Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
samjaz - Debatorica
- Na forumu od: 21. 9. 2004
Men se zdi največji problem pri vegetarijanstvu (pa tu ne mislim razpravljat al je zdravo al ne) ta, da nimaš neke velike izbire v prehrani.
Še posebaj, če npr. več ješ zunaj. Največkrat ti ponujajo kakšno praženo sranje, kao vegi zrezke, je pa vse skupaj nagravžno in tako zelo mastno, da ziher ni zdravo. Zmeraj tud ne moreš jest solat, prvič ker ni ne vem kakšna izbira, drugič pa ker te vsi čudno gledajo. In čist vsi imajo pripombe zakaj ne oz. ja meso in vsakemu vragu to razlagat.... eh kaj bi govorla. Meni se je vegetarijanstvo zamerlo.
Še posebaj, če npr. več ješ zunaj. Največkrat ti ponujajo kakšno praženo sranje, kao vegi zrezke, je pa vse skupaj nagravžno in tako zelo mastno, da ziher ni zdravo. Zmeraj tud ne moreš jest solat, prvič ker ni ne vem kakšna izbira, drugič pa ker te vsi čudno gledajo. In čist vsi imajo pripombe zakaj ne oz. ja meso in vsakemu vragu to razlagat.... eh kaj bi govorla. Meni se je vegetarijanstvo zamerlo.
-
barby* - Debatorica
- Na forumu od: 15. 12. 2004
samomojca napisal/-a:Men se zdi največji problem pri vegetarijanstvu (pa tu ne mislim razpravljat al je zdravo al ne) ta, da nimaš neke velike izbire v prehrani.
Še posebaj, če npr. več ješ zunaj. Največkrat ti ponujajo kakšno praženo sranje, kao vegi zrezke, je pa vse skupaj nagravžno in tako zelo mastno, da ziher ni zdravo.
res je d je ve veliko gostilnah mal izbire sam stvari se spreminjajo... Dons ma že skor vsaka kkšn vegi menu, če ga pa nima je pa slabo zanjo, sj bo ona na izgubi ne ti- ti se lohk prestavš u drugo restavracijo pa je.
Vegi zrezki so redko kdaj(odvisn sicer na kakšn način so narjeni) mastni,če pa že so

- ballerina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2004
- Kraj: Venera
drage moje, sama sem vegterijanka že kar nekaj let in glede izbire hrane se motite. če žulite meso in pomfri za kosilo še ne pomeni, da imate večjo izbiro prehrane. dandanes je ogromno raznovrstne hrane, v vseh gostilnah ponujajo ogromno jedi brez mesa itd. moje izkušnje so zelo pozitivne, pojem bistveno več sadja in zelenjave, jem seveda ribe, ostalo meso pa odpade, rpav tako na mojem meniju ni nikakršnih mesnih izdelkov. počutim se super, zgledam zelo dobro, postava pa je sploh oh in ah, če vštejete še malo telovadbe. nimam NIČ proti mesojedcem, tudi sama sem bila nekoč, pa vendar če kakšna razmišlja o vegetrjanstvu lahko povem, da nebo prikrajšana za nič
LP
LP
-
CommandykA - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2004
- Kraj: Maribor
aleksa napisal/-a:drage moje, sama sem vegterijanka že kar nekaj let in glede izbire hrane se motite. če žulite meso in pomfri za kosilo še ne pomeni, da imate večjo izbiro prehrane. dandanes je ogromno raznovrstne hrane, v vseh gostilnah ponujajo ogromno jedi brez mesa itd. moje izkušnje so zelo pozitivne, pojem bistveno več sadja in zelenjave, jem seveda ribe, ostalo meso pa odpade, rpav tako na mojem meniju ni nikakršnih mesnih izdelkov. počutim se super, zgledam zelo dobro, postava pa je sploh oh in ah, če vštejete še malo telovadbe. nimam NIČ proti mesojedcem, tudi sama sem bila nekoč, pa vendar če kakšna razmišlja o vegetrjanstvu lahko povem, da nebo prikrajšana za nič
LP
razn za piscancje bederce pa perutnicke pa puranje zrezke

Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
- ballerina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2004
- Kraj: Venera
hja, to je pa odvisno od posameznika.Sm jz tudi mislila, da me bo pobralo brez mesa pa ni tako! No jaz ribe in morsko hrano jem, ker mi je zelo vsec, ostalega pa ne! Mislim pa, da mi nic ne manjka, kri se mi je celo izboljsala tako, da se nimam kaj pritozevati.
- kiti
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2004
Živjo!
Jaz sm tud vegetarijanka in to že kar neki časa...mislim,da je izbira hrane ogromna in da je to sam izgovor!
Glede teh zadev iz soje-tofu.....jaz tega nisem nikoli jedla in tudi ne bom ker je ogabno in prez okusa-dobrega vsaj......jem samo sojine zelenjavne zrezke...ti so ful dobri!
Jaz sm tud vegetarijanka in to že kar neki časa...mislim,da je izbira hrane ogromna in da je to sam izgovor!
Glede teh zadev iz soje-tofu.....jaz tega nisem nikoli jedla in tudi ne bom ker je ogabno in prez okusa-dobrega vsaj......jem samo sojine zelenjavne zrezke...ti so ful dobri!
- angeleyes
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2005
pozdravček vsem!
sama sem vegetarjanka že 4 leta in morm reč,da mesa prav nič ne pogrešam.
odločitev,da se odrečem mesu pogojuje moja ljubezen do živali. zdi se mi smešn,da mora zato,da lahko js jem umret ena živalca. ampak pa ne obsojam ljudi, ki jejo meso, kr to je odločitev vsakega posameznika in vsak zase najbolj ve kok in zakaj. moti me sam to,da je v restavracijah premala in predolgočasna izbira hrane za nas in da je specializirana hranaza vegetarjance dost predraga. svet se trudi osveščati ljudi o zdravi prehrani,pa se ne zaveda, da nekateri živijo nezdravo zato,ker nimajo denarja,da bi živeli zdravo.
lp*
sama sem vegetarjanka že 4 leta in morm reč,da mesa prav nič ne pogrešam.
odločitev,da se odrečem mesu pogojuje moja ljubezen do živali. zdi se mi smešn,da mora zato,da lahko js jem umret ena živalca. ampak pa ne obsojam ljudi, ki jejo meso, kr to je odločitev vsakega posameznika in vsak zase najbolj ve kok in zakaj. moti me sam to,da je v restavracijah premala in predolgočasna izbira hrane za nas in da je specializirana hranaza vegetarjance dost predraga. svet se trudi osveščati ljudi o zdravi prehrani,pa se ne zaveda, da nekateri živijo nezdravo zato,ker nimajo denarja,da bi živeli zdravo.
lp*
-
tjaskaaa - Debatorica
- Na forumu od: 10. 10. 2004
- Kraj: nm
ok..sama nism vegetarijanka,ker mi je meso vedno dišalo..
poznam pa neki vegetarijancou in tle se pa moje mnenje križa..recimo ena vegetarijanka ne je mesa,ker se ji živali smilijo..ok štekam...če ne morš, ne morš...druga vegetarijanka ne je mesa, ker misli da je škodljivo itd..hoče zdravo živet,zanimivo je to, da je punca kadilka,ob vikendih pije alkohol, je tud kofetarca..amm kje je tle zdravo življenje?...tretja..ne je mesa, niti mlečnih izdelkou...ker se ji živali smiljo..od kdaj krava trpi od mouzenja???:) lol..pa recimo teorija ene vegetarijanke..˝če človek ubije človeka,nekdo je kriu, je pač to problem družbe..žival pa ni kriva nč, da mora umret˝ jst tega ne štekam..taka je narava,sej plenilci tud ne uprašanjo ene srne˝ boš ti dons moja večerja?˝...amm sej razumem ,če ma nek odpor do mesa sm zatu pa ni treba neumnosti govort...

poznam pa neki vegetarijancou in tle se pa moje mnenje križa..recimo ena vegetarijanka ne je mesa,ker se ji živali smilijo..ok štekam...če ne morš, ne morš...druga vegetarijanka ne je mesa, ker misli da je škodljivo itd..hoče zdravo živet,zanimivo je to, da je punca kadilka,ob vikendih pije alkohol, je tud kofetarca..amm kje je tle zdravo življenje?...tretja..ne je mesa, niti mlečnih izdelkou...ker se ji živali smiljo..od kdaj krava trpi od mouzenja???:) lol..pa recimo teorija ene vegetarijanke..˝če človek ubije človeka,nekdo je kriu, je pač to problem družbe..žival pa ni kriva nč, da mora umret˝ jst tega ne štekam..taka je narava,sej plenilci tud ne uprašanjo ene srne˝ boš ti dons moja večerja?˝...amm sej razumem ,če ma nek odpor do mesa sm zatu pa ni treba neumnosti govort...

Free your mind...
-
samjaz - Debatorica
- Na forumu od: 21. 9. 2004
aleksa napisal/-a:drage moje, sama sem vegterijanka že kar nekaj let in glede izbire hrane se motite. če žulite meso in pomfri za kosilo še ne pomeni, da imate večjo izbiro prehrane. dandanes je ogromno raznovrstne hrane, v vseh gostilnah ponujajo ogromno jedi brez mesa itd. moje izkušnje so zelo pozitivne, pojem bistveno več sadja in zelenjave, jem seveda ribe, ostalo meso pa odpade, rpav tako na mojem meniju ni nikakršnih mesnih izdelkov. počutim se super, zgledam zelo dobro, postava pa je sploh oh in ah, če vštejete še malo telovadbe. nimam NIČ proti mesojedcem, tudi sama sem bila nekoč, pa vendar če kakšna razmišlja o vegetrjanstvu lahko povem, da nebo prikrajšana za nič
LP
Aleksa, sama vem o čem govorim, sem bila vegetarijanka več kot 15 let. Manjkalo mi res ni nič, nisem imela nobene potrebe po mesu (saj ga tudi zdaj dosti ne pojem) ampak dokler sem si lahko sama pripravljala hrano je bilo ok, ko pa sem začela bolj zunaj jest (služba!), pa se mi je vse postavilo na glavo, vsi ti vegi burgerji, zrezki, itd. so vsaj za moj okus absolutno premastni. Jaz ne maram pražene ali ocvrte hrane, vsa hrana v gostilnah pa to je. Žal so moje izskušnje take. Hvala bogu, če pri tebi in drugih to bolje deluje.
-
lepotička - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 8. 2004
kadar jem zunaj potem naročim kaj enostavnega-npr. riž + kakšna zelenjavna omaka...ali pa špagetke s kakšno dobro omako. Ni res veliko izbire, jaz naredim največkrat tako, da si kar sama skombiniram, potem pa naredijo
je pa res, da smo vegetarijanci na nek način kar diskriminirani, ker za nas sploh ne obstaja kakšne res okusne hrane, ampak največkrat samo zelenjava na žaru pa take stvari. To je meni fuj, čeprav sem velika ljubiteljica zelenjave.

-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
špeli napisal/-a:Hej kiti, meni prav tako meso blazno smrdi, sploh ne morem biti v bližini kakšne mesnice, pa tudi vonja po pečenem, paniranem ne prenesem. Ti povem, da ni tako glupo, kot misliš, veliko ljudi ne je mesa prav zaradi tega razloga.
Kadar je treba it v mesnico po meso....fuj, bljek....tud bliz mesnice ne grem.....takrat gre vedno moj noter, jaz pa lepo u avto sedim in čakam
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov