Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Kolikor sem jaz razumela, jo imav smislu, da želi dokazati da meso ni nezdravo. In se bomo zaj vrteli kot mački okol vrele kaše in ponavljali milijonkrat da meso v prekomernih količinah povzroča določene zdravstvene težave? Pa ne samo raka, tudi sladkorno bolezen, obolenja ledvic, protin, prezgodnjo ateroskeloro. To so pač neizpodbitna dejstva (in lahko bi recimo razumele sončk, zakaj je tako prepričana v to, glede na njene izkužnje). Pa to ne pomeni da zaj že 3x na teden poješ sendvič s poli salamo, gavzneš. Če pa 50 let vztrajno ješ meso z mesom na mesu, moreš met pa ornk zegn, da ne nosiš (vsaj minimalnih) posledic.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
sončk napisal/-a:Ja, jst sm rekla, da je meso nezdravo. Your point? Sm si pa prebrala rahlo več kot tri članke, glede na to, da je vegetarijanstvo že 10 let v družini. Kok si si pa ti prebrala?
My point je biu da je Tearjerker rekla da ni noben nič rekeu čez meso kt nezdravo hrano. Sm preprosto tebe izpostavla ker si mi ostala v spominu.
Nimam pa želje prebriat take ind rugačne članke, ker živim dobro, sm zdrava in mi nič ne manjka v življenju, predvsem mesa ne
- my_self
- Komunikatorka
Tearjerker napisal/-a:^^Kolikor sem jaz razumela, jo imav smislu, da želi dokazati da meso ni nezdravo. In se bomo zaj vrteli kot mački okol vrele kaše in ponavljali milijonkrat da meso v prekomernih količinah povzroča določene zdravstvene težave? Pa ne samo raka, tudi sladkorno bolezen, obolenja ledvic, protin, prezgodnjo ateroskeloro. To so pač neizpodbitna dejstva (in lahko bi recimo razumele sončk, zakaj je tako prepričana v to, glede na njene izkužnje). Pa to ne pomeni da zaj že 3x na teden poješ sendvič s poli salamo, gavzneš. Če pa 50 let vztrajno ješ meso z mesom na mesu, moreš met pa ornk zegn, da ne nosiš (vsaj minimalnih) posledic.
A dej, ne mi rečt, ugotovitev leta kk si pa ti pametna ženska, res Druge stvari (ki jih jejo tudi vegetarjanci) pa ne škodijo? Samo meso in še enkrat SAMO meso povzroča taka in drugačna obolenja?
Stvar posameznika kako se prehranjuje. Še vedno nimamo mi pravice govorit kaj morejo vegetarjanci delat in vegetarjanci se nimajo kaj delat pametne na podlagi člankov (ki jih niti sami niso napisali )
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Lej, prva stvar ki tebi fali je res dodobra prebrat naše poste. Besedo ''samo'' in res ''samo meso'' si izpostavila ti, ne jaz, niti katerakoli druga. Če mamo debato o mesu, jo imejmo o mesu. Vkolikor razumem jaz obče ljudstvo anti-vegetarijancev, ni nihče strikten mesojed, ampak so/ste vsejedi. Se pravi obstajajo jedi, ki jih jemo oboji in lahko povzročijo takšne in drugačna bolezenska stanja pri vsejedih in vegičih. Ko debatiramo o mesu, debatiramo pa o tem in posledicah le-tega.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
my_self napisal/-a:Še vedno nimamo mi pravice govorit kaj morejo vegetarjanci delat in vegetarjanci se nimajo kaj delat pametne na podlagi člankov
1. Še vedno nimamo mi pravice govorit kaj morejo vegetarjanci delat - drži se tega.
2. vegetarjanci se nimajo kaj delat pametne na podlagi člankov - I beg your pardon? V temi vegetarijanstvo se nimamo "kj pametne delat" na podlagi člankov? Ja kje pa, če ne tle? Jst se lahko delam pametno celo življenje, pa mi ne moreš nič, ker smo nekak že dosegl svobodo govora. Ti si tle tujek, ne me in TI se nimaš kj pametne delat, če še člankov ne bereš, kaj šele knjig, pa si že vso pamet sveta pobrala.
Aja, pa dobr bi blo, če bi si ti tut naše poste prebrala, preden bi šla pisat naslednjega.
- my_self
- Komunikatorka
Pol se pa tut ti pober z vseh tem k se te ne tičejo.
Najbrž si že slišala za subjektivne članke? To da novinarji al strokovnjaki dosti krat izražajo objektivno in subjektivno mnenje?
Če nekdo gleda na meso kt na nekaj slabega bo rinil v to in pozitivnih stvari ne bo omenjenih v članku. Tk kot tudi ti ne popustiš pr mesu ki naj bi blo za tvoje pojme nezdravo.
Se delat pametno zarad člankov je pa pomoje malo zgrešeno, ker obstajajo tudi članki kjer obravnavajo za meso kt neki svetega. Le zakaj te taki članki ne preuzamejo?
Jzs e držim tistega kar napišem, te ne silim v to da boš vsejed, ampk ti hočem dopovedat, da meso ni tk nezdravo kot govoriš da je, samo zato ker ti je umrl bližnji. To se zgodi in na tvojo nesrečo se je ravno tvojemu bližnjemu, tk da ne zdej tuki pametovat kko se bo mogoče toz godilo tvojemu otroku al ljudem k jejo malo več mesa kt bi blo pravilno. Če se že delaš pametno delaj se ne področju vegetarjanstva ne pa na področju medicine, ker NIMAŠ POJMA
Najbrž si že slišala za subjektivne članke? To da novinarji al strokovnjaki dosti krat izražajo objektivno in subjektivno mnenje?
Če nekdo gleda na meso kt na nekaj slabega bo rinil v to in pozitivnih stvari ne bo omenjenih v članku. Tk kot tudi ti ne popustiš pr mesu ki naj bi blo za tvoje pojme nezdravo.
Se delat pametno zarad člankov je pa pomoje malo zgrešeno, ker obstajajo tudi članki kjer obravnavajo za meso kt neki svetega. Le zakaj te taki članki ne preuzamejo?
Jzs e držim tistega kar napišem, te ne silim v to da boš vsejed, ampk ti hočem dopovedat, da meso ni tk nezdravo kot govoriš da je, samo zato ker ti je umrl bližnji. To se zgodi in na tvojo nesrečo se je ravno tvojemu bližnjemu, tk da ne zdej tuki pametovat kko se bo mogoče toz godilo tvojemu otroku al ljudem k jejo malo več mesa kt bi blo pravilno. Če se že delaš pametno delaj se ne področju vegetarjanstva ne pa na področju medicine, ker NIMAŠ POJMA
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Draga moja, tvoje znanje neumetnostnih besedil pač peša. Objektivni naj bi bili vsi članki (razen 24ur), subjektivne so pa kolumne in pisma bralcev. Članek, ki se pojavi na BBCju (najbolj spoštovan svetovni medij) v rubriki Health in je podprt z medicinsko raziskavo verjetno ni ravno subjektivnega mnenja Ej dej mi pokaž te tvoje članke, ki povzdigujejo meso v višave, me zanima, katerih je več.
A ti pa maš pojma o medicini? Mojadva soseda zdravnika ga imata veliko, pa vseeno ne jesta mesa. Well how about that.
A ti pa maš pojma o medicini? Mojadva soseda zdravnika ga imata veliko, pa vseeno ne jesta mesa. Well how about that.
- my_self
- Komunikatorka
Ne berem takih člankov, verjamem pa da obstajajo.
Pa kaj ma to veze če dva zdravnika ne jesta mesa? Kaj ma to veze z medicino, o kateri ti še vedno nimaš pojma?? In ostalih 38528 zdravnikov ki je meso? Kaj pa o tem meniš? Ne pomeni da je po celem svetu tko kt je v tvoji okolici. đizs si trda v glavi z določenimi izjavami
Itak zdravniki, po mnenju nekaterih, nimajo pojma o prehrambenih navadah ker so tradicionalni.
Pa kaj ma to veze če dva zdravnika ne jesta mesa? Kaj ma to veze z medicino, o kateri ti še vedno nimaš pojma?? In ostalih 38528 zdravnikov ki je meso? Kaj pa o tem meniš? Ne pomeni da je po celem svetu tko kt je v tvoji okolici. đizs si trda v glavi z določenimi izjavami
Itak zdravniki, po mnenju nekaterih, nimajo pojma o prehrambenih navadah ker so tradicionalni.
- my_self
- Komunikatorka
Da bi se določeni osebki nehalid elat pametne na strokovnem področju
Smo že dolgo nazaj dosegli ugotovitev, da meso je nezdravo če ga preveč ješ oziroma zdravo do neke meje. Eni pa še naprej ustrajajo pr svojem, ko jim pa postaviš pametno vprašanje vržejo vn neke nezemljane. Zdej mi pa povej kaj ma tak človek v glavi, čene čisti vakuum?
Smo že dolgo nazaj dosegli ugotovitev, da meso je nezdravo če ga preveč ješ oziroma zdravo do neke meje. Eni pa še naprej ustrajajo pr svojem, ko jim pa postaviš pametno vprašanje vržejo vn neke nezemljane. Zdej mi pa povej kaj ma tak človek v glavi, čene čisti vakuum?
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
my_self napisal/-a:Najbrž si že slišala za subjektivne članke? To da novinarji al strokovnjaki dosti krat izražajo objektivno in subjektivno mnenje?
Če nekdo gleda na meso kt na nekaj slabega bo rinil v to in pozitivnih stvari ne bo omenjenih v članku.
Subjektivnost je lahko na obeh straneh.
Za mesnim prehranjevanjem stoji ogrooooomna mesna industrija (tudi za zdravniki, za televizijami, oddajami, časopisi). Že samo najbolj banalen primer - časopis bi izgubil več sto tisoč evrov na leto, če bi se odločil, da ne bo več objavljal reklame za npr. poli salamo. In to je vse posreden vpliv.
Nekako tako kot je z avtomobili na elektriko. Zaradi nafte se upirajo izdelavi teh, čeprav so ekološko sprejemljivejša. Dnar je dnar.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sicer se pa strinjam, da je zmernost pri vsem najbolj zdrava. Vsak naj je, kar mu paše.
Je pa pri nas premalo osveščanja o tem, kakšen je postopek, da pride zrezek na mizo. Je preveč grozno povedat svojemu otroku, a ne?
Je pa pri nas premalo osveščanja o tem, kakšen je postopek, da pride zrezek na mizo. Je preveč grozno povedat svojemu otroku, a ne?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Tearjerker napisal/-a:Ko pa staršu omejujejo in in prepovedujejo sladkarije in podobno, je pa to splošno sprejemljivo, ker je to pač v okviru tega, kar počne in kako živi večina.
Veš stvar je v tem, da jaz mislim da meso nujno potrebujemo. In ko sm js šla pred 4 leti, pa tudi nisem nekaj veliko jedla mesa, sem bila slabokrvna in me je zdravnica začela zasliševat, če jem meso, da ga moram itd. Takrat mi ni pasalo meso zaradi okusa.. klanje pa to, tega ne bomo ustavili.. oz. so živali, ki jim je takšen konec namenjen. Pač ljudje smo najvišje v prehranjevalni verigi. itak mam o tem svoje mnenje in to mnoštvo vegijev v tej temi svojega, tak da brezveze… Vgl bogi otroci, ki ne morejo jeti normalne raznovrstne hrane. In na živce mi je šlo, da sem morala zaradi vegetarijancev ta mesec jesti samo zelenjavno juho, ker je pač manj folka jedlo,ker je šel. Tko pogrešala okus in beljakovine, ki jih lahko dobiš z mesom
Pa ne moreš primerjat sladkarij z mesom Malo se poduči o uničevanju sklenine na tak način.
Aja meni se samo smilijo otroci, vseeno mi je za vegetarijance. Kokr poznam eno, dve je to povečini posebna sorta. Če načneš pogovor o tem, te sami pojejo, pa vegetarijanci ali ne omgg… vseskozi si kopičijo frustracije, potem če jim kaj omeniš na temo vegetarijanstva lahko zelo hitro to vzamejo kot grožnjo in popi** Ja, res nekam preveč se razburijo. To me poleg tega, da otroke prisilijo v vegetarijanstvo tudi moti. In takih se najraje izogibam Moram reci, da je moje življenje lepše.
frigga napisal/-a:
Za mesnim prehranjevanjem stoji ogrooooomna mesna industrija (tudi za zdravniki, za televizijami, oddajami, časopisi). Že samo najbolj banalen primer - časopis bi izgubil več sto tisoč evrov na leto, če bi se odločil, da ne bo več objavljal reklame za npr. poli salamo. In to je vse posreden vpliv.
Nekako tako kot je z avtomobili na elektriko. Zaradi nafte se upirajo izdelavi teh, čeprav so ekološko sprejemljivejša. Dnar je dnar.
Glej to ena trdi, da za vsem tem stoji interes Looool šele ko bereš forum se kdaj srečaš s takim razmišljanjem, k ne bi mogl vrjet, da je to možno hahaha joooj. Žal mi je za vas,ki v vsam vidite neke grožnje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov