Gledališča in gledališke predstave
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Predstava MORILEC gostuje v SNG Drrama.
Sobota, 15. 3. ob 19: 30
Toplo priporočam, res ena boljših predstav, ki sem jih lansko leto videla.
- floribunda
- Cosmopsiho
če se boste smukali okoli Obale, toplo priporočam, da se ustavite v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu in si ogledate predstavo MODERNE NÔ DRAME.
- floribunda
- Cosmopsiho
Macbet po Shakespearu
Gledališka predstava v režiji Ivice Buljan, v nedeljo 15.6 na Kongresnem trgu v Ljubljani
zastojn
- floribunda
- Cosmopsiho
HINKEMANN v Mali Drami
Kdo je Hinkemann? Človek, ki se konfrontira s političnimi idejami in družbenim sistemom ter jih po sokratski dialektični metodi ovrže. Iskalec osebne resnice, sanj in sreče. Tisti, ki se odloči za odpoved vsem ideologijam, saj so ravno te tiste, ki vodijo svet v vojne in revščino. Hinkemann je potemtakem tisti, ki ne verjame v politični diskurz: ko ugotovi, da ta ne zagotavlja osebne sreče, se odloči za življenje po svojem izvirnem prepričanju.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Ne vem če to sploh spada pod razdelek "Kultura" ampak, a si je kdo ogledal predstavo Iliada?
http://www.drama.si/repertoar/delo?id=1782
Lorenci ni moj cup of tea.
http://www.drama.si/repertoar/delo?id=1782
Lorenci ni moj cup of tea.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Moraš poznati zgodbo, ne imeti problema z goloto. Ni za vsakega. Sestra ni bila navdušena.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Dragi moj, sem brala original . Ne ti meni z zgodbo
Drugače je najbolj problematično to, da ne slišiš nič, razkosani prasci potleh in totalno patetičen način poudarjanja "pomembnih" delov. Da ne omenimo, da so sam vrhunec Iliade (ki je btw pogovor Hektorja z njegovo ženo tik pred bojem z Ahilom in sam boj, kjer pa Ahil NEPOŠTENO zmaga, saj mu Atena da novo kopje, čeprav je s prvim totalno zgrešil) popolnoma izpustili, in Hektorja prikažejo kot kretena s stalnimi epileptičnimi napadi. No-go.
Drugače je najbolj problematično to, da ne slišiš nič, razkosani prasci potleh in totalno patetičen način poudarjanja "pomembnih" delov. Da ne omenimo, da so sam vrhunec Iliade (ki je btw pogovor Hektorja z njegovo ženo tik pred bojem z Ahilom in sam boj, kjer pa Ahil NEPOŠTENO zmaga, saj mu Atena da novo kopje, čeprav je s prvim totalno zgrešil) popolnoma izpustili, in Hektorja prikažejo kot kretena s stalnimi epileptičnimi napadi. No-go.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Ne bodi pokroviteljska do mene, jaz sem samo povedal kar sem slišal .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- floribunda
- Cosmopsiho
sej se gre za interpretacijo teksta, ne nujno njegov čim bolj točen prikaz. če se režiserju in igralcem del teksta ne zdi zanimiv/bistven/whatever, pač ne da poudarka nanj. ker je to pač subjektivna zadeva so si potem mnenja deljena.
-
No moje mnenje bi bilo v študentskih ocenah nekje za 4ko . Če je pa kdo še dejansko gledal, in bi želel komentirat, ga vabim da se oglasi (ker so ljudje zapuščali dvorano, ne masovno, ampak so jo). Tako da so ga ustvarjalci očitno nekje pocitrali (če je občinstvo ciljna publika - drugače je gledališče relativno brez smisla in namen samo sebi).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov