Kaj trenutno berete? #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
Prvi neprebran prispevek • 236 prispevkov
• Stran 14 od 16
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
-
Atonka - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
Res res res dobra knjiga je Novorojen od avtorice Margaret Mazzantini. Je katera že brala mogoče?
Gre pa za zgodbo povezano z vojno v Bosni, in kako vojna dejansko vpliva na osebne zgodbe ljudi. O mami, ki se s sinom odpravlja nazaj v Sarajevo, da bi izvedel več o očetu. Ful žalostna zgodba res, še bolj pa ti je blizu, če dejansko poznaš koga ki je sam preživel osebno kalvarijo zaradi vojne Meni so solze kar tekle ... res je mojstrsko napisana, karakterji so odlično razdelani, enako tud čustvene vezi med njimi.
Gre pa za zgodbo povezano z vojno v Bosni, in kako vojna dejansko vpliva na osebne zgodbe ljudi. O mami, ki se s sinom odpravlja nazaj v Sarajevo, da bi izvedel več o očetu. Ful žalostna zgodba res, še bolj pa ti je blizu, če dejansko poznaš koga ki je sam preživel osebno kalvarijo zaradi vojne Meni so solze kar tekle ... res je mojstrsko napisana, karakterji so odlično razdelani, enako tud čustvene vezi med njimi.
-
*pikapoka* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2009
S kresnikom nagrajenega Vojnovića - Jugoslavija, moja dežela.
- deja.pipi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 3. 2013
Rachel Gibson - Ljubezen pod krinko
Podnapisi: http://www.slo-podnapisi.net
- Kampara
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2012
Trenutno berem nov roman od Khaleda Hosseinija, In v gorah odzvanja. Fino fajn! Čustveno branje!
O čem gre knjiga? Kopiram iz emke:
»Tako kot v prejšnjih dveh knjigah gre tudi v tem romanu za družinsko zgodbo več generacij. In to predvsem zato, ker menim, da je v družinskih zgodbah moč najti vse veličastne življenjske teme, od ljubezni, žalovanja, konfliktov, dolžnosti pa vse do žrtvovanja. A je vsaka družina drugačna, vsaka ima svojo enkratno zasnovo, dinamiko in vzkipljive antagonizme, pa če se imajo na videz vsi še tako radi. Zato na to temo obstajajo neskončne različice. Zame so družine uganke, ki jih razrešujemo celo življenje – in to sploh ne nujno uspešno. Rad raziskujem, kako se ljudje v družinah poskušajo povezovati, pa najsi bo to iz ljubezni, občutkov dolžnosti ali zaradi okoliščin.« (Khaled Hosseini)
O čem gre knjiga? Kopiram iz emke:
»Tako kot v prejšnjih dveh knjigah gre tudi v tem romanu za družinsko zgodbo več generacij. In to predvsem zato, ker menim, da je v družinskih zgodbah moč najti vse veličastne življenjske teme, od ljubezni, žalovanja, konfliktov, dolžnosti pa vse do žrtvovanja. A je vsaka družina drugačna, vsaka ima svojo enkratno zasnovo, dinamiko in vzkipljive antagonizme, pa če se imajo na videz vsi še tako radi. Zato na to temo obstajajo neskončne različice. Zame so družine uganke, ki jih razrešujemo celo življenje – in to sploh ne nujno uspešno. Rad raziskujem, kako se ljudje v družinah poskušajo povezovati, pa najsi bo to iz ljubezni, občutkov dolžnosti ali zaradi okoliščin.« (Khaled Hosseini)
-
Lavriksa - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 7. 2012
Kampara, tudi jaz. Res dobra knjiga, toplo priporočam! Najbolj me navdušuje pri Hosseiniju njegova sposobnost pripovedovanja zgodb ... he's brilliant! Pa tud takšna tematika knjige je, da te potegne noter in se lahko na določenem nivoju poistovetiš z zgodbo - vsaka družina ima sicer svojo zgodbo, ampak kot pravi avtor, se v vseh družinskih zgodbah pojavljajo življenjske teme, ki jih živimo vsi. Navdušena.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Trenutno berem te knjige, verjetno že 3jič zapored, preberem, grem še enkrat od začetka...
Prva je: Umetnost Vojne 1 in 2, Od Sun Cuja...fascinantna knjiga polna mislih, ne le o vojskovanju, ampak tudi človeški psihologiji ter medčloveških odnosov.
Druga: Človek imej se rad! od dr. Marijana Košička, vedno sem bral knjige o človeški pishologiji, razlaganju človeške narave. Ampak nobena, ne seže tej do kolen.
Ni knjiga o samopomoči, ampak pisatelj v njej razlaga zakaj ljudje počnemo določene stvari, kako jih popraviti in daje praktične primere svojih pacientov.
Neverjetna knjiga.
Prva je: Umetnost Vojne 1 in 2, Od Sun Cuja...fascinantna knjiga polna mislih, ne le o vojskovanju, ampak tudi človeški psihologiji ter medčloveških odnosov.
Druga: Človek imej se rad! od dr. Marijana Košička, vedno sem bral knjige o človeški pishologiji, razlaganju človeške narave. Ampak nobena, ne seže tej do kolen.
Ni knjiga o samopomoči, ampak pisatelj v njej razlaga zakaj ljudje počnemo določene stvari, kako jih popraviti in daje praktične primere svojih pacientov.
Neverjetna knjiga.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Prvi neprebran prispevek • 236 prispevkov
• Stran 14 od 16
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov