Jehove priče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- Cherub
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2006
Jezus je mel pa le v nečem prav ...
Ne morš dat prav, če je pa narobe.
Aja, Jezus je dejal Blagor ubogim na duši .. in ker jaz v vaši ubogodušni družbi (nekaterih) trpim, to pove dovolj; morda sem ravno za to poklican.
Pa bojda je Jezus tudi rekel, da ljudje ne bi smeli slepo verovat vanj, kar pa je navzrkižno s prepričanji našega frivoloznega jehopričovca.
Ej, pa kaj si ti tok vasezagledana oseba, nobenmu drugmu ne daš nč prov
Ne morš dat prav, če je pa narobe.
Aja, Jezus je dejal Blagor ubogim na duši .. in ker jaz v vaši ubogodušni družbi (nekaterih) trpim, to pove dovolj; morda sem ravno za to poklican.
Pa bojda je Jezus tudi rekel, da ljudje ne bi smeli slepo verovat vanj, kar pa je navzrkižno s prepričanji našega frivoloznega jehopričovca.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Cherub napisal/-a: kar pa je navzrkižno s prepričanji našega frivoloznega jehopričovca.
Zdej si pa že nesramen! Kdo pa si ti, da boš žalil človeka zaradi njegove veroizpovedi!? Ama baš niko i ništa
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
- princess´
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2006
Cherub napisal/-a:Prosim te - prerokbe niso znanstveno dokazane? Vsaj nekatere? Kaj, druge pa so? To so znanstveno dokazane prerokbe al kako? Kaj pa čudeži? A so ti tudi znanstveno dokazani?
cudez je definiran kot "dokodek, ki g az znanimi naravnimi zakoni ni mogoce razloziti". po tej definiciji bi se pred enim stoletjem loh rekl, da je potovanje po vesolju, brezzicna komunikacija in se marsikaj, cudez. ce cudezou ne mormo razlozit s trenutnim znanjem se ne pomeni, da niso mogoci.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
cherub, vsaka čast. očitno ful veš o teh stvareh in ne vem v čem je problem, da si nekatere stvari nadudlan. tukaj je ena punca očitno tok nadudlana sveto pismo, da ga mora kr skos citirat, pa ji noben nič ne reče.
ko v 21. stoletju začneš malo bolj racionalno razmišljat o tem, vidiš da zadeva ne drži vode.
ko v 21. stoletju začneš malo bolj racionalno razmišljat o tem, vidiš da zadeva ne drži vode.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- Pinehas
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 7. 2006
ancy007 napisal/-a:
na žalost je svet ratal krut in ne moreš povsod živeti po teh naukih, ker preprosto to ni mogoče. je svet tak, da morš dostkrat tapru za sebe poskrbet poj pa šele za ostale.
tko pač je
Ta svet je ravno zato tako krut ker ljudje ne živijo po teh biblijskih načelih in edina rešitev je da začnemo živeti po teh načelih saj se tistim ki jih nebodo upoštevali v bližni prihodnosti slabo piše.Rešitve nebo prinesel človek kar je zgodovina že potrdila.Saj človek vlada človeku v njegovo nesrečo .Prinesel jo bo Bog JHVH,ki bo odstranil krivične in tako zaščitil pravične.Ne more biti pravičen kdor ne pozna pravičnosti.Biblija temelji na dveh načelih .Ljubi JHVH nadvse in svojega bližnega kot samega sebe.Preprosto kot pasulj.Vendar nastopijo težave ko je to treba realizirati.Vendar kdor s srcem išče resnico jo bo našel.In resnica je vedno samo ena.Daleč stran od človeškega filozofiranja. "Oznanil ti je, o človek,kaj je dobro;in kaj zahteva JHVH od tebe,nego da strežeš pravici in ljubiš usmiljenje in da hodiš ponižno z bogom svojim?" (MIHA 6:8)
- Pinehas
- Sramežljivka
petelin napisal/-a:ja, toda, ko so ljudje dejansko živeli po cerkvenih načelih, je bilo še slabše IMHO.
Se popolnoma strinjam s teboj petelin! vendar nisem mislil življenja po takozvanih načelih rimsko katoliške cerkve ampak po božjih načelih ki so zapisana v bibliji in se jih tako imenovana rimskokatoliška cerkev niti slučajno ne drži nasprotno,ampak jih spreminja ko zasleduje svoje sebične interese. Zajemati je treba pri izviru ko je voda še čista.Če bi vsi tako delali in se napajali neposredno iz biblije nebi mogli verski voditelji z nami tako manipulirati kot jim uspeva sedaj.Tudi Kristus je v svojih govorih obsojal farizeje ki so govorili nekaj delali pa čisto drugače.Boga moramo bolj poslušati kot ljudi piše v apostolskih delih.Biblija pa je knjiga kjer je napisana njegova beseda.Res jo je pisal človek toda vodil ga je sveti duh. To je tako kot če direktor diktira pismo tajnici.Ne moremo reči da je to njeno pismo,čeprav ga ona piše ampak je to pismo direktorja.Podobno je s svetim pismom.To je pismo od boga JHVH našega stvarnika ki ga je nam napisal, kot napiše ljubeči oče svojemu sinu. In če ga bere in v svojem življenju upošteva je to njemu v korist in ga marsičesa obvaruje.Ker pa nam je bog dal tudi svobodno voljo se sami odločamo ali bomo svojemu nebeškemu očetu poslušni ali ne.posledice naše odločitve pa bomo morali nositi sami.
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Pfjo men grejo pa te babice že pošten na živce ... Vsak dan, ampak res vsak dan mi pridejo tja v Cukrčka s temi njihovimi paperji težit.
In na začetku se mi je zdel še kul pa vse. Sam zdej so mi pa že totalno vsiljive, ker mi itak vsak dan povejo eno in isto. Kljub temu, da jim povem, da sm že seznanjena s tem. In včeri je pršu še en tip ... Jao ne maram, da mi vsiljujejo svoja načela in vse ostalo ... Če me zanima bom že pršla tja v Tivoli al kjerkoli že pač majo to srečanje ...
In na začetku se mi je zdel še kul pa vse. Sam zdej so mi pa že totalno vsiljive, ker mi itak vsak dan povejo eno in isto. Kljub temu, da jim povem, da sm že seznanjena s tem. In včeri je pršu še en tip ... Jao ne maram, da mi vsiljujejo svoja načela in vse ostalo ... Če me zanima bom že pršla tja v Tivoli al kjerkoli že pač majo to srečanje ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
- Pinehas
- Sramežljivka
petelin napisal/-a:ja, toda, ko so ljudje dejansko živeli po cerkvenih načelih, je bilo še slabše IMHO.
Se strinjam ampak če bi živeli po božjih bi bilo veliko bolje stanje kot je dandanes.Tudi Jezus je govoril čez duhovščino tistega časa in to zato ker so govorili nekaj delali pa čisto drugo.Sklicevali so se na boga a njegove volje v svojem življenju niso ispolnevali.Danes je podobno ,a zaman se sklicujejo na boga če ne ispolnujejo njegove volje.Biblija temelji na dveh načelih :Ljubi Jehova svojega boga nadvse in svojega bližnega kot samega sebe.Če bi to upoštevali bi imeli danes dosti boljše stanje.Dejstvo pa je da si človek zaradi svoje sebičnosti sam žaga vejo na kateri sedi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov