Zajtrk

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali zajtrkujete?

Da,redno.
120
49%
Pogosto.
53
21%
Redko.
50
20%
Ne,nikoli.
24
10%
Skupaj glasov : 247

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 08. Mar. 2011 16:10

Jaz tudi ne, pa ne vem kako se naj navadim oziroma kaj naj sploh jem. Glede na to da mi je kofi mit mjölk prva misel zjutri, ne vem s čim naj to kombiniram, da mi ne bo slabo. Ne morem si predstavljat, da bi poleg krigla kave z mlekom pojedla še npr. porcijo kosmičev z mlekom ali jogurtom ali pa kakšno sadje, vedno mam filing da se mi bo to zdinstal v črevih in bo pol pukatron. :/ Kruha nimam nikoli skoraj, pa tudi, ne morem si predstavljat da bi vsak dan jedla kruh + namaz. Jajc pa tudi ne jem, tak da kakšne kuhane jajce ali omlete tudi ne pridejo v poštev. :/

Ponavadi je tako da, če vstajam ob 7h zjutraj najprej spijem kavo, in potem okoli 10, 11 ure prigriznem kakšno jabolko ali pa si naredim smoothie in to pijem. Če pa delam popoldne pa se vstajam med 8 in 9, seveda spet prvo kava in nato okoli 12 ali 13 ure pojem kosilo.
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 08. Mar. 2011 17:17

zjutraj vedno nekaj pojem. ker jem vedno zadnjo stvar zvečer pred ali pa ob šestih popoldne in potem, če bi čakala do naslednjega dne (do kosila), nevem, kak bi bilo :D
večinoma jem dva manjša kosa kruha (iz hofra tisti, ko so narezani, polnozrnati) z kakim namazom, sirom itd.
če pa mi ne paše kruh, pa si narežem kako sadje in poleg pojem kak jogurt :D ne predstavljam pa si, da bi si že zjutraj nekaj pekla, kuhala... kake omlete, pečene hrenovke, kuhane hrenovke, slanina itd...
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 08. Mar. 2011 20:15

Tearjerker napisal/-a:Jaz tudi ne, pa ne vem kako se naj navadim oziroma kaj naj sploh jem. Glede na to da mi je kofi mit mjölk prva misel zjutri, ne vem s čim naj to kombiniram, da mi ne bo slabo. Ne morem si predstavljat, da bi poleg krigla kave z mlekom pojedla še npr. porcijo kosmičev z mlekom ali jogurtom ali pa kakšno sadje, vedno mam filing da se mi bo to zdinstal v črevih in bo pol pukatron. :/

podpis pod tole
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 08. Mar. 2011 20:32

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LuvDancin » 08. Mar. 2011 20:48

Jz se zadnje pol leta navajam na reden zajtrk in vsak dan zajtrkujem največ 1 uro po bujenju. Priznam, sem čist prevelik zaspanc, in zjutri raj še mal poležim, kot pa zajtrkujem, tako da se mi je na konc vedno mudil in včasih do 14h nisem dala ničesar v usta, razen treh kav (katastrofa!). Ob vikendih je bila čist druga štorija, takrat s fantom bolj pozno brunchava, ker vedno poleživa in tud jeva bolj konkretno pa na izi spijeva kavo ob časopisu in križankah. :D
Drugač mi pa trenutno za zajtrk najbolj paše sunny bisk ploščica z vanilijinim sojinim desertom in sadjem (banane, jagode, ...). Mmmm!

btw Ug občudujem te! :cool:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Mar. 2011 22:06

:wink:

Jaz pa ravno kave nikoli ne pijem, sploh pa ne zjutraj. Ok, včasih med vikednom po kosilu, sicer pa ne. Pa še to bolj zarad tega ker jo moj spije, če pa hočem da me kaj gor drži pa raj guarano v smoothie dam.

Zajtrk je stvar navade. Jaz razumem, da nekateri debelo gledajo kako lahko jaz ob 6h zjutraj jem, ampak jaz delam to že celo življenje. Vsak dan. In zato je pa meni nepredstavljivo bit zjutraj brez hrane.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 09. Mar. 2011 10:44

No tudi sama zajtrkujem odkar pomnim. Res da pogosto čokolešnik- čokolino, občasno kakšen kos kruha namazan s čim ter čaj, ampak jem pa vedno.
Sem za srednjo šolo vstajala ob 4.15, ampak zajtrkovala sem vedno (čeprav sem velik zaspanc), ker sem bila po eni uri že tako lačna, da adijo.
Zdj ko sem pa v službi, pa isto, zjutraj ob 6-ih jem, potem imam malico, pa seveda doma naredim kosilo ko pridem.
Kakšne kave si pa ne predstavljam zjutraj, sploh pa ne zjutraj na tešče...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Mar. 2011 10:57

Danes je bil zjutraj spet na krožniku domač sveže pečeni kruh z orehi iz polnozrnate in ržene moke namazan s kostanjevim medom in eko pomaranče. Zraven kozarec vode :)

Za smoothie pa kivi, ovseni kosmiči, pest goji jagod, pest inkovskih zlatih jagod, camu camu, chia semena, guarana in MSM v prahu.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 09. Mar. 2011 16:40

Cenen izgovor gor al dol, jaz če jem zjutraj kosmiče v kakršnikoli obliki, gris, jogurt + kavo mi obleži vse napihnjeno v želodcu in moje počutje je v k..... Če jem sadje + kavo, sem lahko 2 ure sam na WCju. Kruh mi ni za jest vsak dan, ker sem trenutno v fazi zgubljanja parih zimskih kilogramov in sem kruh ful omejila v prehrani. Jajc ne jem, ker jih ne jem, mesa ne jem, ker ga ne jem in ne mislim začet. In namesto da bi mogoče prišel s katere strani kakšen predlog, ideja, ne, blebi blebi blebi blebi.

Pijem pa kafu za froštik že od osnovne šole dalje in to je moja navada, ki je ne mislim opustiti. Kava + zajtrk = ja, zajtrk - kava = no go.

Z guarano sem že probala, ampak me ne uspe držat toliko pokonc kot kava in jo jemljem kot dodatek kadar rabim bit res ekstra zbujena in koncentrirana (npr. ko študiram za izpit), kot jutranji upper pa mi ne zaleže.
Uporabniški avatar
skuštranka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a skuštranka » 10. Mar. 2011 12:10

jaz si ne morem predstavljat življenja brez zajtrka, ki je moj najljubši obrok, čeprav do 2.letnika faksa nisem zajtrkovala med tednom, ker sem raje malo dalj časa spala :) lenoritis
trenutno najraje jem za zajtrk navadni probiotični jogurt v katerega dam laneno seme, ovsene kosmiče in lešnike +zraven pojem še eno banano
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 10. Mar. 2011 12:25

Tudi jaz si ne predstavljam, da dneva ne bi začela z zajtrkom. Itak se vedno lačna zbudim, pa naj bo ura 6 al pa 12 :) Čeprav moj zajtrk ni ravno zdrav, ker lahko zjutraj, ko se zbudim, pojem svega i svašta..mi da pa energijo :D
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 10. Mar. 2011 12:25

Tudi jaz si ne predstavljam, da zjutraj ne bi jedla. Mi že takoj ko vstanem iz postelje začne fajn krulit in komaj čakam, da si grem kaj pripravit. Običajno pa si naredim štiri popečene toaste, ki jih namažem z maslom in domačo marmelado. Za zraven pa ene 3dcl kapučina (kapučino prah+mal sladkorja+3dcl mleka). Vsake tok časa pa kapučino zamenjam za zeliščni ali sadni čaj.
suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a suomi » 12. Mar. 2011 10:53

Vedno jem zajtrk:

1. kefir + datlji
2. pomarančni sok + probiotični jogurt
3. kuhana prosena kaša s suhimi slivami
4. ovsena kaša z brusnicami
5. namočena ajdova kaša s suhim/svežim sadjem ali z jogurtom
6. jajca ali tofu, kos kruha
7. energijski smoothie (sadni ali zelenjavni z oreščki, mlečnimi izdelki)
8. polnozrnat kruh pomakam v olivno olje
.
.
.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 12. Mar. 2011 20:12

Za zajtrk obicajno jem "cereal" (ne vem kako se temu rece po slovensko) na 101 nacin z mlekom. Vcasih mal manj zdrav ameriski zajtrk, jajcka, vaflji, hash browns, pancakes itd.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Mar. 2011 20:20

Kosmiči? :)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov