Katero zvrst jezika uporabljati na forumih?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Jst tud kr pike dobim ko vidm w-je, y-e, ch... Sploh ne preberem posta!
Najbolj me pa motijo nepovezani stavki, ko nekateri kar nekaj naklamfajo brez pik in vejic - rabm pol ure da dojamem kje se stavk začne in konča.
Skratka: sleng, tuji izrazi, narečne besede - nič od tega me ne moti, dokler je "berljivo".
Najbolj me pa motijo nepovezani stavki, ko nekateri kar nekaj naklamfajo brez pik in vejic - rabm pol ure da dojamem kje se stavk začne in konča.
Skratka: sleng, tuji izrazi, narečne besede - nič od tega me ne moti, dokler je "berljivo".
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
hrcEk. napisal/-a:predlagam splošno pogovorni jezik (po toporišiču)
oz. knjižno govorico (po urbančiču)
Joooojj jooojjj samo ne strica Toporišiča ... mam že tko nočne more zarad njega
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jochie napisal/-a:FemmeFatal napisal/-a:
metat energijo stran za prevajanje spak polpismenih ljudi.
ponavadi tudi vsebina polpismenih ni vredna energije...
No, sem vedela, da nic ne zamujam.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Hehe, ma Toporišič ma izvirne.. Razporčnica, svaljčnice, trdina, mečina, kaj je še kej tazga?
Če bomo pa take besede (neologizme wannabe) uporabljal, ne bo pa nobenmu nič jasno, o čem se gre..
Če bomo pa take besede (neologizme wannabe) uporabljal, ne bo pa nobenmu nič jasno, o čem se gre..
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
anna_k - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jochie napisal/-a:toporisic je se car, kaksne si sele hrvati zmisljujejo!
npr: novi bonton po hrvasko:
sta 2 in eden kihne. rece tisti, ki ne kihne:
- vi kihnuste???
tisti, ki je kihnil:
- da! hvala sto primjetiste!
aja, drugače se mi pa zdi, da je kar nekaj slavistov tu gor. a kdo lektorira?
I forgive you after all
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
miikena napisal/-a:Hehe, ma Toporišič ma izvirne.. Razporčnica, svaljčnice, trdina, mečina, kaj je še kej tazga?
Ej verjameš al pa ne, lingvisti zlo s pridom uporabljajo te njegove iznajdbe.
Čak kva sem že včer spet slišala na faksu... izprtje.
Ja no, včasih mi postane kar slabo k kakšno tako novo slišim. Pa izročki itd, čeprav na to sem se nekak že navadla.
Men se zdi glupo izumljat nove besede sam zato, ker majo tujci za to besede. Ok, ne rečem, ko pride neka čist nova zadeva (cd, itd.). Sej se da opisno prevajat nekatere zadeve.
-
laram - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2004
A ni bilo nekoč že podobna tema?
No, mene moti pretirano narečje, ko si moraš prav čas vzeti, da prebereš kakšen post. Pa kot večini, gre tudi meni na živce preveč ločil (kakšni klicaji, vprašaji, pa tri pikice, naj bodo res samo tri ... s presledkom jaz sem na začetku vzela navado od bejbike, pa sva kmalu dobili obe opozorilo! ) ...
Mislim, da bi se prav vsak moral malo potruditi, da bi njegov post bil "normalen" ... Saj v večini so; včasih se pa najde kakšen, da dobim ošpice, ko ga berem ...
No, mene moti pretirano narečje, ko si moraš prav čas vzeti, da prebereš kakšen post. Pa kot večini, gre tudi meni na živce preveč ločil (kakšni klicaji, vprašaji, pa tri pikice, naj bodo res samo tri ... s presledkom jaz sem na začetku vzela navado od bejbike, pa sva kmalu dobili obe opozorilo! ) ...
Mislim, da bi se prav vsak moral malo potruditi, da bi njegov post bil "normalen" ... Saj v večini so; včasih se pa najde kakšen, da dobim ošpice, ko ga berem ...
-
Smejkica - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 4. 2005
- Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam
Jst tut nimam večjih težav pri branju. Razen všasih, če kdo ne uporablja ločil, je dost težko prebrat al pa ne najdeš čist takoj smisla v stavku. Na živce mi gredo pa razni y, ch, in podobne take črke. Jst pišem skorej tko kot govorim, ubistvu kšne besede napišem bolj slovnično, ker se pač smešen bere, če je čist tko napisan, kot pa se govori. Pač probejte tko pisat, da se ne uporablja kšnih pretiranih besed v narečju ... tko no, ne čist po domač
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov