Zajtrk
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 226 prispevkov
• Stran 14 od 16
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
dve rio mare tune v lastnem soku (imajo svetlo modro embalažo - tiste v olju niso primerne, meni ni všeč kontrukcija namaza), malo žličko kisle smetane pa par oliv (po okusu). fajn paše zraven tut origano. vse to zmiksaš v mikserju in to je to. pol pa lahko daš manj/več smetane, pal po okusu
Our passion is our strength <3
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
jst vsako jutro jem keksolino in ga morem pojest takoj k se zbudim, ker jst se tud zbudim lačna k satan. ne štekam ljudi, ki ne jejo zajtrka in jim zjutraj ne paše jest. jim pa paše sexat. jst pa sm ta prvo lačna ko se zbudim in morem takoj it scat pa jest. pa mi je fajn da je čokolino topu da mi segreje želodec in malo splahne.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
kaj me briga če je otroška. kaj pa naj pol jem? itak je vse nezdravo. ne morem bit veganka. bom crknila.
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
Nova obsedenost, jem lahko skoraj vsak dan. Ajdov kruh premazan s skuto povrhu pa čičerika. Za zraven pa seveda kakšna skodelica čaja.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
buubbika napisal/-a: Že tako jem dokler pač ne grem spat, vstanem čez 6-8h in se zbudim lačna, kot da 3 dni ne bi jedla.
js sem porajtala pr seb, da se zbudim ful lačna takrat ko zvečer veliko jem. verjetno zato, ker želodec celo noč melje in bi potem zjutraj še. če pred spanjem ne jem, teh problemov nimam.
sicer pa, ker sem bolj lene sorte za pripravo hrane, sem si zdaj kupila neke mini polnozrnate suhe kruhke, so fajn za jest, sploh če še kej gor namažem. pa kakšno sadje zraven.
-
la_estrella - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
Zajtrk obvezno...v OŠ in gimnaziji ga nism jedla oz. sm spila sam 1kozarc soka in je to blo to dokler ni bla malca čez 4ure...na faxu pa ne zdržim več,da ne bi zutri jedla...
Jem ga pa v roku pol ure ko vstanem
Večinoma jem tole,k se hitr priprav in poje: Kosmiče (Nestlee fitness polnozrnati)+rozine+pol banane+1žlica Herbalife šejka v 3dcl sojinga mleka njamiii
Občasno (beri: ko mam več cajta=med vikendi) mi pa zapaše tud kšna čudna mešanica 1kos kruha z nutello in pol 1kos kruha s sirom,pa še 1kos kruha z nutello...blazno paše kombinirat sladko-slano
Jem ga pa v roku pol ure ko vstanem
Večinoma jem tole,k se hitr priprav in poje: Kosmiče (Nestlee fitness polnozrnati)+rozine+pol banane+1žlica Herbalife šejka v 3dcl sojinga mleka njamiii
Občasno (beri: ko mam več cajta=med vikendi) mi pa zapaše tud kšna čudna mešanica 1kos kruha z nutello in pol 1kos kruha s sirom,pa še 1kos kruha z nutello...blazno paše kombinirat sladko-slano
-
LuvDancin - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 8. 2008
punkie_ napisal/-a:buubbika napisal/-a: Že tako jem dokler pač ne grem spat, vstanem čez 6-8h in se zbudim lačna, kot da 3 dni ne bi jedla.
js sem porajtala pr seb, da se zbudim ful lačna takrat ko zvečer veliko jem.
Meni se enako dogaja. Potem, ko se prisilim, da grem lačna spat, še mal v pojstli sanjarim, kaj bom zjutri jedla, pa mi itak nikol potem ne paše, se zbudim čist sita.
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
Jaz za zajtrk najraje zaužijem sadije in veliko tekočine. So pa dnevi, ko mi paše tudi kakšen kos kruha z nutelo in čokoladnim mlekom ali pa zelenjavni tousti oz. tousti na različne načine ...
- Larisa<3
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 6. 2011
zelenjavni tousti? povej več prosiiiiiiiiim, zanima me kako to narediš. doma imam toaster (tisti ki je kot žar) pa me res zanima kako naj si dam zelenjavo pa katero?
on topic:
jaz ponavadi zjutraj sadje in zeleni čaj. danes sem pojedla tri krhlje melone in eno marelico, ravno pijem še zeleni čaj... v službi ponavadi spijem kakšno kavico še, pojem kakšno banano ali dve in to je to. občasno jogurt (jogobela panakota).
če kdaj jem "normalen" zajtrk, imam še cel dan zanič občutek v želodcu...
on topic:
jaz ponavadi zjutraj sadje in zeleni čaj. danes sem pojedla tri krhlje melone in eno marelico, ravno pijem še zeleni čaj... v službi ponavadi spijem kakšno kavico še, pojem kakšno banano ali dve in to je to. občasno jogurt (jogobela panakota).
če kdaj jem "normalen" zajtrk, imam še cel dan zanič občutek v želodcu...
*my needs are simple: all I want is everything*
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Vidim, da vas ful je samo sadje za zajtrk. Kaj pa potem za kosilo in večerjo? Ker zajtrk naj bi bil, kot so že naše babice govorile, "kraljevski".
Torej, najbolj bogat s OH-ji in beljakovinami. Sadje in zeleni čaj zjutraj, zvečer pa kej bolj konkretnega, ni najbolj pametna izbira.
K pa smo že pri sadju, nikakor ne razumem te obsedenosti z sadjem. Cuker, voda in mal vitaminčkov. Potem nam ta cuker (ki je fruktoza, kar pomeni, da jo morjo naša jetra predelat v glukozo, da jo telo lahko uporabi) da energijo za kakšno urco, nič več, nadalje pa telo črpa iz mišic. In kaj smo naredili? Zmanjšali mišično maso, naložili nesnago v jetrih in hitro ostal brez kakovostne energije.
Jst sadje jem samo med obroki, kot malico, pa še to preferiram banane in grozdje. Banane zarad tega, ker dajo velik energije, grozdje oziroma rozine pa zarad tega, ker vsebujejo glukozo in jo lahko telo takoj uporabi, brez predelave.
---------------------------------------------------------------------
Še tole bom dala za primer napake v prehranjevanju
Dopoldne zaužila cuker ,vodo in kofein. Nič sestavljenih OH-jev, nič beljakovin. Telo porabilo lastne zaloge (to je sicer zaželjeno v njenem primeru, ko hujša)
Popoldne beljakovine (jajca), ogljikove hidrate (kruh in sladoled).
Večerja pa spet dvojna doza OH (krompir in piškot), beljakovin nič.
Zaključek: premalo OH-jev zjutraj (bolje rečeno nič, samo cuker), popoldne pa čist preveč, za kosilo in večerjo. Piškot bi lahko pojedla za zajtrk, namesto pred spanjem, tud krompir bi bil bolj zaželjen pri kosilu, ne zvečer.
Zjutraj je telo porabilo lastno energijo, ker je ni imelo dovolj, popoldne se je je pa dvojno naložilo, ker je ni porabila toliko, kot je je vnesla. Rezultat: malo manjše mišice (zaradi minusa zjutraj) in malo več špeheka zarad piškota in krompirja zvečer.
Ja, nažalost je tko, ko nam manjka, črpa telo prvo iz mišic, ko pa je višek, se pa skladišči v ocvirkih.
Torej, najbolj bogat s OH-ji in beljakovinami. Sadje in zeleni čaj zjutraj, zvečer pa kej bolj konkretnega, ni najbolj pametna izbira.
K pa smo že pri sadju, nikakor ne razumem te obsedenosti z sadjem. Cuker, voda in mal vitaminčkov. Potem nam ta cuker (ki je fruktoza, kar pomeni, da jo morjo naša jetra predelat v glukozo, da jo telo lahko uporabi) da energijo za kakšno urco, nič več, nadalje pa telo črpa iz mišic. In kaj smo naredili? Zmanjšali mišično maso, naložili nesnago v jetrih in hitro ostal brez kakovostne energije.
Jst sadje jem samo med obroki, kot malico, pa še to preferiram banane in grozdje. Banane zarad tega, ker dajo velik energije, grozdje oziroma rozine pa zarad tega, ker vsebujejo glukozo in jo lahko telo takoj uporabi, brez predelave.
---------------------------------------------------------------------
Še tole bom dala za primer napake v prehranjevanju
Larisa<3 napisal/-a:jaaaaoooo kaj sem včeraj vse pojedla....
dopoldne:
melona, marelica, jabolko
barcafe kava z l-karnitinom, hujšamooooo ;P
par oreščkov (ene trije lešniki, dva mandlja, brusnica,..)
popoldne:
pečeni jajci + kruh (cel dan sem sanjala o pečenih jajcih)
sladoled
zvečer:
blitva s krompirjem
en piškot
Dopoldne zaužila cuker ,vodo in kofein. Nič sestavljenih OH-jev, nič beljakovin. Telo porabilo lastne zaloge (to je sicer zaželjeno v njenem primeru, ko hujša)
Popoldne beljakovine (jajca), ogljikove hidrate (kruh in sladoled).
Večerja pa spet dvojna doza OH (krompir in piškot), beljakovin nič.
Zaključek: premalo OH-jev zjutraj (bolje rečeno nič, samo cuker), popoldne pa čist preveč, za kosilo in večerjo. Piškot bi lahko pojedla za zajtrk, namesto pred spanjem, tud krompir bi bil bolj zaželjen pri kosilu, ne zvečer.
Zjutraj je telo porabilo lastno energijo, ker je ni imelo dovolj, popoldne se je je pa dvojno naložilo, ker je ni porabila toliko, kot je je vnesla. Rezultat: malo manjše mišice (zaradi minusa zjutraj) in malo več špeheka zarad piškota in krompirja zvečer.
Ja, nažalost je tko, ko nam manjka, črpa telo prvo iz mišic, ko pa je višek, se pa skladišči v ocvirkih.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 11. Jul. 2011 11:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Sploh ne drži da je sadje samo voda cukr pa mal vitaminčkov. Jaz sem ravnam nekako takole (samo primer):
"Sadje je po drugi strani surova hrana, neobdelana in polna encimov, vitaminov in mineralov. Podobno pa je tudi z zelenjavo, ki je, še posebej surova, najbolj zdrava za naš organizem. Taka hrana se veliko lažje presnavlja in manj obremenjuje organe prebavnega trakta. "
Jaz vedno začnem dan s sveže stisnjem pomarančim sokov, smoothijem (sadno zelenjavnim) in nadaljujem s sadno solato v službi. Verjemi, da imam od tega več vitaminov in mineralov kot od mueslija, kruha ali jajc.
"Sadje je po drugi strani surova hrana, neobdelana in polna encimov, vitaminov in mineralov. Podobno pa je tudi z zelenjavo, ki je, še posebej surova, najbolj zdrava za naš organizem. Taka hrana se veliko lažje presnavlja in manj obremenjuje organe prebavnega trakta. "
Jaz vedno začnem dan s sveže stisnjem pomarančim sokov, smoothijem (sadno zelenjavnim) in nadaljujem s sadno solato v službi. Verjemi, da imam od tega več vitaminov in mineralov kot od mueslija, kruha ali jajc.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Ok popravek - cuker voda in vitamini + encimi + minerali
(Sem napisala sam vitamini, ker je to skor isti šmorn - ne gre za hranilne snovi)
bistvo - ni sestavljenih OH-jev, ni beljakovin , ni maščob.
---------------------------------------------------------
Da se pa surova hrana lažje presnavlja in manj obremenjuje prebavo je pa FAIL. Ne da se mi linkov llimat, če pa želiš, pa lahko. Vewm tako iz glave, ko naročamo hrano za paciente, in tisti z težavami v želodcu, prebavilih.....dobivajo strogo kuhano zelenjavo ter jim odsvetujejo surovo.
Aja, še to. Vitamini, minerali, encimi - to je odlično. Je pa to le dopolnilo, od tega se ne da živeti in rabimo hranilne snovi. Sadje je pa zelo revno s tem. Obrok mora bit hranilen, z vitamini (in minerali in encimi) se futramo med obroki.
(Sem napisala sam vitamini, ker je to skor isti šmorn - ne gre za hranilne snovi)
bistvo - ni sestavljenih OH-jev, ni beljakovin , ni maščob.
---------------------------------------------------------
Da se pa surova hrana lažje presnavlja in manj obremenjuje prebavo je pa FAIL. Ne da se mi linkov llimat, če pa želiš, pa lahko. Vewm tako iz glave, ko naročamo hrano za paciente, in tisti z težavami v želodcu, prebavilih.....dobivajo strogo kuhano zelenjavo ter jim odsvetujejo surovo.
Aja, še to. Vitamini, minerali, encimi - to je odlično. Je pa to le dopolnilo, od tega se ne da živeti in rabimo hranilne snovi. Sadje je pa zelo revno s tem. Obrok mora bit hranilen, z vitamini (in minerali in encimi) se futramo med obroki.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 11. Jul. 2011 12:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Prvi neprebran prispevek • 226 prispevkov
• Stran 14 od 16
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov