Jehove priče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- princess´
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2006
Cherub, res ne vem kdo je ravno julij in avgust dolocil za cas dopustou...
ok, bistven je da je Jezus napovedal neka znamenja/dogodke, ki se bojo dogajal u dolocenem obdobju, in sicer po letu 1914 glede na Biblijsko kronologijo. v to znamenje casa konca so ukljucena tut dogajanja k jih prej u zgodovini nikol ni blo. vazn je sam, da so prisotna usa znamenja v istem casovnem obdobju, torej noben ne sme mankat. nekatera med njimi so: vojne, lakote, potresi, kuge oz. nalezljive bolezni, lastnosti ljudi (sebicnost npr. se nikol ni bla tko zlo izrazita med ljudmi, neposlusnost starsem tut npr...), sploh se je pa u casu konca pojavilo onesnazevanje zemlje.
pomoje je najvecji problem u tem, da ljudje gledajo na Boga skoz ljudi oz. njihova dejanja. en sicer loh zase trdi da je Jehovova prica, ampak to je sele ko zacne zivet u skladu z Biblijo. konc konceu ma pa usak odprta vrata pa loh gre kdrkol mu to ne pase vec...
P.S.: Fant si pa kr mau dalec...jes sm z gorenskega konca, tko da ce bos kj tle okol mi sporoc(al pa usaj kje blize LJ), pa se z veseljem dobiva. drgac pa ne vem sj mogoce si ze kje napisou, a si kontaktirou kej s pricami u vasem koncu? lahko se jes mau pozanimam pa ti povem, kdo bi biu priprauljen za ksno tako debato, ker osebno na zalost ne poznam ravno velik pric s tm...
Cherub napisal/-a:In ko bo leta 2094 na Zemljo padel komet, boste rekli: "No, pa saj smo vam povedali."
Stanje se zaostruje, oz. je toliko kritično kot se zdi VAM. Temu se reče samoindoktrinacija. Mislim, da so bile v človeštvu že obdobja, ko je bilo bolj ogroženo, se tebi ne zdi? Pa gravitacija še kar deluje, in Sonce še kar sveti.
ok, bistven je da je Jezus napovedal neka znamenja/dogodke, ki se bojo dogajal u dolocenem obdobju, in sicer po letu 1914 glede na Biblijsko kronologijo. v to znamenje casa konca so ukljucena tut dogajanja k jih prej u zgodovini nikol ni blo. vazn je sam, da so prisotna usa znamenja v istem casovnem obdobju, torej noben ne sme mankat. nekatera med njimi so: vojne, lakote, potresi, kuge oz. nalezljive bolezni, lastnosti ljudi (sebicnost npr. se nikol ni bla tko zlo izrazita med ljudmi, neposlusnost starsem tut npr...), sploh se je pa u casu konca pojavilo onesnazevanje zemlje.
pomoje je najvecji problem u tem, da ljudje gledajo na Boga skoz ljudi oz. njihova dejanja. en sicer loh zase trdi da je Jehovova prica, ampak to je sele ko zacne zivet u skladu z Biblijo. konc konceu ma pa usak odprta vrata pa loh gre kdrkol mu to ne pase vec...
P.S.: Fant si pa kr mau dalec...jes sm z gorenskega konca, tko da ce bos kj tle okol mi sporoc(al pa usaj kje blize LJ), pa se z veseljem dobiva. drgac pa ne vem sj mogoce si ze kje napisou, a si kontaktirou kej s pricami u vasem koncu? lahko se jes mau pozanimam pa ti povem, kdo bi biu priprauljen za ksno tako debato, ker osebno na zalost ne poznam ravno velik pric s tm...
-
miska20 - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 8. 2006
- Kraj: prelepa Dolenjska
hej..vam bom še jst povedla mojo izkušnjo z jehovovimi pričami...moja stara starša sta jehovove priče, pa brat tut...starša pa jst pa ne..sm se pač tko odločla in zdej mi je kull.njihovi pogledi se mi zdijo mal too much konzervativni in moti me to, da so tok vsiljivi, d ti sploh mira ne dajo...noro...sicer pa vsak ma svoja prepričanja..moja stara mama ful teži, če pr tipu prespim al pa če on pr men, pa podobne stvari...mislm,kaj jo to briga..sej je moj life. .drugač pa včas tut kaj pametnega povejo
-
u_k_i - Debatorica
- Na forumu od: 31. 8. 2005
- Kraj: ljubljana
tole glede teženja če pri tebi fant prespi, je pa pomojm bolj zaradi tega ker je bila vzgojena in je živela v drugih časih....moja babi je najbolj neverna oseba na svetu, pa bi isto težila...
Konc OT
Konc OT
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
-
miska20 - Komunikatorka
ja sej lahk da maš prov...ampak ona vsako stvar, ki jo povem, obrne na slabo...če mi je npr. slabo sem noseča in podobno, k da je sam to lahko razlog slabosti...in pol reče da bom že vidla, pa da mi bo še žal...kr neki...
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
tvoja stara mama je zagrenjena ženska ... in ponavadi taki širijo svojo negativnost tam, kjer lahko in komur pač zavidajo npr mladost.
ne dajaj veljave in pomena na to kar ti izreče oz. ne verjami njenim besedam ... le v takih primerih ji pošlji ljubezen.
npr.
ko te bo naslednjič 'napadla' ...si predstavljaj veliko srce pred seboj in ga napolni z vso ljubeznijo, ki jo premoreš ... ter ji ga pošlji.
če boš opazila,da nima efekta (tud to se včasih zgodi:D ) ... si predstavljaj da si npr v ogromnem jajcu, ki je obdano s ogledalom. Tako se bodo vse njene misli odbile.
ne dajaj veljave in pomena na to kar ti izreče oz. ne verjami njenim besedam ... le v takih primerih ji pošlji ljubezen.
npr.
ko te bo naslednjič 'napadla' ...si predstavljaj veliko srce pred seboj in ga napolni z vso ljubeznijo, ki jo premoreš ... ter ji ga pošlji.
če boš opazila,da nima efekta (tud to se včasih zgodi:D ) ... si predstavljaj da si npr v ogromnem jajcu, ki je obdano s ogledalom. Tako se bodo vse njene misli odbile.
-
miska20 - Komunikatorka
sicer se je poskušam zadnje čase mal izogibat, k se mi ne da še njo oslušat, lahk pa to enkrat sprobam,pa bomo vidl..
aja, pa pozabla sm povedat, da je jehovova priča tut moja teta...ona je šele psiho...ko še ni bla, je bla super oseba, sedaj pa je kt da bi bla obsedena z vero..ona se sploh noče ment o ničemer drugem kot o veri, pa povrh vsega ma še ona vedno prav, drugim bo pa itak žal, k nočjo verjet v to, kar oni oznanjajo...
mislim, a ni to mal too much
aja, pa pozabla sm povedat, da je jehovova priča tut moja teta...ona je šele psiho...ko še ni bla, je bla super oseba, sedaj pa je kt da bi bla obsedena z vero..ona se sploh noče ment o ničemer drugem kot o veri, pa povrh vsega ma še ona vedno prav, drugim bo pa itak žal, k nočjo verjet v to, kar oni oznanjajo...
mislim, a ni to mal too much
- kathy
- Debatorica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: ljubljana
Joj...tm je ena napisala, da bo leta 2097 komet padel...a bo res?! Jst hočem še žvet...
Tale tema o JH se je pa kr ornk razvila....men gre tud ful na k**** da majo samo Jp in da drugi nimamo pojma itd. in da ko jim ti poveš svoj pogled na življenje in boga ti kr rečejo, da je napačen in da boš pogubljen...
Tale tema o JH se je pa kr ornk razvila....men gre tud ful na k**** da majo samo Jp in da drugi nimamo pojma itd. in da ko jim ti poveš svoj pogled na življenje in boga ti kr rečejo, da je napačen in da boš pogubljen...
- Fant
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2006
evo mene
Princess tako: Najprej hvala,da skribiš za to da bi mi pomagala pri debati
( te razuemm kaj misliš) ampak premisli Pustima druge ljudi na miru
jaz bi rad debato z tabo,saj si rekla da vsak sam razmišlja z možgani
se pravi rad bi slišal samo tebe tvoje razmišljanje.Drugi ljudje so drugi
ti si pa ti.Pripravljen sem se potrudit in prit bližje k tebi Ljubljana
recimo če bi tebi šlo? Ne skrbi se bom jaz tebi prilagodil da ti bo lažje.
No jaz sem drugače debatiral z veliko ljudmi ki so v sekti ali kaki veri.
Imam izkušnje v debatah.Med seboj primerjam razlage.
Glede tega Princess ko si rekla da ljudje gledajo napake ljudi ne pa boga
to je lahko ta finta ( DELAJTE TO KAJ GOVORIMO TO KAJ DELAMO
TEGA PA NE DELAJTE )
Vsaka vera govori da jo voodi bog je tako? se pravi da moramo nujno
raziskat če je to res saj v bibliji piše da bo veliko lažnih prerokov
prišlo na svet in zato je treba nujno gledat kaj ljudje učijo in delajo.
Slepo nemorem verjet da je neka organizacija vodena od boga samo
zato ker vodilni tako rečejo.
Punce za vas pa tako Miška,Puma...itd
To kaj ste napisale je vse res.Ampak morate vedet ,da tako mislijo
vse sekte in vere.Vse se imajo da so bolj pametni od drugih in zato
če se z njimi ne strinjaš si za njih neumen.Niso Jehovine priče edine
Če bi bila babica adventistka ali Mormonka ali Babtistka....itd
Bi bila enako goreča in trdila da ima prav le da bi imela druga privila
Pri adventistih recimo ti bi branila pit alkohol oni ne pijejo
niti kapljice alkohola.....samo primer.
Zelo so goreči in prepričani v to kaj jih sekta uči ( vodilni strašijo
z kaznijo ) v stilu saj bote videli kaj se bo zgodilo če se nehate
držat to kaj vam mi rečemo.Sekte imajo dosti skupnih točk
čeprav se razlage razlikujejo nekaj pametnega pa povejo
bistvo vsi.
Princess tako: Najprej hvala,da skribiš za to da bi mi pomagala pri debati
( te razuemm kaj misliš) ampak premisli Pustima druge ljudi na miru
jaz bi rad debato z tabo,saj si rekla da vsak sam razmišlja z možgani
se pravi rad bi slišal samo tebe tvoje razmišljanje.Drugi ljudje so drugi
ti si pa ti.Pripravljen sem se potrudit in prit bližje k tebi Ljubljana
recimo če bi tebi šlo? Ne skrbi se bom jaz tebi prilagodil da ti bo lažje.
No jaz sem drugače debatiral z veliko ljudmi ki so v sekti ali kaki veri.
Imam izkušnje v debatah.Med seboj primerjam razlage.
Glede tega Princess ko si rekla da ljudje gledajo napake ljudi ne pa boga
to je lahko ta finta ( DELAJTE TO KAJ GOVORIMO TO KAJ DELAMO
TEGA PA NE DELAJTE )
Vsaka vera govori da jo voodi bog je tako? se pravi da moramo nujno
raziskat če je to res saj v bibliji piše da bo veliko lažnih prerokov
prišlo na svet in zato je treba nujno gledat kaj ljudje učijo in delajo.
Slepo nemorem verjet da je neka organizacija vodena od boga samo
zato ker vodilni tako rečejo.
Punce za vas pa tako Miška,Puma...itd
To kaj ste napisale je vse res.Ampak morate vedet ,da tako mislijo
vse sekte in vere.Vse se imajo da so bolj pametni od drugih in zato
če se z njimi ne strinjaš si za njih neumen.Niso Jehovine priče edine
Če bi bila babica adventistka ali Mormonka ali Babtistka....itd
Bi bila enako goreča in trdila da ima prav le da bi imela druga privila
Pri adventistih recimo ti bi branila pit alkohol oni ne pijejo
niti kapljice alkohola.....samo primer.
Zelo so goreči in prepričani v to kaj jih sekta uči ( vodilni strašijo
z kaznijo ) v stilu saj bote videli kaj se bo zgodilo če se nehate
držat to kaj vam mi rečemo.Sekte imajo dosti skupnih točk
čeprav se razlage razlikujejo nekaj pametnega pa povejo
bistvo vsi.
- Fant
- Sramežljivka
Nia župnik ki ti je tako rekel nima prav.Župnik se tudi boji
da nebi ti slišala drugo razlago in bi začela mislit in spoznala,da
to kaj te župnik uči ni logično.Sicer pa noben ti nebi smel govorit kaj
naj skuriš in kaj naj bereš.Slišat moraš več različnih mnenj da boš
lahko med seboj primerjala.Če te te teme ne zanimajo pa nima smosla
da jih na silo bereš.
Nia ne verjameš več ničemu zato ker ti vsak reče naj njega poslušaš
drugo pa ni vredu slišat in brat in na koncu si zmedena.
Ti povem kaj naj narediš? enostavno ne verjami nobenemu na besedo
ampak sama razmišljaj to kaj slišiš dosti postavljaj vprašanja.
Seveda mora te pa zanimat ( če te bo zanimalo boš itak raziskovala)
da nebi ti slišala drugo razlago in bi začela mislit in spoznala,da
to kaj te župnik uči ni logično.Sicer pa noben ti nebi smel govorit kaj
naj skuriš in kaj naj bereš.Slišat moraš več različnih mnenj da boš
lahko med seboj primerjala.Če te te teme ne zanimajo pa nima smosla
da jih na silo bereš.
Nia ne verjameš več ničemu zato ker ti vsak reče naj njega poslušaš
drugo pa ni vredu slišat in brat in na koncu si zmedena.
Ti povem kaj naj narediš? enostavno ne verjami nobenemu na besedo
ampak sama razmišljaj to kaj slišiš dosti postavljaj vprašanja.
Seveda mora te pa zanimat ( če te bo zanimalo boš itak raziskovala)
- Fant
- Sramežljivka
Vsak,ki ti nekaj skriva ti bo svetoval da ni primerno brat literaturo
ki je v nasprotju tega kaj ti on pravi. ( INFORMACISKA BLOKADA)
Če je enako pri cerkvi ali sekti ki jo vi obiskujete se zamislite nad tem.
Vsak verski voditelj hoče da SE strinjaš z njim čim prej.
Za njih boš pridna če boš govorila JA JA JA TAKO JE VERJAMEM VAM
ki je v nasprotju tega kaj ti on pravi. ( INFORMACISKA BLOKADA)
Če je enako pri cerkvi ali sekti ki jo vi obiskujete se zamislite nad tem.
Vsak verski voditelj hoče da SE strinjaš z njim čim prej.
Za njih boš pridna če boš govorila JA JA JA TAKO JE VERJAMEM VAM
- barbye
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2006
- Kraj: Okolica Noga mesta
Čav! Sm zdej opazla to temo, pa sm prebrala sam prve 3 strani, pa bom vseen to napisala, k se mi ne da rat če kje že piše!
Vzgojena sem v krščanskem duhu in vem, da katoličani Jezusa ne smatrajo kot Boga, ampak kot božjega sina-po tem sodeč isto kot Jehove priče! Katoličani Marije nimajo za Božjo mater, ampak za mater Jezusa-Odrešenika! Če pa že gledamo kako zlagana je vera: Katoličani ostro obsojajo znotrajdružinske odnose (oče-hči, mati-sin...), a kako bi po tej logiki nastalo človeštvo, če sta bila Adam in Eva prva na svetu in EDINA ki sta imela potomce? Po tej logiki, bi potem morali brati spati skupaj z sestrah in z materjo! Je pa še en primer, ko Angel oznani mariji da je spočela in naj da sinu ime Jezus, ona pa mu odvrne da kako, ko pa ne ve kdo je oče...Mislim da je vsem jasno kaj sm htela povedat! Verjamem da obstaa nekaj vč od nas, vendar nekaj skritega in ne v obliki zgodovinskega človeka oz. lika!
Kar se tiče Jehovih prič,...če bi bil njihov Bog res tako spoštovan, sami ne bi rabili hoditi po svetu in iskati novih privržencev te vere! Saj kot so že ostali napisali, nobena druga vera tega ne počne!
In še ena stvar o transfuziji! Odklanjanje transfuzije v smrtnih primerih, ko se za to odločijo svojci je enako kot umor! Pa ne mislim evtanazije...
Ne narobe razumet, ker ne žalim nikogaršnje vere in nobene osebe, samo dajte malo razmislit o teh zadevah!
Aja, pa Biblija in Sveto pismo je ena in ista zadeva, le terminologija je drugačna!
Vzgojena sem v krščanskem duhu in vem, da katoličani Jezusa ne smatrajo kot Boga, ampak kot božjega sina-po tem sodeč isto kot Jehove priče! Katoličani Marije nimajo za Božjo mater, ampak za mater Jezusa-Odrešenika! Če pa že gledamo kako zlagana je vera: Katoličani ostro obsojajo znotrajdružinske odnose (oče-hči, mati-sin...), a kako bi po tej logiki nastalo človeštvo, če sta bila Adam in Eva prva na svetu in EDINA ki sta imela potomce? Po tej logiki, bi potem morali brati spati skupaj z sestrah in z materjo! Je pa še en primer, ko Angel oznani mariji da je spočela in naj da sinu ime Jezus, ona pa mu odvrne da kako, ko pa ne ve kdo je oče...Mislim da je vsem jasno kaj sm htela povedat! Verjamem da obstaa nekaj vč od nas, vendar nekaj skritega in ne v obliki zgodovinskega človeka oz. lika!
Kar se tiče Jehovih prič,...če bi bil njihov Bog res tako spoštovan, sami ne bi rabili hoditi po svetu in iskati novih privržencev te vere! Saj kot so že ostali napisali, nobena druga vera tega ne počne!
In še ena stvar o transfuziji! Odklanjanje transfuzije v smrtnih primerih, ko se za to odločijo svojci je enako kot umor! Pa ne mislim evtanazije...
Ne narobe razumet, ker ne žalim nikogaršnje vere in nobene osebe, samo dajte malo razmislit o teh zadevah!
Aja, pa Biblija in Sveto pismo je ena in ista zadeva, le terminologija je drugačna!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov