Zdravi recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- fun
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1401
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Šeen moj zdrav recept:
Na olivnem olju popražiš rdečo čebulo in malo česna. Ko je čebula popečena dodaš paradižnik in papriko narezano na koščke. Ko se to poraži zaliješ z malo vode, in notri vmešaš še nariban korenček in koščke blitve. Pa kuhaš še toliko časa da se blitva in koren malo zmehčata. Na koncu notri zmešaš še kislo smetano in omakca je končana... (to je moj lasten recept- res mam zelo rada zelenjavo, zato mi je to idealno kosilo)
Na olivnem olju popražiš rdečo čebulo in malo česna. Ko je čebula popečena dodaš paradižnik in papriko narezano na koščke. Ko se to poraži zaliješ z malo vode, in notri vmešaš še nariban korenček in koščke blitve. Pa kuhaš še toliko časa da se blitva in koren malo zmehčata. Na koncu notri zmešaš še kislo smetano in omakca je končana... (to je moj lasten recept- res mam zelo rada zelenjavo, zato mi je to idealno kosilo)
-
renatka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1591
- Na forumu od: 30. 1. 2006
*purple* napisal/-a:hvala punce.sploh nism vedla da to obstaja.do zdej sm se zmeri zajebavala z odlivanjem in iztiskanjem tistga ogabnega olja.Še bolj ogabno je če se tista mast strdi če maš tuno v hladilniku
Men je pa v olivnem olju najboljša.
Drugač pa mam jst vedno tuno v hladilniku pa še nikol ni blo nič strjeno. Sj ne more bit?
A kupuješ Rio Mare al kaj drugega?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
pepelčica - Debatorica
- Prispevkov: 483
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Meni je tudi tuna v olivnem olju najbolša. In nikoli nimam tune v hladilniku, edino če je že odprta.
Drugače pa mislim, da bi bilo pri receptih, kjer je vmes kisla smetana, bolše dat paradižnik namesto nje. Ker kisla smetana in mlečni izdelki baje niso tako zdravi, kot so nas učili. Jz kisle smetane nikoli ne dam v omako, ker mi je bolši pradaižnik in še 100x bolj zdrav je.
Drugače pa zmiksam tofu, tuno in malo kisle paprike in pride najbolši namaz.
Drugače pa mislim, da bi bilo pri receptih, kjer je vmes kisla smetana, bolše dat paradižnik namesto nje. Ker kisla smetana in mlečni izdelki baje niso tako zdravi, kot so nas učili. Jz kisle smetane nikoli ne dam v omako, ker mi je bolši pradaižnik in še 100x bolj zdrav je.
Drugače pa zmiksam tofu, tuno in malo kisle paprike in pride najbolši namaz.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
cukr8 - Kofetarica
- Prispevkov: 945
- Na forumu od: 7. 9. 2005
^^ Ja, saj kisle smetane nekateri sploh ne uvrščajo med mlečne izdelke, ampak med maščobe (kot maslo), ker vsebuje velik delež maščob
Tuno imam pa jaz vedno v hladilniku oz. je sploh ne maram, če ni res mrzla (se pa spomnim, da se je pred leti olje enkrat res strdilo v belo gmoto, ampak v zamrzovalniku, ne v hladilniku ).
Tuno imam pa jaz vedno v hladilniku oz. je sploh ne maram, če ni res mrzla (se pa spomnim, da se je pred leti olje enkrat res strdilo v belo gmoto, ampak v zamrzovalniku, ne v hladilniku ).
- Black Kitty
Pod temo zdravi recepti, najdem recept z natrenom
Drugač pa sadje, zelenjava naj bi bilo čim manj toplotno obdelano (razen paradižnika), za sadje je slabo, če nekaj časa narezan stoji, saj se izgubi veliko vitaminov. Kokosovo maslo (bio in eko varianto) se da dobiti v Kalčku, tako kot skoraj vse bio & eko stvari. Ker so uvozniki pri večini teh stvari, je tudi cenejše kupiti v Kalčku kot npr. v Merkatorju in še izbira je večja.
No, da ne bom OT, kaj rada jem:
pirin kruh s ajdo in orehi, kokosovo maslo, kalčki, sir
Drugače pa priporočam knjigo Alternativna kuhinja od Polone Kovič, če katero zanima zdrava prehrana
Drugač pa sadje, zelenjava naj bi bilo čim manj toplotno obdelano (razen paradižnika), za sadje je slabo, če nekaj časa narezan stoji, saj se izgubi veliko vitaminov. Kokosovo maslo (bio in eko varianto) se da dobiti v Kalčku, tako kot skoraj vse bio & eko stvari. Ker so uvozniki pri večini teh stvari, je tudi cenejše kupiti v Kalčku kot npr. v Merkatorju in še izbira je večja.
No, da ne bom OT, kaj rada jem:
pirin kruh s ajdo in orehi, kokosovo maslo, kalčki, sir
Drugače pa priporočam knjigo Alternativna kuhinja od Polone Kovič, če katero zanima zdrava prehrana
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
renatka_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:hvala punce.sploh nism vedla da to obstaja.do zdej sm se zmeri zajebavala z odlivanjem in iztiskanjem tistga ogabnega olja.Še bolj ogabno je če se tista mast strdi če maš tuno v hladilniku
Men je pa v olivnem olju najboljša.
Drugač pa mam jst vedno tuno v hladilniku pa še nikol ni blo nič strjeno. Sj ne more bit?
A kupuješ Rio Mare al kaj drugega?
ja katerakol tuna mi je ogabna v tistem olju.Vedno mam cele kolobocije kako tist olje v čimvečji celoti stran odlit.nevem, katerokoli olje, katerakoli hrana namočena na tak način v olje, mi je ogabna.
Tuna mamo pa ponavad doma od rio mareta pa safcola.
fun..se strdi ja.kot v neke take bele koščke se nagužva povrh,bljaaaaak
- Black Kitty
*purple* drugače lahko s ta mejhno vilčko parkrat stisneš v konzervi tuno in odliješ olje, da ne boš delala celih kolobocij
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
fun napisal/-a:Cimer bo danes za kosilo naredu solato iz motovilca, regrada, kuhanih jajc in rio mare insalatisimo.
Pomojem je vse to kar zdravo (edin jajca?)... Bom poročala če bo dobro...
če ne ješ lih usak dan jajc, pol nima bit kej to slabga.
regrat???? Že? tole bo treba pa nabrat
drgač so pa take solatke men najboljše.Al regrat z rukolco, al pa kristalna solatka z rukolco,pa jajčk, pa feta sirčk (če je ) pa tuna,pa par ocvirkcou za zabelo in kšn krompirček notr.Pa sicer združiš zdravo z nezdravim, ampak glede nato,da je nezdravega v manjših količinah in da te skleda take solatke ful nasiti je velik bolj zdravo,kot pa kšn drug obrok.sicer ne za skos,ker rabš tud druge stvari,a mpak glede na pouprečno kosilo se mi zdi tole tud bistveno manj kalorično,pa še velik boljš se počutm če pojem tako solatko.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov