Igranje kitare (bas, električna...)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Največ se naučiš s preigravanjem pesmi. Poglej malo na netu za različne tehnike igranja in jih poskusi osvojit. Na začetku sprobaš mal preprostejše komade, potem pa preideš na malo težje. Za učenje so odlični tudi kakšni solo vložki.
Drgač pa je logično, da je težje igrat na bas kitaro kot na tisto akustično Recimo ritem je velik težje držat na basu kot na akustični. Za bas moraš imet tudi beat, ker bas je tko podobno kot boben, pač moraš dajat en ritem - ker če ti kej zajebeš potem lahko cel band pade ven iz ritma in pol
je polom
Drgač pa je logično, da je težje igrat na bas kitaro kot na tisto akustično Recimo ritem je velik težje držat na basu kot na akustični. Za bas moraš imet tudi beat, ker bas je tko podobno kot boben, pač moraš dajat en ritem - ker če ti kej zajebeš potem lahko cel band pade ven iz ritma in pol
je polom
-
Chavah - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
^^Točn tko! Bass je v kombinaciji z bobni tista stvar, ki je pomembna za ritem, lahko pa je tud uporabljena kot melodija. Vendar osnovni namen bassa je skrbet za ritem. Tko da če nimaš ritma je brezveze sploh kej sprobavat.
-
ghotic_girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
Ej ful dobri nasveti, hvala vam
Jst mam še eno vprašanje, mogoče je mal butasto ampak vseeno...
a je bolje če stojiš ko se učiš igrat, al je bolje če sediš?
Jst mam še eno vprašanje, mogoče je mal butasto ampak vseeno...
a je bolje če stojiš ko se učiš igrat, al je bolje če sediš?
- Frenkie
- Cosmopolitanka
^^ Mogoče je za začetek bolje da sediš, zato da lažje vidiš funkcije kitare. Potem pa itak dobiš občutek in postane stvar navade.
Vseeno pa se probaj čim hitreje navadit stoje, ker malo čudno zgleda če z bas kitaro sediš...
Vseeno pa se probaj čim hitreje navadit stoje, ker malo čudno zgleda če z bas kitaro sediš...
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Spilam bas. Sicer zdaj samo zase, mogoce bom kdaj spet bolj resno zacela. Svetovat kako se ucit, pa ne bi znala, ker nisem samouk
Zdej mam eno warwick cheap, mela bi pa tole Ibanez SR 905.
http://www.guitariste.com/imgprod/produits/880-sr905-min.jpg
Zdej mam eno warwick cheap, mela bi pa tole Ibanez SR 905.
http://www.guitariste.com/imgprod/produits/880-sr905-min.jpg
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Ok babe a tle ste same basistke
Js sm si polet nabavla klasično kitaro in zdej špilam pesmi ki mi padejo na pamet, mal pobrskam po netu za akordi in je to to. Planiram pa it ali v glasbeno ali da bi me kdo tko privat učil. Sicer mi kar gre ko se učim sama, sam vseen ni isto..
Js sm si polet nabavla klasično kitaro in zdej špilam pesmi ki mi padejo na pamet, mal pobrskam po netu za akordi in je to to. Planiram pa it ali v glasbeno ali da bi me kdo tko privat učil. Sicer mi kar gre ko se učim sama, sam vseen ni isto..
-
Short - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Trenutno si lastim Washburn t12 bas. Zgleda pa tako. Sicer ni nič posebnega... en 4 strunar.
Včasih mal brenkam na kšno melodijo Drgač pa, a ma kdo slučajno kak nasvet kako gradit na improvizaciji? Recimo kako dobit mal bolj polno sliko kaj se dogaja med igranjem z bendom oz. drugimi instrumenti. Z drugimi besedami kako ne blefirat z raznimi lick-i ampak improvizirat "pametno". Je tuki teorija dost pomembna?
Včasih mal brenkam na kšno melodijo Drgač pa, a ma kdo slučajno kak nasvet kako gradit na improvizaciji? Recimo kako dobit mal bolj polno sliko kaj se dogaja med igranjem z bendom oz. drugimi instrumenti. Z drugimi besedami kako ne blefirat z raznimi lick-i ampak improvizirat "pametno". Je tuki teorija dost pomembna?
- Frenkie
- Cosmopolitanka
^^ Če ti poizkusim čim bolj enostavno razložiti, vsaj kar se mojega znanja tiče. Improvizacija je načeloma sestavljena iz recimo 50% naučenih lickov in 50% igranja na pamet. Vendar pa je pomembno, da licke, ki jih uporabljaš tudi razumeš. Torej, da veš, v kateri lestvici je lick, na kateri akord oz. sekvenco akordov paše, veš torej teorijo za lickom. Tako ga lahko potem po volji preoblikuješ in tudi uporabljaš v svoji improvizaciji. Tako da JA, teorija je tukaj kar pomembna, je pa seveda odvisno od glasbene zvrsti.
-
Short - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Thanx za odgovor Jst v bistvu zadne čase prepevam, mrmljam ali karkoli že vse tone ki jih špilam med improvizacijo. Sicer je vse skup dokaj mimo (:D) ampak gre počasi... Po moje je v končni fazi največji point v tem da slišiš glasbo in jo potem intuitivno preneseš na inštrument...
-
Chavah - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Short napisal/-a:Po moje je v končni fazi največji point v tem da slišiš glasbo in jo potem intuitivno preneseš na inštrument...
Točno to je glavni point improvizacije! Glasbo morš najprej slišat v glavi in pol jo preneseš na bas!
-
Jaqueline - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 10. 2007
Js mam pa v lasti eno lepo črno akustično kitarco, ki je NE dam stran ali zamenjam za noben inštrument. Ok lažem... mogoče bi se jo dal zamenjat za Gibson les paul el. kitaro, sam dvomim da bi ker šel menjat. hehe
Igram zase, zdej že približno 1 leto. Prej sm igrala električno, ampak sm mela vedno bolj interes za akustično. Enkrat mi je blo dost in sm si jo nabavla.
Bol ko ne igram po akordih, kakšne pesmce ko se da fajn pet zram. Recimo za kolege in sebe. Od pickinga znam samo Stairway to heaven od led Zeppelin in pa wish you were here od pink floyd .
Po akordih pa drugač igram mnogo starih folk-rock pesmc.
Bi se pa tud rada enkrat bas naučila igrat. Baje, da pride ful sexy če ga ženska igra. Pa ne mislim se ga zdej zarad tega učit...ampak zato k ma ql zvok.
Igram zase, zdej že približno 1 leto. Prej sm igrala električno, ampak sm mela vedno bolj interes za akustično. Enkrat mi je blo dost in sm si jo nabavla.
Bol ko ne igram po akordih, kakšne pesmce ko se da fajn pet zram. Recimo za kolege in sebe. Od pickinga znam samo Stairway to heaven od led Zeppelin in pa wish you were here od pink floyd .
Po akordih pa drugač igram mnogo starih folk-rock pesmc.
Bi se pa tud rada enkrat bas naučila igrat. Baje, da pride ful sexy če ga ženska igra. Pa ne mislim se ga zdej zarad tega učit...ampak zato k ma ql zvok.
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Jst igram bas (mislim, da približno eno leto). Imela sem željo, kupila bas in začela igrati Sem samouk (kot tudi na bobnih) in napredek je vseeno viden (seveda moraš imeti voljo). Ogromno sem se naučila predvsem z vajo. Sicer sem bolj šibka na teoretičnem delu, ampak lahko odigram praktično karkoli (okej kakšni soad ali rhcp so vseeno na višjem nivoju ).
Zato se mi zdi bistveno, da samo poslušaš pesmi in probaš igrati zraven (če ne gre po posluhu, pa tablaturo pogledaš)
Zato se mi zdi bistveno, da samo poslušaš pesmi in probaš igrati zraven (če ne gre po posluhu, pa tablaturo pogledaš)
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov