Kaj trenutno berete? #1
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Jst sm se pa zdej lotla brat Hannibala v angleščini
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Danes sem začela
Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja
Ful zanimiva etična dilema- 13 letno dekle toži starše za pravico do razpolaganja z lastnim telesom. Spočeta je bila v epruveti, natančno izbran zarodek, da se je genetsko ujemala s starejšo sestrico, ki je zbolela za levkemijo.
Seveda jo imajo starši radi, ampak center družine je na smrt bolna sestra. Zdaj bi ji morala darovati ledvico (po neštetih darovanjih krvnih celic in kostnega mozga) in se upre. Ker bi rada živela svoje življenje, hkrati pa ji je neizmerno hudo, ker ima sestro rada...
Zelo lepo napisano, sploh ne črnobelo, lahko se vživiš v vse osebe in čutiš njihove dileme...
Še ne vem, kako se konča, pa tudi ne bom povedala tule- pejte brat!
Ful zanimiva etična dilema- 13 letno dekle toži starše za pravico do razpolaganja z lastnim telesom. Spočeta je bila v epruveti, natančno izbran zarodek, da se je genetsko ujemala s starejšo sestrico, ki je zbolela za levkemijo.
Seveda jo imajo starši radi, ampak center družine je na smrt bolna sestra. Zdaj bi ji morala darovati ledvico (po neštetih darovanjih krvnih celic in kostnega mozga) in se upre. Ker bi rada živela svoje življenje, hkrati pa ji je neizmerno hudo, ker ima sestro rada...
Zelo lepo napisano, sploh ne črnobelo, lahko se vživiš v vse osebe in čutiš njihove dileme...
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Steinbeck - Zahodno od raja sm prebrala ravnokar ... Zdej pa berem Andrić - Most na Drini.
Neverjetno, kolk hudih knjih mam doma iz tiste zbirke ''Delo''. Ful ful hudo, zdej sam čakam, katera bo naslednja.
Je pa Zahodno od raja NORO dobra knjiga, sicer kr obsežna, sam jst sm jo požrla. Kot vse ostale do zdej ...
Neverjetno, kolk hudih knjih mam doma iz tiste zbirke ''Delo''. Ful ful hudo, zdej sam čakam, katera bo naslednja.
Je pa Zahodno od raja NORO dobra knjiga, sicer kr obsežna, sam jst sm jo požrla. Kot vse ostale do zdej ...
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Danes sem začela
FANTASTIČNA KNJIGA!!! Sem jo brala v angleščini (My Sister's Keeper) in me je totalno navdušla. Zgodba je ful zanimiva, knjiga je pa briljantno napisana, sploh ne morš nehat brat, čeprov je ful žalostna in kruta. Pa ful mi je všeč, da avtorica menjava pripovedovalce, ker tko zveš več plati zgodbe in ne veš, s kom bi potegnu. Konc je pa itak totalni šok in za zjokat (na koncu še 1x preber prolog).
Jst sm takoj ko sem prebrala knjigo vsem še en tedn težila kolk je huda knjiga pa oh in ah, po mojm so že vsi slišal obnovo. Pa review sem napisala za lektorske, če koga zanima lahko pošljem (je v angleščini).
Evo en link: http://felix.si/index.php?str=artikel&a_id=603
Ta pisatelca je men fenomenalna. Prebrala sem tut njeno The Pact, na polici me pa čaka še Vanishing Acts. Pa na njeni strani http://www.jodipicoult.com sem prebrala en odlomk iz njene bodoče knjige (Nineteen Minutes) in komi čakam, da izide (na žalost baje šele 2007).
OK, čist sm notr padla, ampak te knjige pa res ne morm dost priporočit.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
jz sm pa kupla dons v trafiki Rod jamskega medveda... od Jean M.Auel, ce kdo pozna? Upam da bosta se druga dva dela za kupiti Če koga zanima slucajno... Knjiga je bila izdana pred ene 20 leti nazadnje, gre za zgodbo iz pradavnine ko se puncka Ajla znajde v plemenu, ki so se napol zivali, pa pol zivi med njimi... In nakljucje je to, da sm jo glih vceraj vzela v knjiznici, dons mam pa ze svojo
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Velouria, me veseli, da nisem edina, ki že dva dni hodim zadeta okrog od te knjige... Ja, tudi forma je enkratna. Sploh prolog in zaključek... in odlomki poezij na začetku vsakega poglavja...
Imam samo eno pripombo, o kateri razmišljam, da bi jo poslala na založbo. Prevajalec oziroma lektor!!! Pa ne moreš spregledati takih napak, kot je napačna uporaba dvojine ali napačen 4. sklon besede hči!!! Včasih me tako razjezi, da popravim napake s kemikom, pa čeprav je knjiga iz knjižnice.
Je to edina knjiga te avtorice, prevedena v slovenščino? Kje si ti dobila originale? Prodajajo pri nas?
Bojim se sicer, da moja angleščina zadošča le za Agathe Christie in angleške Cosmopolitane; sploh pri taki knjigi bi najbrž zamudila preveč detajlov, če bi brala v originalu, pa vseeno. Mogoče bi se pa potrudila.
Imam samo eno pripombo, o kateri razmišljam, da bi jo poslala na založbo. Prevajalec oziroma lektor!!! Pa ne moreš spregledati takih napak, kot je napačna uporaba dvojine ali napačen 4. sklon besede hči!!! Včasih me tako razjezi, da popravim napake s kemikom, pa čeprav je knjiga iz knjižnice.
Je to edina knjiga te avtorice, prevedena v slovenščino? Kje si ti dobila originale? Prodajajo pri nas?
Bojim se sicer, da moja angleščina zadošča le za Agathe Christie in angleške Cosmopolitane; sploh pri taki knjigi bi najbrž zamudila preveč detajlov, če bi brala v originalu, pa vseeno. Mogoče bi se pa potrudila.
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Zvoncica napisal/-a:jz sm pa kupla dons v trafiki Rod jamskega medveda... od Jean M.Auel, ce kdo pozna? Upam da bosta se druga dva dela za kupiti Če koga zanima slucajno... Knjiga je bila izdana pred ene 20 leti nazadnje, gre za zgodbo iz pradavnine ko se puncka Ajla znajde v plemenu, ki so se napol zivali, pa pol zivi med njimi... In nakljucje je to, da sm jo glih vceraj vzela v knjiznici, dons mam pa ze svojo
Sem jo kupla in me še čaka. Baje ful dobra knjiga. Do zdaj je izšlo 5 delov, v kratkem izide ponatis druge knjige, pol pa postopoma tut ostale (tut 4. in 5. knjiga bosta prevedeni). Knjigo bom pa komentirala ko preberem.
kr.ena napisal/-a:Velouria, me veseli, da nisem edina, ki že dva dni hodim zadeta okrog od te knjige... Ja, tudi forma je enkratna. Sploh prolog in zaključek... in odlomki poezij na začetku vsakega poglavja...
Nisem brala prevoda, tako da ne morem komentirat, ampak prevodi so itak bolj tko, nikol ni čist isto. Napake pa verjamem, da so ful annoying in mislm, da ne bo škodil, če na to opozoriš založbo.
kr.ena napisal/-a:Je to edina knjiga te avtorice, prevedena v slovenščino? Kje si ti dobila originale? Prodajajo pri nas?
Zaenkrat je edina prevedena, se bom pa pozanimala, če razmišljajo še o prevodu ostalih knjig. Njene knjige v angleščini sem kupla v Konzorciju v LJ, jih majo ene 5, se mi zdi. Težko ocenjujem zahtevnost jezika, ker sama itak večinoma berem v angleščini, lahko pa rečem, da so knjige ful lepo napisane, totaln užitek za brat. The Pact sem prebrala v dobrem dnevu, s tem da sem brala doma, na vlaku, pri fantu, malo na faxu in spet doma. Enostavno nisem mogla nehat. Sej baje po njenih knjigah obstajajo tut TV filmi, ampak kokr sm vidla odzive folk ful ni navdušen, tko da rajš ostajam pr knjigah. Baje pa da jih občasno predvajajo na Hallmarku al kaj je že tist program.
Te je tut konec šokiral, a?
||MuCkAa napisal/-a:Kera zalozba pa je bila?
Ker jaz sem nasla samo pri Ucili in to mehko vezavo
Izšla je sicer v zbirki BestSeller, ki ima mehke platnice, ampak da se dobit tut s trdimi platnicami če to izrecno želiš.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov