Arhitektura - visoke stavbe, stolpnice...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
*belina* - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Waw kere lepe stolpnice. Men je tud vsa ta arhitektura ful zanimiva. Pa zelo všeč mi je ta 'moderni' trend stolpnic... recimo ni mi všeč ko zgradijo neko stavbo v nekem 'srednjeveškem' stilu, in potem zgleda kot da bi bla stara 100 let
Ena izmed zanimivih pogruntavščin je veriga sedmih stolpnic v Singapurju:
In pa še stanovanjski objekti, prav tako v Singapurju:

Ena izmed zanimivih pogruntavščin je veriga sedmih stolpnic v Singapurju:

In pa še stanovanjski objekti, prav tako v Singapurju:

-
Hanah - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 3. 2007
Ravno prejšnji teden je bla ena oddaja na tv-ju o teh stolpnicah. Najbolj mi je v oči padla tale piramida, ki naj bi stala blizu nekega zaliva v Tokiju:
Shimizu Mega City Pyramid

Shimizu Mega City Pyramid
-
deniro - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 1. 2007
No, pa ne pozabite še na Evropo in Moskvo, ki je trenutno največje gradbišče na svetu z okoli 2.6 miljona m2 stavbnih površin v gradnji (Dubai trenutno okoli 2.45 Miljiona m2).
Najvišja stavba Evrope bo Russia Tower (612 metrov, 118 nadstropij):
Začetek gradnje se bo začel ravno zdej enkrat jeseni, končali pa naj bi jo nekje leta 2010.
Najvišja stavba Evrope bo Russia Tower (612 metrov, 118 nadstropij):

Začetek gradnje se bo začel ravno zdej enkrat jeseni, končali pa naj bi jo nekje leta 2010.
- metron(temporary)
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
Čestitke Podrecci in podobnim, k hočjo tole zastarelo slovensko arhitekturo prenest v prihodnost. Lansko leto sem imel opravka z Vugo, neki prek faksa, in sm vidu, kok genijalnih projektov bi sam iz njegove roke v sloveniji uspelo, če bi bla slovenija bolj odprta za novosti, ne pa forsiral sam plečnika.
Upam da bo stolpnica pri Kolizeju uspela, da ne bodo sam severna vrata prepoznana, ampak tut ta konc. Mislim, da ma ljubljana idealno možnost, da združi boemsko arhitekturo z moderno arhitekturo - iz takih kombinacij se ponavadi rodijo najlepša mesta.
Upam da bo stolpnica pri Kolizeju uspela, da ne bodo sam severna vrata prepoznana, ampak tut ta konc. Mislim, da ma ljubljana idealno možnost, da združi boemsko arhitekturo z moderno arhitekturo - iz takih kombinacij se ponavadi rodijo najlepša mesta.
-
Celeste - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2007
- metron(temporary)
- Debatorica
Ja, v večini res visokih zgradb se čuti gibanje, saj se take stavbe premikajo tudi za pol metra na vrhu. Če nebi ble fleksibilne, ne bi zdržale.
-
Pikado - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Nincha II napisal/-a:^^ Ful hudo, ampak 7 milijard USD![]()
To ni nč! Recimo stroški gradnje Burj Dubaja dosegajo okoli 900 milijard USD. Tako da je tisto v ZDA mala malica napram tem v Dubaju.
Kar se tiče Moskve, ki jo je nekdo omenil. Meni zelo zanimiva stavba je Triumph Palace:

City Hall in City Duma (4 x 307metrov/70 nadstropij, stavbe so povezane med sabo). Tukaj bo praktično vsa Ruska izvršna oblast na enem mestu.

- metron(temporary)
- Debatorica
Ja, zanimivo je to, da je zadnje čase zopet v ospredju beton. V zlati dobi nebotičnikov je bilo v ospredju jeklo (jasno arm.beton. zgradbe), beton je bil pač beton. Danes pa se večji poudarek daje na posebnih zlitinah betona, v katere dodajajo določene snovi, kompozite, čim manjše mehurčke ipd. Tko mamo zdj posebne betone, k majo že kar plastične lastnosti.
-
Pookie - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2007
Waw tale univerza je pa res fuuul huda!!!!
Kar se pa tiče tistega o betonu: se mi zdi, da vseeno še zmeraj gradijo zelo visoko stolpnice, ki niso ravno iz betona. Recimo sploh ta Burj Dubaj je v večjem delu samo iz železa... ampak ta stavba itak ne bo namenjena rezidentom, kvečjemu poslovnim uporabnikom.
Drgač pa... Complex Federation (tri stavbe na istem podiumu), next Eupean tallest:
Parcel 12 (305 metrov, 75 nadstropij):
Golden Century (cca 300 metrov, 85 nadstropij)

Kar se pa tiče tistega o betonu: se mi zdi, da vseeno še zmeraj gradijo zelo visoko stolpnice, ki niso ravno iz betona. Recimo sploh ta Burj Dubaj je v večjem delu samo iz železa... ampak ta stavba itak ne bo namenjena rezidentom, kvečjemu poslovnim uporabnikom.
Drgač pa... Complex Federation (tri stavbe na istem podiumu), next Eupean tallest:

Parcel 12 (305 metrov, 75 nadstropij):

Golden Century (cca 300 metrov, 85 nadstropij)

Zadnjič spremenil Pookie, dne 19. Sep. 2007 14:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov