Kaj trenutno berete? #1

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 29. Maj. 2005 18:53

Bistvo je, da je Cerkev kot institucija v svoji zgodovini marsikaj prikrila in zamolčala, svoje nasprotnike pa je krvavo ali vsaj na tihem zatrla. Karkoli bi lahko Cerkvi škodovalo ali jo omejilo v njeni oblasti in premoči, je bilo treba odstraniti. Ne vem, kaj je tu neresničnega.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 29. Maj. 2005 19:29

Zgodovinska dejstva so resnicna. To je znanstveno dokazano. Fikcija je le, da je v ozadju kriminalka... in da je sveti gral v Louvru, to je pa tudi vse. :wink: Kar precej je resnicnega v Sifri.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
matea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 9. 2004
Kraj: PrImOrSkA

Neprebrana objavaNapisal/-a matea » 29. Maj. 2005 20:17

Tavčar: Visoška kronika :cool:

pa Gospodar prstanov....vsi trije deli
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 30. Maj. 2005 14:36

:D uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii končno mi je ratal dobit Mrtvomorske rokopise in to še celo 2 različni knjigi, tako da sedaj pridno berem :D
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 30. Maj. 2005 14:40

||MuCkAa napisal/-a:Zgodovinska dejstva so resnicna. To je znanstveno dokazano. Fikcija je le, da je v ozadju kriminalka... in da je sveti gral v Louvru, to je pa tudi vse. :wink: Kar precej je resnicnega v Sifri.

Se strinjam s tabo, drži tud simbolika, tko da... neresnično je tisto kar je pisano kot spremljevalna zgodba, dejstva so pa dejstva in držijo že zelo dolgo, dolker jih ne bo kdo postavil na glavo. Ko jih pa bo kdo, bom pa takrat razmišljala o tem, kaj je bilo izmišljeno :) - namenjeno MiSsy
Zadnjič spremenil Žaklina, dne 30. Maj. 2005 14:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 30. Maj. 2005 14:40

matea napisal/-a:Tavčar: Visoška kronika :cool:

S tem se bomo pa ukvarjali prihodnje leto. :cry:

Drugače pa sem nazadnje prebrala Coelhojevega Alkimista. Za domače branje. :)
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 30. Maj. 2005 14:45

FairyAngel napisal/-a:

Uuu Alkimista sem pa dobila pred par leti za darilo in sem ga predihala podolgem in počez že neštetokrat. Coelho mi ima nore knjige... :grinsevil:
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 30. Maj. 2005 14:46

Žaklina napisal/-a:Uuu Alkimista sem pa dobila pred par leti za darilo in sem ga predihala podolgem in počez že neštetokrat. Coelho mi ima nore knjige... :grinsevil:

Jaaa, res je super. :) O čem pa govorijo Mrtvomorski rokopisi?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
dragon_fly
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a dragon_fly » 30. Maj. 2005 16:02

||MuCkAa napisal/-a:Zgodovinska dejstva so resnicna. To je znanstveno dokazano. Fikcija je le, da je v ozadju kriminalka... in da je sveti gral v Louvru, to je pa tudi vse. :wink: Kar precej je resnicnega v Sifri.

ja res je. in ce ktero zanima nej si vzame knjigo; Sveta kri in sveti gral. tam not je ogromo razlozenga ravno o sv. Magdaleni in o casih, v katerih je Kristus zivel... zeeelo poucna, daaalec od pravlic iz sv. pisma.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 30. Maj. 2005 16:42

FairyAngel napisal/-a:

ja res je :cry:
sej zločin in kazen bi še prebavla sam te pa res ne morem
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
limonca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a limonca » 30. Maj. 2005 17:50

Trenutno berem "Dekle iz Šhanghaja" potem me pa še enkrat čaka "Jaz, gejša".
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 31. Maj. 2005 0:14

limonca napisal/-a:Trenutno berem "Dekle iz Šhanghaja" potem me pa še enkrat čaka "Jaz, gejša".

Uuu priporocam Jaz, gejsa..ker je res dobra.. :)

Uporabniški avatar
Moonlightglow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Žalec

Neprebrana objavaNapisal/-a Moonlightglow » 31. Maj. 2005 1:03

Pri knjigah je full težko rečt katera je dobra in katera ne, ker je to res čist odvisno od bralca/bralke in njegovega/njenega okusa.
Sama mam tud zlo rada zgodovinske romane, seveda brez vojn, ker to mi pa res ni zanimivo, vsaj ne, da se cela knjiga gre o tem. Drugače sem zlo rada brala V. Holt, ampak sem že zdavnaj vse prebrala. :) Pa A. Quick je tud zakon pisateljica, pa K. Widoowiess ( nekak tak se napiše ). Je pa res, da so to na easy knjige. Če ima katera torej rada mal težje knjige, ji predlagam Skrinjico za pisanje. To knjigo sem dolgo mela doma, pa se nisme mogla spravit brat, ampak ko sme jo... noro dobra! :) Drugače pa še Šabono, knjiga o južno ameriških Indijancih ( po resničnih dogodkih ). Tud full v redu knjiga-sem jo prebrala že večkrat.
Mam pa še eno vprašanje... Se vam zdi, da more bit pravi čas, da eno knjigo prebereš? Včasih se mi zdi, da lahko knjigo neštetokrat vrneš v knjižnico, brez, da jo prebereš, potem pa te enkrat zagrabi in jo moreš. To je tisti pravi čas za tisto knjigo. Kaj pa ostali menite o tem, je kaj na tem?
Prijetno branje še naprej. :wink:
Nekatera sanjarenja so le prividi, ki se spremenijo v prah, če se jih dotakneš. Druga se počasi oblikujejo, dokler ne postanejo resnična.
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 31. Maj. 2005 5:31

Moonlightglow napisal/-a:Mam pa še eno vprašanje... Se vam zdi, da more bit pravi čas, da eno knjigo prebereš? Včasih se mi zdi, da lahko knjigo neštetokrat vrneš v knjižnico, brez, da jo prebereš, potem pa te enkrat zagrabi in jo moreš. To je tisti pravi čas za tisto knjigo. Kaj pa ostali menite o tem, je kaj na tem?
Prijetno branje še naprej. :wink:

O ja, je nekaj na tem.. sama prebiram ko me prime..vcasih mam pravo mrzlico, pa knjige samo nakupujem, preberem jih pa ne.. takoj. Ko pa me pa zgrabi, pa prebiraam.. nikakor pa ne bi mogla prebrati 3 knjige v enem tednu oz. par naenkrat...jaz vedno, ko knjigo preberem, potrebujem cas, da jo prebavim.. :wink:

Uporabniški avatar
Moonlightglow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Žalec

Neprebrana objavaNapisal/-a Moonlightglow » 31. Maj. 2005 12:37

Je pa full zanimivo to, a ne? :) Jst knjig nisem velik kupla, po navadi si jih sposojam v knjižnici. Ampak zdej, ko sem bla v Miamiju, sem si šla kupit dve knjigi. Prodajalka je bla čist navdušena, da sem pršla tja :gut: , jst sem bla pa tud čist srečna. In kaj si na zadnje kupla, če smem vprašat ( od knjig seveda :) ) ?
Nekatera sanjarenja so le prividi, ki se spremenijo v prah, če se jih dotakneš. Druga se počasi oblikujejo, dokler ne postanejo resnična.
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov