Kaj trenutno berete? #1

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 30. Maj. 2006 22:42

kr.ena napisal/-a:(Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja)

Hvala, sem prebrskala Konzorcij danes in kupila Vanishing Acts. (My Sister's Keeper nimajo več) Samo me je ful presenetilo, ko sem našla njene knjige na polici "Romance". Halo? Zraven Danielle Steel in Nore Roberts??? Prodajalka je rekla, da tja zlagajo pač knjige, ki so bolj za ženske in govorijo o čustvih... Mislim, potem naj dajo še McEwana, Ishigura, Tolstoja,... itd tja, saj tudi govorijo o čustvih. Ne pa da se sončijo na polici leposlovja v angleškem jeziku... :evil:

In potem sem malo razmišljala o svojih predsodkih in reklamnih kampanjah za literaturo itd. Če bi zagledala naslovnico Picoultove, bi sklepala, da je nekaj v stilu Danielle Steel in bi jo mogoče vzela v roke na kak deževen dan, ko mi sede brat tovrstno "literaturo"- in bi bila prijetno presenečena. Verjetno so jo opremili v roza dizajn, da ne bi zgledala preveč intelektualna in bi se bolje prodajala.
Saj pravzaprav ni nič slabega v tem. Če bo kot rezultat tega več ljudi seglo po njej, je to samo dobro.

Slovenskega prevoda Picoultove pa v Konzorciju nimajo, ker ne prodajajo knjig založbe Učila. Tako da sem šla ponjo v Vale-Novak.

Se strinjam, tut jst sm bla šokirana, ko sem vidla Jodi Picoult na spodnji polici pri romancah,wtf?! Očitno še noben ni teh knjig prebrav, ker so glih tolk romantične in happy kokr kšna Agatha Christie (drug žanr ampak vseen). :roll: Prej so mel te knjige sicer na tistem otočku mal naprej od stojala za Penguin Books, sam ko sm bla nazadne tm (o matr, že ene 2 tedna bo) so mel eno bedno akcijo tm. Ampak vseen, Jodi NE spada med romance pa pika!

Me pa veseli, da si kupla Vanishing Acts in upam, da nama bo obema všeč (mene tut še čaka). :D Ampak sj pravm, do zdej sem nad Mrs. Picoult totalno navdušena (priporočam še The Pact) in komaj čakam, da izide tut Nineteen Minutes, ker me je že začetek totalno navdušu!

A tut v Vale Novak nimajo My Sister's Keeper? No, pa sj če si jo kupla že v slovenščini, pol itak ni panike, hehe.

Veliko užitkov ob branju! :)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 31. Maj. 2006 0:36

V Vale Novak nisem našla njenih knjig v angleščini. Vanishing Act bo moral še malo počakati na boljše čase, še enih 14 dni imam tako gužvo v službi, da berem samo še easy kriminalke, v slovenščini seveda, ker se ne morem skoncentrirat na kaj konkretnega...

Trenutno je z mano Patricia Cornwell: Mesto izbruha, sledila bo Marina Lewycka: Kratka zgodovina traktorjev v ukrajinščini, iz knjižnice sem privlekla tudi Elfriede Jelinek: Naslada... ampak mi je preveč zatežena... bo prišla na vrsto kdaj drugič...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 09. Jun. 2006 16:36

Ivan Janez Štuhec: Smer- osvobojena dežela

Zbirka spominov, esejev, kritik in teoloških razprav. Rada berem avtorje, s katerimi se ne strinjam, da lahko razmišljam o svojih argumentih...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 09. Jun. 2006 17:17

Koncno sem danes dobila Rojena iz tvojega zivljenja in zacnem zvecer brat! Jupi :les:
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 09. Jun. 2006 20:22

Lastovica napisal/-a:Koncno sem danes dobila Rojena iz tvojega zivljenja in zacnem zvecer brat! Jupi :les:

Sporoči, kako ti je bla všeč! Prijetno branje. :D
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2005
Kraj: okolica Celja

Neprebrana objavaNapisal/-a rEbEcCa » 09. Jun. 2006 22:07

Vse knjige od Marinke Fritz-Kunc so mi fuuul dobre...
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 10. Jun. 2006 8:53

Js pa lih berem 11 Minutes od Coelha in kar ne morem nehat. Nekatere stvari so mi čisto blizu, kar naredi mejo med početjem, ki ga nihče ne odobrava in sprejemljivim zelo zelo tanko. Priporočam.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 10. Jun. 2006 14:17

Trenutno berem Marko Lah: Temelji ekonomije :D

Super čtivo, sploh za tiste, k majo probleme z nespečnostjo. Usak večer pred spanjem en odstauk in taaa-daaa, zzzzzz!

Drgač pa komi čakam, da bo konc izpitou, bi se mau spraula kej luškanga (predusm pa sproščujočga) brat...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a spellca » 10. Jun. 2006 16:15

Ravno sem prebrala Addicted od Zane in sem navdušena! Zelo zelo dobra knjiga, še posebej, ker sem se tud sama noter našla. Drugače pa so super knjige od Eric Jerome Dickey-a, še posebej Genevieve in Drive me crazy. Še posebej, če radi berete v angleščini, saj na žalost (ali pa na srečo) niso prevedene v slovenščino.
Uporabniški avatar
black_mamba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a black_mamba » 10. Jun. 2006 20:08

Men so pa vse knjige od Sidneya Sheldona svetovne. Ko sem prvo prebrala sem mogla še ostale.
Berem bol malo, ampak od teh knjig pa nisem mogla stan. Najbolša mi je krvna zveza (mogoč tut zato ker jo mam doma in sem jo že 5x prebrala)
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 10. Jun. 2006 20:23

trenutno berem zločin in kazen... berem pa zato ker moram! knjiga je še kar zanimiva, ampak take vsebine mi niso preveč všeč, bolj sem mahjena na romatiko...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 10. Jun. 2006 22:11

black_mamba napisal/-a:Men so pa vse knjige od Sidneya Sheldona svetovne. Ko sem prvo prebrala sem mogla še ostale.
Berem bol malo, ampak od teh knjig pa nisem mogla stan. Najbolša mi je krvna zveza (mogoč tut zato ker jo mam doma in sem jo že 5x prebrala)

striček je zakon... jaz sem ravnokar že xy-tič prebrala božje mline na veter... :P

drugače pa tudi že malo bolj gor omenjena 11 minut ni slaqba...

trenutno pa se spravljam brat stravaganza mesto mask in mesto zvezd... 3. del v lendavski knjižnjici še čakamo... knjigica je sicer otroški romanček, ampak mi je taaak redi napisana, da sem se poleg smejala, jokala, razmišljala o njej še par dni... jaz ji rečem kar ljubezenska zgodba med vrsticami... fula taboljšejša je... no vsaj meni...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a višnja » 10. Jun. 2006 22:13

Moje skrivno življenje
Uporabniški avatar
SETA II
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SETA II » 10. Jun. 2006 22:17

Trenutno berem Pijevo življenje.

Aloha napisal/-a:Trenutno berem Marko Lah: Temelji ekonomije. Super čtivo, sploh za tiste, k majo probleme z nespečnostjo. Usak večer pred spanjem en odstauk in taaa-daaa, zzzzzz!

LOL :lach: ta knjiga mi je pa nekam znana. Za popestritev priporočam kak citat g.asistenta, čeprov so si med sabo zlo podobni. "Ljuba duša" :D :rofl:
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 10. Jun. 2006 23:59

OT: joj a ste mogla ilica oment??? :cry: ah sj smo pridni :lol:

a je kera prebrala knjigo ziva zazgana? js jo zdj berm....ful zakon

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani