omenjam okolico mb ali pohorcev

tako, da ne bit tak presplošna ;)
Uporabniški avatar
Malena|8
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Malena|8 » 11. Jan. 2006 15:06

pikice mam pa res rada... :d priznam :D

se bom v naslednje potrudila da pišem manj pikic,...in dodajam manj smeškov...
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 11. Jan. 2006 15:19

Jaz pišem tako kot govorim (večinoma). Če pa ne znate brat, pol me pa tut razumel ne bi, če bi se pogovarjal. :D
Je pa res, da eni malo pretiravajo. :wink:
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a t-e-a » 11. Jan. 2006 15:35

Jz mam še en mal mim vprašanje glede teme ... a majo ljudje, ki živijo v narečno govorečem okolju res večje težave pri slovenščini kot ostali ... pa to zdej sprašujem ker me res zanima ;)
Ker včasih mam občutek, da če je men neki težko, kok težko mora bit pol šele za koga, ki govori v kakšnem narečju ;)

Mislm pa da forum ni namenjen leposlovju :lol: in vsak svoje mišljenje, čustva itd. najboljše lahko opiše v svojem jeziku - se prav svojem pogovornem jeziku, je pa res, da imamo ljudje veliko besed, ki jih mnogi ne razumejo, ker jih vzamemo iz drugih jezikov, starim besedam pripišemo nov pomen itd. in to je res težje razumljiv :wink:
Uporabniški avatar
*teyci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *teyci* » 11. Jan. 2006 16:16

maš prav veš. jez nekaterih tudi nič ne razumem ko tako po svoje povejo. se morm še en čas mantrat pa to da vem za kaj se gre
vsak dan je nov dan, zato se prebudi nasmejan, in probleme daj nastran!!
Uporabniški avatar
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2005
Kraj: SG

Neprebrana objavaNapisal/-a Kunigunda » 11. Jan. 2006 17:07

ma ne vem zakaj bi se zarad tega kdo sekiral...čist brezveze...konc koncov je to forum, kjer naj bi se pogovarjali tk ko da bi v živo govorli in kot je že ena napisala pred mano, če se tu ne zastopi kaj pišem, me tut v živo ne bi noben razumel!

pa nimam nobenih problemov z izražanjem v slovenskem knjižnem jeziku, tut kar se tiče esejev in tega sem redko dobila oceno manjšo od 5, še celo maturo sem nardila z 8 točkami slovenščino...tk da ne vem no...ni da ne bi znala pisat pravilno...gre samo za to, da so ti forumi pač splošno pogovorni, da se ti ni treba glih neki trudit pa pisat v neki težki slovenščini...po možnosti celo z velikimi začetnicami, pravilnimi ločili, presledki za vejicami in drugimi ločili...ah lepo vas prosim... :roll:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 11. Jan. 2006 17:57

a piše kje v cosmo pravilih, da mormo pisat v slovenskem knjižnem jeziku? :gruebel:
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
anna_k
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a anna_k » 11. Jan. 2006 18:08

t-e-a napisal/-a:Jz mam še en mal mim vprašanje glede teme ... a majo ljudje, ki živijo v narečno govorečem okolju res večje težave pri slovenščini kot ostali ... pa to zdej sprašujem ker me res zanima ;)
Ker včasih mam občutek, da če je men neki težko, kok težko mora bit pol šele za koga, ki govori v kakšnem narečju ;)

ah ne, to ne velja. res je, da ima vsako narečje, ne le drugačno izgovorjavo in intonacijo določenih besed in stavkov, ampak tudi sintakso, zato je tvoje vprašanje logično. vendar v praksi ni slovenščina nič bolj dostopna npr. Korošcu kot Ljubljančanu. na faksu imam kolege iz vseh možnih mestec in vasi in nasploh iz vseh koncev Slovenije in, razen tega, da kdo kdaj malce zavija, se znajo vsi zelo lepo knjižno izražati, ko so v to primorani npr. če jih profesor kaj vpraša. še nikoli se ni zgodilo, da bi profesor moral prositi za "prevod".
I forgive you after all
Uporabniški avatar
MK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a MK » 11. Jan. 2006 18:35

Kunigunda napisal/-a:ma ne vem zakaj bi se zarad tega kdo sekiral...čist brezveze...konc koncov je to forum, kjer naj bi se pogovarjali tk ko da bi v živo govorli :roll:

Se strinjam...Forumi nadomeščajo pogovore..smo kot ena velika skupinica ljudi ki namesto ob kavi čveka ob računalniku.. :) Drugače mi je pa na sploh noro poslušat različna narečja, ker so mi skoraj vsa res zanimiva..
Smo kot ena velika familija..Skoraj se pokolemo a še vedno smo kr naprej skupi
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 11. Jan. 2006 18:40

Jochie napisal/-a:astra, niti slucajno ni nate letelo... :)

vem jochie...malo sem se mogla pohvalit... :wink: :lol:
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2005
Kraj: SG

Neprebrana objavaNapisal/-a Kunigunda » 11. Jan. 2006 18:40

t-e-a napisal/-a:Jz mam še en mal mim vprašanje glede teme ... a majo ljudje, ki živijo v narečno govorečem okolju res večje težave pri slovenščini kot ostali ... pa to zdej sprašujem ker me res zanima ;)

ah kje pa, js sem pristna korošica pa nimam nikakršnih težav s pravilno knjižno slovenščino...je pa res da te po intonaciji in izgovorjavi kljub pravilni slovenščini hitro razkrinkajo :wink: sploh korošci smo posebej znani po tem, da kao "pojemo":) je ena primorka moji prjatlci enkrat rekla, če mi ko pišemo esej note zravn pišemo :lol:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 11. Jan. 2006 18:47

srčica* napisal/-a:mislim da je štajerščina dokaj podobna knjižnemu jeziku, medtem ko ljubljansko narečje niti slučajno... aja pa da ne omenjam prekmurščine... kriza :eek: ...

Po moje pa je ravno tisto območje bolj podobno knjiznemu jeziku, se bolj v gorenjskem delu..

Bageera napisal/-a:Jzt pa več al manj nimam nobenih težav.... Me pa moti če kdo namesto I piše Y al pa namesto Č, Š, Ž--> CH, ZH, CZH pa namesto K- Q al pa karkoli.... To mi je pa totalno glupo... Al pa da namesto npr. Prosim napišeš PR8 al pa karkol na ta način... :D

Popolnoma se strinjam! :ja: OMFG
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
karmy21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 6. 2005
Kraj: Cambridgeshire

Neprebrana objavaNapisal/-a karmy21 » 11. Jan. 2006 19:11

zdej pa gmah :lol: