Jehove priče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Priznam, da me neizmerno veseli da sta se na tem forumu našli najmanj dve dekleti, ki tako podpirata priče in jih cenita in spoštujeta kot jaz Še posebej me veseli, ker sta to dve mladi dekleti, ki ju ni to sram priznat.
In ja ses strinjam s princes. Tukaj postavljate en kup vprašanj, ko pa pridejo pa rep med noge in ne hvala me ne zanima?! Le zakaj? Se mogoče bojite kaj neki bojo rekli vaši sosedje če vas vidijo, da se pogovarjate z njimi?! KOt da je to v današnjem času nekaj tako zelo nesprejemljivega!? Se vam zdi sprejemljivo žaljenje ljudi, ker so verni? Ker živijo po načelih ki jih uči Biblija,...?
In ja ses strinjam s princes. Tukaj postavljate en kup vprašanj, ko pa pridejo pa rep med noge in ne hvala me ne zanima?! Le zakaj? Se mogoče bojite kaj neki bojo rekli vaši sosedje če vas vidijo, da se pogovarjate z njimi?! KOt da je to v današnjem času nekaj tako zelo nesprejemljivega!? Se vam zdi sprejemljivo žaljenje ljudi, ker so verni? Ker živijo po načelih ki jih uči Biblija,...?
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
- petelin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2005
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
manuelaa napisal/-a:ej Petelin, sj to maš prov, da velik religij neki uči, delajo pa drugač, ampak, če se kaj takšnega dogaja pri Jehovovih pričah, da bi nekdo stalno zmerjal je pa manj vrjetno; ker loh sledijo tud kakšni ukrepi, ker nobeden izmed Jehovovih prič ne bi dolg tolerirau kletvic al pa žaljivk, loh se pa zgodi, da je res komu kej "ušlo", js sama sm dolg časa rabla da sem nehala klet
sj ni rekla, da so stalno zmerjate, sam da jo je una stara preklela.
LARIKA napisal/-a:In ja ses strinjam s princes. Tukaj postavljate en kup vprašanj, ko pa pridejo pa rep med noge in ne hvala me ne zanima?! Le zakaj? Se mogoče bojite kaj neki bojo rekli vaši sosedje če vas vidijo, da se pogovarjate z njimi?!
če bi jim bilo možno postavljat vprašanja in jih potem tudi odsloviti, bi jim jih. toda po mojih izkušnjah se tega ne da narediti. npr, ko sem bil v enem boloku v ljubljani pa sm imel nesrečo, da jih je očitno en sosed noter spuščal, so mi skor vsak mesec težil, pa sm jim vedno sam nasvidenje reku, pa še to so ponavadi sprejeli kot najhujšo žaljitev. kaj bi pa bilo, če bi jih še notr povabu in čaj skuhal...
glede tega so moje izkušnje z mormoni precej boljše. smo imeli zanimiv pogovor (sicer mi niso mogli zadovoljivo odgovoriti na nekatera vprašanja) in ko sem jim razložil da me ne zanima, so me sicer povabili na srečanje, toda po tem jih tudi nikoli več nisem dobil pred vrata.
- princess´
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2006
petelin napisal/-a:če bi jim bilo možno postavljat vprašanja in jih potem tudi odsloviti, bi jim jih. toda po mojih izkušnjah se tega ne da narediti. npr, ko sem bil v enem boloku v ljubljani pa sm imel nesrečo, da jih je očitno en sosed noter spuščal, so mi skor vsak mesec težil, pa sm jim vedno sam nasvidenje reku, pa še to so ponavadi sprejeli kot najhujšo žaljitev. kaj bi pa bilo, če bi jih še notr povabu in čaj skuhal...
mama mia zih bi te pojedl
no salo na stran...lej sj mozn da so ksne stare gospe mau(al pa dost) usiljive, sam sm prepricana da ne tok da je ne bi mogu odslovit. ce pa ze lepega "ne" ne sprejme, pa tut jes priznam da tega ne razumem. vecina jih je pa neusiljivih. konc koncev med tabo in obiskovalci so se vedno vrata...
pa tut ne razumem k eni praujo da so jih not povabl za 5,10 minut po so pa ostal celo uro al pa se dl...ja caki mau. zih se niso kr not prlimal pa niso hotl odit. vrjetn je tistga k jih je not povabu ta tema dokaj zanimala pa so padl u debato, kar se zlo velikat zgodi. tko da niso lih oni "krivi", da so not poj mau dl, kokr so pa predvideval.
loh jih kdaj not povabs, da se prepricas, kasn bau bau se bo zgodu...
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Kar se vsiljevanja tice, imam rajsi, da mi na vrata pozvoni jehova prica ali mi ponudi Strazni stolp, ko grem v soboto zjutraj na trg, kot pa to, kar pocne nevzgojena mladina. Proti tistim, ki mi parkirajo pod oknom in vsiljijejo tisto, cemur pravijo glasba, pac ne morem nic. Niti proti tistim, ki to vsiljujejo celemu mestu, ko se cez njega peljejo 30 na uro in nabijajo tisto sranje do onemoglosti.
Vsiljevanje je torej zelo relativna zadeva. Jehove price se mi pri tem zdijo se najmanj zaskrbljujoce.
Vsiljevanje je torej zelo relativna zadeva. Jehove price se mi pri tem zdijo se najmanj zaskrbljujoce.
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Za to nošenje čolnov ne vem če je res, po moje gre sigurno gre za kšne izmišljotine. Je pa res da ne sprejemajo transfuzijo krvi, ker oni verjamejo, da se z prenosom krvi mešajo duše.
Jehovova vera (se opravičujem če ni pravilno izraženo) ni vera ampak vrsta sekte. In ravno to je tisto kar me pri njih rahlo moti.
Sekta namreč nastane vsakič, ko si nekdo prebere neko versko knjigo, npr. Sveto Pismo, in si nekatere posamezne dele razlaga po svoje. Najde še nekaj somišljenikov in nastane sekta.
Problem sekt ni v veri kot taki, temveč v razlagi vere, ki je odvisna le od ene same osebe, njenega razmišljanja in njenih želja.
Da ne bo slučajno kdo mislil, da pluvam po njihovi veri, ker to sploh ni res. Jehovove priče, kot sami ljudje, so zelo v redu in pobožni ljudje, ki nikomur ne želijo nč slabega. Njihov namen je dober in v tem ne vidm nč slabega. Jst hočem samo prikazati kako jst gledam na tako vrsto verovanja in način kako predstavljajo in 'ustvarjajo' svojo vero.
V njihovi veri kot religiji ne najdeš nč izvirnega, nč novega, saj gre večinoma za zelo podobne stvari iz krščanske vere, le v malce spreobrnjeni obliki. Nimajo neke trdne podlage v svojem verovanju. Jehovove priče nimajo nekega klasičnega liturgičnega obredja, ki je značilen za druga verstva (krščanstvo, islam, budizem ipd.), svojo vero izkazujejo skozi "oznanjanje" - torej hodijo med ljudi in jih poučujejo o svoji resnici.
Jehovova vera (se opravičujem če ni pravilno izraženo) ni vera ampak vrsta sekte. In ravno to je tisto kar me pri njih rahlo moti.
Sekta namreč nastane vsakič, ko si nekdo prebere neko versko knjigo, npr. Sveto Pismo, in si nekatere posamezne dele razlaga po svoje. Najde še nekaj somišljenikov in nastane sekta.
Problem sekt ni v veri kot taki, temveč v razlagi vere, ki je odvisna le od ene same osebe, njenega razmišljanja in njenih želja.
Da ne bo slučajno kdo mislil, da pluvam po njihovi veri, ker to sploh ni res. Jehovove priče, kot sami ljudje, so zelo v redu in pobožni ljudje, ki nikomur ne želijo nč slabega. Njihov namen je dober in v tem ne vidm nč slabega. Jst hočem samo prikazati kako jst gledam na tako vrsto verovanja in način kako predstavljajo in 'ustvarjajo' svojo vero.
V njihovi veri kot religiji ne najdeš nč izvirnega, nč novega, saj gre večinoma za zelo podobne stvari iz krščanske vere, le v malce spreobrnjeni obliki. Nimajo neke trdne podlage v svojem verovanju. Jehovove priče nimajo nekega klasičnega liturgičnega obredja, ki je značilen za druga verstva (krščanstvo, islam, budizem ipd.), svojo vero izkazujejo skozi "oznanjanje" - torej hodijo med ljudi in jih poučujejo o svoji resnici.
- princess´
- Sramežljivka
Frenkie napisal/-a:Jehovova vera (se opravičujem če ni pravilno izraženo) ni vera ampak vrsta sekte. In ravno to je tisto kar me pri njih rahlo moti.
to mas prou, tko nastane sekta. sam Jehovove price niso sekta. povj mi sam eno stvar, ki si jo razlagajo po svoje? ker je po moje ne bos nasla.
Frenkie napisal/-a:Da ne bo slučajno kdo mislil, da pluvam po njihovi veri, ker to sploh ni res. Jehovove priče, kot sami ljudje, so zelo v redu in pobožni ljudje, ki nikomur ne želijo nč slabega. Njihov namen je dober in v tem ne vidm nč slabega. Jst hočem samo prikazati kako jst gledam na tako vrsto verovanja in način kako predstavljajo in 'ustvarjajo' svojo vero.
V njihovi veri kot religiji ne najdeš nč izvirnega, nč novega, saj gre večinoma za zelo podobne stvari iz krščanske vere, le v malce spreobrnjeni obliki. Nimajo neke trdne podlage v svojem verovanju.Jehovove priče nimajo nekega klasičnega liturgičnega obredja, ki je značilen za druga verstva (krščanstvo, islam, budizem ipd.), svojo vero izkazujejo skozi "oznanjanje" - torej hodijo med ljudi in jih poučujejo o svoji resnici.
vse kar pocno, pocno na podlagi Biblije oz Svetega Pisma. to je njihova osnova/podlaga.
kaksno liturgicno obredje pa si mela u mislih, da bi mogl oz. nj bi pocel? majo pac svoje obrede k so jih mel ze zgodnji kristjani--> obiskujejo shode/zborovanja in oznanjujejo, kar se tice tega kar "javnost" vidi. sicr pa mislm, da na ful uprasanj dajo jasna in logicna pojasnila. na podlagi Biblije seveda. in tut ne prihajajo u konflikt z znanostjo, ki skoz bl potrjuje dejstva iz Biblije...
- manuelaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 7. 2006
sunny_ napisal/-a:manuelaa napisal/-a:Tigi napisal/-a:Kaj vidvi sta Jehovi priči al kako nej se izrazim???
Ja js bom kmalu:)
A je kak poseben ritual da postaneš jehovOVa priča?
Ja da si uradno priznan kot Jehovova priča, se moraš krstit v vodi Js se bom zdej na zborovanju v Tivoli, ku bo naslednji vikend,...
Vsi vljudno vabljeni
- princess´
- Sramežljivka
sunny_ napisal/-a:manuelaa napisal/-a:Tigi napisal/-a:Kaj vidvi sta Jehovi priči al kako nej se izrazim???
Ja js bom kmalu:)
A je kak poseben ritual da postaneš jehovOVa priča?
ja je, krst pod vodo. u sloveniji se ponavad izvaja na poletnem zborovanju u LJ. kokr sm ze omenla, zgledujejo se po zgodnjih kristjanih in seveda Jezusu, ki so se krscevali pod vodo.
- princess´
- Sramežljivka
~NIA~ napisal/-a:no ja js sm jih enx fajn odgnala, od tkrt naprej jih ni več.. zato jih nemorem prašat bi pa tle prašala: zakaj sploh hodjo po bajtah oznanjat vero? folk če je vern je vern, ga neboš spremenu.. ok mladina je že skor čist neverna ampak tut stare mame neboš spremenu iz krščanstva na neko jehovsko.. al se motm?
no zanima me kok folka sploh prdobijo tko???
lej sj njihov cilj sploh ni pridobit clane. tut jih ne upisujejo kam ipd. "se stejejo"( ) sam zarad evidence, da loh pol komu k ga zanima postrezejo z informacijam kok jih je...
drgac pa, zakaj to pocnejo? hja, preprosto zato, ker je Jezus tut oznanjevou in narocu svojim ucencem nj tut oni to delajo... ce te zanima bom pa se citat iz Biblije najdla.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov