Cankarjevo tekmovanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
Prvi neprebran prispevek • 2 prispevkov
• Stran 1 od 1
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Ali je že katera prebrala knjigi, ki sta za letos razpisani za Cankarjevo tekmovanje (za OŠ)? Gre za Andreja Makuca: Oči in Andreja Predina: Na zeleno vejo.
Zanimajo me mnenja, ker sta po mojem mnenju knjigi res neprimerni za osnovno šolo, zaradi svoje teme in jezika. V prvi gre za natančne opise mučenja živali, tako eksplicitno, da ti gre zraven na bruhanje, v drugi pa za najstniške seksualne fantazije (med drugim seveda, ampak to nekako najbolj ven seka), poleg jezika, ki je poln kletvic. Ne bom navajala citatov, ker bom cenzurirana, je pa stvar res ogabna
Zanimajo me mnenja, ker sta po mojem mnenju knjigi res neprimerni za osnovno šolo, zaradi svoje teme in jezika. V prvi gre za natančne opise mučenja živali, tako eksplicitno, da ti gre zraven na bruhanje, v drugi pa za najstniške seksualne fantazije (med drugim seveda, ampak to nekako najbolj ven seka), poleg jezika, ki je poln kletvic. Ne bom navajala citatov, ker bom cenzurirana, je pa stvar res ogabna

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
a so to slučajne pritlehne kritike pod krinko enega od blazno ogorčenih klerikalnih staršev, ki bi najraje prepovedal vse kar ni bog z veliko začetniko in mladim zavezal oči, tam nekje do 18. potem pa takoj plašnice nadet, da bo osebek zrasel v klenega slovenca?
vsekakor je bila gonja proti tem dvem knjigam brezvezno natolcevanje in ogorčenje s strani tistih, ki razen biblije bolj kot ne nič ne berejo.
vsekakor je bila gonja proti tem dvem knjigam brezvezno natolcevanje in ogorčenje s strani tistih, ki razen biblije bolj kot ne nič ne berejo.
Prvi neprebran prispevek • 2 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov