Jehove priče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- barbye
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2006
- Kraj: Okolica Noga mesta
Saj po mojem mnenju Katoliška cervkev sama skrbi za to, da bo v prihodnjih letih število katoličanov upadlo! Ker če že gledamo, se vse več ljudi odloča za Jehove priče! Ne vem, morda imajo res nek način s katerim pritegnejo ljudi, samo...če si zvest enemu bogu in res verjameš vanj potem ni stvari ki bi omajala tvoje prepričanje!
No, sama sem ateistka, samo kar se tiče ver se pa zmerom rada menim in podam svoje mnenje (si na nek način širim obzorja)
Aja, pa še nekaj...zdi se mi (ampak nisem prepričana) da pa je razlika med Jehovimi pričami in katoličani ta, da Jehove priče priznavajo samo staro zavezo...Nisem prepričana ali so to oni ali pravoslavci...res ne vem!
Sami mi je pa nekako najlepša vera Starih Grkov, ki so verjeli v Zevsa, Afrodito...saj so se iz te vere rodile najlepše legende in bili napisani najlepši romani in epi!
Upam da nisem zašla preveč iz teme ven! Če pa sem, se pa opravičujem!
No, sama sem ateistka, samo kar se tiče ver se pa zmerom rada menim in podam svoje mnenje (si na nek način širim obzorja)
Aja, pa še nekaj...zdi se mi (ampak nisem prepričana) da pa je razlika med Jehovimi pričami in katoličani ta, da Jehove priče priznavajo samo staro zavezo...Nisem prepričana ali so to oni ali pravoslavci...res ne vem!
Sami mi je pa nekako najlepša vera Starih Grkov, ki so verjeli v Zevsa, Afrodito...saj so se iz te vere rodile najlepše legende in bili napisani najlepši romani in epi!
Upam da nisem zašla preveč iz teme ven! Če pa sem, se pa opravičujem!
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Ne ne ni res,da Jehovove priče priznavajo samo Staro zavezo, saj je Nova zaveza ravno toliko del Sv. Pisma kot Stara zaveza. Obe priznavajo isto .
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
- Fant
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2006
Barbye - Jehovine priče niso edina organitzacija na svetu,ki hodijo
od vrat do vrat.Kot drugo vsaka verska organizacija oznanjuje in
širi svoje prepričanje le taktike imajo druge.Katoličani tudi oznanjujejo
( kdo ne pozna papeža?) se pravi da se trudijo da razširijo svoje
delovanje med ljudi preko medijev.
Ne strinjam se da k Jehovinim pričam prihaja vedno več ljudi dosti
jih odhaja.Res pa je da se vsako leto krstijo novi to so kaki otroci
staršev ki so jehov.priče ali kaki redki novi človek.Danes je doba
informacij hitro se vse zve in ljudje so bolj informirani kot nekoč
in težko verjamejo samo tak,sploh mladi ki jih je vedno majn moč
ustrahovat z večnim peklom v ognju ali uničenjem ali kako drugo
kaznijo.Zanimivo da vsaka organizacija uči da kazen čaka tiste
ki nebojo hodili redno k njim. Z to finto so dolga leta uspešno delovali
verski voditelji.
Premislite - Saj jaz nerabim nekoga pridobit tako, da mu rečem
da, če nebo k meni hodil ga čaka kazen.Z ljubeznijo je treba pridobit ljudi
k sebi ne pa z ustrahovanjem.Jezusa so imeli najrajši revni in grešni
ljudje.Farizeji ( verski voditelji) pa so jim neprestano govorili da jih čaka
kazen.Delali so se pa pravične pred ljudmi da so se lepše obnašali
pred njimi in se lepše oblačili.
TISTI,KI STORI KAJ DOBREGA NAJ MOLČI;TISTI,KI MU JE
BILO DOBRO DELO STORJENO,NAJ PRIPOVEDUJE
( verski voditelji dostikrat govorijo o sebi da delajo dobro) če storijo
kaj dobrega drugim to tudi na glas povejo.
VSAKDO BI HOTEL SPREMINJATI ČLOVEŠTVO KOMAJ KDO PA
POMISLI NA TO,DA BI SPREMENIL SAMEGA SEBE.
( verski voditelji pa hočejo spremenit ljudi)
od vrat do vrat.Kot drugo vsaka verska organizacija oznanjuje in
širi svoje prepričanje le taktike imajo druge.Katoličani tudi oznanjujejo
( kdo ne pozna papeža?) se pravi da se trudijo da razširijo svoje
delovanje med ljudi preko medijev.
Ne strinjam se da k Jehovinim pričam prihaja vedno več ljudi dosti
jih odhaja.Res pa je da se vsako leto krstijo novi to so kaki otroci
staršev ki so jehov.priče ali kaki redki novi človek.Danes je doba
informacij hitro se vse zve in ljudje so bolj informirani kot nekoč
in težko verjamejo samo tak,sploh mladi ki jih je vedno majn moč
ustrahovat z večnim peklom v ognju ali uničenjem ali kako drugo
kaznijo.Zanimivo da vsaka organizacija uči da kazen čaka tiste
ki nebojo hodili redno k njim. Z to finto so dolga leta uspešno delovali
verski voditelji.
Premislite - Saj jaz nerabim nekoga pridobit tako, da mu rečem
da, če nebo k meni hodil ga čaka kazen.Z ljubeznijo je treba pridobit ljudi
k sebi ne pa z ustrahovanjem.Jezusa so imeli najrajši revni in grešni
ljudje.Farizeji ( verski voditelji) pa so jim neprestano govorili da jih čaka
kazen.Delali so se pa pravične pred ljudmi da so se lepše obnašali
pred njimi in se lepše oblačili.
TISTI,KI STORI KAJ DOBREGA NAJ MOLČI;TISTI,KI MU JE
BILO DOBRO DELO STORJENO,NAJ PRIPOVEDUJE
( verski voditelji dostikrat govorijo o sebi da delajo dobro) če storijo
kaj dobrega drugim to tudi na glas povejo.
VSAKDO BI HOTEL SPREMINJATI ČLOVEŠTVO KOMAJ KDO PA
POMISLI NA TO,DA BI SPREMENIL SAMEGA SEBE.
( verski voditelji pa hočejo spremenit ljudi)
- barbye
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2006
- Kraj: Okolica Noga mesta
Fant se strinjam s tabo! Ampak poglej, sam si napisal da bi prvo mogli sebe v red spravit in s sabo razčistit, šele potem komu drugemu kaj pravit in svetovat...Poanta Jehovih prič.Čebi pri sebi razmislili bi si rekli, jaz verujem in imam svobodno izbiro do vere, zakaj je potem ne bi imeli tudi drugi? Prav, naj pride in pove da je pač Jehova priča in naj pove bistvene podatke, ne pa da ti tam 2 uri neki razlaga.
Bom malo pogledala katera vera ne priznava Nove zaveze pa javim:) K zdej sm pa malo zmedena
Še to...malo sem brskala po internetu in našla eno versko stran na kateri piše citat »Ni pravičnega, niti enega.« (Rim 3,10) se pravi da niti bog ni pravičen...samo malo v premislek
Aha...našla! Judovstvo priznava samo staro zavezo in še vedo čaka mesijo...sm vedla da bom nekje našla.
Bom malo pogledala katera vera ne priznava Nove zaveze pa javim:) K zdej sm pa malo zmedena
Še to...malo sem brskala po internetu in našla eno versko stran na kateri piše citat »Ni pravičnega, niti enega.« (Rim 3,10) se pravi da niti bog ni pravičen...samo malo v premislek
Aha...našla! Judovstvo priznava samo staro zavezo in še vedo čaka mesijo...sm vedla da bom nekje našla.
- izzy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2006
Na spletu že nekaj let obstaja portal, ki osvetljuje organizacijo in delo Jehovovih prič. Ker so objavljene predvsem kritične informacije, je obisk tega portala za Jehovove priče bolj ali manj prepovedan. Jehovove priče se namreč ne smejo družiti z nekdanjimi člani niti ne smejo brati njihovih publikacij ali spletnih strani.
http://www.izobceni.streznik.org
http://www.izobceni.streznik.org
-
LARIKA - Cosmopolitanka
Sorry ampak tole kar delajo izobčeni je pa višek svinarije. Če njim kaj ni pasalo v tej veri, je to njihov problem. Sama sem bila precej let krščena Jehovova priča in sem se sama izobčila in mi na kraj pameti ne pade, da bi tako sramotila nekaj kar mi je nekoč pomenilo vse. Še danes branim Jehova če le imam priliko in če imam čas. Zato se teli izobčeniki lahko nekam zaletijo, ker so navadni lažnivci!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
- izzy
- Sramežljivka
Larika,
a si prepričana, da si se zares izobčila? Ton tvojih besed zelo blizu kakšnemu članku iz Stražnega stolpa (izdajajo JP), kjer "odpadnike" občasno primerjajo s psi ali pa svinjami. Ali pa te morda samo peče "biblijskošolana" vest, ker si zapustila "edino pravo vero"? Ali sploh ločuješ med "Jehovom" (Izraelski bog) in ameriško megakorporacijo Watchtower (Stražni stolp) z letnimi prihodki več milijard dolarjev "prostovoljnih" prispevkov? Če braniš Jehova, še ne pomeni, da moraš braniti tudi njegove samooklicane zemeljske predstavnike (beri posebno skupino Jehovovih prič, ki naj bi jih bilo danes na svetu še nekaj več kot 8.000 in za razliko od večine JP verjamejo, da bodo po harmagedonu - koncu sedanjega sveta - vladali iz nebes), ki že 130 let z različnimi lažnimi napovedmi "nategujejo" vernike.
a si prepričana, da si se zares izobčila? Ton tvojih besed zelo blizu kakšnemu članku iz Stražnega stolpa (izdajajo JP), kjer "odpadnike" občasno primerjajo s psi ali pa svinjami. Ali pa te morda samo peče "biblijskošolana" vest, ker si zapustila "edino pravo vero"? Ali sploh ločuješ med "Jehovom" (Izraelski bog) in ameriško megakorporacijo Watchtower (Stražni stolp) z letnimi prihodki več milijard dolarjev "prostovoljnih" prispevkov? Če braniš Jehova, še ne pomeni, da moraš braniti tudi njegove samooklicane zemeljske predstavnike (beri posebno skupino Jehovovih prič, ki naj bi jih bilo danes na svetu še nekaj več kot 8.000 in za razliko od večine JP verjamejo, da bodo po harmagedonu - koncu sedanjega sveta - vladali iz nebes), ki že 130 let z različnimi lažnimi napovedmi "nategujejo" vernike.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
Izzy glede na to da tako dobro vodite evidenco kdo je bil izobčen ali se je razdružil, potem me verjetno poznaš!
In ja sem bila izobčena zaradi spolnih odnosov pred poroko.
Bila sem tudi na kongresu,ki je bil sedaj v Tivoliju, vendar samo na javnem predavanju. Šla sem z težkim srce, med molitvijo sem se zjokala. Ti to kaj pove?!
In ja sem bila izobčena zaradi spolnih odnosov pred poroko.
Bila sem tudi na kongresu,ki je bil sedaj v Tivoliju, vendar samo na javnem predavanju. Šla sem z težkim srce, med molitvijo sem se zjokala. Ti to kaj pove?!
Coco Chanel
Coco Chanel
- izzy
- Sramežljivka
Pove mi marsikaj, v oko pa mi je padlo, da v prejšnjem odgovoru nisi zapisala resnice (pa tako se huduješ nad "odpadniškimi lažnivci") - zapisala si, da si "se sama izobčila", sedaj pa pišeš, da si "bila izobčena zaradi spolnih odnosov pred poroko". Glede evidence te moram žal razočarati, saj je nimam, ima pa jo seveda vodstvo Jehovovih prič. V njihovih zaklenjenih arhivih so shranjene marsikatere pikantne podrobnosti o "grehih" vernikov, verjetno tudi kaj o tvojem "velikem" grehu. Povej, kako je bilo kaj pred "sodnim odborom" starešin, ko so odločali o tvoji usodi in te izobčili, precej travmatično, kajne? Škoda, da se ne zavedaš, da so ti naredili veliko uslugo.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
Dali so mi možnost da se sama izobčim ali da me oni izobčijo. Olajšala sem jim zadevo in sem se sama izobčila zaradi tega ker se fantu nisem nameravala odpovedatii in posledično tudi odnosom.
N vaši strani je lepo zapisano kdo se je pred kratkim izobčil- če sem prav opazila
Če ti praviš da so mi s tem naredili uslugo se motiš. To misliš ti jaz pa ne!ž
Pred "sodnim senatom starešin" mi ni bilo hudo, bilo mi je hudo pred Jehovom!
N vaši strani je lepo zapisano kdo se je pred kratkim izobčil- če sem prav opazila
Če ti praviš da so mi s tem naredili uslugo se motiš. To misliš ti jaz pa ne!ž
Pred "sodnim senatom starešin" mi ni bilo hudo, bilo mi je hudo pred Jehovom!
Coco Chanel
Coco Chanel
- izzy
- Sramežljivka
Uf a veš da ne vem, kdo se je nazadnje izobčil, par ljudi je res zapisalo kaj o tem, sam že dolg časa nič novega...poglej datume...tako da nisi ravno dobro opazila...pa ne obremenjuj se tolk z ljudmi, preberi rajši kakšen članek v sekciji psihologija, "nas" (v smislu organizirane skupnosti) ni, so le ranjeni posamezniki, ki jih je na tak ali drugačen način prizadel Stražni stolp (hočeš-nočeš si tudi ti med njimi). Moje mnenje je moje mnenje in če se z njim ne strinjaš, še ne pomeni, da se motim. Tako "debatirajo" Jehovove priče, ki zaradi dolgotrajne indoktrinacije postanejo nezmožni logičnega razmišljanja in povezovanja faktov, saj imajo polno glavo "citatov" in "stavkov", ki se hipnotično ponavljajo na vseh mogočih shodih. In če ti je kaj v uteho - Jehova nima prav nič z nobenim sodnim senatom (še manj pa s "tajnim priročnikom starešin"), tudi sveto pismo takšnih inkvizicijskih procesov ne predvideva - če pa je bog že ustvaril tako močno prvinsko potrebo, kot je seksualna, potem je navaden perverzneš, da je to naknadno še prepovedal. Neki podobnega so med drugo vojno delali Naciji, ko so v taboriščih lačnim Židom kazali polne mize hrane skozi stekleno okno...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov