Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

enč
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a enč » 25. Avg. 2004 8:48

darchy napisal/-a:
tiasha napisal/-a: Če bi za vsako hrano gledal kaj je notr, pol drage punce ne bi nč jedl... :wink:

točno!

S TEM SE STRINJAM...ampak je vseeno zanimivo vedt kaj vse zmečejo v določene stvari... :razz:
Uporabniški avatar
darchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2004
Kraj: EU :-)

OdgovorNapisal/-a darchy » 25. Avg. 2004 10:06

včasih je pač bolje, da ne
*I love sunshine*
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

OdgovorNapisal/-a tiasha » 25. Avg. 2004 10:16

darchy napisal/-a:včasih je pač bolje, da ne

jap res je, bolš bi blo če sploh ne bi vedli :?
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a ¤MajC¤ » 25. Avg. 2004 13:15

mogoce bi res blo bolse ce ne bi wedli ja....samo od necesa pa tut mormo zivet,nonstop pa tut ni "casa" da bi gledali iz cesa je kaj.sicer pa kar je najbolse je tak najslabse za zdravje.
najbol ziher je se tak sadje pa zeljeavo jest.vsaj wes kaj pojes,razn kdaj pa kdaj kakega crveka mgooce zraven :evil:
Uporabniški avatar
Dalila
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Dalila » 25. Avg. 2004 18:23

jaz jem od mesa samo perutnino. Razlog je, da ostalega mesa ne maram, moj želodec pa se ga je že tako odvadil da mi je po drugih mesnih izdelkih samo slabo. Namesto tega jem sojo, ki jo imam zelo rada.
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a cokolada » 26. Avg. 2004 21:50

Tadeja napisal/-a:Hoj,

mene pa zanima, če ma katera izkušnje z vegetarijanstvom, pa kak ste se odločle za to (zakaj) in predvsem s čim nadomeščate meso (soja, tofu??) itd..

V glavnem, malo se razpišite, please... :wink:

js sm mela pa ful en obdobje k se mi je meso dobesedno zagabu! pa sm se ga izogibala kolkr se je le dal 2-3 leta! s tem da sm pred tem res ful mesa pojedla! pa se mi je pa zgodilo da mi je ob vonju pečenega mesa začelo kar obračat!

no... nevem kako ampak sedaj pa spet nemorem brez mesa! ampak mi je pa res sedla una pavzica! sem pa mnenja da je zelo težko nadomestit te snovi ki so v mesu! telo potrebuje vse v zmernih količinah!
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a ¤MajC¤ » 28. Avg. 2004 18:45

jaz sem pa danes cokolado jedla :) pa je bla cis dobra :D sem si sposodla eno knjigo (zdrava prehrana-lyndel costain) in pise da cokolada ugodno vpliva na srce .Tak da zaj mi je jasno zakaj mi je tako pri srcu :lol:
No, knjiga je ful dobra.vredna tisti cas branja,dost zanimivega zves.
Ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2004

OdgovorNapisal/-a Ka » 28. Avg. 2004 21:25

ene 6 let mi ni pasalo jest mesa in ga nisem. pred kasnim mesecem se mi je zazdelo, da bi ga spet poskusla - in sem ga - in mi je bilo OK.
tako da ga vsake toliko jem. brez kake posebne tragike. misel na kakršnekoli kosti in ostale neenakomerne dele mesa mi še vedno ni prisrcu, sicer pa sem vedno govorila, da bi bila zame rešitev meso na tekoči meter.
Tejch-a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2004

OdgovorNapisal/-a Tejch-a » 01. Sep. 2004 14:23

Sunshine357 napisal/-a:Kadar koli izključite meso iz prehrane, se lahko pojavi pomanjkanje železa, cinka in vitamina B12, ki je izključno v živalskem mesu. Večletno pomanjkanje lahko povzroči padec imunskega sistema in resne bolezenske znake.

tut jaz nosim usnjene stvari

Mene so dali na krvne preiskave za železo pa je zdravnica samo rekla no ja preveč ga nimaš imaš pa zelo visokega pa že pet let ne jem mesa in ne jemlem nobenih tablet tak da jaz ne verjemem da mi kaj manjka tudi drugače sem zelo zdrava in nimam kakšnih problemov!
Uporabniški avatar
želvica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2004

OdgovorNapisal/-a želvica » 02. Sep. 2004 10:10

Sicer pa pri slabokrnosti in vnetjih in podobnim težavam zelo pomaga, če pijete glino (patra ašiča, ki je za uživanje in ne ono za zunanjo uporabo). Rezultati so vidni že po enem tednu
kathy
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a kathy » 02. Sep. 2004 11:45

¤MajC¤ napisal/-a:jaz sem pa danes cokolado jedla :) pa je bla cis dobra :D sem si sposodla eno knjigo (zdrava prehrana-lyndel costain) in pise da cokolada ugodno vpliva na srce .Tak da zaj mi je jasno zakaj mi je tako pri srcu :lol:

in kira knjiga je to?
Uporabniški avatar
darchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2004
Kraj: EU :-)

OdgovorNapisal/-a darchy » 03. Sep. 2004 14:09

kathy napisal/-a:
¤MajC¤ napisal/-a:jaz sem pa danes cokolado jedla :) pa je bla cis dobra :D sem si sposodla eno knjigo (zdrava prehrana-lyndel costain) in pise da cokolada ugodno vpliva na srce .Tak da zaj mi je jasno zakaj mi je tako pri srcu :lol:

in kira knjiga je to?

še enx preberi post :wink:
*I love sunshine*
kathy
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a kathy » 03. Sep. 2004 15:42

darchy napisal/-a:
kathy napisal/-a:

in kira knjiga je to?

še enx preberi post :wink:

tnx
mirkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2004

OdgovorNapisal/-a mirkica » 22. Okt. 2004 11:39

vegetarijanka sem že 13 let. mesa sicer nikoli nisem preveč marala, ampak, ko sem nekje prebrala, da ponekod še danes izvajajo smrtno kazen tako, da dajejo obsojencu 14 dni samo meso in on garant umre, se mi je prav zagabilo!
sočutje do živali se je pojavilo kasneje, ko sem se začela bolj ukvarjati z idejo vegetarijanstva.
dokler sem še jedla meso in veliko mlečnih izdelkov, sem imela pogosto vnete sinuse, stalno sem bila slabokrvna in bila sem brez energije.
moj zdravnik še danes ne more verjet, da so te težave že po nekaj mesecih vegetarijanstva minile...

Kar se pa ostalih reči tiče, ki so narejene iz živali...vsak naj naredi, kar more. kozmetike, ki ni testirana na živalih in ki ne vsebuje živalskih sestavin, je danes na trgu že ogromno, krzno je itak lepše umetno (če ti je sploh krzno všeč), kar se čevljev tiče je malo bolj problematično...jaz v prostem času ne nosim usnjenih čevljev, v službi jih pa moram, ker moram imet elegantne čevlje in v umetnih noge bolijo. Vsakokrat, ko kupujem čevlje za v službo, se ful potrudim, da bi našla kake, ki niso usnjeni. Včasih rata, včasih pa ne.

Mislim, da smo ljudje "višje" razviti zato, da se lahko svobodno odločamo na osnovi poznanih dejstev, ne pa zato, da kar nekaj nakladamo brez osnovnega znanja o stvareh.
Če vem, da morajo nekoga ubiti zato, da jaz dobim na krožnik zrezek, se lahko odločim, da zrezka pač ne bom jedla...

dva vegetarijanska linka spodaj

Če vas zanima, poglejte, sicer ostanite zagledani v lasten ego. :kleeblatt: :blume:

http://users.volja.net/duhec/vegetarijanstvo/dileme.htm
http://kid.kibla.org/~gverila/vegansvet/okolje.htm
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 7. 2004

OdgovorNapisal/-a *melby* » 22. Okt. 2004 12:58

Ok, jst nimam nič proti vegetarijanstvu.

Kar me je pa zelo pretresl pa je, (že kr neki časa nazaj pršla v javnost zgodba) da sta bila starša otroka stroga vegetarjanca in tega otroka nista normalno prehranjevala in je umrl, podrobnosti ne vem, ampak mislm, da če si že vegetarijanc, ne morš svojga otorka, ki se še niti slučajno ne zaveda kaj je vegetarijanstvo, kar vpeljati v to. Otrok bi se moral sam odločt, ali bo vegetarijanc ali ne :!: :!:

Da me ne bo katera narobe zastopila, jst ne obsojam nobenega vegetarijanca, samo ta primer me je pa resnično raz*****.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov