Kaj trenutno berete? #1

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
leena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a leena » 24. Mar. 2006 10:48

joj, jst sm bla totalna fenica od Mazzinija, dokler ga nisem imela "casti" v zivo spoznat. ne vem, al je mel tip slab dan, al se je pocutu ogrozenega, al kaj... na kratko: tip me je totalno verbalno napadu (pa se sploh nisem pogovarjala z njim) na koncu pa mi zabrusil, da sem taka kot njegova mama :lol:
danes mi je smesno, tisti dan pa me je tako razkuril, da sem vse njegove knjige doma spravila v kamro, da jih nisem gledala :D

trenutno pa berem The Autograph Man od Zadie Smith, pa morm priznat, da je Beli zobje full boljsa (pa se tale anglescina je zaj..... k hudic)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 27. Mar. 2006 21:31

leena napisal/-a:joj, jst sm bla totalna fenica od Mazzinija, dokler ga nisem imela "casti" v zivo spoznat. ne vem, al je mel tip slab dan, al se je pocutu ogrozenega, al kaj... na kratko: tip me je totalno verbalno napadu (pa se sploh nisem pogovarjala z njim) na koncu pa mi zabrusil, da sem taka kot njegova mama :lol:
danes mi je smesno, tisti dan pa me je tako razkuril, da sem vse njegove knjige doma spravila v kamro, da jih nisem gledala :D

trenutno pa berem The Autograph Man od Zadie Smith, pa morm priznat, da je Beli zobje full boljsa (pa se tale anglescina je zaj..... k hudic)

:rofl: ja se zna zgodit, ja :D . Še sploh pr umetnikih pa literatih. Ampak ni panike, knjigice ma pa še zmeri dobre.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Mar. 2006 21:02

Kraus-McLaughlin: Dnevnik varuške- smešno, ampak žalostno
Michael Connely: Ožine- povprečna kriminalka
par Agath Christie :D -ponovno...
Uporabniški avatar
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 2. 2006
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _kocka_ » 30. Mar. 2006 7:11

Ja, Dnevnik varuske je je ful dobra knjiga!
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
Uporabniški avatar
Erinija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Erinija » 30. Mar. 2006 11:20

Hermann Hesse - Siddharta
...girls just wanna have fun...
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 30. Mar. 2006 13:53

Dim Zupan - Hudo brezno.
Knjiga mi je ful všeč, govori o učitelju in dekletu, ki obiskuje njegov razred. Ta punca se res ves čas spreminja, o nežne deklice pa do perverzne ženske.
Me čaka še par strani, da vidim konec.
:)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 31. Mar. 2006 22:21

Končala The Mill on the Floss - sploh ni tolk slaba knjiga.

Včeraj kupla & dons prebrala: Love Story by Erich Segal (je tut v slovenščini). Ful kratka knjiga, ampak tooolk lepa zgodba... Vse ma: smeješ se, jokaš, wow. Zakon.

Next up: Tess of the d'Urbervilles by Thomas Hardy.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 31. Mar. 2006 22:42

Ja, Ljubezenska zgodba... :cry: ful lepo napisano.

Kaj bi rekli o deklici, ki je umrla... da je bila lepa, da je bila nekaj posebnega. Da je ljubila Bacha. In Mozarta. In mene. V tem vrstnem redu.
Če imaš nekoga rad, ti ni treba reči oprosti. Love means never having to say you are sorry...

Mislim, da si bom naslednji teden v knjižnici spet sposodila to knjigo in jo še petindvajsetič prebrala...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 01. Apr. 2006 16:44

(Naj bi brala) Plešasta pevka - Eugene Ionesco

Sej že kar vem, da ne bom razumela kej dosti :D
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 02. Apr. 2006 12:50

A katera mogoce ve pri kateri zalozbi je izsla knjiga KLJUČ BREZDOMCA- Franci Rogač??
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 02. Apr. 2006 13:12

vir:študentski info sistem
Kje lahko ljudje kupijo knjigo?

Upam, da je zdaj že v vseh knjigarnah. Lahko mi pišejo tudi na mail: francirogac555@hotmail.com. Izdanih je tisoč knjig in upam, da bo prišlo do ponatisa. Jaz upam, da bi mi uspelo priti do tega, da bi se to izdalo v kakih M-knjigah, oziroma skupaj s časopisi ter da bi prodal deset tisoč knjig in dejansko videl, kaj to pomeni. Ker tisoč knjig se še da prodati. Deset tisoč pa je že velika številka in v Sloveniji je to težko. Da se preko teh časopisov itd. Če spreobrnem samo enega mladostnika ali kogarkoli že, bo moj namen dosežen. Dobil sem že prvi mail, kjer mi pišejo, da so že šli preko vseh psihiatričnih služb in nobeden ni mogel tega mladostnika spreobrniti. Dogovorili smo se o tem, da lahko pridejo k meni. Pripravljen sem na to.

vir:delo in maturantska
Franci Rogač, študent tretjega letnika Fakultete za socialno delo, je že uveljavljen pisatelj oz. pravljičar, in je ob pokroviteljstvu študentske organizacije Univerze v Ljubljani in Dijaške skupnosti Ljubljana knjigo izdal v samozaložbi.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 02. Apr. 2006 13:28

gemini napisal/-a:vir:študentski info sistem
Kje lahko ljudje kupijo knjigo?

Upam, da je zdaj že v vseh knjigarnah. Lahko mi pišejo tudi na mail: francirogac555@hotmail.com. Izdanih je tisoč knjig in upam, da bo prišlo do ponatisa. Jaz upam, da bi mi uspelo priti do tega, da bi se to izdalo v kakih M-knjigah, oziroma skupaj s časopisi ter da bi prodal deset tisoč knjig in dejansko videl, kaj to pomeni. Ker tisoč knjig se še da prodati. Deset tisoč pa je že velika številka in v Sloveniji je to težko. Da se preko teh časopisov itd. Če spreobrnem samo enega mladostnika ali kogarkoli že, bo moj namen dosežen. Dobil sem že prvi mail, kjer mi pišejo, da so že šli preko vseh psihiatričnih služb in nobeden ni mogel tega mladostnika spreobrniti. Dogovorili smo se o tem, da lahko pridejo k meni. Pripravljen sem na to.

vir:delo in maturantska
Franci Rogač, študent tretjega letnika Fakultete za socialno delo, je že uveljavljen pisatelj oz. pravljičar, in je ob pokroviteljstvu študentske organizacije Univerze v Ljubljani in Dijaške skupnosti Ljubljana knjigo izdal v samozaložbi.

Hvala!!

Moram pohitet, ce jih je samo 1000!!
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 02. Apr. 2006 16:11

Včeraj sem prebrala bolj al manj celo knjigo Operacija Direkt, čist tko iz firbca (mi je ni blo treba kupt, glede na to, da delam v knjigarni)... Zanimivo branje, ženska dobr piše. Določene strani sem itak sam prelistala, brala pa vsak ta drug odstavek. Pa saj ni slaba knjiga, samo tolk zlo me pa spet ne zanima. V glavnem, fuuul čez Požarja pa kakšne stvari se dogajajo na Direktu, način dela tm itd., pa kako je ženska vse frende zgubla in zdej živi ful sama pa tko. Zanimivo. :)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 03. Apr. 2006 10:11

Velouria napisal/-a:Včeraj sem prebrala bolj al manj celo knjigo Operacija Direkt, čist tko iz firbca (mi je ni blo treba kupt, glede na to, da delam v knjigarni)... Zanimivo branje, ženska dobr piše. Določene strani sem itak sam prelistala, brala pa vsak ta drug odstavek. Pa saj ni slaba knjiga, samo tolk zlo me pa spet ne zanima. V glavnem, fuuul čez Požarja pa kakšne stvari se dogajajo na Direktu, način dela tm itd., pa kako je ženska vse frende zgubla in zdej živi ful sama pa tko. Zanimivo. :)

Zdaj gre pa nazaj na Direkt delat, ker ji je sodicse tako nalozilo, pa uradno mora prekilicato dolocene neresnice, ki jih je opisovala v knjigi. Jaz sicer knjige nisem prebrala, ampak ta zenska mi deluje zelo prefrigana in ji ne bi glih vsega verjela.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Apr. 2006 13:28

kr.ena napisal/-a:Kraus-McLaughlin: Dnevnik varuške- smešno, ampak žalostno

Men je bla tale tud ful všeč!
Zdej pa končala Alkimista - se mi je zdel kot "obvezno" branje. Me je kar impresionirala, določene misli in podobno so res dobre.

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov