Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 17. Feb. 2009 21:27

little.miss.trouble napisal/-a:sem vegetarijanka že malo več kot 6 let...

...sm že večkrat hotla začet jest meso samo se nekako ne morem prisilit...

pa dokler mi nič ne manjka mi je vegetarijanstvo čisto ok edino kar je me včasih pač mal čudno gledajo pa na živce mi grejo s tistimi izjavami pa zakaj...sploh te ne razumem ker js brez mesa ne morem živet...itd

In zakaj si želela nazaj jest meso, če je vse ok?
Uporabniški avatar
little.miss.trouble
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a little.miss.trouble » 17. Feb. 2009 21:46

Kim77 napisal/-a:
little.miss.trouble napisal/-a:sem vegetarijanka že malo več kot 6 let...

...sm že večkrat hotla začet jest meso samo se nekako ne morem prisilit...

pa dokler mi nič ne manjka mi je vegetarijanstvo čisto ok edino kar je me včasih pač mal čudno gledajo pa na živce mi grejo s tistimi izjavami pa zakaj...sploh te ne razumem ker js brez mesa ne morem živet...itd

In zakaj si želela nazaj jest meso, če je vse ok?

pa tk ko se včasih sama sbi že prav tečna z vegeterijanstvom, pa mam včasih ful probleme ko se enno uro motam okrog hladilnika pa ne vem ka bi jedla pa velkokdo ma težave pri kuhanju (ker nimajo pojma kaj bi skuhali)...eh pa take brezvezne fore....sploh pa zarad poklica..ko bom velko potovala pa spoznavala nove ljudi in je pol velkokrat zelo nevljudno če odkloniš njihovo hrano (tega me je strah)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Feb. 2009 14:18

sama sem bila vegeterijanka skoraj sedem let, ampak sem potem postala zelooo slabokrvna kljub dodatkom, nadomestilom in vsem.odkar jem meso imam manj problemov, ampak slabokrvna sem še kar.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 18. Feb. 2009 15:11

little.miss.trouble napisal/-a:(ker nimajo pojma kaj bi skuhali)

No, to lahko govoriš le zase. Jaz si sama kuham pa imam zmeraj ful idej kaj jesti. Včasih se celo težko odločim kaj bi. Nikoli mi ne zmanjka idej, kaj jesti in tudi vsak dan jem drugačen obrok. Sam mal domšljije je treba :)
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 18. Feb. 2009 15:37

Tearjerker napisal/-a:
Zakaj ne jem mesa? Ker s tem manifestiram svoje nestrinjanje z obravnavnjem živali pred in med zakolom. Nihče, ki na svoje lastne oči še ni bil kdaj na klavni liniji, me ne bo prepričal, da so te živali usmrčene humano. Že sam transport in tretiranje pred zakolom sta zame osebno ostudna.

Potemtakem ne ješ mesa iz protesta in ne zato, ker ti ne paše.. Zanimivo. Pa misliš, da boš s tem dosegla kaj več, kakor samo odrekanje nečemu, kar je naravno, človeško? Namreč, vse zgoraj omenjene stvari se tudi mene dotaknejo - živali imam zelo rada. Ampak še nikoli nisem pomislila, da bi zato prenehala jesti meso. Če bi ga, bi bil razlog drugje (če mi ne bi pasal, če bi zbolela ipd..).
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 18. Feb. 2009 21:03

jah tole humano usmrcenje pa te zadeve so en velik #"?)$#%...grozno je in nocem niti pomislt niti vidt niti nic, ampak mislm da je mal takih, ki sploh razmislajo o tem in tut ne bom nic spremenila ce ne bom kupila tista dva krmenatlca..jih bo pa kdo drug.. :roll:

drugac mi pa vegetarijanstvo kot tako ni usec sploh, ker mislm da ni zdravo. mislm, da clovk rabi vsega po malo da je zdrav in lahko normalno deluje...
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 18. Feb. 2009 21:30

SSarchy napisal/-a:Potemtakem ne ješ mesa iz protesta in ne zato, ker ti ne paše.. Zanimivo. Pa misliš, da boš s tem dosegla kaj več, kakor samo odrekanje nečemu, kar je naravno, človeško?

Ja res, mesu sem se odrekla najprej iz protesta, ampak hkrati mi je z uzaveščanjem mojega prepričanja meso postalo naravnost odruno. Izgled, vonj, okusa nočem sedaj niti probat. Že kot mesojedka nisem marala rdečega mesa, zaradi okusa in vonja, jedla sem perutnino in ribe, ker mi je bilo dobro in je dobro zgledalo itd. Zdaj ko zavoham pečenega piščanca... mi kar obrne v želodcu. Res, vonj mi je skrajno neprijeten, tako kot mi je na primer vonj gobove juhe, ki je ne maram že odkar pomnim.

Globalno s tem ne bom dosegla ničesar, razen čiste vesti pri sebi - zaradi prepričanj pač. Saj sem napisala da gre za ''mojo manifestacijo'' od katere nisem odstopila že par let in trenutno ne nameravam. Ker zame meso ni nikakor naravno in človeško in to z večkrat omenjenega razloga enostavno ker meso ne nudi ničesar, kar mi druga hrana ne bi. (Vendar pa, se zavedam tega, da nikoli ne reci nikoli - morda bom čez 20 let čisto spremenila svoje mnenje, do takrat bi bilo pa lepo, če bi se vsejedci malo skuliarni in potem še nehali s teženjem, kako da so vegetarjanci fuuul težakI. poglejte si samo v tej temi, koliko vsejedcev se je spravilo na naš način življenja in koliko nas vam je začelo solit pamet!)
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 19. Feb. 2009 12:45

Tearjerker napisal/-a:Že kot mesojedka nisem marala rdečega mesa, zaradi okusa in vonja, jedla sem perutnino in ribe, ker mi je bilo dobro in je dobro zgledalo itd. Zdaj ko zavoham pečenega piščanca... mi kar obrne v želodcu. Res, vonj mi je skrajno neprijeten, tako kot mi je na primer vonj gobove juhe, ki je ne maram že odkar pomnim.

To pa razumem.. Tista izjava prej mi pa ni bila logična.
Nasploh nimam nič proti vegetarijancem, dokler ne vsiljujejo logike, da je meso nezdravo. Povsem podpiram obe strani, dokler se vsi dobro počutijo - z, ali brez mesa.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Feb. 2009 15:37

SSarchy napisal/-a:To pa razumem.. Tista izjava prej mi pa ni bila logična.
Nasploh nimam nič proti vegetarijancem, dokler ne vsiljujejo logike, da je meso nezdravo. Povsem podpiram obe strani, dokler se vsi dobro počutijo - z, ali brez mesa.

Zakaj ne? Saj je to, da mi je meso postalo ogabno, posledica tega, da sem ga prenehala jesti zaradi ideologije. Meni osebno črtanje mesa iz jedilnika ni pomenilo nobenega odrekanja, nisem se počutila prikrajšano za nič, nisem bila ono ''ooo poli salama je tak dobra, sam joj, boga kura''. Bilo je enostavno: ''o bljak, to je par dni nazaj še živo''.

Jaz tudi nimam nič proti mesojedcem/vsejedcem. Ljudje okoli mene jejo meso po mili volji, ni čisto nič moja stvar to. Še več, če se znajdem za štedilnikom pa ne kuham samo zase, pa pade želja po kriminatlcu, ga pač spečem.

Ampak poglej samo to temo - koliko vegetarjank nas je, pa niti ena ni ''zatežila'' da je naša ideologija pravilnejša od vsejedske in da je meso nezdravo ITD. Medtem ko kar naprej padajo komentarji in vprašanja od vsejedcev do vegetarjancev 'zakaj, kako,...''. V mojem primeru ste vsejedci ful večji težaki, jaz vsakič ko omenim da sem vege, se jih najde par ki začnejo najedat. Ok, priznam, najdejo se tud vegiji ki težijo, ampak to so posamezniki. In jaz sprejemam vse vegetarjance: tiste ki ne jedo mesa iz zdravstvenih razlogov, tiste, ki jim ni dobro in tiste, ki ga ne jejo zaradi ideologije.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 26. Feb. 2009 21:18

kriminatlc - kaj je to? :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2009 21:21

kremenatlc je verjetn mislna :D
zrezek oziroma kotlet :D
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 26. Feb. 2009 21:26

Zarebrnica. :D
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 05. Mar. 2009 13:16

Jaz sem pač ful mesni človek in, če dalj časa ne jem mesa se mi dejansko začne prikazovat pred očmi. Na splošno jem kar mi paše in kar mi telo narekuje, en dan je to samo solata drug dan pa lahko tatarski biftek ali pa suhe slive, sem se pač navadila poslušat telo.

Res je, da je veliko vegetarijancev nestrpnih do ostalih, je pa tudi obratno.

Moja prijateljica je vegetarijanka že odkar jo poznam in, če pride k meni na kosilo skuham pač vegetarijansko, tudi jaz ko sem jedla pri njej sem jedla vegetarijansko oz. brezmesno hrano in sem se pač prilagodila. Pač jaz jem meso, ona ga ne. Pika.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Mar. 2009 13:23

inaa napisal/-a:drugac mi pa vegetarijanstvo kot tako ni usec sploh, ker mislm da ni zdravo. mislm, da clovk rabi vsega po malo da je zdrav in lahko normalno deluje...

hehe....nocem te nic prepricevat v vegeterijanstvo - sprejemam vse poglede na prehrano :P ampak nekaj mi povej..a ne poznas nobenga vegeterijanca? js ze skor 10 let nism uzila mesa - kri je 100% popolna, vse je tocno v sredinskih priporocenih vrednosti (bla sem nazadnje malo vec kot pol leta nazaj na odvzemu krvi), zdravstvenih problemov nobenih, 6 let aktivna sportnica, 3 leta ostajam obcasna :D ...oce vegeterijanc se dlje kot jaz, star bo 50, zdrav in vitalen moski, hodi na neka testiranja vsako leto in vse je v zelo dobrem stanju (mislim da merijo misice, vsebnost vode, kri, itd. pac kolk si zdrav na splosno :D ), cela druzina zdrava, poznam tut ogromno zdravih vegeterijancev k jim nc ne manjka.

kako lahko kljub temu trdis, da telo rabi meso, ce pa se da vse sestavine iz mesa ustrezno nadomestit, ce si o tem poucen?

evo tega pa res ne bom nikol razumela. razumem da nekateri radi jejo meso in tega nic ne kritiziram, ne razumem pa kako lahko trdijo take reci, ce pa je ze skor splosno znano da to ni res :D
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 05. Mar. 2009 15:13

Ma ja men gre tud orng na živce ko skoz poslušam pridige da vegeterijanstvo ni zdravo itd. - sama tud že zlo dolg ne jem mesa, pa sm res redkokdaj bolna, niti 1x še nism bla slabokrvna al pa kej, nimam sploh nobenih problemov z zdravjem. In ne verjamem v to, da je nezdravo, če ne ješ mesa, zato mi gre najbolj na jetra, ko mi ljudje utrujajo s tem, pa sploh nimajo pojma. In točn tk kot je rekla red_rose - sestavine mesa se da kamot nadomestit, če si o tem poučen.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov