Zeleni čaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Ful je dobr Gunpowder, ki se ga da dobit tud v DM.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Ta je meni tudi dober.PuZa napisal/-a:Najbol dober je od CHAja zelena pina colada njam njam
Drugače mam pa najraje navadnega zelenega, pijem pa ga z mlekom.
Dober mi je tudi zeleni z mangom. Sprobala sem jih pa že malo morje
I laugh at gilded butterflies.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jest mam najrajši jasminovega,ker mi ma res dobro aromo. drugače sem pa mela tud enega s pomaraničnimi cevtovi in je bil tud dober. pijem ga brez vsega,kupujem pa ga ponavadi v čajnici,če pa tega ni pri roki je pa tud iz vrečke ok
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
a katera ve koliko casa ga moras pustit da te zbudi in koliko da te pomiri...?
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
^^Ravno obratno!
Odvisno sicer od vrste zelenega čaja, koliko časa imaš notri, tako da se moraš glede minut ravnati po navodilih za tisti čaj (če imaš iz čajnice, razsutega, vprašaj v čajnici ali pa reci za tak mali katalog v katerem piše koliko časa in kako katerega pripravimo).
Vendar pa velja: manj časa-poživljajoč učinek, dlje časa-pomirjajoč učinek.
Odvisno sicer od vrste zelenega čaja, koliko časa imaš notri, tako da se moraš glede minut ravnati po navodilih za tisti čaj (če imaš iz čajnice, razsutega, vprašaj v čajnici ali pa reci za tak mali katalog v katerem piše koliko časa in kako katerega pripravimo).
Vendar pa velja: manj časa-poživljajoč učinek, dlje časa-pomirjajoč učinek.
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Iz vrečke al razsute??
Aja, pa kakšni ti ne grejo - zeleni, črni, beli?
Meni so recimo zeleni čaji iz vrečk ogabni (heh, ravno tako mi je ogaben redbull, sam cuuker, ma mi še slabo rata, fuj) imam pa zelo zelo rada (zeleni) čaj Mate je pa res, da ima baje zelo specifičen okus in ni vsakemu všeč, še posebno ne od začetka - kasneje se navadiš. Sama sm ga na začetku mogla obvezno pit s sladkorjem, samo mi je bilo vsakič presladko in sem tako zmanjševala količino sladkorja do 0.
Črni čaji so mi načeloma vsi dobri, če ne drugega dam malo(!) sladkorja in malo mleka pa gre.
Sem pa šele pred kratkim si kupila beli čaj, mmm.. sicer dodam malo sladkorja (ampak res malo), samo predvidevam da bo tu ista zgodba kot pri mate. Je bolj blagega okusa ampak prav paše in če nebi imel toliko višje cene bi si ga redno kuhala v večjih količinah, ki bi jih potem ohladila in pila čez dan (kao ledeni čaj), njam.
Aja, pa kakšni ti ne grejo - zeleni, črni, beli?
Meni so recimo zeleni čaji iz vrečk ogabni (heh, ravno tako mi je ogaben redbull, sam cuuker, ma mi še slabo rata, fuj) imam pa zelo zelo rada (zeleni) čaj Mate je pa res, da ima baje zelo specifičen okus in ni vsakemu všeč, še posebno ne od začetka - kasneje se navadiš. Sama sm ga na začetku mogla obvezno pit s sladkorjem, samo mi je bilo vsakič presladko in sem tako zmanjševala količino sladkorja do 0.
Črni čaji so mi načeloma vsi dobri, če ne drugega dam malo(!) sladkorja in malo mleka pa gre.
Sem pa šele pred kratkim si kupila beli čaj, mmm.. sicer dodam malo sladkorja (ampak res malo), samo predvidevam da bo tu ista zgodba kot pri mate. Je bolj blagega okusa ampak prav paše in če nebi imel toliko višje cene bi si ga redno kuhala v večjih količinah, ki bi jih potem ohladila in pila čez dan (kao ledeni čaj), njam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov