Kaj trenutno berete? #1
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
kr.ena napisal/-a:Danes sem začela
Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja
Ful zanimiva etična dilema- 13 letno dekle toži starše za pravico do razpolaganja z lastnim telesom. Spočeta je bila v epruveti, natančno izbran zarodek, da se je genetsko ujemala s starejšo sestrico, ki je zbolela za levkemijo.
Seveda jo imajo starši radi, ampak center družine je na smrt bolna sestra. Zdaj bi ji morala darovati ledvico (po neštetih darovanjih krvnih celic in kostnega mozga) in se upre. Ker bi rada živela svoje življenje, hkrati pa ji je neizmerno hudo, ker ima sestro rada...
Zelo lepo napisano, sploh ne črnobelo, lahko se vživiš v vse osebe in čutiš njihove dileme...
Še ne vem, kako se konča, pa tudi ne bom povedala tule- pejte brat!
A se da to knjigo kupit v akksni tej cenejsi varianti ala Zepne knjige??? Al je sam v redni izdaji??
-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
tut jst morm nujno tole knjigo prebrt:Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja. zadnje čase zelo malo berm. za domače branje mam za prebrt Don Kihota in morm rečt da ni tok slaba knjiga. po Don Kihotu bom pa začela brat Jadran Krt pije kapučino .
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem par dni nazaj do konca prebrala Iščem impotentnega moža (zanimiva in lahkotna knjiga). Sedaj pa že razmišljam katero knjigo nas sedaj berem. Sem se kar navadila, da moram obvezno kakšno knjigo brati!!!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Lastovica napisal/-a:A se da to knjigo kupit v akksni tej cenejsi varianti ala Zepne knjige??? Al je sam v redni izdaji??
Trenutno je samo v zbirki BestSeller, ki izhaja namesto knjig s trdimi platnicami, čez nekaj mesecev pa pride še v zbirki Žepna knjiga.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Tko, za čas preganjat, je ok tud knjiga Nočna tarifa od Ildiko von Kürthy.
150 strani o ženski pri 33ih, njenihih ljubimcih, prijateljicah, blabla..
Aja, pa jest sm se tok narežala tud ob knjigi Dnevnih Hiacinte Novak ene slovenske pisateljice,
to vam res priporočam, so pa kar 3 deli, mislim.
Aja, pa jest sm se tok narežala tud ob knjigi Dnevnih Hiacinte Novak ene slovenske pisateljice,
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
Velouria napisal/-a:Sem jo kupla in me še čaka. Baje ful dobra knjiga. Do zdaj je izšlo 5 delov, v kratkem izide ponatis druge knjige, pol pa postopoma tut ostale (tut 4. in 5. knjiga bosta prevedeni). Knjigo bom pa komentirala ko preberem.
prvi trije deli so izsli pred ene 20 leti (Rod jamskega medveda, Dolina konj, in Lovci na mamute), 4&5 pa se nista prevedena v slo (The plains of passage in The shelters of stone). Cela zbirka se imenuje Otroci zemlje. Jupi, men ena najboljsih knjig
tok se veselim 4&5 dela
vsebina 1.knjige: Predvsem pa je to zgodba o deklici Ajli, pripadnici kromanjonske rase, ki jo reši in vzgoji neandertalsko pleme, v razumskem in genetskem pogledu bolj zaostalo od nje. Čeprav je očitno drugačna od njih - se smeji, joče, govori drugačen jezik, je radovedna - jo Rod sčasoma sprejme za svojo. Toda konflikt je neizogiben. V boju za preživetje Ajla prekine s tradicijo, prekrši rodovni tabu in postane začetnica človeštva, kot ga danes poznamo. Zakaj v njenih žilah se pretaka prihodnost človeške vrste...
vir: http://www.cangura.com/knjigarna
-
Ange|ina - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 8. 2004
- Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)
Madonna - Intimna biografija
kr zanimivo branje o res takih stvareh k jih na mtv-ju ne povejo
ma ne.. res je zanimiv, kako je "povozila" nevemkolk folka na svoji poti do zvezd..
Angie
ma ne.. res je zanimiv, kako je "povozila" nevemkolk folka na svoji poti do zvezd..
Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Mimi_M napisal/-a:Tko, za čas preganjat, je ok tud knjiga Nočna tarifa od Ildiko von Kürthy.
Jaz pa glih zdaj berem tole Hiacinto, pa mi je prav bedna.
-
SETA II - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
Ange|ina napisal/-a:Madonna - Intimna biografija
Angie
A to maš iz knjižnice sposojen, najbrž - lahko vprašam, katere? Ker jst te knjige do zdej še nisem zasledila.
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
-
Ange|ina - Komunikatorka
nene.. za rojstn dan sm jo dobila.. je pa iz zbirke žepnih knjig.. tistih k jih tut na bencinskih pa v sparu prodajajo..
avtorja pa sporočim jutr.. knjigo mam namreč v avtu, pa zdele ne bi vn lezla ponjo
Angie
avtorja pa sporočim jutr.. knjigo mam namreč v avtu, pa zdele ne bi vn lezla ponjo
Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
-
SETA II - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
Ange|ina napisal/-a:nene.. za rojstn dan sm jo dobila.. je pa iz zbirke žepnih knjig.. tistih k jih tut na bencinskih pa v sparu prodajajo..
Aha, ok, tenks
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
SETA II napisal/-a:Ange|ina napisal/-a:Madonna - Intimna biografija
Angie
A to maš iz knjižnice sposojen, najbrž - lahko vprašam, katere? Ker jst te knjige do zdej še nisem zasledila.
http://www.felix.si/index.php?str=artikel&a_id=33
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
Ange|ina - Komunikatorka
heh..ravno domov prišla.. pa evo.. še da bo direktno napisan avtor: J. Randy Taraborrelli - Madonna - Intimna biografija
lp!
Angie
lp!
Angie
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Velouria napisal/-a:Zaenkrat je edina prevedena, se bom pa pozanimala, če razmišljajo še o prevodu ostalih knjig. Njene knjige v angleščini sem kupla v Konzorciju v LJ, jih majo ene 5, se mi zdi.
(Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja)
Hvala, sem prebrskala Konzorcij danes in kupila Vanishing Acts. (My Sister's Keeper nimajo več) Samo me je ful presenetilo, ko sem našla njene knjige na polici "Romance". Halo? Zraven Danielle Steel in Nore Roberts??? Prodajalka je rekla, da tja zlagajo pač knjige, ki so bolj za ženske in govorijo o čustvih... Mislim, potem naj dajo še McEwana, Ishigura, Tolstoja,... itd tja, saj tudi govorijo o čustvih. Ne pa da se sončijo na polici leposlovja v angleškem jeziku...
In potem sem malo razmišljala o svojih predsodkih in reklamnih kampanjah za literaturo itd. Če bi zagledala naslovnico Picoultove, bi sklepala, da je nekaj v stilu Danielle Steel in bi jo mogoče vzela v roke na kak deževen dan, ko mi sede brat tovrstno "literaturo"- in bi bila prijetno presenečena. Verjetno so jo opremili v roza dizajn, da ne bi zgledala preveč intelektualna in bi se bolje prodajala.
Saj pravzaprav ni nič slabega v tem. Če bo kot rezultat tega več ljudi seglo po njej, je to samo dobro.
Slovenskega prevoda Picoultove pa v Konzorciju nimajo, ker ne prodajajo knjig založbe Učila. Tako da sem šla ponjo v Vale-Novak.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov