Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
little.miss.trouble - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2009
uuuf je že prišlo do vojne hehe
eh pač tk to je dans skor noben ni več strpen pa vseeno če si vegeterjanc al pa mesojed......pač brezveze se mi zdi tto prepričevanje ka je bolš bit pa ka ne ko js sam vem da me noben ne bo bo mogel prepričat da naj jem meso... to se bo zgodlo samo če se bom sama tk odločla... js pa tut nebom koga drugega prepričevala naj ga ne je....to je odločitev posameznika
eh pač tk to je dans skor noben ni več strpen pa vseeno če si vegeterjanc al pa mesojed......pač brezveze se mi zdi tto prepričevanje ka je bolš bit pa ka ne ko js sam vem da me noben ne bo bo mogel prepričat da naj jem meso... to se bo zgodlo samo če se bom sama tk odločla... js pa tut nebom koga drugega prepričevala naj ga ne je....to je odločitev posameznika
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
little.miss.trouble napisal/-a:uuuf je že prišlo do vojne hehe
Ah, kakšne vojne neki ... Samo debatiramo o teorijah o razvoju človeka, kjer pa itak noben od nas ne more z gotovostjo trditi, kaj je pravilno (saj tega še strokovnjaki ne morejo)..
Kako se pa prehranjuje vsak od nas, je pa itak stvar posameznika.. meni npr. meso ni všeč
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Hehe, jaz nisem v vojni z nikomer Ampak logično da če mi bo nekdo nasprotoval in imam v zvezi s tem argumentirano mnenje, bom dala kontro Zato pa je forum, ane? (Čeprav mam včasih kar slabo vest, ko opažam da ene dečve čist ven padejo in so pol čist živčne.... đizs ne). Tiste študije pa sem dala, ker jih je zelo veliko napisalo, da meso je za človeka normalno, saj ima zobe itd... No, da ne bodo živele v zmoti
in ja @cukr8: tut sama sem bila del šolskega sistema, sem bila pa vedno znana kot tista, ki je največkrat vprašala ''Zakaj?'', tako da na slepo tud nisem vedno vsega verjela. Ali ok, valda je najlažje verjet, še posebej ker moraš pol tisto v test napisat Aja, v drugi osebi pa sem pisala ker je že kar par let minilo, odkar sem bila jaz v srednji šoli, od biologije na faksu pa tudi
Študije ki sem jih dala pa za primerjavo pa so nareje na podlagi anatomskih in fizioloških lastnosti organizmov, tako da tukaj gre za dejstva in ne špekulacije. Valda da nihče pa ne more dorečit pravilnost evolucijskih teorij, ampak te tukaj nimajo veze.
in ja @cukr8: tut sama sem bila del šolskega sistema, sem bila pa vedno znana kot tista, ki je največkrat vprašala ''Zakaj?'', tako da na slepo tud nisem vedno vsega verjela. Ali ok, valda je najlažje verjet, še posebej ker moraš pol tisto v test napisat Aja, v drugi osebi pa sem pisala ker je že kar par let minilo, odkar sem bila jaz v srednji šoli, od biologije na faksu pa tudi
Študije ki sem jih dala pa za primerjavo pa so nareje na podlagi anatomskih in fizioloških lastnosti organizmov, tako da tukaj gre za dejstva in ne špekulacije. Valda da nihče pa ne more dorečit pravilnost evolucijskih teorij, ampak te tukaj nimajo veze.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Kot sm že večkrat omenla, vegetarijanka nism, pojem pa zlo mal mesa, recmo 2x al pa 3x na mesec kšn košček piščančjega fileja. Ampak se mi je zdej že dvakrat nardil, da sm s takim odporom pojedla tist zrezek, kr gnusu se mi je Pa ne vem, zakaj, ker do zdej se mi to ni dogajal. A se je komu to nardil, da se mu je meso kr naenkrat čist uprlo?
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Men Sicer nism nikol mela rada mesa in smo mel zmeri borbe pri kosilu (to so bli če časi OŠ), jedla sm ga zlo redko, v SŠ sm ga pa pol kr naenkrat nehala, čist se mi je uprl in če zle pomislim da bi dala kak kos mesa v usta..groza
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Bom kar tukajle vprašala, ker se mi zdi še najbolj primerna tema. Je že kdo bil na kosilu v centru Hare krišne v lj? Baje da lahko tja prideš na kosilo in bi ful šla, ker imajo res res dobro hrano (ostale stvari me sploh ne zanimajo tukaj) .
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Men je pa končno uspelo. Sicer so mimo šele trije dnevi, ampak mislim, da sem na dobri poti. Sploh ker šele zdaj ugotavljam, kako njami obroke se da pripraviti brez mesa.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
^^ brez zamere, ampak zanima me, zakaj želiš, da ti uspe bit vegetarijanka? če ti paše meso in si zavestno odpoveduješ ga, nevem zakaj ga ne ješ?
sama sem vegetarijanka in se nism za to nč trudila, valda da nism postala kar tko čez noč ampak postopoma, ma to ni važno. nkol pa nism rekla: okej, še dons se najem mesa za 2 leti naprej, pol pa nč več. enostavno se mi je enkrat čist zagnuslo in sm ga mela že na krožniku pa ga nism mogla tut pogledat ne, daleč od tega da bi ga prav lepo gledala in rekla: ne, nesmem.
sam zanima me?
sama sem vegetarijanka in se nism za to nč trudila, valda da nism postala kar tko čez noč ampak postopoma, ma to ni važno. nkol pa nism rekla: okej, še dons se najem mesa za 2 leti naprej, pol pa nč več. enostavno se mi je enkrat čist zagnuslo in sm ga mela že na krožniku pa ga nism mogla tut pogledat ne, daleč od tega da bi ga prav lepo gledala in rekla: ne, nesmem.
sam zanima me?
-
*amber* - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2009
V mojem primeru je tako, da nikoli nisem posebej marala mesa in sem ga tudi zelo poredko jedla. Sem pa postala vegeterijanka takrat ko sem se začela bolj zanimati za živalsko problematiko na tem področju (ravnanje z živalmi preden pridejo sploh do klavnice, prevoz, poživila...) Mi ni okej, da mora žival vse to prestati zato, da bom jaz na krožniku dobila en sočen zrezek, ki ga bom povrhu vsega še z muko pojedla.
-
frigga - Kofetarica
maaalaaa napisal/-a:^^ brez zamere, ampak zanima me, zakaj želiš, da ti uspe bit vegetarijanka? če ti paše meso in si zavestno odpoveduješ ga, nevem zakaj ga ne ješ?
sam zanima me?
Nisem nehala jest mesa, ker bi bilo zanič, ampak zaradi določenih prepričanj glede načina ravnanja z živalmi v klavnicah ter po večmesečnem branju raziskav, pogovorih, da vnos mesa v človeško telo ni potreben in povzroča mnoge bolezni.
In nisem se prej najedla mesa za dve leti naprej, ker sem do zdaj nekaj časa jedla samo perutnino in občasno kakšno salamo, pa še to ne vsak dan. Tako da sem samo ukinila še to dvoje.
S tem, da mi je uspelo, sem hotela povedati, da sem se odpovedala še temu mesu, ki sem ga do zdaj jedla.
Še kaj?
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
ja no sej to sm mislila. če bi ti pojedla 2 koščka salame na 3 dni, ne bo nobena žival manj mrtva. nevem, sam men ni lih logično tako vegetarijanstvo. pa jst nism nč proti njemu, k sm tut sama vegetarijanka. sam sama vem da se ne bi odrekla mesu sam zarad tega k bi se mi živali smilile, sm se zato, kr mi pač ni uredu okus mesa.
sam moje mnenje. pa ne me zdej tle neki napast. sam zanimalo me je, zakaj se odpovedujete nečemu, kar vam je dobro.
sam moje mnenje. pa ne me zdej tle neki napast. sam zanimalo me je, zakaj se odpovedujete nečemu, kar vam je dobro.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ja, in ona ti je povedala svoj razlog. ti ne mores sodit o razlogih nekoga drugega o prehrani. pac je to njej zadosten razlog. zakaj tako zacudenje js ne hodim po svetu in sprasujem vseh mesojedcev, zakaj so se odlocli da jedo meso
no, sele zdej vidim da si ti tut vegeterijanka. vseeno! mamo pac razlicne razloge za to
no, sele zdej vidim da si ti tut vegeterijanka. vseeno! mamo pac razlicne razloge za to
-
frigga - Kofetarica
Ja, pač sem se popolnoma zavestno, prisebno, brez kančka obžalovanja odločila, da neham jest meso. Koliko živali manj bo mrtvih zaradi tega? Ne vem. Jaz imam mirno vest.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov