Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
ja men tud kar sam me zanima ce dobis s tem dost soje ali jo je bolj malo
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
^^ Verjetno piše kaj gor v % koliko je dejansko soje not.
Ravnokar sem naredila doma rižev puding...naj bi bilo mleko, ampak sem potem pustila nerazredčeno in dodala kakav Iz pol kozarca riža so prišle ven 3 skodelice pudinga
Ravnokar sem naredila doma rižev puding...naj bi bilo mleko, ampak sem potem pustila nerazredčeno in dodala kakav Iz pol kozarca riža so prišle ven 3 skodelice pudinga
There are no shortcuts to any place worth going.
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
Jaz sem ravnokar sprobala tega sojinga ki ga najdemo v Sparu od znamke VALSOIA (100% vegetale) okus vanilija in je zanič tok da umiram...čokoladni je boljši...tale pa za bruhat...vseeno mam raje alpro...še posebaj tiste deserte v tetrapakih od vanilije in čokolade...najbolši puding na svetu ever Vseeno pa zadnje čase resno premišljujem o dejstvu da bi preklopila na veganstvo...
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
se ravno dobila mail...ce katero zanima...
10 oktobra imajo v orci brezplacno predavanje o vegeterjanski prehrani (resnice in zmote) .
prijavite se na info@orca.si bo pa v ljubljani. drugace imajo tudi zelo naravno kozmetiko ki ni testirana na zivalih.
10 oktobra imajo v orci brezplacno predavanje o vegeterjanski prehrani (resnice in zmote) .
prijavite se na info@orca.si bo pa v ljubljani. drugace imajo tudi zelo naravno kozmetiko ki ni testirana na zivalih.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ja moja mama ni jedla niti med nosecnostjo, niti bratec zdaj ko je star ze 4 leta nic mesa.
ampak pazi to med nosecnostjo vec ni hec, vegeterijanstvo ni to da pojes samo prilogo in cao...se bo treba fajn pozanimat in ustrezno nadomestit meso v prehrani, verjetno ze to ves ampak da ne bo kakih pripomb od drugih =) s pravilno vegeterijansko prehrano nima vegeterijanka mamica nobenih tezav, niti dojencek (vsaj ne takih ki bi iz tega izvirale =)
ampak pazi to med nosecnostjo vec ni hec, vegeterijanstvo ni to da pojes samo prilogo in cao...se bo treba fajn pozanimat in ustrezno nadomestit meso v prehrani, verjetno ze to ves ampak da ne bo kakih pripomb od drugih =) s pravilno vegeterijansko prehrano nima vegeterijanka mamica nobenih tezav, niti dojencek (vsaj ne takih ki bi iz tega izvirale =)
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
sončk napisal/-a:Sojina mleka se ful razlikujejo glede na firme. Meni je alpro dbest Ampak to navaden, ki je avtomatično sladkan, ker uni brez dodatkov so fujči. Riževo mleko mi pa ni všeč, je preveč voden.
Ja meni isto. Drgač pa pijem sojin kakav iz Mercatorja. Sladkanega sojinega mleka pa še nisem pila. Kje pa tega alpro kupiš?
- Baby*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Ja ampak ko sem gledala po raznih forumih so bile ene ful proti da škoduješ otroku in newem kaj use js mislim da je moje telo navajeno živet brez mesa in mi nič ne manjka mesa že ne jem kar nekaj časa.... je pa res kot ti praviš da je potrebno meso nadomestit se strinjam...
Zadnjič spremenil Baby*, dne 17. Dec. 2009 10:38, skupaj popravljeno 2 krat.
- katja_t_1980
- Debatorica
- Na forumu od: 16. 12. 2009
eevicaa napisal/-a:Zdravo.
Prosla bi vas, da napišete kakšne vegetarjanske recepte. ali pa kakšen link kje se jih da prebrat.
Hvala
Čao!
Kupi si ali izposodi katero izmed naslednjih knjig:
Kovič: Alternativna kuhinja
Adiraja: Krišnova kuhinja - Vedske vegetarijanske jedi
Saradananda: Jogijska kuharica - vegetarijanska prehrana za telo in duha
Schinharl: Osnovna vegetarijanska kuharija
Dereani: Matejina veganska kuhinja
Dereani: Matejina veganska kuhinja 2
Evo, pa še en moj recept (ne vsebuje mesa, vsebuje pa jajca):
Pražen riž s kalčki
Za 2 osebi potrebujemo:
-skodelica riža
-skodelica naribanega ali nalistanega korenja
-1 jajce
-50 g kalčkov (najboljši so sojini)
-svetla sojina omaka
-2 žlici olja za cvrtje
Riž in korenje damo v kozico, zalijemo s še enkrat več vode in kuhamo, dokler se riž ne skuha (odvisno od vrste riža, če se kuha dlje kot 10 minut, dodamo korenje šele zadnjih 10 minut). Medtem na vroči ponvi ali voku segrejemo žlico olja in ubijemo jajce. Razdrobimo na majhne koščke in pečemo. Stresemo na krožnik. Na isti ponvi segrejemo še drugo žlico olja in popražimo riž s korenjem. Ugasnemo štedilnik, dodamo koščke jajca, kalčke in pokapamo s svetlo sojino omako po želji. Ker je že slana, nam ni treba dosoljevati. Premešamo in postrežemo.
- katja_t_1980
- Debatorica
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Pa še en recept:
Gratinirani jajčevci s prilogo
za 2 osebi potrebuješ:
-1 srednje velik jajčevec
-10 dag naribanega lahkega sira
-česen v prahu
-sol
-skodelica riža ali 3 olupljeni krompirji
Jajčevec narežeš na pol cm debele rezine, posoliš vsako rezino posebaj in pustiš na cedilu vsaj 30 minut, da odteče grenki sok. Nato rezine spereš z vodo, daš nazaj na cedilo, da se odcedi voda in položiš na pekač, obložen s peki papirjem. Pečeš v pečici na 180 stopinj približno 10-15 minut, malo pred koncem rezine posuješ z malo česna v prahu in potreseš z naribanim sirom. Pustiš, da se sir stopi.
Med pečenjem jajčevcev v osoljeni vodi skuhaš riž ali na kocke narezan krompir in postrežeš kot prilogo.
Zraven lahko narediš še solato, npr. radič s kuhanim rjavim fižolom.
Gratinirani jajčevci s prilogo
za 2 osebi potrebuješ:
-1 srednje velik jajčevec
-10 dag naribanega lahkega sira
-česen v prahu
-sol
-skodelica riža ali 3 olupljeni krompirji
Jajčevec narežeš na pol cm debele rezine, posoliš vsako rezino posebaj in pustiš na cedilu vsaj 30 minut, da odteče grenki sok. Nato rezine spereš z vodo, daš nazaj na cedilo, da se odcedi voda in položiš na pekač, obložen s peki papirjem. Pečeš v pečici na 180 stopinj približno 10-15 minut, malo pred koncem rezine posuješ z malo česna v prahu in potreseš z naribanim sirom. Pustiš, da se sir stopi.
Med pečenjem jajčevcev v osoljeni vodi skuhaš riž ali na kocke narezan krompir in postrežeš kot prilogo.
Zraven lahko narediš še solato, npr. radič s kuhanim rjavim fižolom.
- His sugar
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: Maribor
Jaz sem bila nekaj časa veganka. To pomeni nič mesa, mlečnih izdelkov, mleka, niti medu. In na začetku se mi je zdelo super, lahkotno sem se počutila, seksi, saj nisem jedla ostale svinjarije, nič živalskih beljakovin, teža se je spustila, čeprav nisem bila nikoli debela itd.
Pila sem sojino mleko, saj vsebuj vitamine B, ki jih najdemo v mesu, ampak ti so iz žitnih izdelkov. Pila sem tudi zeliščne čaje in vodo. Res da je hrana bila zahtevna, mislim da potrebuješ jekleno voljo. In vse je bil osuper. Včasih sem se le počutila malce utrujeno in hitro sem izgubila energijo. Res počutila sem se drugače vredu. Enkrat pa je nastopila menstruacija in grozne bolečine v šoli. Res, trebuh me je neznansko bolel, težko sem hodila, saj nisem imela dosti energije. In šlo mi je na bruhanje. Grd občutek, občutek nemoči.
Ker sem bila takrat še v šoli, sem zaprosila profesorico, če me spusti prej in mi je dovolila. Odšla sme peš do avtobusne postaje. In se vsedla na zadnje sedeže v avtobusu. In sem se nonstop presedala.Ker nisem vedela sploh, kaj naj.. Ljudje so pomoje mislili, da sem na kakšni drogi. Pa sem se vlegla in spala teh 10minut. Ko sem prišla z avtobusa, sem upala, da bo kaj boljše zaradi zraka. Pa ni bilo.
Morala sem na wc, ker me je stisnilo na veliko potrebo. Odšla sem v bližnji lokal, zaprosila natakarco če si lahko sposodim wc . No nekako zamomljala sem. Brrr. Pa je dovolila in seveda sem imela diarejo (drisko). Nato pa odšla proti domu, sem mislila, da bo kaj boljše.
Pa ni bilo. Nisem imela energije. Zato sem se vsedla v travo ob poti in čakala, na lepše čase. Nato pa odšla proti domu v posteljo. Grozno jutro res.
Od takrat dalje sem začela jest jajca in mlečne izdelke. Mleka preveč ne maram. Nato sem nekaj časa jedla, kot vegeterijanka. Zdaj pa sem makrbiotičarka-vrsta vegeterijanca. Jem ribe, morske sadeže, mlečne izdeleke, in ostalo. Ampak rejenega mesa ne. In tako bo ostalo.
NASVET: Vsakemu, ki se odloči za veganstvo, naj se odloči za vitaminske dodatke in pa se posvetuje z zrdavnikom v zvezi s prehrano
Pila sem sojino mleko, saj vsebuj vitamine B, ki jih najdemo v mesu, ampak ti so iz žitnih izdelkov. Pila sem tudi zeliščne čaje in vodo. Res da je hrana bila zahtevna, mislim da potrebuješ jekleno voljo. In vse je bil osuper. Včasih sem se le počutila malce utrujeno in hitro sem izgubila energijo. Res počutila sem se drugače vredu. Enkrat pa je nastopila menstruacija in grozne bolečine v šoli. Res, trebuh me je neznansko bolel, težko sem hodila, saj nisem imela dosti energije. In šlo mi je na bruhanje. Grd občutek, občutek nemoči.
Ker sem bila takrat še v šoli, sem zaprosila profesorico, če me spusti prej in mi je dovolila. Odšla sme peš do avtobusne postaje. In se vsedla na zadnje sedeže v avtobusu. In sem se nonstop presedala.Ker nisem vedela sploh, kaj naj.. Ljudje so pomoje mislili, da sem na kakšni drogi. Pa sem se vlegla in spala teh 10minut. Ko sem prišla z avtobusa, sem upala, da bo kaj boljše zaradi zraka. Pa ni bilo.
Morala sem na wc, ker me je stisnilo na veliko potrebo. Odšla sem v bližnji lokal, zaprosila natakarco če si lahko sposodim wc . No nekako zamomljala sem. Brrr. Pa je dovolila in seveda sem imela diarejo (drisko). Nato pa odšla proti domu, sem mislila, da bo kaj boljše.
Pa ni bilo. Nisem imela energije. Zato sem se vsedla v travo ob poti in čakala, na lepše čase. Nato pa odšla proti domu v posteljo. Grozno jutro res.
Od takrat dalje sem začela jest jajca in mlečne izdelke. Mleka preveč ne maram. Nato sem nekaj časa jedla, kot vegeterijanka. Zdaj pa sem makrbiotičarka-vrsta vegeterijanca. Jem ribe, morske sadeže, mlečne izdeleke, in ostalo. Ampak rejenega mesa ne. In tako bo ostalo.
NASVET: Vsakemu, ki se odloči za veganstvo, naj se odloči za vitaminske dodatke in pa se posvetuje z zrdavnikom v zvezi s prehrano
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov