Kaj trenutno berete? #1
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
steLLcy napisal/-a:Sue Monk Kidd- Prestol morske deklice
In kakšna se ti kj zdi knjiga??
kr.ena napisal/-a:Pravkar sem še enkrat prebrala Allison Pearson: Le kako ji to uspe. Na nek način chick-lit, ampak zelo zabavno in ne prepoceni...
To bo pa moja mami zdej brala, ja.
Jst pa med službo (ko je čas) berem Intimni dnevnik londonske prostitutke... Ni glih ne vem kakšna mojstrovina, bolj za to, da mine čas. Pač ženska opisuje svoje delo - 'dekle na klic' za bogate moške v Londonu. Na kratko opiše posamezne stranke in njihove 'zahteve', ampak se niti ne spušča v podrobnosti, včasih je celo sarkastična itd. Pa nekaj o svoji spolni preteklosti, kaj vse je že počela (svaaašta). Naj bi bla kao resnična knjiga, ampak dvomim, da je mel kdo res *tako* burno spolno življenje.
Sej ne rečm, da je slaba knjiga, sploh ne, ampak zelooo lahkotna.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
steLLcy - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 8. 2004
- Kraj: CeLjE
Velouria napisal/-a:steLLcy napisal/-a:Sue Monk Kidd- Prestol morske deklice
In kakšna se ti kj zdi knjiga??
Čudovita. Sm na polovici (se še učim zraven in nimam časa hit prebrat) in sm čist navdušena.
Sicer pa ne prevladuje samo ljubezen ampak so tudi družinske vezi, skrivnosti, napisana pa je tko lepo, da se lahk še dost življenjskih stvari v njej naučiš.
Priporočam.
Waiting in the queue oh whoopee doo
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Louis Sachar - Holes
.. berem za angleščino
Pol, ko bo to prebrano, mam pa The Jane Austen book club za prebrat do konca.
.. berem za angleščino
Pol, ko bo to prebrano, mam pa The Jane Austen book club za prebrat do konca.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
bom kr tlele vprašala... a ve katera za kakšno slovensko knjigo /roman/ nagrajeno s Prešernovo nagrado? pa da je kokr tok berljiva
-
Velouria - Debatorica
Začela sem brat Neskončno zgodbo (by Michael Ende), ampak mi je blo že po parih straneh jasno, da je knjigo prevedel Janez GRADIŠNIK (predvidevam, da fotr od Braneta, fuj) in pol se mi je kr ustavl. Sovraaaažm prevode družine Gradišnik, vsako knjigo znajo uničt.
Drugače pa na iPod-u poslušam eno audio knjigo, in sicer The Grim Grotto by Lemony Snicket.
Drugače pa na iPod-u poslušam eno audio knjigo, in sicer The Grim Grotto by Lemony Snicket.
-
MorningStar - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2004
Velouria kje downloadaš audio knjige? Ful me zanima kako to izpade pa včasih me zanima knjiga ampak me oči preveč pečejo, da bi brala.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
nutella napisal/-a:Harry Potter - Polkrvni princ! Kooooncno! (cakala sm 2 mesca, da sm prsla na vrsto v knjiznici)
Eh, men je pa ta knjiga u slovenscini prow zoprna za brat. U anglescini mi je bla ful usec, sam prevod od Gradisnika je pa res grozn. Tko k je ze prej Velouria napisala, Gradisniki s svojimi prevodi unicjo dobre knjige.
-
steLLcy - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 8. 2004
- Kraj: CeLjE
Douglas Adams- Zbogom in hvala za vse ribe
Z eno besedo: Biblija! Pa ne zato ker bi bila v kakšni povezavi z vero, temveč zato, ker odpira nove poglede na vse!
Douglas Adams je res mojster. Ne pozabite, da je 25. maj mednarodni dan brisače (posvečan njemu). Na ta dan bomo vsi ljubitelji mojstovin tega genija s seboj nosili brisačo.
Car.
Z eno besedo: Biblija! Pa ne zato ker bi bila v kakšni povezavi z vero, temveč zato, ker odpira nove poglede na vse!
Douglas Adams je res mojster. Ne pozabite, da je 25. maj mednarodni dan brisače (posvečan njemu). Na ta dan bomo vsi ljubitelji mojstovin tega genija s seboj nosili brisačo.
Car.
Waiting in the queue oh whoopee doo
-
Velouria - Debatorica
MorningStar napisal/-a:Velouria kje downloadaš audio knjige? Ful me zanima kako to izpade pa včasih me zanima knjiga ampak me oči preveč pečejo, da bi brala.
Poleg mule (občasno, ker nič ne najde) mam še dve strani:
* http://community.livejournal.com/_audiobookshare/ - moraš bit registriran na Livejournalu, majo pa kr precej knjig
* http://community.livejournal.com/theaudiolibrary/ - mislm, da se ti ni treba registrirat, samo ni tolk velik izbire
Drugač jih je pa fuuul na http://www.audible.com, samo so plačljive... Jih pa vsaj kakšno minuto lahko poslušaš zastonj.
Če pa nisi registrirana na LJ in si kakšno audioknjigo še posebej želiš, se mi pa oglasi na ZS pa ti jo bom probala zrihtat.
Drugač so pa audioknjige zakooooon. Ful mi je dobr, ko hodim po mestu al pa kej in pač poslušam knjigo. Pa še oči mi ne uničuje, sem že itak na pol slepa.
legally blonde napisal/-a:nutella napisal/-a:Harry Potter - Polkrvni princ! Kooooncno! (cakala sm 2 mesca, da sm prsla na vrsto v knjiznici)
Eh, men je pa ta knjiga u slovenscini prow zoprna za brat. U anglescini mi je bla ful usec, sam prevod od Gradisnika je pa res grozn. Tko k je ze prej Velouria napisala, Gradisniki s svojimi prevodi unicjo dobre knjige.
Se strinjam, prevod HP6 je bil obuuupen. Sama sreča, da sem ga prebrala v angleščini, ker ga v slovenščini niti pod freakin' razno ne bi. Sem spremljala debate po raznih forumih, ko je izšel prevod, tako da sem seznanjena z raznimi 'cvetkami' - za kozlat. Za neznane besede sem čekirala SSKJ in skoraj vse so mele zravn oznako arhaično. Modelu reeees ni jasn, da v osnovi prevaja knjigo za osnovnošolce in srednješolce, ne pa za stare fotre.
In zdej sploh ne vem, če bom kdaj uspela prebrat Neskončno zgodbo, pa tko sem se jo veselila.
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
steLLcy napisal/-a:Douglas Adams- Zbogom in hvala za vse ribe
Car.
Yeah. Mam zbirko (vse v eni knjigi) v angleščini - dobila pa ža đabe v Oxfordu.
Sicer sm si pa dans šla sposodit nekaj teh knjig, ki jih tako hvalite na zadnjih straneh, in trenutno berem Čarodeje, potem na morju bom pa še Puščavsko rožo in Prestol morske deklice.
Kva je blo smešn, k sm rekla za Čarodeje, pol me je pa knjižničar pelju tja do litarature do 13. leta. Hehehehe... Ampak do zdaj mi je pa knjiga všeč.
-
Velouria - Debatorica
urszika napisal/-a:Yeah. Mam zbirko (vse v eni knjigi) v angleščini - dobila pa ža đabe v Oxfordu.
Tole ogromno zadevo? Jst jo mam tut (točno to) in sem se noro nasmejala ob branju.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ce ste slucajno clanice Sveta knjige al pa poznate koga k je, majo dons Veseli dan in majo neki knjig pa filmov znizanih (od 990-3900). Sej vecina je brezveze, sam se splaca pogledat, U never know
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov