Kaj trenutno berete? #1
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
Pred nekaj dnevi sem prebrala prvo knjigo od Agathe Christi- Umor v vegasti hiši in me je čisto zasvojilo, tako, da danes grem ponovno v knjižnico po katero izmed njenih knjig.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
- Edinstvena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 11. 2004
- Kraj: Maribor
jas sem v treh dneh prebrala mislim da eno izmed najboljših knjig ki obstajajo! SENCA VETRA, sicer zelo debela knjiga (ok.600str) ampak tak dobra tema da ji ni para...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
od česa se pa gre? kje&kdaj se dogaja? kej več, prosim
edit: sem se že pozanimala:
Senca vetra je pripoved o romanu, ki ga leta 1945 na "Pokopališču pozabljenih knjig" odkrije deček in še ve ve, da mu bo korenito spremenil življenje. Na sledi za skrivnostnim avtorjem se zapleta v vsakršne prigode in preizkušnje in njegovi dojemljivosti in domišljiji se razkriva osupljiva preteklost, tako živa, da je nevarna za njegovo življenje in srce.
vir: http://www.emka.si/izdelek.asp?docid=158060
edit: sem se že pozanimala:
Senca vetra je pripoved o romanu, ki ga leta 1945 na "Pokopališču pozabljenih knjig" odkrije deček in še ve ve, da mu bo korenito spremenil življenje. Na sledi za skrivnostnim avtorjem se zapleta v vsakršne prigode in preizkušnje in njegovi dojemljivosti in domišljiji se razkriva osupljiva preteklost, tako živa, da je nevarna za njegovo življenje in srce.
vir: http://www.emka.si/izdelek.asp?docid=158060
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
nogica napisal/-a:girlie napisal/-a:Anna Davis - Večerja
To je pa priloga Glossa ane, sm že prebrala. A nista Neža in Sara full lepi not!
Men so všeč kakšne bolj brutalne knjige. Trenutno berem Okus po moškem in je full dobra.
Roman o smrtonosni ljubezni. Roman, ki jemlje sapo. Erotičen, intenzivno telesen, globoko inteligentno napisan, brezsramno in nepopustljivo odkritosrčen, sledi poti, začrtani z ljubeznijo, do njenega ekstatičnega in grozljivega konca.
Če kdo pozna še kašno knjigo na ta stil ala Ameriški Psycho ... Let me know
jaz bi rekla, da je definitivno parfum od süskinda nekaj v tem stilu... no bolj v okus po moškem stilu...
na ameriški psiho stil bi pa jaz probala kaj od markiza de sada, kakoli sem psihoja prebrala v praktično dveh dneh, od de sada sem pa vrala juliette-justine (ali kaj je že) pa sem kar hitro obupala, ker mi je bla tu mač kruta...
parfum je pa čist zakon!! probaj!!
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Ravnokar prebrala: Zgodovina ljubezni
Izjemno fascinantna knjiga, še boljša, kot sem pričakovala. Knjiga ni klasičen roman, v smislu, da nima neke konkretne zgodbe, ampak se posamezne 'zgodbe' nekako povežejo v celoto... Težko razložit. Skozi samo knjigo se pojavijo štirje različni pripovedovalci (dva glavna in dva stranska) in vsak govori svojo zgodbo. Na začetku izgleda, kot da nimajo nobene povezave, na koncu pa se popolnoma prepletejo. Knjiga kot taka sicer deluje žalostno, ampak pisateljica poskrbi tudi za humor (''bitterwsweet'').
Mogoče se sliši malo čudno, ampak osebno sem ob branju zelo uživala, kar nisem mogla odložit knjige. WOW. Še dobro, da sem jo kupila, ker se mi zdi, da jo bom mogla vsaj še enkrat prebrat, da jo bom dobro dojela.
Knjiga kot taka je čudovito napisana (''poetični roman'') in zelo originalna. Pohvalit pa moram tudi sam prevod - definitivno eden izmed boljših, saj sploh nisem mela občutka, da berem prevod. Ena izmed redkih knjig, ki jih nisem prebrala v originalu in ni mi žal.
V glavnem, same pohvale za Zgodovino ljubezni.
Avtorica Nicole Krauss je poročena s pisateljem Jonathanom Safranom Foerjem in oba sta do zdaj napisala dve veliki uspešnici in oba sta vsak svojo drugo knjigo posvetila eden drugemu, awwwww. Kolk lepo, da se najdeta dva taka!
Izjemno fascinantna knjiga, še boljša, kot sem pričakovala. Knjiga ni klasičen roman, v smislu, da nima neke konkretne zgodbe, ampak se posamezne 'zgodbe' nekako povežejo v celoto... Težko razložit. Skozi samo knjigo se pojavijo štirje različni pripovedovalci (dva glavna in dva stranska) in vsak govori svojo zgodbo. Na začetku izgleda, kot da nimajo nobene povezave, na koncu pa se popolnoma prepletejo. Knjiga kot taka sicer deluje žalostno, ampak pisateljica poskrbi tudi za humor (''bitterwsweet'').
Mogoče se sliši malo čudno, ampak osebno sem ob branju zelo uživala, kar nisem mogla odložit knjige. WOW. Še dobro, da sem jo kupila, ker se mi zdi, da jo bom mogla vsaj še enkrat prebrat, da jo bom dobro dojela.
Knjiga kot taka je čudovito napisana (''poetični roman'') in zelo originalna. Pohvalit pa moram tudi sam prevod - definitivno eden izmed boljših, saj sploh nisem mela občutka, da berem prevod. Ena izmed redkih knjig, ki jih nisem prebrala v originalu in ni mi žal.
V glavnem, same pohvale za Zgodovino ljubezni.
Avtorica Nicole Krauss je poročena s pisateljem Jonathanom Safranom Foerjem in oba sta do zdaj napisala dve veliki uspešnici in oba sta vsak svojo drugo knjigo posvetila eden drugemu, awwwww. Kolk lepo, da se najdeta dva taka!
now I have you sleeping next to me ... and this is home
- Dow*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 7. 2006
Evo, še moje naj knjige:
B. Stoker: Drakula
J.S. Marr: enajsta nadloga
D. Adams: Štoparski vodnik po galaksiji
N. Farmer: Škorpijonova hiša
E. Rodošek: Močvara (ZF knjiga)
L. Zajc: Hevimetal (ena najljubših
S King: Mačje pokopališče
J. Lloyd in E. Rees: jack & amy
pa še kakšna se najde ...
Trenutno pa berem T. pratcett: the last continent. prve knjige od njega k sm jih brala mi niso ble preveč ušeč, sedaj so pa vse bolj, kot da se je šele s prakso navadil pisat
B. Stoker: Drakula
J.S. Marr: enajsta nadloga
D. Adams: Štoparski vodnik po galaksiji
N. Farmer: Škorpijonova hiša
E. Rodošek: Močvara (ZF knjiga)
L. Zajc: Hevimetal (ena najljubših
S King: Mačje pokopališče
J. Lloyd in E. Rees: jack & amy
pa še kakšna se najde ...
Trenutno pa berem T. pratcett: the last continent. prve knjige od njega k sm jih brala mi niso ble preveč ušeč, sedaj so pa vse bolj, kot da se je šele s prakso navadil pisat
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Velouria napisal/-a:Avtorica Nicole Krauss ..
Hm, to potem ni Nicola Kraus? Sem iskala po Googlu, pa pravi, da sta dve različni...zanimivo, ne.
Sem se pa s tem spomnila The Nanny Diaries (brala sem jo v slo). Ful luštno. O varuški v New York-u, ki dobi v varstvo zelo simpatičnega fantka iz bogate razvajene družine..kjer varuška skoraj da prevzema vzgojo in ljubezen do otroka..
No, ubistvu sta 2 pisateljici, tale Nicola Kraus in Emma McLaughlin, ki skupaj pišeta.. druga njuna je pa še Citizen girl, o mladi punci, tudi v velikem mestu, ki probava uspeti.. Fajn branje.
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
sm včeri v službi začela brat knjigo zgodil se bo umor...sm si kr iz police vzela pa brala..pol sm jo pa domov popokala..moram hit prebrat pa vrnt
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
purple_rain napisal/-a:Hm, to potem ni Nicola Kraus? Sem iskala po Googlu, pa pravi, da sta dve različni...zanimivo, ne.
Sem se pa s tem spomnila The Nanny Diaries (brala sem jo v slo). Ful luštno.
Ej, ne boš verjela, ampak ravno dons sem vidla knjigo Dnevnik varuške (tut brala že dolgo nazaj v slovenščini) in opazila, da je ena izmed avtoric Nicola Kraus. Tut jst sem za sekundo pomislila, da je to mogoče ista, pa mi sama zvrst nekako ni šla skupaj, hehe. Ful podobni imeni. Pa kera telepatija.
Speaking of which, trenutno po knjigi snemajo film s Scarlett Johansson v glavni vlogi... http://www.imdb.com/title/tt0489237/
BaByKa89 napisal/-a:meni je dobra knjiga od Judy Blume - Poletni sestri
A da je dobra? Jo že dooolg opazujem, enkrat jo morm res kupit.
**SiMoN@** napisal/-a:sm včeri v službi začela brat knjigo zgodil se bo umor...sm si kr iz police vzela pa brala..pol sm jo pa domov popokala..moram hit prebrat pa vrnt
Hehe, to se tut men dogaja, ja. Kje pa delaš, če smem vprašat?
Dons sem npr. v službi prebrala 50 strani knjige Iščem impotentnega moža, ampak mi nekak ni potegnila...
Drugače sem pa dons (doma) začela brat The Shadow of the Wind (izšla je tudi v slovenščini) in mi je zaenkrat fuuul všeč. Sem bla mal skeptična, ker se dogaja v Španiji in imena so španska, jst pa Španije & co. res ne morem, heh. Ampak zaenkrat ful dobra zgodba, pa navdušena sem tut nad samim prevodom - kdor je tole prevajal iz španščine v angleščino je res car - tooolk lepo izpade.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
BaByKa89 - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 8. 2005
Velouria napisal/-a:BaByKa89 napisal/-a:meni je dobra knjiga od Judy Blume - Poletni sestri
A da je dobra? Jo že dooolg opazujem, enkrat jo morm res kupit.
za moj okus je res zanimiva in vredna branja, je življenska, ne preveč solzava in brez tistega tipičnega srečnega konca...priporočam
bodi kar si, ostalih je tako ali tako že preveč...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov