Zdravi recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Men je pa tuna najboljš sama - tko za omako na pašti - brez kakih dodatkov... Smetano, paradižnike ipd. uporabim za drugačne omake.
Tko da sam skuham testenine in notr zmešam eno kozervo tune. To je to, mogoče še malo sira naribam; men je tko najboljš.
Tko da sam skuham testenine in notr zmešam eno kozervo tune. To je to, mogoče še malo sira naribam; men je tko najboljš.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1431
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Zdej sem se pomnila nekaj ful dobrega in enostavnega, spet s tuno
Skuhaš riž, dodaš maslo in tuno pa premešaš. Njami
Skuhaš riž, dodaš maslo in tuno pa premešaš. Njami
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Roisin - Debatorica
- Prispevkov: 329
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
Ashley*** napisal/-a:evahunnie napisal/-a:za ljubiteljice sira in česna: nasekljaš česen, daš v olivno olje in si to namažeš na kos kruha, čez daš kak košček sirčka in mogoče paprike in maš zdrav prigrizek
Če daš olje in polnomastni sir na bel kruh, jst ne vidm v tem nič zdravega To je tko kot bi jedla pizzo al pa toast, kar pa ni glih neka zdrava prehrana...
bedarija! tud pica je lahko zdrava, sej lahko nardiš rženo testo, pa daš gor manj masten sir in zelenjavo. ne vem, kaj bi blo tle nezdravega.
kot drugo: hladno stiskano olivno olje velja za zdravo, je bogato z antioksidanti in sploh je najboljše, če ga ješ takega, ne pa da ga segrevaš in kej pražiš na njem, česen je sploh naraven antibiotik, kruh maš pa lahko doma pečen zrnat kruh, obstajajo pa tud lahki siri, sploh kaka lahka livada je super, tko da ne vem, očitno nimaš ta prave predstave ali pa nobene domišljije
-
Aloha - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2848
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ena izmed meni ljubih solatk:
*kupljen solatni mix (zelje, zelana solata, koruza)
*paradajz in paprika, narezano na kockice
*tuna u lastnem soku
*skuta (učas feta u kockicah)
Učas dodam še mal prepečenca (ja, prepečenca, nadomestek krutonou ), usake kvatre pa koščke piščanca.
Primerno začinim (sol, kis, bučno olje, posujem kšne random začimbice).
In se noro dobr najem.
*kupljen solatni mix (zelje, zelana solata, koruza)
*paradajz in paprika, narezano na kockice
*tuna u lastnem soku
*skuta (učas feta u kockicah)
Učas dodam še mal prepečenca (ja, prepečenca, nadomestek krutonou ), usake kvatre pa koščke piščanca.
Primerno začinim (sol, kis, bučno olje, posujem kšne random začimbice).
In se noro dobr najem.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Prispevkov: 216
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Roisin napisal/-a:bedarija! tud pica je lahko zdrava, sej lahko nardiš rženo testo, pa daš gor manj masten sir in zelenjavo. ne vem, kaj bi blo tle nezdravega.
Sj zato sm pa napisala, če daš na bel kruh olje in polnomasten sir...Ti si mi pa celo lekcijo nardila o polnozrnatem kruhu, pa manj mastnem siru...
Da ne bom OT: jst obožujem polnjene malancane - najprej izdolbem "meso" malancane (malancano prerežem na sredini in izdolbem), prepražim na čebuli to meso, papriko, paradižnik, dodam šampinjone, začimbe (ponavadi baziliko) in čisto na koncu še nasekljan česen. S tem nadevom napolnim lupine malancanov (ki jih prej za 3 minute poparim v vreli vodi), pa dam pečt za ene 15 min; včasih naribam povrhu še malo manj mastnega sira ali pa mocarelle (to nardim ene 3 minute preden so pečene, tok da se sir stopi). Mnjam..
-
mortisha - Komunikatorka
- Prispevkov: 126
- Na forumu od: 17. 4. 2008
En moj primer bolj "zdravega" kosila:
Ajdovo kašo kuhaš v osloljeni vodi cca 20 min da lepo popije vso vodo.; potem posebi na olivnem olju prepražiš por, dodaš naseckano kitajsko zelje (al pa kakšn ohrovt recmo) in pražiš ene 5min-dodaš kašo, notr pa zamešaš še jajček. mal popra in to je to
Ajdovo kašo kuhaš v osloljeni vodi cca 20 min da lepo popije vso vodo.; potem posebi na olivnem olju prepražiš por, dodaš naseckano kitajsko zelje (al pa kakšn ohrovt recmo) in pražiš ene 5min-dodaš kašo, notr pa zamešaš še jajček. mal popra in to je to
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
zanimivo je brat, kako se hitro kakšna vtakne v eno setsvaino ki je po možnosti v miniaturi Še vedno je bolje pašta s kislo smetano in tuno, kot pa piza z vsemi možnimi kalorčnimi bombami gor
moje zdrave jedi.
regrat,zelena solatka, fižol,rukola začinjeno s ščepcem soli,bučnim oljem in jabolčnim kisom,ocvirkceu popraženih za okus,nariban feta sirček in nasekljan jajček za okus...
Basmati rjavi riž,kuhan, kasneje popečen v pečici tolk da se skorjica naredi,čez pa kšne kockice dušenega piščančka.
zmiksani dve banani, manjša kepica vanilijenega sladoleda,deci mleka...Ful dobro, osvežilno in nasitno!
In še sicer netoknizkokalorična in prekleto zdrava, ampak precej ansitna v manjši količini, umešan jajček (en),kateremu dodamo mal lahkega naribanega sirčka, par koščkov piščančjih prsi (salame),tuno, origano.vsega skupej za eno pest, sit si pa zlo fajn.
al pa solata navadna kristalna,zabeljena pač običajno (kis, bučno olje, sol) z jajčkom, fižolom, tuno, feta sirčkom....
al pa šobska solatka, nasekljana paprika, paradižnik, čebula,kumarce gor pa nariban sirček-ponavad feta.
Aloha, kje kupim lahko tuno namočeno v lastnem soku, da ni tistga nagravžnega olja zraven?
moje zdrave jedi.
regrat,zelena solatka, fižol,rukola začinjeno s ščepcem soli,bučnim oljem in jabolčnim kisom,ocvirkceu popraženih za okus,nariban feta sirček in nasekljan jajček za okus...
Basmati rjavi riž,kuhan, kasneje popečen v pečici tolk da se skorjica naredi,čez pa kšne kockice dušenega piščančka.
zmiksani dve banani, manjša kepica vanilijenega sladoleda,deci mleka...Ful dobro, osvežilno in nasitno!
In še sicer netoknizkokalorična in prekleto zdrava, ampak precej ansitna v manjši količini, umešan jajček (en),kateremu dodamo mal lahkega naribanega sirčka, par koščkov piščančjih prsi (salame),tuno, origano.vsega skupej za eno pest, sit si pa zlo fajn.
al pa solata navadna kristalna,zabeljena pač običajno (kis, bučno olje, sol) z jajčkom, fižolom, tuno, feta sirčkom....
al pa šobska solatka, nasekljana paprika, paradižnik, čebula,kumarce gor pa nariban sirček-ponavad feta.
Aloha, kje kupim lahko tuno namočeno v lastnem soku, da ni tistga nagravžnega olja zraven?
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Prispevkov: 216
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^ Sicer nism Aloha, ampak jst kupm tuno v lastnem soku rio mare - v vsaki trgovini jo majo (mi kupujemo v Mercatorju, ki ni neki ful dobr založen, pa jo vedno majo); tuna v lastnem soku je v takih belih pločevinkah (tiste v olju so pa v roza - kar vrjetn itq veš), pa mi je ful dobra, sploh če delam kake omake dam to, ki se ne kopa v olju
-
cukr8 - Kofetarica
- Prispevkov: 945
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Ashley*** napisal/-a:^^ Sicer nism Aloha, ampak jst kupm tuno v lastnem soku rio mare - v vsaki trgovini jo majo (mi kupujemo v Mercatorju, ki ni neki ful dobr založen, pa jo vedno majo); tuna v lastnem soku je v takih belih pločevinkah (tiste v olju so pa v roza - kar vrjetn itq veš), pa mi je ful dobra, sploh če delam kake omake dam to, ki se ne kopa v olju
Ja, to pa res povsod prodajajo (Mercator, Leclerc, Interspar, manjše trgovinice, diskonti, blablabla...)..
Rio Mare Naturale je v belih pločevnikah, ja (slika: http://www.riomare.it/en/prodotti-det.t ... turale.htm)..
Drugače imajo pa tudi praktično vse druge znamke tune v naravnih različicah ..
Pa Rio Mare Trancio je tudi brez olja - je bolj čvrsta kot tista v lastnem soku, ker je kuhana pod pritiskom (ampak mene okus malo moti, kerji je dodana morska sol ). Slika: http://www.ciao.it/Opinionisulprodotto/ ... le__246791
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov