Kaj trenutno berete? #1

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 03. Apr. 2006 17:08

Lastovica napisal/-a:
Velouria napisal/-a:Včeraj sem prebrala bolj al manj celo knjigo Operacija Direkt, čist tko iz firbca (mi je ni blo treba kupt, glede na to, da delam v knjigarni)... Zanimivo branje, ženska dobr piše. Določene strani sem itak sam prelistala, brala pa vsak ta drug odstavek. Pa saj ni slaba knjiga, samo tolk zlo me pa spet ne zanima. V glavnem, fuuul čez Požarja pa kakšne stvari se dogajajo na Direktu, način dela tm itd., pa kako je ženska vse frende zgubla in zdej živi ful sama pa tko. Zanimivo. :)

Zdaj gre pa nazaj na Direkt delat, ker ji je sodicse tako nalozilo, pa uradno mora prekilicato dolocene neresnice, ki jih je opisovala v knjigi. Jaz sicer knjige nisem prebrala, ampak ta zenska mi deluje zelo prefrigana in ji ne bi glih vsega verjela.

Mislim, da je bila to prvoaprilska.. da gre delat nazaj na Direkt.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 03. Apr. 2006 19:53

Lastovica napisal/-a:
Velouria napisal/-a:Včeraj sem prebrala bolj al manj celo knjigo Operacija Direkt, čist tko iz firbca (mi je ni blo treba kupt, glede na to, da delam v knjigarni)... Zanimivo branje, ženska dobr piše. Določene strani sem itak sam prelistala, brala pa vsak ta drug odstavek. Pa saj ni slaba knjiga, samo tolk zlo me pa spet ne zanima. V glavnem, fuuul čez Požarja pa kakšne stvari se dogajajo na Direktu, način dela tm itd., pa kako je ženska vse frende zgubla in zdej živi ful sama pa tko. Zanimivo. :)

Zdaj gre pa nazaj na Direkt delat, ker ji je sodicse tako nalozilo, pa uradno mora prekilicato dolocene neresnice, ki jih je opisovala v knjigi. Jaz sicer knjige nisem prebrala, ampak ta zenska mi deluje zelo prefrigana in ji ne bi glih vsega verjela.

Mene itak niti ne gane, kaj je res in kaj ne, sm čist tko iz firbca prečekirala vse skupi, hehe. Piše pa tko, kot da ji je res hudo in da je cela drama in oh in ah.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Erinija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Erinija » 04. Apr. 2006 19:20

manuela20 napisal/-a:No, meni je pa Dnevnik Bridget Jones zadnje tri dni "kradel" čas :D , pa me zanima, če je kera knjiga podobna tej temi.

mislm, da bo na tak način tudi dnevnik/prigode (ne vem točno) hiacinte novak. mene je ta knjiga precej nasmejala

sedaj pa previram hessejevo siddharto in sem čist navdušena nad njo. za tiste, tistim, ki je še niste prebrale, jo toplo priporočam!!
...girls just wanna have fun...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Apr. 2006 20:59

manuela20 napisal/-a:No, meni je pa Dnevnik Bridget Jones zadnje tri dni "kradel" čas :D , pa me zanima, če je kera knjiga podobna tej temi.

Na prejšnjih straneh sem omenila reinkarnacije Bridget Jones :D

Sophie Kinsella: Moje skrivnosti
Jennifer Cruise: Stava

Podoben stil je tudi Carmen Reid: Trije v postelji
Alexandra Grey: Deset ljubimcev
Se ne spomnim avtorice: Le kako ji to uspe

Ali pa še ena knjiga avtorice Bridget Jones Helen Fielding: Prebujna domišljija Olivije Joules

Sicer pa trenutno požiram "lahko" literaturo (jajca, po domače :D )
Nora Roberts: Vroči diamanti
Jayne Ann Krentz: Krhko steklo
Di Morrisey: Barra Creek
in razmišljam, v čem je razlika, da sem te tri knjige bolj kot ne preletela, samo ker me je zanimalo, kaj se zgodi na koncu, nekatere- objektivno, če vprašaš literarne kritike nič bolj kvalitetne - pa lahko berem tudi večkrat...

Pri sentimentalnih romanih mi mora vsaj malo potegnit stil, pa da je kaj humorja. Torej- Helen Fielding, Carmen Reid, Jane Austen :wink: ... ja; Danielle Steel, Victoria Holt, Nora Roberts, pa še miljavžnt drugih,... NE

Pri kriminalkah pa so na pozitivni listi Agatha Christie, Minette Walters, Henning Mankell, Patricia Highsmith, še ena Švedinja, se ne spomnim priimka (Maščevanje, Studio seks),...
Na negativni pa Sidney Sheldon, Nora Roberts,...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Apr. 2006 9:54

:D :D Men je ta bejba fantastična. Film sem vsaj 4x vidla, več verzij knjig prebrala.. Katero si pa ti brala? Jz sem najprej eno v ang., ki je dost drugačna od filma,valda; potem pa še v slo., sem najdla pa 2 dela / pač Dnevnik Bridget Jones in DBJ:Na robu obupa(neki tazga, "Edge of reason").
Luštno branje, uglavnem. :)
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 12. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 05. Apr. 2006 12:53

prebrala sem Bela masajka, cisto navdusena.
Zdej pa cakam, da pride na nase police 1.nadaljevanje, potem pa so v printu (kot sem vidla na spletni strani) se 3 novi deli te knjige.
tako da cakam na to :D
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
suede
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a suede » 05. Apr. 2006 12:55

da vincijeva šifra, čaka me pa Vesna Milek in njen Če
Amicus fundus rarus!
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 05. Apr. 2006 15:09

ANSAF napisal/-a:prebrala sem Bela masajka, cisto navdusena.
Zdej pa cakam, da pride na nase police 1.nadaljevanje, potem pa so v printu (kot sem vidla na spletni strani) se 3 novi deli te knjige.

Nadaljevanje je že izšlo (trda + mehka vezava), naslov pa je ZBOGOM, AFRIKA. :) ---> www.ucila.si
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 05. Apr. 2006 18:50

Velouria napisal/-a:

Nadaljevanje je že izšlo (trda + mehka vezava), naslov pa je ZBOGOM, AFRIKA. :) ---> www.ucila.si

vem, sam cakam, da jo dobijo na Petrolu.
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 05. Apr. 2006 18:50

Velouria napisal/-a:

Nadaljevanje je že izšlo (trda + mehka vezava), naslov pa je ZBOGOM, AFRIKA. :) ---> http://www.ucila.si

vem, sam cakam, da jo dobijo na Petrolu.
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Apr. 2006 19:21

manuela20 napisal/-a:Jaz pa filma nisem gledala. Ne boš verjela, ampak danes sem v knjižnici prav "naletela" na to drugo knjigo Na robu obupa (vijoličen ovitek). Mislim, da je nadaljevanje prve knjige. Ampak ne mi povedati kaj se dogaja v njej, ker me ful zanima.
Včasih smo pač vse kot Bridget...

Naslov je Na robu pameti.
Je nadaljevanje prvega dela o Bridget, ful smešno, ampak za moj okus že pretirano. Mislim, tako trapast pa človek res ne more biti, ali pač? :D

V filmu- 1. del- so malo pomešali 1. in 2. del knjige, 2. del filma sem pa videla samo na pol, ker mi ni potegnil...
nogica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a nogica » 05. Apr. 2006 22:47

Js berem: Igra s hudičevim repom ... Vitomil Zupan itak :zustimm: :zustimm:
you've gotta try a little bit harder.
that simpy wasn't good enough.
to make us proud.
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 05. Apr. 2006 22:56

Smejkica napisal/-a:Dim Zupan - Hudo brezno.
Knjiga mi je ful všeč, govori o učitelju in dekletu, ki obiskuje njegov razred. Ta punca se res ves čas spreminja, o nežne deklice pa do perverzne ženske.
Me čaka še par strani, da vidim konec.
:)

Uff, žalostno ni kej :(
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 05. Apr. 2006 22:58

Je ja :). Dnevnik Hiacinte Novak. Na podoben princip izpod našega peresa in se splača prebrat. Jest sm se kr luštn nasmejala :)
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 06. Apr. 2006 6:49

Žaklina napisal/-a:

Je ja :). Dnevnik Hiacinte Novak. Na podoben princip izpod našega peresa in se splača prebrat. Jest sm se kr luštn nasmejala :)

sam je vec delov, se nadaljujejo, tko da je kot pri Bridigtki, treba prebrat najprej prvi del.
jst se spomnem, da sem Hiacinto brala kot prilogo v reviji Nova, ko je zacela izhajat
- Mr Mojo Risin' -

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov