Kaj trenutno berete? #1

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 25. Nov. 2005 11:11

če bo šlo tako naprej, bom kmal celo knjižnico prebrala

zdej berem od Boleslav Prusa: Faraon
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Curica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Curica » 25. Nov. 2005 17:33

Jst sm pa glih ucer iskala Da Vincijevo Sifro pa je tut pr nas izosojena pa v naprej rezervirana...

Drgac sm pa ta teden prebrala Na hladnem-Robert Swindells..

Zdej pa berem Prva oseba mnozine-Cameron West..
Uporabniški avatar
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 9. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Naughty grl » 25. Nov. 2005 17:52

čokoladka007 napisal/-a:
Tiavanna napisal/-a:Zločin in kazen (za maturo). Berljivo, čeprav prvi del se tako zeloooo vleče... :?

Jaz tut to berem! Naslednja pa Visoška kronika.

Je prebral že kdo knjigo The Great Gatspy?

Zločin in kazen sm jz za silo že predelala. Visoške se počas lotevam, za Gatsbyja sm si film zloadala + učerej do konca prebrala :razz:

Me pa čaka ta vikend Pride & Prejudice (Jane Austen) ... Mi je biu film tko všeč, da sm rekla bom pa še knjigo prebrala :cool:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Uporabniški avatar
trnuljčica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a trnuljčica » 26. Nov. 2005 7:53

Naughty grl napisal/-a:
čokoladka007 napisal/-a:
Tiavanna napisal/-a:Zločin in kazen (za maturo). Berljivo, čeprav prvi del se tako zeloooo vleče... :?

Zločin in kazen sm jz za silo že predelala. Visoške se počas lotevam, za Gatsbyja sm si film zloadala + učerej do konca prebrala :razz:

Me pa čaka ta vikend Pride & Prejudice (Jane Austen) ... Mi je biu film tko všeč, da sm rekla bom pa še knjigo prebrala :cool:

zej me pa že panika ka usi tko pridn berete za maturo :oops: jz se lotm usake knige sam tist kar nj bi za šolo ne ... na žalost ...
drgač mi je bla pa Look back inanger ful dobra ... pa ne priporočam filma ker use podatke sam zmeša ... recmo kašna je alison, jimmy itd.

trenutn pa berem Pušavec: Niklas in Petra Bermudtrky ...
Uporabniški avatar
leena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a leena » 28. Nov. 2005 13:14

glamBABY napisal/-a:mož in žena od Zeruya Shalev :cool:

tole jst zdej berem... zgleda ok.

drugac sm pa lih koncala "Iscem impotentnega moza", pa je tko, kaj pa vem, srednja zalost...
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 28. Nov. 2005 13:36

u slabih 4 dneh sm dobesedno požirala Sužnjo in pa Pozabita na hčer. obe sta fenomenalni. knjige napisane po resničnih zgodbah so ene najbolših. lp
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
cotkica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cotkica » 28. Nov. 2005 19:36

A ima mogoče katera kakšen naslov knjige, ki ni neka zgodba ampak je na nek način navodilo za življenje, ljubezen, prehrano...

Potrebujem za darilo, pa ne najdem nikjer po internetu naslova takih knjig. Vesela bom tudi kakšnih spletnih strani s tako vsebino.
Uporabniški avatar
~škratk štunfk~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2005
Kraj: življenje..

Neprebrana objavaNapisal/-a ~škratk štunfk~ » 28. Nov. 2005 21:07

:D povej mi kaj vidiš :D
dobra kniga....
en verz....
tell me.[b]
yeah tell me what u see
i*m caught
it*s u that must let go

newem če je čist prou..k se ne spomnm čist :D
umiram.</3
Uporabniški avatar
P1k4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a P1k4 » 28. Nov. 2005 21:25

trnuljčica napisal/-a:
Naughty grl napisal/-a:
čokoladka007 napisal/-a:

zej me pa že panika ka usi tko pridn berete za maturo :oops: jz se lotm usake knige sam tist kar nj bi za šolo ne ... na žalost ...
drgač mi je bla pa Look back inanger ful dobra ... pa ne priporočam filma ker use podatke sam zmeša ... recmo kašna je alison, jimmy itd.

Mi glih v sredo pišemo Look back in anger pa sm jo tko površn prebrala, da bo bl kriza :oops: . Drgač pa jst tut še nism glih kj prebrala za maturo. Visoško kroniko sm že lan, k smo mel za domače branje, Zločin in kazen sm pa polet začela brt pa sm pršla do ene 90. strani pol sm pa nehala. Jo bom šla zdj enkrat še enkrat od začetka. Ma ta matura, čist prehitr bo maj pršu!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Nov. 2005 22:50

A je že katera brala Digitalno trdnjavo od Browna? (avtor DaVincijeve šifre). Razmišljam, da bi si jo kupila, ker v knjižnicah bo itak spet na čakalni listi...
Uporabniški avatar
~škratk štunfk~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2005
Kraj: življenje..

Neprebrana objavaNapisal/-a ~škratk štunfk~ » 29. Nov. 2005 19:13

:D jest berem zdei jurski park...kr uredu...pa prebrala sm...angeli in demoni ud dana browna...sam sm brala u angleščini..in mi ni blo čist use jasn..tko da mogoče še enkrt preberm u slovenščini :D
umiram.</3
Uporabniški avatar
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweet_kitty » 01. Dec. 2005 9:51

Berem non-stop, brez knjig si res ne predstavlam sebe... A ni dobr da lahko vzameš neki tazga kot je knjiga in pol sam bereš pa berešš... Wwwiiii...!
Nazadnje sm bla čist navdušena nad Harukijem Murakamijem (Norveški Gozd, Ljubi Moj Sputnik, itd...), trenutno pa berem Kodeks od Mirande Rumine in Nietschejevo Berilo. Knjige so zakon :)!
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Uporabniški avatar
anna_k
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a anna_k » 01. Dec. 2005 13:53

he, tudi jaz skos berem- je take vrste zabava, ki ti jo televizija ne more dati :wink: trenutno berem "The Mill on the Floss"by George Eliot (v resnici ženska pisateljica, ki si je nadela moško ime, da bi jo brali :female:) I'm loving it!
I forgive you after all
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 01. Dec. 2005 18:45

Jest pa trenutno nimam časa za sproščujoče branje :x , ker sem čist v sodobni slovenski poeziji, drugi teden me čaka izpit!!!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Dec. 2005 22:32

Pa je kaj dobrega pri tej slovenski poeziji ali se samo mučiš za izpit? Kateri so avtorji?

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov