Kaj trenutno berete? #1
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Js sm na morju prebrala: obe od Pam Anderson (Zvezda, Zvezda v vrtincu slave) pa sta mi bli obe všeč, pol Kalypso (niti ni tolk fajna kot sm misla d bo), pa prebujna domišljija olivie joules (kr luštna)...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
laram napisal/-a:VaNiLliA napisal/-a:Ste prebrale knjigo: PREDEN GREM SPAT SI STOKRAT POČEŠEM LASE?
Jap, jaz sem.
Mi je bila všeč, čeprav nisem pričakovala, da se bo skoraj vse odvijalo okrog spolnosti & podobnih stvari.
Ja sem..ampak men ni bla prevec vsec, nc mi ni pistila tazga.
Drgac s pa zdj prebrala od Nore Roberts - Plimovanje (mal romantike more bit)
Laurie King - To play the fool (krimić )
Uh ja pa predelujem Dr.Phila in Le vi ste pomembni..za duso in spoznavanje same sebe..
Caka me pa poslovna statistika
-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
tako, končno sem se po dolgem času odločila, da bom spet začela brat knjige. mal sm prečekirala celo temo in si naredila seznam knjig, ki ste jih vi priporočili za branje. nekaj sm brskala tud doma med knjigami in sem našla naslednje iz seznama: Viharni vrh, črni tulipan in ana karenina. sej jih je še več, samo men so te tri padle v oči. zdaj me pa zanima ali se mi splača da začnem brat ano karenino, k baje da je ful težek roman, al naj najprej kej bolj lahkotnega preberem, glede na to, da nism brala knjig že vsaj ene 5 let? (shame on me)
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Kako je lepo biti na počitnicah, odklopljen od interneta in priklopljen na knjige...
Sem prebrala večino tega, kar sem si zastavila, pa še nekaj zraven...
Jodi Picoult: Vanishing Acts
pravkar pa sem začela brat njeno Salem Falls...
Ne morem pričakat, da prevedejo v slovenščino, pa vseeno upam, da bodo čimprej, ker bom sigurno še enkrat brala. Vanishing acts mi ni bila tako dobra kot Rojena iz tvojega življenja, ampak mogoče tudi zato, ker v angleščini ne morem slediti vseh skritih pomenov za tekstom.
Moram pa reči, da se pri drugi knjigi že pozna, da lažje berem v angleščini kot prej...
Vsekakor pa ostajam fenica gospe Picoult in jo priporočam.
Deveto življenje Louisa Draxa (mislim, da je avtorica Jensen). Lepa knjiga, mimogrede sem še psihoanalizirala avtorico
Ian McEwan: Amsterdam- v redu, ampak ne tako dobra kot Sobota, ki mi je bila fenomenalna
Chomsky: Profit pred ljudmi in 11. september. Zanimivo, ampak rada bi kje prebrala še, kakšne rešitve ponuja gospod Chomsky, ne le kritiko sistema. Mimogrede- grozen prevod, cel kup srbizmov
Orwell: Živalska farma. Literarno gledano nič posebnega, ampak vsekakor zanimivo in poučno
Beigbeder: Ljubezen traja tri leta- ok
Mimogrede sem prebrala še nekaj angleških in nemških "jajc", ki sem jih snela iz hotelske recepcije v Grčiji, se ne spomnim naslovov...
Sem prebrala večino tega, kar sem si zastavila, pa še nekaj zraven...
Jodi Picoult: Vanishing Acts
Ne morem pričakat, da prevedejo v slovenščino, pa vseeno upam, da bodo čimprej, ker bom sigurno še enkrat brala. Vanishing acts mi ni bila tako dobra kot Rojena iz tvojega življenja, ampak mogoče tudi zato, ker v angleščini ne morem slediti vseh skritih pomenov za tekstom.
Moram pa reči, da se pri drugi knjigi že pozna, da lažje berem v angleščini kot prej...
Deveto življenje Louisa Draxa (mislim, da je avtorica Jensen). Lepa knjiga, mimogrede sem še psihoanalizirala avtorico
Ian McEwan: Amsterdam- v redu, ampak ne tako dobra kot Sobota, ki mi je bila fenomenalna
Chomsky: Profit pred ljudmi in 11. september. Zanimivo, ampak rada bi kje prebrala še, kakšne rešitve ponuja gospod Chomsky, ne le kritiko sistema. Mimogrede- grozen prevod, cel kup srbizmov
Orwell: Živalska farma. Literarno gledano nič posebnega, ampak vsekakor zanimivo in poučno
Mimogrede sem prebrala še nekaj angleških in nemških "jajc", ki sem jih snela iz hotelske recepcije v Grčiji, se ne spomnim naslovov...
-
kr.ena - Cosmopsiho
ribicaX napisal/-a:tako, končno sem se po dolgem času odločila, da bom spet začela brat knjige. mal sm prečekirala celo temo in si naredila seznam knjig, ki ste jih vi priporočili za branje. nekaj sm brskala tud doma med knjigami in sem našla naslednje iz seznama: Viharni vrh, črni tulipan in ana karenina. sej jih je še več, samo men so te tri padle v oči. zdaj me pa zanima ali se mi splača da začnem brat ano karenino, k baje da je ful težek roman, al naj najprej kej bolj lahkotnega preberem, glede na to, da nism brala knjig že vsaj ene 5 let? (shame on me)
Če si romantična duša, se loti Viharnega vrha.... v srce segajoča zgodba o nori ljubezni Heatcliffa in mislim, da je Cathy...
Ana Karenina ni težka po stilu, je pa dolga. Meni je všeč, čeprav mi je šla na živce (Ana osebno), ker se težko vživim v nemočne ženske, determinirane od okolja, časa in družbe.
Črni tulipan ne poznam...
-
kr.ena - Cosmopsiho
ANSAF napisal/-a:Jst sem bila zdele v beogradu in na JZ Srbije, no in tam so prodajali full knjig - kaksna izbira !!!!
pa Čitati Lolitu u Teheranu ...
upam, da bojo kmal prevedene, ce ze niso...
Prebiranje Lolite v Teheranu. Je prevedena in mi je bila všeč.
Btw- a se dobi to v Beogradu tudi latinico ali imajo vse v cirilici? To bi me morala res zanimat stvar, da bi se prebila čez tekst...
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Jodi Picoult: Vanishing Acts
Se strinjam, da se Vanishing Acts ne more primerjat z My Sister's Keeper (=Rojena iz tvojega življenja), slednjo pa bi s drznila primerjati tudi z njeno knjigo The Pact, ki je tudi fantastična.
Za Salem Falls pa praviš, da ti je bila všeč? Sama sem si z neta sprintala prvo poglavje, pa me nekako ni pritegnilo, mogoče zaradi tematike, ne vem...
Jodi Picoult je definitivno zakon! In komaj čakam njeno naslednjo knjigo Nineteen Minutes, ki baje izide marca 2007.
kr.ena napisal/-a:Deveto življenje Louisa Draxa (mislim, da je avtorica Jensen). Lepa knjiga, mimogrede sem še psihoanalizirala avtorico
Kaj sploh je Louis Drax, nekakšen triler oz. kriminalka, rahlo spooky? Prebrala sem sicer začetek (kar v knjigarni) in mi je bil ful všeč, samo niti ne vem, kaj lahko pričakujem od te knjige...
Od Beigbederja sem si pa kupila 2.999 SIT, zgleda dobro.
Osebno sem končala The Shadow of the Wind (Senca vetra = priporočam!) in prebrala še deseto knjigo by Lemony Snicket. Poteeeem... Hja, potem sem pa dobila iPod-a in moje branje se je kar malo ustavilo - knjige zdaj namreč kar poslušam! Sem si zlowdala ene par audiobooks in jih zdaj vsa navdušena poslušam, ko se sprehajam, pospravljam, na vlaku, troli itd. Do sedaj sem poslušala Digital Fortress (Dan Brown, 12 ur), trenutno se vrti The Time Traveler's Wife (že prebrala knjigo, ki me je tako navdušila, da sem se odločila, da jo namesto ponovnega branja kar poslušam), naslednja pa je na vrsti The Devil Wears Prada, ker se mi ne da brat knjige, bi pa vseeno rada poznala zgodbo preden si pogledam film.
Audiobooks so sicer zakooon, ampak pri meni pridejo v poštev samo takrat, ko se mi knjiga sicer zdi zanimiva, ampak ne dovolj, da bi jo dejansko kupila. Saj že tako veliko preveč denarja zapravim za knjige, ki me še vedno čakajo na moji sexy novi knjižni polici.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
kr.ena - Cosmopsiho
Velouria napisal/-a:Za Salem Falls pa praviš, da ti je bila všeč? Sama sem si z neta sprintala prvo poglavje, pa me nekako ni pritegnilo, mogoče zaradi tematike, ne vem...
Jodi Picoult je definitivno zakon! In komaj čakam njeno naslednjo knjigo Nineteen Minutes, ki baje izide marca 2007.
Kaj sploh je Louis Drax, nekakšen triler oz. kriminalka, rahlo spooky? Prebrala sem sicer začetek (kar v knjigarni) in mi je bil ful všeč, samo niti ne vem, kaj lahko pričakujem od te knjige...
Salem Falls sem šele začela (tri poglavja)... tematika je spolna zloraba, glavni junak je pravkar prišel iz zapora, nekako imam občutek, da je bil po krivici zaprt, bomo videli, kako se bo stvar razvijala. Sem pa že pretresena nad dejstvom, da imajo v Ameriki zakon o javni objavi imen obsojenih spolnih deliktov; že vidim, da tipu ne bo lahko...
Louis Drax je fantek, ki je nagnjen k nesrečam, njegova deveta nesreča je, ko pade v prepad in je potem v bolnici v komi. Zdravnik se zaljubi v njegovo mamo... je tudi neke vrste kriminalka, (ne smem preveč povedat)... pa nekaj paranormalnih vložkov (hipnoza, telepatija), pa ne pretirano.
Mimogrede, si brala Anne Fienberg: Sposojena svetloba? Malo me spominja na Picoultovo. Po stilu in tematiki. Šestnajstletnica, problemi s starši, nezaželena nosečnost, poetični filozofski vložki... Nekateri ljudje žarijo kot zvezde, drugi (za tako se ima glavna junakinja) so kot Luna, ki nima lastne svetlobe in si jo "sposoja" od ljudi, ki sijejo...
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Mimogrede, si brala Anne Fienberg: Sposojena svetloba? Malo me spominja na Picoultovo. Po stilu in tematiki.
Brala. Mene osebno sicer ni ne vem kako zelo očarala - mogoče zato, ker sem se preveč osredotočila na sam splav, heh. Sploh ne trdim, da je slaba knjiga, nasprotno, ampak jaz v njen nisem tako zelo blazno uživala (mogoče zaradi tega, ker sem jo brala v prevodu, to me vedno malo zmoti). Kot celota mi je bila pa zelo všeč - končno knjiga, ki upa govoriti o splavu in ne propagira mladoletne nosečnosti in ne obljublja pravljic.
Drugače se pa tudi Jodi Picoult dotakne same problematike najstniške nosečnosti in splava v svoji knjigi The Pact.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
jaz pa trenutno berem Zveneče cedre tajge - Anastazija od Vladimira Megre in je super knjiga.
tako dobre knjige že dolgo nisem brala.
tako dobre knjige že dolgo nisem brala.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov