Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 21. Apr. 2009 16:08

boranija

to pri nas delamo brez paradižnika, damo pa not mal kisle smetane in men je to toooook dobr s pire krompirjem.mnjami
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 06. Jun. 2009 18:48

Jaz mam tud rada buranjo pa drugače ne jem fižola (ne v zrnu, niti stročjega), ampak v tej omaki pa dobi čist drug okus.

Red rose jaz bi mela tud tvoje sojine recepte, tak da kr na forum napiši, ko boš mela čas. Prooosim :D.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 08. Jun. 2009 12:44

---
Zadnjič spremenil aderyn, dne 05. Nov. 2017 15:00, skupaj popravljeno 1 krat.
There are no shortcuts to any place worth going.
berry*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a berry* » 08. Jun. 2009 14:40

sama nisem vegeterijanka ker pač rada jem meso in imam prepričanje da je v ZMERNIH KOLIČINAH pomembno za uravnoteženo prehrano (beljakovine, minerali, železo, vitamin B12...). pač moje mnenje.

vegeterjanci, ki se za to odločijo iz nekih razlogov (ne samo zato ker je "moderno") me ne motijo in ne trdim da so kaj manj zdravi. pač beljakovine nadomestijo s sojo in podobnimi zadevami, vse lepo in prav, moti me samo če mi kdo začne težiti s tem kako lahko jem meso in kok je to bad..

:D
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 09. Jun. 2009 20:29

zakaj ne jem mesa:

http://www.vegemory.com/

http://www.moviesfoundonline.com/earthlings.php

in noben me ne bo preprical, da bi ga. ne bom pa nobenmu silila moje prepricanje.
Zadnjič spremenil linkica, dne 09. Jun. 2009 20:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 09. Jun. 2009 20:34

jz bi brez mesa umrla, brez zelenjave in sadja pa komot preživim...sej včasih zapaše kaj brezmesnega, ampak že 1 tedna brez mesa ne bi prežvela (pa s tem ne mislim kakšnega pustega piščanca, ker mi preveč na žaganje deluje; svinjina je zakon Slika )
grossi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a grossi » 12. Jun. 2009 18:28

lejc napisal/-a:Ja ja čist štekam, sam kukr jst puznam par oseb k so tud vegetarjanci, mi še ni pršl na uho d bi mel kakršne kol težave. Drgač pa mislm d je usen bol če ješ meso, edino če res res ne morš. K doskrat folk čist lepo prenaša meso pa majo pač neko muho in se kr naenkat odločjo d bojo vegetarjanci. To mislm d ni prov! :?

meso je dejansko nezdravo, sam nobena zdravstvena organizacija tega ne bo se dolg uradno izjavla, ker je pod vplivom mesne industrije in podpirajo kmete itd. - noces vedt, kaj vse je v mesu... meso je dostkrat pokvarjeno, poleg tega pa je vsako crknjeno meso v bistvu zadeva, ki razpada - in mi to jemo. da ne govorimo o mucenju zivali - ni mucenje sam v tem smislu, da je te zivali pac treba ubit, ampak prihaja do pravega izzivljanja nad zivalmi.
jst sm nehala jest meso par dni nazaj, ker sm ugotovila,d se to,d jem meso ne ujema z mojimi prepricanji, da je mucenje in ubijanje zivali nedopustno.
pa sej bo kdo reku, ja v klavnicah obstajajjo predpisi.. obstajajo ja, ampak sam na papirju, inspekcija jih ne nadzoruje ravno pogosto.
pa verjemte, nikol si nism misnla, d bom vegetarijanka, obozujem dunajski zrezek, ...
brez mesa je cist komot zdrzat, tolk je druge dobre hrane, za veganstvo npr. pa ze rabis trdno voljo... jst zaenkrat delam na tem, da ne jem mesa...
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 12. Jun. 2009 18:44

nekje sem slisala da so na veliko promovirali vegeterjanstvo, potem so se pa v kratkem zacela pojavljati razna promoviranja kako je meso zdravo...no s casoma so ugotovili, da je to na veliko financirala mesna industrija ker jim je padel promet...

aderyn
glede rib...men tud to ne gre v glavo...!

se nekaj me zanima za tiste ki ste vegeterjanke...
kaksne postave imate? ker predvidevam da bi morale imeti ob taki zdravi prehrani kr ok... :)
grossi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a grossi » 12. Jun. 2009 19:19

ja, mene tud zanima, ce bom tkole zgubla odvecnih 5kg al ne...jst tko mislim, ce bom jedla velik sadja in zelenjave predvsem, potem bom, ce bom pa jedla bolj mal sadja in zelenjave, pa vec kruha in testenin ipd., pol pa najbez ne ;-) torej, ce je prehrana raznovrstna in z cimvec zelenjave, pol zihr ne mors bit debel...
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 12. Jun. 2009 19:31

ja pomojem tudi :)
Uporabniški avatar
ipomea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ipomea » 12. Jun. 2009 20:43

No jaz sem vegetarijanka in se tudi sicer bolj kot ne zdravo prehranjujem, če pa moram kakšno kilco zgubit je pa ravno tako treba nekaj truda vložiti v hujšanje.
Če meso izločiš iz prehrane še ne pomeni, da lahko ješ vse ostalo pa se ne bo poznalo, ker sem že od par znancev slišala tako mišljenje in mi je kar malo smešno kako nekateri razmišljajo. Kot da se samo od mesa zredi.

Mogoče na začetku res kaj shujšaš, ker pač eno živilo izločiš iz prehrane pa še meso se dalj časa prebavlja in porablja energijo, tako da potem, ko mesa ni več na jedilniku, ostane več energije za druge stvari. :D

Če vegetarijanstva ne jemlješ kot modno muho (kar mi je čisto bz) in če ob tem prevzameš še zdrav način življenja, potem je to pravi recept tudi za ohranjanje normalne teže. :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Jun. 2009 22:24

Se čist strinjam s tem, ker jaz sem ugotovila, da sem alergična na tartex, pa sm se že zredila, ker sploh nimam nč zase v hladilniku za zajtrk, razen sira :roll: Pa mozolje mam pa joooooj. Sir na petsto načinov. A kera pozna kšne paštete pa namaze, pa da so dejansko dobre, tko k tartex?
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 12. Jun. 2009 22:35

Natureta ma vegi paštete, pa še dobre so (men večina zelenjavnih ni vredu, te pa so res fajne).
Sem pa že tut js slišala kar nekaj cvetk na račun tega, da bi vegetarijanci mogli bit suhi. Po mojem gre za predsodke, češ da smo suhi, bledi, slabokrvni... Itak nadomestiš meso, če ne drugače, pa poješ mal več krompirja kot včasih, mal več testenin, riža.. Tk da od samega črtanja mesa z jedilnika se po mojem mnenju ne da shujšat (bi blo pa fajn, če bi se dal :D ).
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 13. Jun. 2009 8:09

ne verjemi da na gre za predskodke. tud jaz nimam 50 kg pa pojem zelo malo mesa...kar mi tip skoraj na silo porine v usta. ga sigurno ze 3 tedne spet nisem jedla.
me je pa zato zanimalo, ker imajo ponavadi vegeterjanci dost zdravo prehrano...

in ne...nimam misljenja da so vegeterjanci shirani, kosceni in slabokrvni.
*pocahontas*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pocahontas* » 13. Jun. 2009 10:15

sončk napisal/-a:Se čist strinjam s tem, ker jaz sem ugotovila, da sem alergična na tartex, pa sm se že zredila, ker sploh nimam nč zase v hladilniku za zajtrk, razen sira :roll: Pa mozolje mam pa joooooj. Sir na petsto načinov. A kera pozna kšne paštete pa namaze, pa da so dejansko dobre, tko k tartex?

tisti namazi so fini- štajerc pa ostali... jih najdeš v hladilniku, kjer majo vegi izdelke!

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov