Zdravi recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ribicaX - Kofetarica
- Prispevkov: 547
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
densy napisal/-a:polly-polly napisal/-a:Jaz olja za peko sploh ne uporabljam, ampak le kokosovo maslo, ker je to edina maščoba, ki med segrevanjem ne razpade na trans maščobe.
Večina pa pečem kar na teflonu in meso dobesedno skuham v vodi in je tko narejeno popolnoma brez maščobe.
Na solato pa najraje dam olivno olje, ker mi je po okusu najboljše.
ke se pa da kupt to kokosovo maslo,ker sm ga ža iskala pa ga nikjer nimajo?
v merkatorju med maslom in margarino ga imajo
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1109
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Ja aparat za peko kruha je res super.
Drgač pa naredi ga brez sladkorja, čim manj soli pa kaksna pirina moka. Sicer po polnozrnate tut zdrave, samo pride pretrd pa pregost kruh, s pirino moko pa pride bolj rahel.
Drgač pa naredi ga brez sladkorja, čim manj soli pa kaksna pirina moka. Sicer po polnozrnate tut zdrave, samo pride pretrd pa pregost kruh, s pirino moko pa pride bolj rahel.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1402
- Na forumu od: 29. 10. 2005
No najprej glede kruha...Če ga pečeš sama mogoče lahko še rečeš, da je malo manj rediln (čeprav je to tko približno tko kot da bi rekla, da iščeš ful kalorično solato ), pri kupljenem kruhu je pa no future. En k hodi občasno k nam v službo pomagat je po poklicu pek in dela v eni večji pekarni in je reku, da ves "črn" kruh barvajo s kavo, da se črna moka praktično ne uporablja, ker se jim ne splača. Edini, ki je kolkr tok "originalen" je rženi kruh. Tko da u bistvu je totalno brezveze v trgovini kupovat črn kruh, ker je kao bolj zdrav, ker je vse en in isti k****. Mislim, sej to, da barvajo kruh sem vedla že dolgo, sam sem vseeno misnla, da obstajajo vsaj kakšne kombinacije s črno moko al karkoli... No, bedno uglavnem.
Sicer pa me zanima ta kokosova maščoba...To se dobi v takih lončkih, ne? A ma to pol kak poseben okus? Kolko časa pa približno traja tak lonček?
Sicer pa me zanima ta kokosova maščoba...To se dobi v takih lončkih, ne? A ma to pol kak poseben okus? Kolko časa pa približno traja tak lonček?
-
moi T - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1070
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Moj recept za solatko:
- narežš papriko in paradižnik na kocke
- daš zravn sir (ok, mogoče kkga bolj zdravga), narezan na kocke
- mal oli in popra
- pa kislo smetano (mogoče uno z manj maščob)
Meni je ta solatka njaaaam, sam kaj ku jo jez jem z edamcom al pa ementalcem in kislo smetano z normalno mero maščob. Drgač pa paše zravn tudi pašta-mašnce (ohlajena), sam to že ni več tko zdravo, a? Ma še vedno boljše ku kk pomfri .
- narežš papriko in paradižnik na kocke
- daš zravn sir (ok, mogoče kkga bolj zdravga), narezan na kocke
- mal oli in popra
- pa kislo smetano (mogoče uno z manj maščob)
Meni je ta solatka njaaaam, sam kaj ku jo jez jem z edamcom al pa ementalcem in kislo smetano z normalno mero maščob. Drgač pa paše zravn tudi pašta-mašnce (ohlajena), sam to že ni več tko zdravo, a? Ma še vedno boljše ku kk pomfri .
-
Kaychee - Komunikatorka
- Prispevkov: 248
- Na forumu od: 15. 8. 2007
Jaz mam dele že kr precej krizo, ker tud obožujem poletne solatke, pozimi pa to ne gre, ker je paradižnik totalno brez okusa in kašast...
Skratka, moja naj solatka je zelena, paradižnik, paprika, mocarela, rio mare pa recimo še kumare. Preliv z malo olivnega olja in kisa, če pa mi ne paše meso (rio mare), pa dam še mal navadnega jogurta čez.
Kar se pa kruha tiče je pa pr nas doma tko, da skoz doma pečemo v avtomatu. Mami gre vsake tolk časa v mlin po moko, jo vzame cca 25 kg in jo mamo pomoje de za vsaj 2 meseca. Razlika v ceni je ogromna (če primerjamo kupljen kruh z doma spečenim). Dobimo pa tud 100% polnozrnato moko in ne pobarvano belo (kao črno). Kruh je sicer zelo gost sam je pa prednost v tem, da sm ga omejila večinoma na zajtrk. Ker ko smo še kupoval kruh v trgovini, je takoooo dišal, pa svež al pa med vikendi k sta domov prnesla iz trgovine francoske štruce ... joj, to smo jih dobesedno požrli, tolk so ble dobre, pa dišale.... Noro.
Drugač se pa lahko kombinira polnozrnato moko z belo, pa paše tud, če daš mal posušenega sadja not al pa recimo kaka semena ala sončnično seme, pa recimo mandeljne, orehe ... Precej popestri okus.
LP
Skratka, moja naj solatka je zelena, paradižnik, paprika, mocarela, rio mare pa recimo še kumare. Preliv z malo olivnega olja in kisa, če pa mi ne paše meso (rio mare), pa dam še mal navadnega jogurta čez.
Kar se pa kruha tiče je pa pr nas doma tko, da skoz doma pečemo v avtomatu. Mami gre vsake tolk časa v mlin po moko, jo vzame cca 25 kg in jo mamo pomoje de za vsaj 2 meseca. Razlika v ceni je ogromna (če primerjamo kupljen kruh z doma spečenim). Dobimo pa tud 100% polnozrnato moko in ne pobarvano belo (kao črno). Kruh je sicer zelo gost sam je pa prednost v tem, da sm ga omejila večinoma na zajtrk. Ker ko smo še kupoval kruh v trgovini, je takoooo dišal, pa svež al pa med vikendi k sta domov prnesla iz trgovine francoske štruce ... joj, to smo jih dobesedno požrli, tolk so ble dobre, pa dišale.... Noro.
Drugač se pa lahko kombinira polnozrnato moko z belo, pa paše tud, če daš mal posušenega sadja not al pa recimo kaka semena ala sončnično seme, pa recimo mandeljne, orehe ... Precej popestri okus.
LP
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz si delam rižoto z bučkami. Ok, priznam, pa z velik sira čez.KittyKiss napisal/-a:In kako bi uporabila bučke na najbolj zdrav in okusen način
-
Tr|n|ty - Debatorica
- Prispevkov: 338
- Na forumu od: 17. 2. 2006
- Kraj: soncna dolina
lolitaa napisal/-a:js si velikokrat narežem sveže sadje v navaden jogurt. najboljše so banane, breskve al pa jagode.
mmm, ja, to sem ravno včeraj naredla - narezala sem banano, kivi in pomarančo, ter prelila z ananasovim jogurtom. Res okusno!
-
cukr8 - Kofetarica
- Prispevkov: 945
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Tiavanna napisal/-a: Sicer pa me zanima ta kokosova maščoba...To se dobi v takih lončkih, ne? A ma to pol kak poseben okus? Kolko časa pa približno traja tak lonček?
Različno... V raznih trgovinah in na 'zdravih' oddelkih (npr. Kalček, Zrno do zrna, Tuš, Jablana...) lahko najdeš strjeno kokosovo olje v lončkih, ponekod kokosovo maščobo v obliki bloka (Mercator, Maxi, Leclerc...)... Različne firme in velikosti pakiranja obstajajo ...
Sama sem to sprobala šele pred par dnevi in je kar v redu... Diši po kokosu, pa tudi blag okus po kokosu lahko zaznaš... Je pa res, da sem do sedaj uporabila samo surovega (lahko ga uporabiš tudi kot namaz oz. zaužiješ kar z žličko), kako je ob segrevanju, pa ne vem...
Jaz mam dele že kr precej krizo, ker tud obožujem poletne solatke, pozimi pa to ne gre, ker je paradižnik totalno brez okusa in kašast...
Zakaj pa ne uporabiš paradižnika češnjevca ali pa mini pelatov? Jaz npr. že celo življenje ne jem surovega paradižnika (še probat si ga ne upam ), tole sem pa prvič poizkusila pred par meseci in je res okusno... Pa še bolj čvrsti in lepše barve so ... Lahko jih kupiš na tržnici na vejicah ali pa v škatlicah v trgovini (Mercator, Spar, Leclerc, Tuš, Hofer, tudi Lidl - tukaj baje moja mati kupuje zelo dobre mini paradižnike 'datelj'...)
- cacao.
- Sramežljivka
- Prispevkov: 49
- Na forumu od: 13. 6. 2008
- Kraj: Lj
Tami napisal/-a:Poletna solata, ki jo obožujem:
narezan paradižnik,
mocarela sir(vsaka kroglica na pol)
malo kisa in mogoč olja, sol
pol kisle smetane.
Zmešaš vse skupaj in maš.
Njami
sva že dve, čeprav jaz olja ne uporabljam. namesto mocarela sira je odličen tudi topljen (tisti z narisano kravico), kislo smetano pa lahko zamenjamo s skuto. tisti mali češnjevi "paradajzki" so zares nekaj najboljšega(:
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov