Jehove priče

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

izzy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 27. Avg. 2006 17:55

a prov pred starešino moraš it, da ti izreče sodbo v obliki izobčenja

Jap, in to pred tri starešine, ki te potem zaslišujejo...če ocenijo, da se kesaš, ti lahko izkažejo milost, drugače pa te izobčijo...sprašujejo tudi detajle, npr. kakšne vrste spolnih odnosov si imel itd. (to je seveda najbolj pogost greh, seks pred poroko)

Ampak kaj majo tisti na vrhu v Ameriki od tega???

Gotovo da majo, gradijo si luksuzne rezidence, kot je tale v Pattersonu (New York)

Slika

al pa konc koncev tud v Duplici pri Kamniku...vse je zastonj, pa mal se preteguješ semtertja...lagodno življenje.
Klitchko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Klitchko » 27. Avg. 2006 18:48

ravnokar sem prišel iz Maroka in vidu kolk so tam ženske boge, NISEM pa mislu , da se to dogaja v Sloveniji :cry: :( , TUKAJ SEDAJ, "izobčena (karkoli že pomeni) zaradi spolnih odnosov pred poroko"
si imela spolne odnose v otroških letih, da si bila kaznovana al kaj? Dons ni nič čudno,da ljudje seksajo pred poroko, ker se ljudje ženijo mnogo kasneje kot so pa spolno in še kako drugače dozoreli. Razkorak med prvim spolnim odnosom in časom se vedno bolj daljša. Prepoved "nič seksa pred poroko" je imela smisel, ko so se ljudje ženili pri zgodnjih 17,18 letih,danes pa temu ni tako.

Larika prosim poišči si strokovno pomoč, ker ti si žrtev, najslabše pa je da se še ob vsem tem počutiš krivo, da si ti kriva in ne ONI

prosim nekaj ukreni, NE HODI PA POMOČ K TISTIM, ki so te za žrtev naredili

lp
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 27. Avg. 2006 19:57

Klitchko napisal/-a:
Larika prosim poišči si strokovno pomoč, ker ti si žrtev, najslabše pa je da se še ob vsem tem počutiš krivo, da si ti kriva in ne ONI

prosim nekaj ukreni, NE HODI PA POMOČ K TISTIM, ki so te za žrtev naredili

lp

Kako prosim?!? Da se ti ne bo kaj zgodilo jebemu ježa,.... :evil: Ti bom dala strokovno pomoč. Jaz sem se odločila imeti odnose pred poroko,..in ja prvi niso bili prostovoljni!! In kaj zdej?! Sprejela sem težke odločitve- zame in zdej živim veliko bolj polno življenje, ko sem določene stvari pojasnila!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Cherub
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Cherub » 27. Avg. 2006 21:05

Izzy, poslušali bojo tisti, ki hočejo poslušati. Tudi, če jim vpiješ v uho, slišali ne bojo, če tega nočejo.
Ne glede na težo argumentov ali kristalnosti sporočila.

V tem je pa hakeljc vere. Ljudje se je oklepajo zaradi lastne koristi, četudi jim okrne svobodo. Oklepajo se je pa tudi zaradi zastrahovanja - pa ne dejanskega, ampak dogmatskega. To pa zaenkrat (žal) zakonsko ni prepovedano.

Sicer pa veš kako je s kulti.

Keep up the good work vseen, čeprav se bojim da je jalovo.
Klitchko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Klitchko » 27. Avg. 2006 22:41

Kazen s strani verskih voditeljev te je naredila žrtev. Jooj kaj berem o izobčenju na netu, da te člani še pozdravljati ne smejo več ipd. grooozne grozne zadeve. Če to ni kruta kazen. To sem doživel v Maroku, ko je punca vprašala natakarja kaj je to za ena jed, sploh jo ni pogledal v oči, delal se je kod da ne ve. Ko sem ga jaz vprašal, se mu je pa nenadoma povrnil spomin. Niso te imeli pravice kaznovati, razumeš? Nič nisi naredila narobe. Ti nisi bila kriva. Zagovarjanje tistih, ki so te naredili žrtev,in tistega za čimer oni stojijo,
je pa klasičen simptom v odnosu žrtev-nasilnik (spomni se primerov zakaj žena ne zapusti moža, ki jo pretepa, zakaj hčerka ne toži očeta na sodišču zaradi spolnih zlorab ipd).

To se v Sloveniji ne bi smelo dogajati, kvečjemu v Maroku. :!: :!: Obvezno si poišči pomoč, če boš še kdaj imela potrebo po vrnitvi, da se vrneš k tistim, ki so te naredili žrtev. Tudi v Sloveniji obstajajo številne oblike pomoči ženskam in otrokom z izkušnjo nasilja. Pobrskaj po internetu, pa gotovo je na tem forumu kaj. Tukaj je link za začetno orientacijo: http://www.viva.si/kpovezave_detail.asp?ids=3
Ne vem koliko imajo izkušenj z Visokozahtevnimi Organizacijami.

Lp
Fant
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Fant » 28. Avg. 2006 19:38

Barbye - Ne nisem jehovina priča in ne pripadam nobeni verski
organizaciji pač sam razmišljam.Sem pa imel dosti izkušenj in
debat z različnimi verskimi sektami tudi z Jehovinimi pričami.
Sem proti temu da mora človek hodit v neko cerkev da bo zveličan se
pravi da nobenega ne želim nikamor pridobit hehe

Nimam ljudi kam pridobit ( si moram najprej cerkev zgradit hehe) mala
šala - da nebo tega stavka vzel kdo resno

REDEK OBISK PRIJATELJSTVO POVEČA

spodaj potpisani:
Vaš FANT

=========

.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 30. Avg. 2006 1:39

uršy napisal/-a:Men grejo tut na živce, ker se jih, če si do njih prijazn, sploh več ne da znebit in ti kr morijo na vratih.....to vem, ker je enkrat moj fotr od ene vzeu tist Stražni stolp, da so mu dale mer, pol so pa še pou leta skoz na vrata hodile, mi smo se mogl pa vsi lagt, da ga ni doma :roll:

k nam so tud pršli 1x pa sm jz isto neki uzela pač da bi se jih znebila, pol so pa spet pršli pa sm rekla da je bla to moja sestra in da je ni doma :D

drgač nimam nč proti njim usak naj veruje v kar sam hoče, sam me mal mot to da hodjo od vrat do vrat.
princess´
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a princess´ » 04. Sep. 2006 17:44

skos omenjate kaj delajo verski voditelji pa kasni so...sj te stvari so use zapisane u Bibliji, oni sam izpolnjujejo svojo dolznost, k je zapisana u Bibliji. sj konc konceu, za svoje grehe/dejanja bo usak odgovarjou sam pred Bogom, tko da nc skrbet. :wink:
princess´
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a princess´ » 04. Sep. 2006 17:46

Fant napisal/-a:Iz biblije ti skozi debato lahko dokažem da ljudje nebojo uničeni tako kot učijo Jehovine priče.

to bi rada slisala.

EDIT: nikjer u Bibliji ne pise da bojo prezivele le Jehovove price, k to tko radi poudarjate.
barbye
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2006
Kraj: Okolica Noga mesta

Neprebrana objavaNapisal/-a barbye » 05. Sep. 2006 16:14

Prvo bi mogli vsi prebrat Biblijo, da bi lahko pol razglabljali o nje! Sama sem prebrala Staro zavezo, ko sem ugotovila da ta vera ni zame! Drugače imam pa najraje odlmek Apoklipse
izzy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 05. Sep. 2006 18:50

nikjer u Bibliji ne pise da bojo prezivele le Jehovove price, k to tko radi poudarjate.

Tko dobro si to zapisala, da morm to pohvalit. Res je, nikjer u Bibliji ne piše, da bojo preživele le JP, seveda pa iz tega sledi logično vprašanje - zakaj potem njihovo vodstvo to vseskozi ponavlja na vseh mogočih kongresih in shodih? Ničkolikokrat sem to namreč slišal na lastna ušesa, celo, da bodo preživele le "aktivne" Jehovove priče, torej tiste, ki bodo v času pred "sodnim dnem" širile vero in ne bodo kakorkoli dvomile v svoja prepričanja.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 05. Sep. 2006 21:59

Pripadniki skoraj! vsake vere menijo, da je njihova vera edina prava. Ce gremo na kristjane, so torej verjetno vse locine prepricane, da edine zivijo po biblijskih nacelih. Logicna posledica tega je, da Jehovove price menijo, da bodo edine prezivele (ker edine zivijo pravilno). To je pac njihov "trademark", katolicani npr. imajo pa druge. Tako si vsaj jaz to razlagam.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 07. Sep. 2006 10:33

Za tiste vernike, ki tako zavzeto in zaničujoče odpošiljate Jehove priče stran od sebe:

1.) Koliko sploh veste o njih?
2.) Če veste le to, da zagovarjajo svoja stališča in če ne veste nič drugega, kot to, da častijo Jehovo, zakaj potem nekateri znate toliko slabega povedati o njih?
3.) Se bojite, da vam bodo poklonili kaj, kar bi vas bolelo?
4.) Še posebaj za pripadnike RKC: "Veste, v čem se njihova osnovna ideologija in življenje razlikuje od vašega?"
5.) Zakaj se vam zdi, da je vaša vera prava, njihova pa ne? Če se vam to ne bi zdelo, bi namreč verjetno pristopili kam drugam, razen če ste verni zgolj zaradi tradicije --> potem pa ste slabi verniki.

BTW ... jaz sem agnostik in poslušam pripadnike različnih religij, ne pa samo enih, ker skušam biti spoštljiv do vseh.

Ugotavljam, da pripadniki določene religije, ki so slab vzgled svoji instituciji, tolčejo po drugih religijah in sektah, da bi s tem "prikrili" svoje "napake"/grehe (tako sami sebi, kot drugim) in se izognili poglabljanju v to, kar zagovarjajo.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 07. Sep. 2006 15:28

Boris napisal/-a:Ugotavljam, da pripadniki določene religije, ki so slab vzgled svoji instituciji, tolčejo po drugih religijah in sektah, da bi s tem "prikrili" svoje "napake"/grehe (tako sami sebi, kot drugim) in se izognili poglabljanju v to, kar zagovarjajo.

Nekatere institucije (beri: RKC) so itaq same sebi v posmeh. Zal! :roll:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 09. Sep. 2006 16:42

Brezveze razpravljat, katera vera ima prav in katera ne. Že beseda VERA pove, da je to nekaj, v kar verjamemo. In nima smisla dokazovati, da vesoljnega potopa ne bo, da Marija ni brezmadežno spočela, da poslednje sodbe ni...

Če verovanje v nekaj človeku pomaga, da lažje živi in/ali je zato boljši človek v odnosu do drugih, je to samo pozitivno.

Je pa to čisto osebna zadeva. In vsako "prepričevanje" drugače mislečih je brezveze, včasih tudi nasilno.

Včeraj sem poslušala misijonarja v Beninu, ki je izjavil, da so ljudje tam včasih nestrpni, da so neko žensko izločili, ker je začela verjeti v Kristusa... In kdo je bil prvi, ki se je vsilil v Afriko propagirat svojo vero kot edino pravo???? Halo? Kaj pa pri nas, ko so se nekje kot križarji spravili na tečaje joge?

V glavnem, Jehove priče so ponekod na slabem glasu zaradi svojega načina širjenja vere. Čeprav- po mojih izkušnjah- je bilo vedno dovolj, če sem se zahvalila, rekla da me ne zanima in jih nisem skušala prepričevati, da je njihova vera brezveze. Poslovili smo se v manj kot minuti...

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov