Harry Potter-J.K.Rowling

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 8. 2005

OdgovorNapisal/-a mycosmogirl » 22. Jul. 2007 10:41

aaa, ne, zakaj so dala to gor!! Zdej pa vem kako se konča :cry: ...
Zadnjič spremenil mycosmogirl, dne 28. Jul. 2007 22:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

OdgovorNapisal/-a somebody » 22. Jul. 2007 12:37

mycosmogirl napisal/-a:

aaa, ne, zakaj so dala to gor!! Zdej pa vem kako se konča :cry: ...

sry, sj pol sm se spomnla d ni blo glih pamtno :? :x
Zadnjič spremenil somebody, dne 22. Jul. 2007 15:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

OdgovorNapisal/-a Velouria » 22. Jul. 2007 12:45

HALOOOOO?!?!?!?! Ste zmešani al kaj?!?!?!?! :eek:

Brez spoilerjev, prosim!

Mate veliiiiiiiiiko srečo, da sem knjigo že prebrala, drugače bi vas e-fentala. :x Prosim, bodte vsaj mal uvidevni do ljudi, ki knjige še niso prebral.

Če ste knjigo dejansko prebrali (spoilerje ponavadi objavljajo ljudje, ki je niso) in bi radi o njej debatirali, potem tekst obarvajte z belo oz. jasno in glasno opozorite, da vaš post vsebuje spoilerje.

To ne leti samo na somebody (ki je že storila velko napako in bi blo lepo, če se njen post izbriše!), ampak na VSE.

(somebody, predvidevam, da knjige še nisi prebrala, ker konec JE zanimiv - prej se toliko stvari zgodi, da si ne predstavljaš, kako se bo vse razpletlo. Take komentarje bi lahko torej mirno zadržala zase oz. vsaj izpustila spoiler. Če nisi opazila, je bilo tudi na strani rtvslo večkrat opozorjeno, da naj dno strani preberejo samo tisti, ki hočejo vedeti, kaj se zgodi.)

V glavnem, knjigo sem prebrala že pred izidom (:cool:) in me ni razočarala. Vsega skupi sem rabla 10 ur, da sem jo končala. Res je drugačna kot prejšnje in ful temačna, ampak jst sem jo kr požrla. :D

ps: somebody, a lahko, prosim, urediš svoj post tako, da ne bo spoilerjev? Da ne boš še komu pokvarila knjige. Enako velja za cosmogirl, ki je citirala originalni post.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Bunny Muffin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2005
Kraj: Disturbia

OdgovorNapisal/-a Bunny Muffin » 22. Jul. 2007 12:56

Ne noben ni zmešan.
Pa ne delat take panike, kao da je zdaj konec sveta al nekaj. :roll:

Mislim da tistim, ki še niso knjige prebrali, pa grejo slučajno tole temo brat, čisto nič ne kvarimo užitka. Nobena ni napisala kdo točno umre. Čeprav res, da bi lahko somebody tisti citat z RTV-ja zbrisala.
{Bitch please, you've got more issues than Vogue.}
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a Velouria » 22. Jul. 2007 13:18

Sorry, ampak meni se to zdi velik problem. Če neka oseba prebere 6 knjig in bi rada SAMA izvedela konec cele sage, potem je res grozno, da ti nekdo vse pokvari z bednim komentarjem. :roll: Človek nekako predvideva, da je ljudem logično, da se spoilerjev ne piše kar tako v 3 krasne brez opozorila.

Meni je vseeno, ker pač zgodbo poznam in privoščim tut drugim, da bi jo v miru in z užitkom prebrali. Če koga kaj zanima, naj si prebere na wikipediji. somebody JE napisala, kdo umre.

Se opravičujem za dretje, ampak mene take zadeve čisto razkurijo, ker je HP za nekatere pač big deal. Vsi pač tega ne razumejo. Še 1x pa prosim za odstranitev spoilerjev pri obeh uporabnicah. :) Hvala!
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a *kristyna* » 22. Jul. 2007 20:19

men je to ful vrei knjiga :D drgač sta ble pa na vikipediji dve različici :D kateri boš verjeu si se odloču sam :D js bom knjigo prebrala tko al tko (ker sem sama hotla vedet konc) tudi pri 6 knjigi sem spraševala kdo bo umrl in sem zvedla. brat sm šla pa zato da bi vidla kako kdo umre :D

(men se zdi da so na wikipedii zdej na angleški strani zbrisal vsebino)
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

OdgovorNapisal/-a Jagodkaa » 30. Jul. 2007 19:08

men so tud ful uredu knjige! sm prebrala vse, zadnje tri v englishu, mi je žal k nism tud prejšnjih. Rowlingova ma res domišljijo, svaka ji čast! :D
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

OdgovorNapisal/-a nutella » 31. Jul. 2007 5:52

Bom še malo počakala, da bom vidla kdo bo prevajal v slovenščino. Če bo Kenda, tako kot pri 6. si bom sposodla angleško :D
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2007

OdgovorNapisal/-a ..aNia*. » 31. Jul. 2007 8:11

js tazadne knige še nism prebrala :) mam jo pa namen

^^drgač pa: o moi boooh :eek: kaka panika mal viši :roll: sj je itak odločitev vsakega posameznika a bo tisto prebrav al ne
Don''t care what people say, just follow your own way...
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a FemmeFatal » 31. Jul. 2007 11:52

nutella napisal/-a:Bom še malo počakala, da bom vidla kdo bo prevajal v slovenščino. Če bo Kenda, tako kot pri 6. si bom sposodla angleško :D

Umm ... sesto je prevajal Gradisnik. :wink: Drugace je bilo pa ze objavljeno, da bo tokrat zal spet Kenda.
Uporabniški avatar
Bunny Muffin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2005
Kraj: Disturbia

OdgovorNapisal/-a Bunny Muffin » 31. Jul. 2007 12:07

Meni se zdi, da kdorkoli je prevajal je bila katastrofa. Mislim, da je marsikaj izgubljeno s prevodom. Pa Mrlakenstein... čist mirno bi lahko ostal Voldemort (oz. Tom Marvolo Riddle). Pa še tak neumno se sliši... kot Frankenstein. :roll:

No, knjigo sem včeraj prebrala do konca. Huh, je kar nekaj takih ganljivih trenutkov, ko ti pridejo solze v oči. Predvsem zadnjih par poglavij. :cry:
{Bitch please, you've got more issues than Vogue.}
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

OdgovorNapisal/-a urszika » 31. Jul. 2007 23:29

Kva bom js enga nabila ej. Unga na siolu sicer nism vidla, sm pa brala Total Tedna, kjer so objavl zadn stavk knjige in napisal kaj se s Harijem zgodi, ubistvu razplet so napisal!!!!! Kva sm popizdila!!!!! In to sm prebrala pol ure zatem ko sm si izpisodla zadnje tri knjige da bom vse (spet) prebrala.. Argh!!!! Brez kakršnegakoli opozorila o spoilerju, NIČ! Mislm to je sramota..
Pol pa učeri berem Mladino in članek o Heriju, od velecenjenega Štefančiča Jr seveda.. En naslov, v podnaslovu pa: Zakaj Harry preživi/umre (nam zdej razlagala kater je ane). Wj tud nč opozorila, nč!!!! Mislm, a to niso pomislili da niso vsi ljudje kot prvo kupl angleške knjige, kot drugo pa tud ni nujno da so jo će prebral! Js bi kr vrat zavila ej mi je kr kocine spravl pokonc.. Madona ne spomnm se nobenga primera da bi pr keri stvari tko pridno konec objavljal... Kreteni!
Sej bom pisala povsod, bodo že vidl. Urednike odstavt!! :wink: :evil: :evil:
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

OdgovorNapisal/-a Poison Girl » 01. Avg. 2007 7:38

^^Tole je totalno ne fer :evil: .

Oh, kje so tisti časi, ko sem dobila prvo knjigo :D . Vem, da me sprva sploh ni zanimala, ko mi je bilo pa en dan dolgčas, me je pa knjiga kar not potegnila. In se je začelo... Sledila je še druga (ki mi je bila najmanj všeč), tretja, četrta, peta in sedaj berem šesto. Prvih 5 imam doma, sedmo si bom tud kupila (komaj čakam na prevod), pa mogoče še 6. Skratka, jaz sem navdušena!
Tudi filmi so mi všeč, čeprav se sploh ne morejo primerjati s knjigo.
Upam, da bo Rowlingova še kaj podobnega napisala ;D .
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a Velouria » 01. Avg. 2007 14:24

..aNia*. napisal/-a:^^drgač pa: o moi boooh :eek: kaka panika mal viši :roll: sj je itak odločitev vsakega posameznika a bo tisto prebrav al ne

Absolutno gre za odločitev posameznika, ampak posameznik se sploh ne more odločit, če ni opozorjen na spojlerje. :roll: Itak, da se ne bi razburjala, če bi prvotna avtorica vsaj malo opozorila na spojlerje. :roll:

FemmeFatal napisal/-a:
nutella napisal/-a:Bom še malo počakala, da bom vidla kdo bo prevajal v slovenščino. Če bo Kenda, tako kot pri 6. si bom sposodla angleško :D

Umm ... sesto je prevajal Gradisnik. :wink: Drugace je bilo pa ze objavljeno, da bo tokrat zal spet Kenda.

Žal? :eek: ;)

urszika napisal/-a:Kva bom js enga nabila ej. Unga na siolu sicer nism vidla, sm pa brala Total Tedna, kjer so objavl zadn stavk knjige in napisal kaj se s Harijem zgodi, ubistvu razplet so napisal!!!!! Kva sm popizdila!!!!! In to sm prebrala pol ure zatem ko sm si izpisodla zadnje tri knjige da bom vse (spet) prebrala.. Argh!!!! Brez kakršnegakoli opozorila o spoilerju, NIČ! Mislm to je sramota..
Pol pa učeri berem Mladino in članek o Heriju, od velecenjenega Štefančiča Jr seveda.. En naslov, v podnaslovu pa: Zakaj Harry preživi/umre (nam zdej razlagala kater je ane). Wj tud nč opozorila, nč!!!! Mislm, a to niso pomislili da niso vsi ljudje kot prvo kupl angleške knjige, kot drugo pa tud ni nujno da so jo će prebral! Js bi kr vrat zavila ej mi je kr kocine spravl pokonc.. Madona ne spomnm se nobenga primera da bi pr keri stvari tko pridno konec objavljal... Kreteni!
Sej bom pisala povsod, bodo že vidl. Urednike odstavt!! :wink: :evil: :evil:

Točno o tem govorim!!! Jst bi bla na tvojem mestu tut BESNA in vse take idiote poslala nekam. Enako je blo v Slovenskih novicah - nek beden članek o HP, pol pa v rumenem okvirčku konec knjige - haloooo?! Podobno tut v zadnjem Nedelu - povejo razplet (epilog), pol pa piše, da je to dovolj, da ne bodo bralcem pokvarili užitka ob branju?!?!?!?! Res, idioti brez primere! Mislijo, da so huuuudi carji, ker so knjigo prebral al kaj. :roll: Nimam nič proti, da v tri krasne razglabljajo o zadnji knjigi, ampak naj bodo malo bolj DISKRETNI. :!:

Osebno me sicer ne gane, ker sem bla med prvimi, ki so knjigo prebral, ampak sočustvujem s tistimi, ki je še niso oz. jo bodo šele februarja.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a FemmeFatal » 01. Avg. 2007 15:47

Velouria napisal/-a:
FemmeFatal napisal/-a:

Žal? :eek: ;)

Ja, zal. Sto ljudi, sto cudi - meni je pac Gradisnik boljse prevedel.

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov