Jehove priče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
Prvi neprebran prispevek • 383 prispevkov
• Stran 3 od 26
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26
Naslednja
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
O razliki sem že pisala Tigi.
imajo Jezusa, imajo Marijo, imajo Boga,..so pač razlike. Kar učijo tega se tudi držijo,....
Za njih Jezus ni Bog, tak kot je za cerkev, je pa Božji sin. Marija ni Božja amti, ampak je "samo" ženska,ki je rodila Božjega sina,....
imajo Jezusa, imajo Marijo, imajo Boga,..so pač razlike. Kar učijo tega se tudi držijo,....
Za njih Jezus ni Bog, tak kot je za cerkev, je pa Božji sin. Marija ni Božja amti, ampak je "samo" ženska,ki je rodila Božjega sina,....
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
girlie - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jah, dve Jehovi priči večkrat na mesec prideta k moji mami, sam ponavad rečemo, da je ni doma.. Pa smo jima že lepo tisočkrat povedal, da smo ateisti.. ampak ne, še kar naprej redno nosita tiste brošure.. Enkrat sta celo prinesli Biblijo za otroke!
Let the good times roll.
- manuelaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 7. 2006
[quote="girlie"]Jah, dve Jehovi priči večkrat na mesec prideta k moji mami, sam ponavad rečemo, da je ni doma..]
Več boste dosegli če ji boste prav lepo prijazno povedali da ne želite imeti nič z njimi, ker bodo dokler bo pri vas doma zanimanje, še vedno hodile k vam.
Več boste dosegli če ji boste prav lepo prijazno povedali da ne želite imeti nič z njimi, ker bodo dokler bo pri vas doma zanimanje, še vedno hodile k vam.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Ena veja nase "rodbine" se je, kar se vere tice, odcepila in postali so Jehove price. To je bilo med 2. svetovno vojno. Z njimi imamo obcasne stike in res je, nekateri so tecni in ozkogledni, z drugimi pa se zapletem v dolge debate o krscanstvu (vseh vejah) in drugih verah. V teh debatah se ti slednji vedno izkazejo za presenetljivo strpne. Tisto, kar mocno cenim pri vseh, pa je njihova neomajna vera in spostovanje njihovih pravil. Mnogi izmed njih so bili v socializmu dolgo zaprti, ker niso hoteli v vojsko, saj jim vera prepoveduje nosnjo orozja,...
Druga veja je, kot sem ze omenila, ostala katoliska. Eni so bolj verni, drugi manj. Vsi pa so nestrpni do: homosexualcev, jehovih pric, budistov, pravoslavcev, hindujcev, protestantov, muslimanov (to se posebej), tistih, ki seksajo pred poroko, ateistov,... Need I continue?
Je pa neverjetno, kaksne oslarije se spomni folk v zvezi z Jehovimi pricami. Tole z zapisovanjem vsega, kar povemo, slisim prvic. Najbolj skrajni idiotizem, ki sem ga o njih slisala, je bil, da se tedensko dobivajo v svojih prostorih in imajo orgije. In folk temu dejansko verjame! IQ sibirskega termometra, drug ne more bit.
Cisto razumem, da znajo bitiJehove price vcasih malce nadlezne, ceprav, zanimivo, nikoli ni na nasa vrata (ali vrata sosedov) potrkala/pozvonila ENA Jehova prica. Pa zivim v centru mesta. Ampak preden o komu govorite take blesarije, kot jih o njih, malce premislite, kdo je tu nor.
Druga veja je, kot sem ze omenila, ostala katoliska. Eni so bolj verni, drugi manj. Vsi pa so nestrpni do: homosexualcev, jehovih pric, budistov, pravoslavcev, hindujcev, protestantov, muslimanov (to se posebej), tistih, ki seksajo pred poroko, ateistov,... Need I continue?
Je pa neverjetno, kaksne oslarije se spomni folk v zvezi z Jehovimi pricami. Tole z zapisovanjem vsega, kar povemo, slisim prvic. Najbolj skrajni idiotizem, ki sem ga o njih slisala, je bil, da se tedensko dobivajo v svojih prostorih in imajo orgije. In folk temu dejansko verjame! IQ sibirskega termometra, drug ne more bit.
Cisto razumem, da znajo bitiJehove price vcasih malce nadlezne, ceprav, zanimivo, nikoli ni na nasa vrata (ali vrata sosedov) potrkala/pozvonila ENA Jehova prica. Pa zivim v centru mesta. Ampak preden o komu govorite take blesarije, kot jih o njih, malce premislite, kdo je tu nor.
- metuljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 10. 2004
O pri nas pa so bili že večkrat, nazadnje v soboto. Pa živim v čisto majhni vasici na severnem primorskem (čez en mesec se selim, komaj čakam, da grem stran).
Mene me sicer ni bilo doma mi je sestra povedala. Pa pustili so neko knjižico.
Pa enkrat sem v Ljubljani v BTC-ju čakala na trolo, pa je pršla kr k meni ena gospa (sta bile v dveh, ampak je le ena govorila z mano) in mi začela nekaj razlagat, pa tud neke brošurce mi je dala.
Tako vsiljevanje vere se mi ne zdi pravilno.
Mene me sicer ni bilo doma mi je sestra povedala. Pa pustili so neko knjižico.
Pa enkrat sem v Ljubljani v BTC-ju čakala na trolo, pa je pršla kr k meni ena gospa (sta bile v dveh, ampak je le ena govorila z mano) in mi začela nekaj razlagat, pa tud neke brošurce mi je dala.
Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo
-
@ - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 11. 2004
Priznam, da zlo mal vem o njihovem načinu verovanja. Naša Larči mi je povedala par stvari in morm priznat, da sem jo poslušala z odprtimi usti. Hja, sej velikokrat je tko, da ljudje nimamo pojma o določenih zadevah, pa smo pol mal preveč kritični...
-
girlie - Kofetarica
manuelaa napisal/-a:girlie napisal/-a:Jah, dve Jehovi priči večkrat na mesec prideta k moji mami, sam ponavad rečemo, da je ni doma..
Pa če ti rečem, te ženski ne bosta odnehali.. Sploh pa nisem nikoli napisala, da je pri nas doma zanimanje, ker ga ni.. in to dobro vesta.
Let the good times roll.
- manuelaa
- Sramežljivka
Več boste dosegli če ji boste prav lepo prijazno povedali da ne želite imeti nič z njimi, ker bodo dokler bo pri vas doma zanimanje, še vedno hodile k vam. [/quote]
Pa če ti rečem, te ženski ne bosta odnehali.. Sploh pa nisem nikoli napisala, da je pri nas doma zanimanje, ker ga ni.. in to dobro vesta.[/quote]
Mogoče pa morate doma useno bolj jasno povedat da nočete nič z njim, pri tem ne smete več uzemati nobenih literatur, pa bo potem mir, ali pa se z njimi samo zmente da vam literaturo (če vam je všeč) pustijo v nabiralniku.
Vendar pa bi na vašem mestu vseno dovolila da vam kaj več povejo, ker vam bo lahko kmalu žal da jim tega sedaj ne dovolite.
LP
Pa če ti rečem, te ženski ne bosta odnehali.. Sploh pa nisem nikoli napisala, da je pri nas doma zanimanje, ker ga ni.. in to dobro vesta.[/quote]
Mogoče pa morate doma useno bolj jasno povedat da nočete nič z njim, pri tem ne smete več uzemati nobenih literatur, pa bo potem mir, ali pa se z njimi samo zmente da vam literaturo (če vam je všeč) pustijo v nabiralniku.
Vendar pa bi na vašem mestu vseno dovolila da vam kaj več povejo, ker vam bo lahko kmalu žal da jim tega sedaj ne dovolite.
LP
-
u_k_i - Debatorica
- Na forumu od: 31. 8. 2005
- Kraj: ljubljana
točno tko.... pri nas sta bli tut danes 2 teti, pa sta čist lepo sprejeli, da pač nismo verni in šli naprej... ne vem..nimam res še nobenih negativnih izkušenj, razen tega, da te znajo najdet res v neprimernem trenutku
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
- manuelaa
- Sramežljivka
girlie napisal/-a:manuelaa napisal/-a:Vendar pa bi na vašem mestu vseno dovolila da vam kaj več povejo, ker vam bo lahko kmalu žal da jim tega sedaj ne dovolite.
Ne, to pa, verjemi, ne bo.
Sej mogoče bi blo pa itak usen tut če bi kej povedal, ker eni pač "gledajo pa ne vidijo, in poslušajo, pa ne slišijo" (Matej 13:13)
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
LARIKA napisal/-a:Beseda JEHOVEC je kletvica!!!
In sram vas je lahko, da tako udrihate po ljudeh, ki jih niti malo ne poznate. Ne poznate njihovih meril, načina življenja, njihovih pogledov na svet in podobnih stvari!! Tko da ne mi zdej s takimi primitivnimi izjavami srat! Ker je moja mami Jehovova priča in sem ponosna na to! In se samo to. Tudi sama sem bila nekaj časa, vendar ker nisem mogla živeti po njihovih merilih, sem jih zapustila.
In to so drugače tako čudoviti ljudje,da se vam niti ne sanja! Jehova, družina, prijatelji,... vse to jim je apriori v življenju! Če kdo ljubi življenje, potem ga definitivno oni. Vendar v drugačni luči kot ostali ljudje! Če ste kdaj pogledali njihove družine, otroke, odnose,..in če ste si vzeli 5 minut časa,da vam kaj povedo o svoji veri, potem veste zakaj tako ljubijo vse okoli sebe!
lih hotla sem napisat isto..
sploh ne razumem kako je lahko današnji folk ratal tako nepotrpežljiv, nesramen in glug za stvari ki niso povezane z modo in pijančevanjem...jehove priče so ljudje ki verujejo boga, ravno tako kot muslimani, pravoslavci, budisti in raznorani drugi..in za razliko od tega, verjemejo v človeka in v njegov lep vsakdan in ne v jadebude od krščanstva ki pri mašah samo nabijajo eno in isto in nam perejo možgane z raznimi zmišljenimi zgodbicami prirejenimi iz strani cerkve...
na žalost imajo pač tako nalogo, da širijo svojo vero a tak način da gredo določenim ljudem na živce...take naloge imajo tudi razni prodajalci knjih, aketrji po telefonu, iskalci članov za raznorazne organizacije, pa pri veliko ljudeh naletijo na grd način odklonitve...Ljudje nikakor ne razumejo da je določena stvar narejena z namenom in da pač ni nobeno morjenje, ampak čisto navadna razlaga...če bi prišli z nagradno igro bi ziher vsak privolil v poslušanje..ker pa nimajo nič od tega pa raje človeka napizdijo potem pa se grejo uležt na kavč in tri ure bulijo v dosadne telenovele...mene take reči resnično fejst razjezijo, ker ljudje ne tolerirajo več nobenega, kar jim ne prinaša dobička...
sama sicer nisem pri jehovih pričah, vendar se kar dost strinjam z njimi..lepša je njihova vere, kot pa kašna druga...poglejte kako recimo muslimani 6x na dan iz minareta spuščajo čudne glasove in morijo ljudem (kaj bo šele ko bo đamija v ljubljani) in se zato nobe ne sikira in noben ni jezen.ker so pač sprejeli vero taka kot je...zakaj senebi sprejelo jehovih prič na dom in se jim skuhalo kavico če imaš čas...mogoče bi se še kaj drugega naučili, kot samo kako se usta našminka in zlovda musko iz interneta.......
in jehovim pričam-kot tudi dostim drugim smrtnikom, zna it ponavadi ravno to na živce, da jih folk ne zna normalno in prijazno odslovit in se kar nekaj derejo in pizdijo na njih....enkrat sem se pogovarjala z enim, ki je pač zapustil to vero iz različnih razlogov, pa je rekel da je nesramneže še zanalašč parkrat obiskal...in se mi zdi kar prov...ne moreš bit nesramen do človeka če ti nič noče, razen tega da ti hoče pač malo opisat vero v upanju da se jim boš pridružil......
pranje možganov z izmišljotinami med mašo, pa ja??je tudi vsiljevanje laži!
dobro, ne bom rekla da niso vsi bleščeči, ker vem da zna bit kakšen izmed njih prav res moreč in vsiljiv, ampak njihova naloga je da pač širijo vero..tako kot sem lahko ja vsiljiva po telefonu ko delam termine in se mi gre za plačilo na anketo, tako tudi oni na koncu dobijo neko zadovoljstvo ker imajo enega več......
in še vedno se da normalno odslovit, z vljudnostjo in lepimi besedami, kot pa z nesramnim zapiranjem vrat pred nosom in prekomerno nesramnostjo......
Zadnjič spremenil *purple*, dne 06. Jul. 2006 23:15, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
~NIA~ napisal/-a:LARIKA napisal/-a:Ne vem, a jaz še nisem rekla da je jehovec kletvica!
kdo je pa riku to? sicer se res tko bl sliš ja :D
take drugič rajš prihrani zase.da nbi jaz kej rekla da si ti kaj grdega (in te poimenovala s precej grdo besedo ali kletvico) le zato ker se bolje slliši....
potem lahko zmerjamo vse po spidku, samo zato ker se bolje sliši....
sej ti pravm.prihrani zase
-
girlie - Kofetarica
manuelaa napisal/-a:girlie napisal/-a:manuelaa napisal/-a:Vendar pa bi na vašem mestu vseno dovolila da vam kaj več povejo, ker vam bo lahko kmalu žal da jim tega sedaj ne dovolite.
Sej mogoče bi blo pa itak usen tut če bi kej povedal, ker eni pač "gledajo pa ne vidijo, in poslušajo, pa ne slišijo" (Matej 13:13)
Ne vem točno, kaj si s tem mislila in po mojem mnenju odgovor ni potreben. S tem sem mislila samo, da se zaenkrat ne zanimamo za kakšno versko spreobrnitev. Konec debate!
Let the good times roll.
- petelin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2005
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
manuelaa napisal/-a:girlie napisal/-a:manuelaa napisal/-a:Vendar pa bi na vašem mestu vseno dovolila da vam kaj več povejo, ker vam bo lahko kmalu žal da jim tega sedaj ne dovolite.
a s tem misliš jehove priče?
Prvi neprebran prispevek • 383 prispevkov
• Stran 3 od 26
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov