Da Vincijeva šifra / razkritje [Združeni temi]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- januška
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 1. 2005
ne nisem je prebrala, ker se enostavno ogibam takoh knjig, ampak ne da bi kaj imela proti njeje, kajti n9sem ja brala
je pa res kar veliko krega okoli nje
ja kaj bi se krtagal če pa so jo prodajal tudi v naših cerkvah
Vatikan pa namesto da bi v miru pustil , d ljudje mislijo po svoje jim vseiljuje neko svojo mišljenje
kdor jo želi naj jo prebere, kdor pa ne pa pač ne
saj smo vendar enakopravni mar ne???
je pa res kar veliko krega okoli nje
ja kaj bi se krtagal če pa so jo prodajal tudi v naših cerkvah
Vatikan pa namesto da bi v miru pustil , d ljudje mislijo po svoje jim vseiljuje neko svojo mišljenje
kdor jo želi naj jo prebere, kdor pa ne pa pač ne
saj smo vendar enakopravni mar ne???
-
Žaklina - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2005
- Kraj: Gorenjska
||MuCkAa napisal/-a:baby girl napisal/-a:Žaklina napisal/-a:Meni je bila nora, pa ne kot roman, pač pa bolj zaradi razlag simbolov, Fibonačijevega števila, zlatega reza itd., ker se s tem tudi ukvarjam. Na lep in zanimiv način razloženo, za tiste, ki jih to zanima
a pol je to o zlatem rezu pa stevilu fi res
Žaklina: Jaaa, meni je bila tudi simbolika vsec!! Kako se pa ukvarjas s tem? Zgolj ljubiteljsko, ker te zanima...ali karierno?
Baby Girl: Stevilo fi bo kar drzalo...sem probala najprej na fantu... Sicer bila so odstopanja...mm ali 2 :D
načeloma pa drži . Zlati rez me pa spremlja že zelo dolgo, s tem, da včasih niti nisem vedela, da ga uporabljam...do srednje šole, ko smo se prvič učili o tem in sedaj po končani faulteti, kjer je bilo tudi dosti govora. Simbolika raznih znakov pa enako. S tem se pa ukvarjam predvsem ljubiteljsko, čeprav mi pride velikokrat prav tudi v tem kar počnem. Žal smo imeli na faksu vse premalo simbolike, razen pri Umetnostni zgodovini in Likovni teoriji. Me pa zanima uporaba, razlaga, pomen in razvoj simbolov skozi čas. To je ena od mojih malih zasvojenosti
-
Piglet - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 4. 2005
Dobr dan! Jst sm pa nova kle. Tale knjigica, o kateri se pogovarjate, me je čist obsedla, prebrala sm jo pa že zdavnej. Sm celo odpotovala u Pariz, da bi si ogledala vso tisto čudo, o katerem sem brala in neverjetno, tm nism bla edina! Simbolika pa to, človeka kr zamika, da bi to študiral. In some other time in some other country I guess, sej vemo kako je z našo državico pa s raznolikimi študiji . Zdej se pa ukvarjam z Angeli in demoni, ki je neki zlo podobnega, pa še aktualna je zlo, ker je situacija u Vatikanu praktično ista kokr zdej. Papež je mrtev in kardinali pridejo, da bojo izvolil novga. Izide pa 25.4. tko da šibite u knjigarne tisti, ki mate denar. U knjižnicah se je po moje ne bo dal dobit, če se še DaVinčijeve ne da !
-
baby girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2005
- Kraj: ko bi biu vsaj los angeles
piglet tk k vsem novim tud teb welocme in da club
js sm knjigico ze prebrala...najprej sm si jo sposodla zaradi tele teme kle gor, k me je zanimal zakwa tok prahu okol tega, pol sm pa se po 24 ur vidla d jo cekrkev prepoveduje, pol sm jo pa se z vecjim veseljem prebrala
in morm rect sam vau ne.....ej knjiga je res zanimiva do zadnje besede, napeta, shrljiva,...skratka knjiga tisocletja glede tega pa ce je vse to res ne, pol bi mogl Cerkev lastnorocno zazgat kolk stvari nam lazejo, povrh vsega me pa se najbol jezi d smo zarad tele Cerkve zenske manj vredne kot moski zj ne morm rect d je vse to res, ceprov upam d je, ampak no neki resnice pa ze more bit ane?...tistim ki je pa se niste prebral...hm ne vem kwa se cakate
js sm knjigico ze prebrala...najprej sm si jo sposodla zaradi tele teme kle gor, k me je zanimal zakwa tok prahu okol tega, pol sm pa se po 24 ur vidla d jo cekrkev prepoveduje, pol sm jo pa se z vecjim veseljem prebrala
in morm rect sam vau ne.....ej knjiga je res zanimiva do zadnje besede, napeta, shrljiva,...skratka knjiga tisocletja glede tega pa ce je vse to res ne, pol bi mogl Cerkev lastnorocno zazgat kolk stvari nam lazejo, povrh vsega me pa se najbol jezi d smo zarad tele Cerkve zenske manj vredne kot moski zj ne morm rect d je vse to res, ceprov upam d je, ampak no neki resnice pa ze more bit ane?...tistim ki je pa se niste prebral...hm ne vem kwa se cakate
can you keep up
baby boy
baby boy
-
baby girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2005
- Kraj: ko bi biu vsaj los angeles
a to mislis nasplosno o knjigi? gre se za najvecjo prevaro v krscanskem svetu.sveti gral sploh naj nebi biu kelih, temvec nekdo...
in o jezusu pa tud zves osupljive stvari
vec ti pa noum povedla...ne bo zanimivo pol
ce te pa zanima tisti fi pa zlati rez, pa tud rpeber knjigo k je vse razlozeno not
in o jezusu pa tud zves osupljive stvari
vec ti pa noum povedla...ne bo zanimivo pol
ce te pa zanima tisti fi pa zlati rez, pa tud rpeber knjigo k je vse razlozeno not
can you keep up
baby boy
baby boy
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Knjiga je sijajna, zanimiva, napeta, ter precej stvari izveš.
Vendar pa, opozarjam, ni vse, kar je napisal Brown, resnično res - precej stvari ni znanstvenih, zgrešenih. Glede Magdalene na DaVincijevi sliki - viri pravijo, da je bil apostol Janez zelo mlad, lep in gladke brade - skratka ženstven, tako da bi to lahko bil tudi on. Mona Lisa ni nujno Leonardo sam, ker je znano, da je narejena po modelu točno znane ženske s tem imenom, žene g. Gioconda. Glede Disneya - to so špekulacije, morda preveč za lase privlečeno. Astronomski podatki o veneri in njeni poti v osmih letih v obliki enakokrake zvezde - ni res.
Tudi podatki o koncilu v Niceji niso zgodovinsko točni. Simbolizem gotske cerkve je pretiran - tusto o vulvi in ščegetavčku na vhodu v cerkveno ladjo ...
Samo nekaj stvari je tukaj, zaradi katerih avtor knjige ni tako kredibilen, vprašanje pa seveda še vedno obstaja - ali rimskokatoliška cerkev dejansko temelji na laži in kako je na teh temeljih uspela obstati 2000 let ...
preberite si še članek:
http://www.crisismagazine.com/september ... ature1.htm
Kar hočem povedati, je: Da Vincijeva šifra je kriminalni roman in predvsem FIKCIJA, zato je ne smemo jemati kot zgodovinskega pričevanja. Marsikaj je lahko res, vendar se je treba za to podučiti pri drugih virih, ne v romanu.
Vendar pa, opozarjam, ni vse, kar je napisal Brown, resnično res - precej stvari ni znanstvenih, zgrešenih. Glede Magdalene na DaVincijevi sliki - viri pravijo, da je bil apostol Janez zelo mlad, lep in gladke brade - skratka ženstven, tako da bi to lahko bil tudi on. Mona Lisa ni nujno Leonardo sam, ker je znano, da je narejena po modelu točno znane ženske s tem imenom, žene g. Gioconda. Glede Disneya - to so špekulacije, morda preveč za lase privlečeno. Astronomski podatki o veneri in njeni poti v osmih letih v obliki enakokrake zvezde - ni res.
Tudi podatki o koncilu v Niceji niso zgodovinsko točni. Simbolizem gotske cerkve je pretiran - tusto o vulvi in ščegetavčku na vhodu v cerkveno ladjo ...
Samo nekaj stvari je tukaj, zaradi katerih avtor knjige ni tako kredibilen, vprašanje pa seveda še vedno obstaja - ali rimskokatoliška cerkev dejansko temelji na laži in kako je na teh temeljih uspela obstati 2000 let ...
preberite si še članek:
http://www.crisismagazine.com/september ... ature1.htm
Kar hočem povedati, je: Da Vincijeva šifra je kriminalni roman in predvsem FIKCIJA, zato je ne smemo jemati kot zgodovinskega pričevanja. Marsikaj je lahko res, vendar se je treba za to podučiti pri drugih virih, ne v romanu.
-
Naughty grl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
redlion napisal/-a:sm se odlocla, jo grem kupit!
Zgleda, da tud men ne bo preostalo druzga. Vrsta v knjiznici je neskoncna ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov