Jehove priče

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Fant
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Fant » 15. Sep. 2006 19:22

Evo mene - bil sem odsoten nekaj časa računalnik sem menjal in je
trajalo nekaj časa.

Princes - Strinjam sem z tem kaj je napisal Izzy in tudi jaz se sprašujem
zakaj potem na vseh shodih in kongresih vedno vodilni ponavljajo,
da bodo preživele samo jehovine priče? ( ena možnost je taka, da
vodstvo jehovinih prič ne briga biblija ampak lastni interesi cerkve
tako kot ostale vereke voditelje)
Meni to pove,da Jehovine priče učijo nekaj kaj v bibliji ne piše.
Če misliš,da se motim mi prosim razloži to Princess
Se pravi zdaj smo ugotovili da nikjer v bibliji ne piše da bojo preživele
samo Jehovine priče zakaj potem to govorijo????

Kot drugo- z vsemi Jehovinimi pričami,ki sem se menil so mi jasno
rekli,da je edina možnostz za preživetje to,da se krstim in postanem
Jehovina priča TO SO MI REKLI VSI

Verski voditelji me učijo da se jim naj pridružim zato je prav da
raziskujemo to kaj nam pravijo,ker biblija tudi pravi da bo veliko
lažnih kristusov prišlo na svet

......
manuelaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a manuelaa » 20. Sep. 2006 15:10

Fant napisal/-a: ....in tudi jaz se sprašujem zakaj potem na vseh shodih in kongresih vedno vodilni ponavljajo, da bodo preživele samo jehovine priče?
Meni to pove,da Jehovine priče učijo nekaj kaj v bibliji ne piše.
....Se pravi zdaj smo ugotovili da nikjer v bibliji ne piše da bojo preživele samo Jehovine priče zakaj potem to govorijo???

Js mislm, da ti je blo že razložen, da nikjer u bibliji ne piše, da bodo rešene samo Jehovove priče (NE jehovine priče), lahk pa iz same biblije spoznaš kdo bo rešen in dejstvo je da se samo Jehovove priče (vsaj večina) resnično trudimo živeti po vseh zapovedih, navodilih in smernicah k nam jih je dal bog Jehova in so zapisana v božji besedi-bibliji. Seveda pa je končna sodba še vedno prepuščena bogu.
izzy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 23. Sep. 2006 13:03

Js mislm, da ti je blo že razložen, da nikjer u bibliji ne piše

manuelaa, a lahko prosim potem pojasniš, zakaj vaše vodstvo vseskozi ponavlja (na shodih, kongresih, v literaturi...), da bodo rešene samo Jehovove priče, če tega ne najdemo nikjer v bibliji?
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 23. Sep. 2006 13:26

V postu, katerega del citiras, je tudi odgovor. Napisan bolj direktno kot kjerkoli prej v tej temi.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 23. Sep. 2006 18:55

Tale Izzy zmeraj bolj provocira :? . In tako kot katoliška cerkev vodi neko posebno kampanjo proti Jehovovim pričam :evil: . Vsak ima pravico da verjame v karkoli želi in nihče nima pravico to žalit. Prav tako mislim, da nima pravice žalit ljudi znotraj te organizacije, ker jih osebno ne pozna. Pa še tako sovražno nastrojen je da je to že svinarija.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
izzy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 24. Sep. 2006 12:37

V postu, katerega del citiras, je tudi odgovor. Napisan bolj direktno kot kjerkoli prej v tej temi.

Torej priznavaš, da vaše vodstvo laže, ker trdijo stvari, ki jih v bibliji ni mogoče najti?

In tako kot katoliška cerkev vodi neko posebno kampanjo proti Jehovovim pričam

Tole je skoraj kompliment, če me enačiš z organizacijo, kot je katoliška cerkev (ki si seveda zasluži prav takšne ali pa še hujše kritike, kot Jehovove priče, da ne bo pomote)

Vsak ima pravico da verjame v karkoli želi in nihče nima pravico to žalit.

Zakaj torej Jehovove priče hodijo naokoli in skušajo ljudi spreobrniti v svojo vero? S tem prav tako žalijo vero tistih, ki jo že imajo (ali pa nimajo).

Prav tako mislim, da nima pravice žalit ljudi znotraj te organizacije, ker jih osebno ne pozna. Pa še tako sovražno nastrojen je da je to že svinarija.

Veš da osebno poznam večino Jehovovih prič v Sloveniji, začenjši z Preskarjem, Novakom, Arzenškom, Rancingerjem, Miklavčičem, Carlonejem in ostalimi svetimi. Svinjarija je tudi verovanje v svetovno uničenje vseh (torej 99,9% ljudi), ki niso (in ne bodo postali) Jehovove priče.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 24. Sep. 2006 12:49

izzy napisal/-a:
Prav tako mislim, da nima pravice žalit ljudi znotraj te organizacije, ker jih osebno ne pozna. Pa še tako sovražno nastrojen je da je to že svinarija.

Veš da osebno poznam večino Jehovovih prič v Sloveniji, začenjši z Preskarjem, Novakom, Arzenškom, Rancingerjem, Miklavčičem, Carlonejem in ostalimi svetimi. Svinjarija je tudi verovanje v svetovno uničenje vseh (torej 99,9% ljudi), ki niso (in ne bodo postali) Jehovove priče.

In potem praviš, da nisi izključen? Dvomim. Ker osebno jih ne pozna ravno vsak. In ja vodiš kampanjo proti njim, na tistem svojem svinskem forumu- izobčeni, kjer žalite in ponižujete starešine.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
izzy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 24. Sep. 2006 13:20

In potem praviš, da nisi izključen?

Ali je to, da si izključen, pogoj, da jih poznaš?

In ja vodiš kampanjo proti njim, na tistem svojem svinskem forumu- izobčeni, kjer žalite in ponižujete starešine.

Žaljive in polne predsodkov so tvoje izjave in posploševanja. Katere starešine pa žalimo in ponižujemo, si lahko malo bolj konkretna?
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 24. Sep. 2006 13:25

Predsodkov nimam, sem pa prebrala tvoj forum, in tam je toliko enega natolcevanja, laži, žaljenja, poniževanja,... da se mi želodec obrača. Pluvanje po Leonu je najbolj očitno. Očitno ga precej slabo poznaš :? in potem take kloefaš da glava boli. Očitno jih niti ne poznaš, ker drugače ne bi tako govoril o njih. Večino se mi zdi d govoriš kar na pamet.
Coco Chanel
izzy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 24. Sep. 2006 15:11

Na forumu je vsaj 200 člankov, članke pa piše vsaj 10 ljudi, tako da forum nikakor ni moj, kar mi skušaš zlobno podtakniti. O Leonu je bil objavljen članek, ki opisuje njegov vzpon med JP od puškarske službe naprej, v njem pa ni bilo nič žaljivega, lažnivega ali poniževalnega - spet se zatekaš k posploševanju, ker ne znaš zapisati niti ene konkretne laži, ki naj bi bila tam objavljena. Iz tega seveda izhaja, da govoriš na pamet ti in ne jaz.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 24. Sep. 2006 23:32

izzy napisal/-a:

Torej priznavaš, da vaše vodstvo laže, ker trdijo stvari, ki jih v bibliji ni mogoče najti?

Moje vodstvo je sestavljeno iz natanko dveh ljudi - mene in moje boljse polovice. Ce bi vsaj delcek pozornosti posvetil tistemu, kar ostali forumasi napisejo, ne bi ven metal takih, kajti eno stran nazaj je dovolj ocitno, da sama nisem Jehovova prica. Odgovorila sem zato, ker sem (ponovno eno stran nazaj) ze povedala svojo domnevo, ki se je v postu, ki ga omenjam, izkazala za pravilno.

Aja, da vseeno odgovorim. Nase vodstvo gotovo govori stvari, ki jih ni v Bibliji, kajti nase vodstvo ni verno. :D
izzy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a izzy » 25. Sep. 2006 7:18

FemmeFatal, ne se razburjat, moje vprašanje je bilo namenjeno manueli, ki je zapisala da se "samo Jehovove priče (vsaj večina) resnično trudimo živeti po vseh zapovedih, navodilih in smernicah k nam jih je dal bog Jehova in so zapisana v božji besedi-bibliji" oz. z drugimi besedami, da bodo samo Jehovove priče rešene (če je torej samo njihov način zveličaven)
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 25. Sep. 2006 18:43

Gllede na to da si pisal v drugi osebi in citiral samo mene, je reakcija povsem razumljiva. :roll: No, ampak ni pomembno, je ze mim. :wink:
princess´
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a princess´ » 25. Sep. 2006 18:57

izzy napisal/-a:
nikjer u Bibliji ne pise da bojo prezivele le Jehovove price, k to tko radi poudarjate.

Tko dobro si to zapisala, da morm to pohvalit. Res je, nikjer u Bibliji ne piše, da bojo preživele le JP, seveda pa iz tega sledi logično vprašanje - zakaj potem njihovo vodstvo to vseskozi ponavlja na vseh mogočih kongresih in shodih? Ničkolikokrat sem to namreč slišal na lastna ušesa, celo, da bodo preživele le "aktivne" Jehovove priče, torej tiste, ki bodo v času pred "sodnim dnem" širile vero in ne bodo kakorkoli dvomile v svoja prepričanja.

dobro uprasanje. u nekaterih stvareh se tut strinjam s tabo. ampak lej kokr sm ze rekla, u Bibliji tega ne pise. zdj jes se ne spomnem, da bi kdo od govornikov na ksnmu shodu reku da bojo sam JP prezvele, dejstvo pa je da to ni kriterij za resitev. in tut ni prou, ce je ze kdo kj tazga reku, ker je u nasprotju z Biblijo.
poj tut ne vem zakaj je treba odpirat neko spletno stran o JP pa tm blatt pa zalt JP. lej ce ti dam primer...to j tko k da bi se zena locla od moza pa poj nardila spletno stran pa govorila kok je on grd pa nesramn in bla bla... pa kva to kerga briga? toj njegova stvar.
sj Bog ne ocenjuje po zunanjosti/obnasanju ipd.

lej se en primer: en tip mislm da u 50ih letih je biu clan KGBja in se je "utihotapu" med JP, da bi najdu skladisce literature. biu je clo u vrhu njihove organizacije u Rusiji. in na konc je prslo ze tko dalec, da so mu ze hotl pac pokazat skladisce, pa ga je med potjo zadela strela.(resnicen primer)
ok pustmo izid, ampak jasno je da to da si JP se nc ne pomen, ce ti to res u srcu nis. ti se loh neki delas pa prelisics folk, sam Boga se ne da prelisict. tko da ni prou da skoz neko organizacijo oz. religijo gledas na Boga.
ti se mors sam prepricat iz Biblije, kaj ej prou in kaj ne...res pa je da kot skupina se najbol ustrezamo zahtevam iz Biblije. ampak to se ne pomen da je to pogoj da resitev.

upam da zj kj bol razumes...
vrtnarcek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2006
Kraj: Krško

Neprebrana objavaNapisal/-a vrtnarcek » 26. Sep. 2006 15:34

lep pozdrav vsem, vidim, da je tolk vprašanj in različnih mnenj. zato predlagam, da si pogledate URADNO STRAN JEHOVOVIH PRIČ. tam so nekateri odgovori na vpršanja v slovenščini
http://www.watchtower.org/languages/sv/index.html
kdor hoče pa si lahk ogleda
lp

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov