Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Nov. 2008 23:09

za razliko od tebe sem odrasla na kmetiji, med ovcami, zajci, pujsi, kravami in kozami :wink: Tko, da prosim.
Zakaj nebi krave lahko primerjal s človekom?Konec koncev je ciklus zelo zelo podoben.In brezglavo trdit, da krava uživa ob molzenju je pa tud največja bedarija kar sem jih slišala.

Preden začnem debato dalje, ti prilagam nekej linkov pa si preberi kaj je sploh mastitis:

klik
klik
klik

In še krasen članek, ki govori o tem kar govorim jaz: klik

Skratka, podatka o tem, da bi krava dobila mastitis zaradi nemolzenja, ni nikjer!Torej??Blablabla??

Si na lastne oči vidla.Ja itak, skakala je od veselja a ne?
In če še ni jasno, mleko se pri kravi, ko gre teliček papa, pridobiva umetno in prisiljeno.In glede na to, jst nebi trdila da krava uživa, ampak ok, ti boš že vedla, ker si zanč vidla kravo ki je bla vesela (??).
in dej yzmeen, če bi se tok zaminala za kmetijstvo in tudi seveda kaj vedela o tem, nebi govorila takih uslarij.Pejt enkrat do nekoga, ki ima molzni stroj, sploh pri kakšnih ovcah pa boš vidla kako to poteka!Kmetijstvo ni, nikoli ni blo, upam pa da kdaj bo, prijazno živalim!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Nov. 2008 23:10

Lej, če se en človk odloč, da bo vegetarijanc čist sam zarad tega, ker noče, da bi bla zarad njega kšna žival ubita, vse lepo in prav. Če se bo on zarad tega počutu bolš in ne bo mel slabe vesti, kul. Kdo si ti, da ga boš obsoju zarad tega?! :roll: Sj ti nis nč prkrajšan, sj ti noben nč noče!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Nov. 2008 23:12

..Evelyn.. napisal/-a:Če imaš tako prepričanje pa kar.. nehaj piti mleko. Nehaj jesti jajca, meso, sir, jogurte, vse mlečne izdelke komplet out, živi od presne prehrane. Doklr neboste draga dekleta, tega nrdile, so vaše besede prazne in ničvredne. še toliko huje je, če se trpljenja zavedaš in potem uživaš vsa ta živila.

jst se usaj ne skrivam za nekimi butastimi prepričanji, da krava uživa ko se jo molze.
ja res se zavedam usega tega, se pa zavedam da sem bila tudi tako vzgojena in da je to prehranjevalna in da enostavno drugače nebi lih fajn preživela.Vseeno pa bi se dalo use narest bolj humano.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Nov. 2008 23:15

Ej purple, sm ti že napisala, da sm 20 let živela med samimi kmeti, bla velikrat prisotna ob molži krave in sm se lahko prepričala, da ji ni blo nč hudga, je ni prov nč bolel! To, da sm vidla veselo kravo, si pa ti prbila, ne jst! In če si tok pametna in povsod vse najbol veš, pa nehi jest meso, jajca in mlečne izdelke, ne se pa tle neki kurčit, ker sama s tem, ker vse to ješ (ampak seveda zato, ker ti si bla pač tko vzojena in ne morš drgač :roll: ) čist lepo podpiraš!
Drgač se pa sploh ne mislm več ukvarjat s tabo, itak je laži enoceličarju neki dopovedat, kokr teb!
Twitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2008
Kraj: Paradiž

Neprebrana objavaNapisal/-a Twitch » 23. Nov. 2008 23:18

Čak ti hudiča a ne boli kravo če se jo ne izmolze?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Nov. 2008 23:24

Yazmeen napisal/-a:Ej purple, sm ti že napisala, da sm 20 let živela med samimi kmeti, bla velikrat prisotna ob molži krave in sm se lahko prepričala, da ji ni blo nč hudga, je ni prov nč bolel! To, da sm vidla veselo kravo, si pa ti prbila, ne jst! In če si tok pametna in povsod vse najbol veš, pa nehi jest meso, jajca in mlečne izdelke, ne se pa tle neki kurčit, ker sama s tem, ker vse to ješ (ampak seveda zato, ker ti si bla pač tko vzojena in ne morš drgač :roll: ) čist lepo podpiraš!
Drgač se pa sploh ne mislm več ukvarjat s tabo, itak je laži enoceličarju neki dopovedat, kokr teb!

pa kaj zdej obračaš ukol in spreminjaš temo?
Če si živela, jst to ne vem, ampak zgleda da precej malo veš, glede na use tvoje besede.Podkrepila sem ti z linki use skupaj, pa boš še zmer trdila svoje?Itak, taka si yazmeen, najlažje je rečt purpl je nevemkaj, d abi pa sam enkrat pogledala mal u stran in ne sam naravnost je pa pr teb že očitno pretežko.
In ne vali na mene krivde, ker to jem, ker lih tko tud ti ješ draga moja.Pač jem, ampak useeno se ne skrivam za dejstvi da krava uživa ob molži.
Skratka, razlage maš, povedano je jasno in to je to.Pa še naprej misl, da je kravam fajn.
twitch.....zgleda da ne, glede na razloženo....
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 23. Nov. 2008 23:35

*purple* napisal/-a:
..Evelyn.. napisal/-a:Če imaš tako prepričanje pa kar.. nehaj piti mleko. Nehaj jesti jajca, meso, sir, jogurte, vse mlečne izdelke komplet out, živi od presne prehrane. Doklr neboste draga dekleta, tega nrdile, so vaše besede prazne in ničvredne. še toliko huje je, če se trpljenja zavedaš in potem uživaš vsa ta živila.

jst se usaj ne skrivam za nekimi butastimi prepričanji, da krava uživa ko se jo molze.
ja res se zavedam usega tega, se pa zavedam da sem bila tudi tako vzgojena in da je to prehranjevalna in da enostavno drugače nebi lih fajn preživela.Vseeno pa bi se dalo use narest bolj humano.

Kakšen bullshit, nebi lih fajn preživela :D ahahah.
In to ni nikakršno skrivanje za butastimi prepričanji, bolj to, da mi mislimo tako in ti pač drugače ampak glede na to, da ti meniš, da trpijo pri molži(in mi ne) in kljub temu piješ mleko in ješ mlečne izdelke je pa sramota zate draga, da se sploh oglašaš. Verjetno ješ zrezke in piješ mleko istočasno kot to pišeš :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Nov. 2008 23:40

Kva pa valim krivdo nate?! Kašno krivdo sploh?! Sam pišem dejstva. Najlaži je bit ves pametn, pa drugim moralizirat, delat pa pol čist kontra temu, čist proti svojim prepričanjem.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Nov. 2008 0:07

skratka, napisano je in nimam več kej dodat :)
evely, ti mi pa tud ne boš vzbudila občutka krivde če to zdej mislš.Ti pa useeno, veš te stvari pa tud ješ.nekak sva na istem :wink:
Yazmeen ti pa tud spadaš v ta sklop.In če smo že na tem.Pijem mleko, molzem krav pa ne, kar pomeni da jih ne mučim jaz.Če jih bodo nehali molzt, ne bom pila mleka.simpl.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Nov. 2008 10:54

Hjoj, zakaj se teme o vegetarijanstvu, presni prehrani ipd. tematiki vedno sprevržejo v pravi besedni pokol kdo ima prav? Vsak ima svoje mnenje, dajte to že sprejet in prerast vsiljevanja mnenja.
Raje nadaljujmo temo v smeri, v kateri bi morala že ves čas potekati - vegetarijanstvo in način življenja. :wink:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Nov. 2008 11:05

^^Zato, ker so v takih temah prisotna ena močna prepričanja, pa na sploh je to bol pereča debata, ker ljudje težko sprejemajo drugačne, tko k npr. homoseksualce.

Za purple pa sam še to, da pol je pa res vse u redu, če ti sama ne molzeš krav, svaka ti čast!
Drgač si pa pač misl svoje, jst si bom pa svoje, ker mene sam Tito, če vstane od mrtvih, ne bo prepriču, da se kravo muč, ko se jo molze.
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 24. Nov. 2008 11:18

:rofl:
Gone
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 24. Nov. 2008 11:36

Mal nenavadno ampak če kravo boli ko jo molzeš, mogoče solato boli ko ji odrežemo list...
Ker to ni namen te teme ne bom nadaljevala; kdor ima takšno prepričanje naj se preneha umivat, ker živali boli ko se testira kozmetiko na njih, naj hodi nag okrog, ker so nekatera oblačila iz naravnih materialov in bodisi žival/rastlino sigurn kaj boli, naj se ne dotika rastlin ker jih lahko rani; naj ne trga jabolk iz jablane ker bo jablani sigurn zelo hudo da smo ji vzeli plod... ;D

Jaz sem bla vegeterjanka skor 1 leto (zdej me je na srečo minilo); za razliko od nekaterih nisem še drugih silila in prepričevala da je to edini pravi način življenja...
Poznam pa eno žensko, ki vsem razlaga da je vegeterjanka, skos teži ljudem kako lahko jejo bogega pujska, in kaj jim je naredu da je moral umret... Potem je pa njen cimer povedal, da na skrivaj je salamo. :lol:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Nov. 2008 12:07

fun napisal/-a:Poznam pa eno žensko, ki vsem razlaga da je vegeterjanka, skos teži ljudem kako lahko jejo bogega pujska, in kaj jim je naredu da je moral umret... Potem je pa njen cimer povedal, da na skrivaj je salamo.

Takšni "obsedenci" so nemalokrat največji grešniki, če se lahko tako izrazim. To pa zato, ker je njihov namen ta, da se samo predstavijo kot vegetarijanci (zaradi mode), ker se potem počutijo, da so nekaj posebnega in da se jih v restavraciji, na ekskurziji itd. tretira drugače kot ostale, ko dobijo svoj meni. :roll: Nimam nič proti pravim vegetarijancem, ki imajo tehtne razloge zakaj ne jedo mesa (iz zdravstvenih razlogov ali mesa enostavno ne morejo jesti, ker jim ne tekne ipd.), kvazi vegiji pa mi dvignejo pritisk, sploh če mi kakšen takšen primerek gleda pod vilico in nož in se ne more načuditi kako lahko jem meso. :stupid: Ali pa še doda kakšne "sočne" prebavljive podrobnosti o tem, kako je žival prišla na krožnik. Bom naslednjič komu takšnemu vrnila dvojno in govorila o njegovi hrani na krožniku kako je ogabna (četudi mi ni), pa si bo zapomnil za vse večne čase, da se to pač ne dela med obrokom, niti prej niti kasneje, ker vsak je kar pač je. Poleg tega to ni niti malo olikano. :roll:
Drugače sem bila sama svoj čas lakto vegetarijanka zaradi zdravstvenih razlogov, pa sem se potem vseeno vrnila k staremu načinu prehranjevanja - vsega po malo, to je še najbolj zdravo. :wink:
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 24. Nov. 2008 15:36

fun napisal/-a:Poznam pa eno žensko, ki vsem razlaga da je vegeterjanka, skos teži ljudem kako lahko jejo bogega pujska, in kaj jim je naredu da je moral umret... Potem je pa njen cimer povedal, da na skrivaj je salamo. :lol:

Tako eno tut jst poznam. Hm, kdo bi jo razumel no. Je vegeterjanka in kadar kej praznujemo oz. je pač na mizi narezek, mora ona imeti posebi na svojem krožniku pršut. Zakaj ne vem, ker se mi ne da ubadat s tem in se mi ne da kregat. Verjetno je naš prašičji njen pa... ?

Drugač je pa tle tema čist pobezljala. Jst pač ne vem če krava uživa ob molzenju. :?

Pa glede primerjave z dojenjem. No ja, rečmo da se da in če se da, potem je to pač odvisno od vsake krave posebi. Jst nisem dojila prav dolgo, ampak vem, da sem včasih komi čakala, da se je mala zbudila, ker so me prsi tako zelo bolele, ker se je nabralo preveč mleka. In ja, bilo je takojšne olajšanje, ko je mala začela vlečti. Drugače bi si pač morala spunpat (so posebne črpalke), kar pa ni bolelo (sem tudi to neki prej brala, sam se mi ne da še enkrat it gledat). In ja, če mleko zastaja v prsih, lahko ženska dobi mastitis, kar je zelo boleče. No tok o ženskah in dojenju. Če je pa primerljivo s kravami in molzenjem, pa ne bom jst presojala.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov