Zdravi recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
KittyKiss - Debatorica
- Prispevkov: 345
- Na forumu od: 28. 6. 2007
To bi deloma spadalo pod temo hujšanje, ampak bi hitr zgubil svoj pomen..
Tukej bi lahko pisale svoje "zdrave" , nizkokalorične recepte vseh obrokov, tudi sladic, solat itd.. Skratka delite z nami za bolj zdravo življenje
Lahko tud postavljate vprašanja, poveste kaj ste danes kej zdravega pojedle..
1. vprašanje od mene Mogoče ima kaka kak dober recept za domači preliv za solato? In kako bi uporabila bučke na najbolj zdrav in okusen način
Torej če maste kterekol zdrave recepte.. na plan
Tukej bi lahko pisale svoje "zdrave" , nizkokalorične recepte vseh obrokov, tudi sladic, solat itd.. Skratka delite z nami za bolj zdravo življenje
Lahko tud postavljate vprašanja, poveste kaj ste danes kej zdravega pojedle..
1. vprašanje od mene Mogoče ima kaka kak dober recept za domači preliv za solato? In kako bi uporabila bučke na najbolj zdrav in okusen način
Torej če maste kterekol zdrave recepte.. na plan
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1198
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
no da povem jst eno anekdoto v klinični center je prišla ženica stara 92 let, zdrava kot riba, imela je nek izpuščaj. zaplete se v pogovor z osebjem, saj je vse zanimalo, kaj je njena skrivnost, da je pri tako visoki starosti tako čila in zdrava, z napeto kožo, v klinični je prišla brez vsakršnega spremstva, polna energije. in ženica odgovori: jedla sem malo in slabo. to je vse kar je rekla
zdravo je tisto, kar je karseda naravno, brez nepotrebnega soljenja, olja, cvretja. vendar kaj ko se je težko odrečt vsej mamljivi hrani, posladkom... meni ne ratuje dobro, se pa trudim.
o receptih bom pa raje tiho, ker nimam pojma o kuhinji. se pustim razvajat in z veseljem pojem, kar mi drugi skuhajo
zdravo je tisto, kar je karseda naravno, brez nepotrebnega soljenja, olja, cvretja. vendar kaj ko se je težko odrečt vsej mamljivi hrani, posladkom... meni ne ratuje dobro, se pa trudim.
o receptih bom pa raje tiho, ker nimam pojma o kuhinji. se pustim razvajat in z veseljem pojem, kar mi drugi skuhajo
-
Ursyna - Komunikatorka
- Prispevkov: 210
- Na forumu od: 28. 10. 2005
- Kraj: malo tu malo tam
bučke na žaru... neki najboljšega... s tem da uporabljaš olivno olje... njami.
domač jogurtov preliv:
1 jogurt
1/2 kisle smetane
malo kisa, po želji tudi olje (jaz uporabljam mešanico bučnega)
začimbe: poper, sol, koper, česen v prahu, ... (kar imaš pač rada)
vse to zmešaš in preliješ po solati, meni najbolj paše na mrzlih kumarah.
domač jogurtov preliv:
1 jogurt
1/2 kisle smetane
malo kisa, po želji tudi olje (jaz uporabljam mešanico bučnega)
začimbe: poper, sol, koper, česen v prahu, ... (kar imaš pač rada)
vse to zmešaš in preliješ po solati, meni najbolj paše na mrzlih kumarah.
Če bi bil človek vedež, ne bi bil revež.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1109
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Trenutno moja najljubša, zdrava, nizkokalorična, visoko beljakovinska sladica:
Beljake stepemo v sneg, dodamo cimeta, aromo vanilije,natreen, kanček soli mogoče. S tubo iztisnemo na pladenj take kupčke in spečemo v pečici cca. 30 minut.
Se ti kar stopijo v ustih.
Beljake stepemo v sneg, dodamo cimeta, aromo vanilije,natreen, kanček soli mogoče. S tubo iztisnemo na pladenj take kupčke in spečemo v pečici cca. 30 minut.
Se ti kar stopijo v ustih.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1109
- Na forumu od: 31. 12. 2005
ma_nekdo napisal/-a:Zdrava varianta španskih vetrcov?
Sem mislila, da se jim reče poljubčki. Je pa ful hitro najrejo z malo kcal.
- oliva
- Sramežljivka
- Prispevkov: 12
- Na forumu od: 30. 1. 2007
- Kraj: martini:)
bučke:
na kolobarčke narežeš,jih daš v skledčko,posoliš, pobazilikaš(suha je mal boljš kot sveža za to varjanto),daš žličko olivnega olja pa še začimbe po želji,potem pa vse zmešaš in pustiš 'pacat'eno urco,potem pa na razgreto teflonko in popečeš(brez olja,ker ga daš že prej)na rjavkasto.super..
lahko pa taisto narediš in namesto na teflonko na peki papir in v pečico,ampak tako se malo preveč izsušijo.
preliv za solato-1,5dcl jogurta, žlička gorčice v zrnju(ali navadne),soliš,popraš,začiniš še s čim-bazilika, ingver, majaron, koprc,...
lahko pa le jogurt, limonin sok,malo olivca,sol/poper/začimbe
zakaj pa kislo smetano?a ni ta bolj pri ta kaloričnih?
na kolobarčke narežeš,jih daš v skledčko,posoliš, pobazilikaš(suha je mal boljš kot sveža za to varjanto),daš žličko olivnega olja pa še začimbe po želji,potem pa vse zmešaš in pustiš 'pacat'eno urco,potem pa na razgreto teflonko in popečeš(brez olja,ker ga daš že prej)na rjavkasto.super..
lahko pa taisto narediš in namesto na teflonko na peki papir in v pečico,ampak tako se malo preveč izsušijo.
preliv za solato-1,5dcl jogurta, žlička gorčice v zrnju(ali navadne),soliš,popraš,začiniš še s čim-bazilika, ingver, majaron, koprc,...
lahko pa le jogurt, limonin sok,malo olivca,sol/poper/začimbe
zakaj pa kislo smetano?a ni ta bolj pri ta kaloričnih?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
recept za peko večine zrezkov v ponvi:
-olja, katerega bi v obratnem primeru nalili preveč, kapnemo samo kapljico, toliko da prepreči zažig posode.Ko se olje segreje, pač po želji namešeč notr kar ti paše (jst čebulo, narezano papriko, narezan paradajzek, bučke itd..) in zrezke seveda. s tem, da jih malo po malo skos zalivaš z mal vodice in se izogneš enormnim količinam maščobe od olja
potem se izogibam tudi olju na solati in dajem namesto navadnega olja, bučno olje, katerga kanem le kapljcio ker da ful okusa.
in, palačinke jem brez nutelle
-olja, katerega bi v obratnem primeru nalili preveč, kapnemo samo kapljico, toliko da prepreči zažig posode.Ko se olje segreje, pač po želji namešeč notr kar ti paše (jst čebulo, narezano papriko, narezan paradajzek, bučke itd..) in zrezke seveda. s tem, da jih malo po malo skos zalivaš z mal vodice in se izogneš enormnim količinam maščobe od olja
potem se izogibam tudi olju na solati in dajem namesto navadnega olja, bučno olje, katerga kanem le kapljcio ker da ful okusa.
in, palačinke jem brez nutelle
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1109
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Jaz olja za peko sploh ne uporabljam, ampak le kokosovo maslo, ker je to edina maščoba, ki med segrevanjem ne razpade na trans maščobe.
Večina pa pečem kar na teflonu in meso dobesedno skuham v vodi in je tko narejeno popolnoma brez maščobe.
Na solato pa najraje dam olivno olje, ker mi je po okusu najboljše.
Večina pa pečem kar na teflonu in meso dobesedno skuham v vodi in je tko narejeno popolnoma brez maščobe.
Na solato pa najraje dam olivno olje, ker mi je po okusu najboljše.
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Prispevkov: 770
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
No en recept za krompirjevce
Pire krompir je meni nekaj najboljšega. Zelo dober (in tudi nizkokalorični) je popolnoma brez masla in kisle smetane. V posodi pustimo le malo vode, v kateri se je krompir kuhal.
Kot priloga pa kakšna blitva ali špinača
2. Pica pan dela čudeže. Notri se lahko naredi vse, od mesa do palačink... Pa vse brez kapljice olja! Priporočam!
Pire krompir je meni nekaj najboljšega. Zelo dober (in tudi nizkokalorični) je popolnoma brez masla in kisle smetane. V posodi pustimo le malo vode, v kateri se je krompir kuhal.
Kot priloga pa kakšna blitva ali špinača
2. Pica pan dela čudeže. Notri se lahko naredi vse, od mesa do palačink... Pa vse brez kapljice olja! Priporočam!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
densy - Cosmofrik
- Prispevkov: 2048
- Na forumu od: 5. 3. 2006
polly-polly napisal/-a:Jaz olja za peko sploh ne uporabljam, ampak le kokosovo maslo, ker je to edina maščoba, ki med segrevanjem ne razpade na trans maščobe.
Večina pa pečem kar na teflonu in meso dobesedno skuham v vodi in je tko narejeno popolnoma brez maščobe.
Na solato pa najraje dam olivno olje, ker mi je po okusu najboljše.
ke se pa da kupt to kokosovo maslo,ker sm ga ža iskala pa ga nikjer nimajo?
- metron(temporary)
- Debatorica
- Prispevkov: 304
- Na forumu od: 8. 8. 2007
densy napisal/-a:polly-polly napisal/-a:Jaz olja za peko sploh ne uporabljam, ampak le kokosovo maslo, ker je to edina maščoba, ki med segrevanjem ne razpade na trans maščobe.
Večina pa pečem kar na teflonu in meso dobesedno skuham v vodi in je tko narejeno popolnoma brez maščobe.
Na solato pa najraje dam olivno olje, ker mi je po okusu najboljše.
ke se pa da kupt to kokosovo maslo,ker sm ga ža iskala pa ga nikjer nimajo?
Ne boš verjela. V Hoferju. Ga v Sloveniji pomoje ne najdeš drugod.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov