Zdravi recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
Zadnje case si dost krat nardim Tatziki za vecerjo.. Je lahko, osvezilno in dost vode odvajam (zarad kumaric).
Recept:
Sestavine za 4 osebe:
500 ml grškega jogurta ali 500 ml navadnega jogurta
200 ml kisle smetane
500 g kumar
10 strokov česna
1 žlička soli
ščepec popra
PRIPRAVA:
Česen najprej zdrobimo, potem pa sesekljamo. Kumare operemo in olupimo, nato jih naribamo na tanke lističe in posolimo. Počakamo 5 minut, da sol učinkuje, nato pa iz kumar iztisnemo čim več vode.
V posodi zmešamo jogurt, ožete kumare in sesekljan česen. Postrežemo.
Recept:
Sestavine za 4 osebe:
500 ml grškega jogurta ali 500 ml navadnega jogurta
200 ml kisle smetane
500 g kumar
10 strokov česna
1 žlička soli
ščepec popra
PRIPRAVA:
Česen najprej zdrobimo, potem pa sesekljamo. Kumare operemo in olupimo, nato jih naribamo na tanke lističe in posolimo. Počakamo 5 minut, da sol učinkuje, nato pa iz kumar iztisnemo čim več vode.
V posodi zmešamo jogurt, ožete kumare in sesekljan česen. Postrežemo.
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
it's the moments that take your breath away.
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Da osvezim temo, dajte se napisat kaj. Povsod se samo trobenta o zdravi hrani, nic pa kaj konkretnega.
Jaz se zelo nezdravo prehranjujem in "krivdo" valim na pomanjkanje casa, ker res noro hitim iz sole v sluzbo, vmes pa na bone jest - po vecini se dobi pica, testenine, razne tortilije, ... Solate so ze, ampak vsak dan tud ne mores solate jest. Ce pa mam cas, da grem domov kaj skuhat, pa so to obicajno testenine, ker je najbolj preprosto.
Jaz se zelo nezdravo prehranjujem in "krivdo" valim na pomanjkanje casa, ker res noro hitim iz sole v sluzbo, vmes pa na bone jest - po vecini se dobi pica, testenine, razne tortilije, ... Solate so ze, ampak vsak dan tud ne mores solate jest. Ce pa mam cas, da grem domov kaj skuhat, pa so to obicajno testenine, ker je najbolj preprosto.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
No, moja zadnja zdrava (?) specialiteta je naslednja:
Puranji trakci v solati.
-zelena solata
-paprika, najraje zelena
-mocarela
-paradižnik (tisti mali)
-puranji file
Puranji file narežem na trakce, spečem.
Ta čas ko se "dela" zrežem mocarelo in papriko na majhne delce, zeleno solato pa navadno in paradižniček na pol.
Vse skupaj brez purana začinim z olivnim oljem, soljo in poprom, ko pa se spečejo puranji trakci jih dam v solato, zmešam in začim še s svežim limoninim sokom.
Fuuul dobro.
Puranji trakci v solati.
-zelena solata
-paprika, najraje zelena
-mocarela
-paradižnik (tisti mali)
-puranji file
Puranji file narežem na trakce, spečem.
Ta čas ko se "dela" zrežem mocarelo in papriko na majhne delce, zeleno solato pa navadno in paradižniček na pol.
Vse skupaj brez purana začinim z olivnim oljem, soljo in poprom, ko pa se spečejo puranji trakci jih dam v solato, zmešam in začim še s svežim limoninim sokom.
Fuuul dobro.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Ta moja solata ima meso pa se ful fanj naješ
Drugače pa moj drugi zdrav krožnik:
Pasta con la mozzarella (pašta z mocarelo):
-1 mocarela
-100g pašte Orizzonti Barilla (veliko vlaknin)
-pol zelene paprike
-pol paradižnika
Priprava:
Skuhaš pašto. lol
Potem na kapljici (jaz dam olivno olje) olja spražiš al kaj že prvo papriko, potem dodaš še paradižnik, ko se podela pa daš še mocarelo, da se slednja mal stopi. Pol vržeš not skuhano pašto, premešaš, začiniš z poprom in soljo et voila'. Meni je ful fina.
Drugače pa moj drugi zdrav krožnik:
Pasta con la mozzarella (pašta z mocarelo):
-1 mocarela
-100g pašte Orizzonti Barilla (veliko vlaknin)
-pol zelene paprike
-pol paradižnika
Priprava:
Skuhaš pašto. lol
Potem na kapljici (jaz dam olivno olje) olja spražiš al kaj že prvo papriko, potem dodaš še paradižnik, ko se podela pa daš še mocarelo, da se slednja mal stopi. Pol vržeš not skuhano pašto, premešaš, začiniš z poprom in soljo et voila'. Meni je ful fina.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Al pa testenine s tuno.
Jst zlijem uno olje iz tune na ponev in prepražim čebulo, lahko tud mal česna. Pol pa daš not še tuno in vse skupi še mal popražiš in daš na testenine...zdj, če hočeš, da ne redijo, ne smejo bit navadne, sam jst dam kr navadne.
Jst zlijem uno olje iz tune na ponev in prepražim čebulo, lahko tud mal česna. Pol pa daš not še tuno in vse skupi še mal popražiš in daš na testenine...zdj, če hočeš, da ne redijo, ne smejo bit navadne, sam jst dam kr navadne.
-
^ To bom pa v ponedeljek naredila. More bit dobro ker obožujem vse sestavine
-
evahunnie - Debatorica
- Na forumu od: 15. 2. 2008
- Kraj: Tihomorsko otočje
Yazmeen napisal/-a:Al pa testenine s tuno.
Super, samo js dodam še pelate in svežo baziliko love it!
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Nardim pa testenine s tuno tud na en drug preprost način in sicer, da odlijem olje iz tune stran (drugač mi je premastno) popražim tuno in dam še pol kisle smetane, pa še mal pokuham. Pa pač testenine po okusu. Čist preprosto, ampak men je ful dobr.
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
evahunnie napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Al pa testenine s tuno.
Super, samo js dodam še pelate in svežo baziliko love it!
jst tud najprej nardim paradižnikovo omakco in dodam tuno. zraven pa kaki peresniki mnjami ...
drgač pa moj zajtrk: banana+2 dcl mleka zmiksaš in dobiš mnjami šejk po želji lahko dodate sladoled (poleti), zdrobljen led, sladkor, kakav ... meni najbolj paše samo banana in mleko.
druga varjanta so pa kosmiči: kupim si pirine, ovsene in prosene (te ta male, ki se dobijo v DM-u), si zmešam skupi, dam ene 4 žlice in zmešam z navadnim jogurtom in je ful dobro. pa drgač ne maram raznoraznih že pripravljenih muslijev, ker so povsod rozine noter, al pa so kosmiči preveliki in mi niso dobri.
za večerjo pa "sede" grška solata: zelenjavo narežeš na kocke (papriko, bučke, kumare, čebulo, paradižnik), začiniš s soljo, olivnim oljem, jabolčnim kisom in na koncu daš noter še feta sir, narezan na koščke. zraven pa paše kak kos sveže pečenega kruha .... fenomenalno!
za ljubiteljice sira in česna: nasekljaš česen, daš v olivno olje in si to namažeš na kos kruha, čez daš kak košček sirčka in mogoče paprike in maš zdrav prigrizek
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
evahunnie napisal/-a:za ljubiteljice sira in česna: nasekljaš česen, daš v olivno olje in si to namažeš na kos kruha, čez daš kak košček sirčka in mogoče paprike in maš zdrav prigrizek
Če daš olje in polnomastni sir na bel kruh, jst ne vidm v tem nič zdravega To je tko kot bi jedla pizzo al pa toast, kar pa ni glih neka zdrava prehrana...
-
Yazmeen napisal/-a:Nardim pa testenine s tuno tud na en drug preprost način in sicer, da odlijem olje iz tune stran (drugač mi je premastno) popražim tuno in dam še pol kisle smetane, pa še mal pokuham. Pa pač testenine po okusu. Čist preprosto, ampak men je ful dobr.
Jaz naredim isto, samo namesto kisle, dam smetano za kuhanje. Tud ful dobro.
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Yazmeen napisal/-a:Nardim pa testenine s tuno tud na en drug preprost način in sicer, da odlijem olje iz tune stran (drugač mi je premastno) popražim tuno in dam še pol kisle smetane, pa še mal pokuham. Pa pač testenine po okusu. Čist preprosto, ampak men je ful dobr.
Nevem kolko je kisla smetana zdrava.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov