Kaj trenutno berete? #1

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 01. Sep. 2006 20:02

sinička napisal/-a:ravno sem prebrala knjigo Cameron West - Prva oseba množine

To knjigo sem brala v srednji soli nekje, nam jo je prof. za psihologijo priporocila in je res zelo dobra...

Drgac je pa zdej za mano neki studijske literature, za sprostitev me cakajo pa:

~ Jennifer Cruise: Spletke
~ Patricia Higsmith: Ripley pod ruso
~ Patricia Highsmith: Ripley pod krinko

Kteri kej znano?
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 01. Sep. 2006 23:41

somebody napisal/-a:
FemmeFatal napisal/-a:
somebody napisal/-a:dele berem Hotel Pastis, še vedno pa me čakata Saloma in The picture of Dorian Gray; se ju ne morm lott :roll:

Uuu, Dorian je ena mojih najljubsih knjig. Wilde je zakon!

čez salomo sm se že pretolkla sam je itak nč ne štekam, dorian me pa čaka v angleščini uzto mal odlašam :?

Najprej jo preberi v slovenscini (A mas Strovsa? Sklepam, da za anglo beres.), potem pa se enkrat v anglescini. Kolegica, zdaj prof. anglescine je pravila, da je v studentskih letih isto pocela.
babyface***
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a babyface*** » 02. Sep. 2006 9:30

Jst trenutno berem od Antona Ingoliča: Gorele so grmade
Ni junak tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vstane vsakič ko pade ...
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 02. Sep. 2006 13:15

¤MiSsY¤ napisal/-a:
jemina napisal/-a:Jz sem pa včer ponoč prebrala knjigo Pred spanjem si stokrat skrtačim lase, pa je name naredila res velik vtis. Da ženska dela to s sabo. Men je to res grozen :(

Kdo je napisal to knjigo?

Melissa P.

Jz zadnje čase prov rada berem knjige. Pa zdele ste me še na eno spomnle, ki jo morem v kratkem spet prebra. Saloma Oscarja Wilda je ena najboljših knjih, kar smo jih brali v šoli. Predvsem Saloma mi je všeč :hearts:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 02. Sep. 2006 16:21

Dave Pelzer: Vse tri njegove knjige

- Otrok brez imena
- Izgubljeni fant
- Tretjo pa sem pozabla naslov, pa se mi ne da it v sobo gledat :lol:
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 03. Sep. 2006 9:57

Te tri knjige so pa res fenomenalne ... :wink: Sm jih prebrala že kr neki časa nazaj, zdej pa že nekak razmišljam, da bi si jih kr kupila ...

Mnja jst si določene knjige, k so mi lazno všeč kr kupim ja ... :P :cool:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 03. Sep. 2006 13:51

Lastovica napisal/-a:Dave Pelzer: Vse tri njegove knjige

- Otrok brez imena
- Izgubljeni fant
- Tretjo pa sem pozabla naslov, pa se mi ne da it v sobo gledat :lol:

Če se ne motim, so celo štiri... Poleg tistih dveh, ki si jih že omenila, sta še Pravica do mladosti in Mož po imenu Dave. ;) Ne vem pa v kakšnem vrstnem redu, ker jih nisem brala...

Drugače sem pa ravnokar prebrala knjigo Baby Proof by Emily Giffin, in sicer o ženski (Claudia Parr), ki NOČE imet otrok. Poročila se je pri 31-ih in z možem Benom sta bila oba proti, da bi mela kdaj otroke... No, čez par let se pa Benu mal strga in kar naenkrat bi bil rad očka. Claudia vztraja pri svojem, enkrat se skregata in se odločta za ločitev. Sčasoma si oba najdeta kao novega partnerja, ampak... Več pa ne povem. :D
Gre za lahkoten roman, prebrala sem ga predvsem zato, ker mi je bla tematika zelo zanimiva, sem se najdla v njej, moj lubi pa tut (ful podobno, kot v knjigi). Nadvse berljiva zadeva, valda me je pa tut blazno zanimalo, kako se bo vse skupaj razpletlo... Ne povem, ampak mi je bil pa konec všeč.
Pa Claudia kot taka je ful v redu, pa še v založništvo dela, hudooo. :D

Zdaj me pa čaka še Poročena pod prisilo... Prvi del sem prebrala že nekaj časa nazaj, danes pa nameravam prebrat do konca. V redu knjiga, dobro se bere. :)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
sinička
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sinička » 03. Sep. 2006 18:01

ravnokar sem prebrala Catherine Millet - Seksualno življenje Catherine M.
knjiga je še kar... ženska samo seksa, seksa in še enkrat seksa, menjava moške kot gate (ima tudi nekaj stalnih partnerjev), seksa v različnih pozah, krajih... v glavem, samo sex, ampak mene ni preveč pritegnila, upam si celo rečt, da sem se ob trenutkih prav dolgočasila... but that's just me :P
tinatina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tinatina » 03. Sep. 2006 19:25

Zdaj berem Zivalsko farmo... se se malo ucim zgodovino zdraven :)
Uporabniški avatar
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cebelcca » 03. Sep. 2006 20:18

Men je pa najbolš knjiga kar sem jih zadne čase prebrala My sister's keeper, ki jo je napisala Jodi Picoult. (čeprov drgač ne prenesem knjig o 13-letncah, ampak ima ta čist drugačen pristop do tega, pa tud tema je čist druga in res zzanimiva)
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 03. Sep. 2006 20:23

js mam začeto knjigo sidney sheldon - nič ni večno. ampak dvomim da mi jo bo uspel prebrat pred naslednjimi počitnicami, glede na to da mam še par knjig za maturo za prebrat :?
a je kera že kaj brala te letošnje za maturo - pimlico pa neznosna lahkost bivanja? men delujeta do konca bedni, ne vem kako se bom spravla k branju :(
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 03. Sep. 2006 20:28

cebelcca napisal/-a:Men je pa najbolš knjiga kar sem jih zadne čase prebrala My sister's keeper, ki jo je napisala Jodi Picoult. (čeprov drgač ne prenesem knjig o 13-letncah, ampak ima ta čist drugačen pristop do tega, pa tud tema je čist druga in res zzanimiva)

Jep, o tej smo pa že govorile, par strani nazaj. :D
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 03. Sep. 2006 21:45

sinička napisal/-a:ravnokar sem prebrala Catherine Millet - Seksualno življenje Catherine M.
knjiga je še kar... ženska samo seksa, seksa in še enkrat seksa, menjava moške kot gate (ima tudi nekaj stalnih partnerjev), seksa v različnih pozah, krajih... v glavem, samo sex, ampak mene ni preveč pritegnila, upam si celo rečt, da sem se ob trenutkih prav dolgočasila... but that's just me :P

Mene tut ni navdušila. Pač o seksu piše na čist nezanimiv način.

Danes začnem Umberto Eco: Foucaultovo nihalo
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 03. Sep. 2006 22:24

Zvoncica napisal/-a:
sinička napisal/-a:ravnokar sem prebrala Catherine Millet - Seksualno življenje Catherine M.

Mene tut ni navdušila. Pač o seksu piše na čist nezanimiv način.

Mene tudi ne. Sem jo nehala brat na sredini, ker sem mislila, da bom umrla od dolgcasa.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 03. Sep. 2006 22:59

jemina napisal/-a:
¤MiSsY¤ napisal/-a:
jemina napisal/-a:Jz sem pa včer ponoč prebrala knjigo Pred spanjem si stokrat skrtačim lase, pa je name naredila res velik vtis. Da ženska dela to s sabo. Men je to res grozen :(

Kdo je napisal to knjigo?

Melissa P.

Jz zadnje čase prov rada berem knjige. Pa zdele ste me še na eno spomnle, ki jo morem v kratkem spet prebra. Saloma Oscarja Wilda je ena najboljših knjih, kar smo jih brali v šoli. Predvsem Saloma mi je všeč :hearts:

Uuu, prebrala. Ne morš bit tak...iz te knjige se mi je najbolj vtisno v spomin stavek: najprej mu podarim svoje telo, preden dobi moje srce... nekaj v tem stilu.
prejšn tedn sm prebrala Lepotica s pomarančami, zaj pa berem 2.999SIT od Frederica Beigbedera, pa mi ni preveč všeč, taka negativna je.

P.s. moj prvi stavek se nanaša na Pred spanjem si 100x počešem lase:)

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov