Zajtrk
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Rominna - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 2. 2010
Mislim, da brez zajtrka ne bi mogla, sploh ker imam zadnji mali obrok okoli 18h, spat pa grem okoli 22h. Zjutraj imam najraje sadje (pomaranče trenutno, poleti nektarine), potem obvezno kavo!, če mi zadiši pa še kaj (pečena jajčka, kakšna salamca ala kuhan pršut, piščančje prsi, mini pica, sadni jogurt, puding...) in to združim v zajtrk, če pa ne, imam pa za malico potem (skupaj s kapučinom).
- katja_t_1980
- Debatorica
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Seveda, sicer sploh ne morem funkcionirati.
Jem kaj sadnega (npr. smoothie z muesliji, sadje z jogurtom in oreški,...) ali pa polnozrnat kruh z maslom in medom oz. kakim skutinim namazom. Kdaj ob nedeljah si naredim malo bolj obilen zajtrk, recimo več kosov kruha, sir, trdo kuhano jajce, maslo in med, svež pomarančni sok, žitna kava z mlekom,..
Jem kaj sadnega (npr. smoothie z muesliji, sadje z jogurtom in oreški,...) ali pa polnozrnat kruh z maslom in medom oz. kakim skutinim namazom. Kdaj ob nedeljah si naredim malo bolj obilen zajtrk, recimo več kosov kruha, sir, trdo kuhano jajce, maslo in med, svež pomarančni sok, žitna kava z mlekom,..
-
*pikapoka* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Jst sm se tut tolk navadla, da morem neki jest. Tut sicer največ pojem prav za zajtrk. Kos kruha s kakšnim namazom al pa kakšne kosmiče pa kej podobnega, da sploh lažje funkcioniram potem čez dan.
-
piQoLina - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2008
jst pa zajtrk obvezno! vsak dan. med tednom ko mamo faks jem nekje okoli 8ih, ker začnemo vedno ob 9ih. in pol nimamo neke douge pauze med predavanji da bi lohk jedli. mamo šele nekje ob 14 čas za kosilo.
drgač med vikendom pa nekje med 9 in 11.
jem pa ponavadi kake žitarice z jogurtom, pa sadje. al pa kruh pa kaksne namaze. al pa jajčka, al pa hrenovke.ma vedno nek drugega
drgač med vikendom pa nekje med 9 in 11.
jem pa ponavadi kake žitarice z jogurtom, pa sadje. al pa kruh pa kaksne namaze. al pa jajčka, al pa hrenovke.ma vedno nek drugega
life is too short to worry about stupid things.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
buubbika napisal/-a:
Moram pa povedat, da občudujem ljudi, ki vstanejo sami od sebe okoli 8-9h in si naredijo muslije itd.
Hahaha, "vstati sam od sebe okoli 8-9 ure"...
Ja kako boš pa ti vstajala nekoč, ko boš imela službo,
Jst vstajam okrog 6.ure, si vzamem lepo na izi eno debelo uro časa, da se zrihtam, sem spada seveda tudi zajtrk, ponavadi kakšen toast z margarino & domačo marmelado, ali pa včasih samo jogurt in žemljica, občasno tudi müsliji...
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
^^
še nikoli slišala. Zajtrk je najpomembnejši obrok, ker naše telo zjutraj (dopoldne) rabi energijo, da lahko funkcionira. Lahko navadiš svoj želodec da do 13h ne bo dobil nič hrane, ampak to ni zdravo. Še posebej če ima kdo name hujšat, je najbolj nespametno, da se odpove zajtrku, raje naj se odpove najbolj poznemu obroku (vem vem, težko je ker zvečer paše 100/h).
Jaz imam za zajtrk včasih kosmiče z mlekom, včasih kruh z nutello ali marmelado ali medom + kavo. Edino na dopustu ko imam veliko časa si privoščim kakšne rogljičke, pečena jajčka, skutni namaz ...
Meni ni problem vstat malo prej in si vzet čas za zajtrk, medtem ko jem še malo klikam po netu in prečekiram maile.
Če imam res zgodaj faks, ne vstajam prej za zajtrk, ampak nesem s sabo na faks kak jogurt ali banano in imam tam zajtrk.
še nikoli slišala. Zajtrk je najpomembnejši obrok, ker naše telo zjutraj (dopoldne) rabi energijo, da lahko funkcionira. Lahko navadiš svoj želodec da do 13h ne bo dobil nič hrane, ampak to ni zdravo. Še posebej če ima kdo name hujšat, je najbolj nespametno, da se odpove zajtrku, raje naj se odpove najbolj poznemu obroku (vem vem, težko je ker zvečer paše 100/h).
Jaz imam za zajtrk včasih kosmiče z mlekom, včasih kruh z nutello ali marmelado ali medom + kavo. Edino na dopustu ko imam veliko časa si privoščim kakšne rogljičke, pečena jajčka, skutni namaz ...
Meni ni problem vstat malo prej in si vzet čas za zajtrk, medtem ko jem še malo klikam po netu in prečekiram maile.
Če imam res zgodaj faks, ne vstajam prej za zajtrk, ampak nesem s sabo na faks kak jogurt ali banano in imam tam zajtrk.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Zajtrkujem samo v primeru, da vem da bo prva pavza na faksu čez kar nekaj časa-pa še to ne jem doma, ampak jem na poti.
Nikoli se nisem navadila na zajtrk, tudi kot mala ne, mi pač ne paše.S tem ko je moja sošolka jedla zajtrk vsaaako jutro in sem jo kar malo občudovala zaradi tega
Nikoli se nisem navadila na zajtrk, tudi kot mala ne, mi pač ne paše.S tem ko je moja sošolka jedla zajtrk vsaaako jutro in sem jo kar malo občudovala zaradi tega
The world is as you are.
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
To, da ne ješ do 13h se mi zdi čist neka bedna izmišljotina. Sem že slišala za to. In kako naj potem funkcioniraš, sploh če narediš do te ure že 7/8 šihta? Od kje potem telo dobi energijo? Od večerje, ki je ne smeš jest po 18h? Bedarija. Ne samo, da tukaj ni logike, tud telo je lačno, s praznim želodcem pa res ni luštno delat.
Jz zajtrkujem kar redno. Če sem doma potem si ga privoščim kakšno uro po tem ko vstanem, ker mi prej ne paše, če pa zgodaj vstanem ga pa jem nekje med deveto in deseto uro. Zadnje čase prakticiram kosmiče s koščki čokolade, čist une navadne mi niso dobre, čist čokoladne pa tudi ne. Najboljše so mi do zdaj še Vitalis. Včasih si pa privoščim bolj kaloričen zajtrk kot je nutela na kruhu in kozarec mleka, mogoče kdaj salama in kruh ali kakšni namazi. Odvisno kako se počutim in kaj imam namen delati, ter tudi kdaj bo kosilo. Si pa zjutraj ponavadi skuham zeleni čaj.
Jz zajtrkujem kar redno. Če sem doma potem si ga privoščim kakšno uro po tem ko vstanem, ker mi prej ne paše, če pa zgodaj vstanem ga pa jem nekje med deveto in deseto uro. Zadnje čase prakticiram kosmiče s koščki čokolade, čist une navadne mi niso dobre, čist čokoladne pa tudi ne. Najboljše so mi do zdaj še Vitalis. Včasih si pa privoščim bolj kaloričen zajtrk kot je nutela na kruhu in kozarec mleka, mogoče kdaj salama in kruh ali kakšni namazi. Odvisno kako se počutim in kaj imam namen delati, ter tudi kdaj bo kosilo. Si pa zjutraj ponavadi skuham zeleni čaj.
- katja_t_1980
- Debatorica
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Mimi_M napisal/-a:buubbika napisal/-a:
Moram pa povedat, da občudujem ljudi, ki vstanejo sami od sebe okoli 8-9h in si naredijo muslije itd.
Hahaha, "vstati sam od sebe okoli 8-9 ure"...
Ja kako boš pa ti vstajala nekoč, ko boš imela službo,
Jaz imam službo in kljub temu vstajam okol 9h. Pač odvisno, kdaj kdo začne službo, ne?
Da pa naj ne bi jedli do 13h, pa še nikoli nisem slišala. Možno, da komu to ustreza. Pomembno je poslušati svoje telo. Jaz bi lahko jedla šele ob 13h samo v primeru, če bi vstala okol pol dvanajstih ali dvanajstih. Nekajkrat sem vstala ob 9h in je bilo možnost jesti šele čez 3 ure (sem se morala prej stuširati in v štacuno kaj kupit za jesti) in mi je bilo že tolk slabo, da sem komaj domov prišla. Zato si tega res ne mislim več privoščiti.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Sej je, na nek način, s tem, ko se človek takole prehranjuje, ubistvu sam sebe (oz. svoje telo) kaznuje..jullia_ napisal/-a:Tako maltretiranje telesa bi moralo biti kaznivo
Ehh, men se tud zdi oslarija ne jest do 13h; jz sem ubistvu ravno obratno brala pred kratkim (pa, grrr, ne najdem slikce), je pisalo, da naj bi ravno do 13h največ hrane zaužili.
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
Js bi se pa laži odpovedala večeji kot pa zajtrku...ponavad jem zajtrk mal čez 8, če sem frej pa mal čez 9, ponavad je to polnozrnat kruh z medom, čokolino, polnazrnati kosmiči, gres, jajca, banana, jogurt... kosilo jem ponavadi okrog 2h in vecerjo pred 19h, običajno pa okrog 18h, če delam dalj kot do 18h pač morm kasnej nikol pa ne jem pozno zvečer, grem raj lačna spat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov