Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
densy napisal/-a:honeydew napisal/-a:Krava in kura je obstajala pred klavnicami, torej tvoja teza ne drži.
Mi lahko katera od punc, ki je vegi več kot 3 leta pove, če opazi povečano odpadanje las?
Hvala
itak da ne, ker je vegeterjanstvo najbolj zdravo in neškodljivo :
ok tale odgovor se mi ne zdi resn, pa ti bom jaz odgovorila. Kar mam jaz izkušnje in kar sem slišala od drugih niso mel problemov z izpadanjem las. Lahko pa, da tvojemu telesu nekaj manjka. Mal pobrskaj po internetu kateri vitamini in minerali so priporočljivi pri izpadanju las.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
honeydew napisal/-a:Krava in kura je obstajala pred klavnicami, torej tvoja teza ne drži.
Ja če jih niso ubil v klavnici, so jih pa drugje. Bistvo je, da so jih redili za zakol. Živali pa oprosti koljejo ljudje že odkar obstajajo.
Kar se pa tiče lovljenja živali.. v gozdovih.. To se mi pa zdi kruto in to zelo obsojam.
-
satisfaction - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
honeydew napisal/-a:Krava in kura je obstajala pred klavnicami, torej tvoja teza ne drži.
Mi lahko katera od punc, ki je vegi več kot 3 leta pove, če opazi povečano odpadanje las?
Hvala
sama že 6 let ne jem mesa, od začetka sem še kdaj kakšnega piščanca pojedla, pa še to zelo redko samo zaradi mami ker ni bila ravno navdušena nad mojo odločitvijo..naša familija je zelo mesojeda
namesto mesa pojem veliko več mlečnih izdelkov pa rib in soje, samo sem res opazila da imam tanjše lase kot včasih, zdej ne pravim da je to zaradi mesa, ker se nikoli nisem preveč podrobno spuščala v to, morda se to zgodi zaradi prekomernega barvanja las in uporabe drugih preparatov ali pa telesu premankuje kakšen drug vitamin ali pa so krivi hormoni
če se pa ti zelo obsežno opazi izguba las pa najbolje da greš k zdravniku
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
satisfaction po mojem je prej to zarad barvanja. Js mam ze od nekdaj tanke lase, pa izpadajo mi, zdej k pa ne jem mesa, ni pa nc hujse. Ce jesta normalno mleko in mlecne izdelke ter sojo, meso nima kle nobene veze. Tko da gre pr obema po mojem za kej druzga.
Sama ze opazam razliko pri uporabi tablet in sampona Rougj. K sem si nazadnje oprala lase, mi jih je zlo zlo mal izpadlo
Sama ze opazam razliko pri uporabi tablet in sampona Rougj. K sem si nazadnje oprala lase, mi jih je zlo zlo mal izpadlo
Zadnjič spremenil bouhica, dne 04. Dec. 2007 14:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Lahko da ti primanjkuje česa, kar si prej dobila z mesno hrano, pa sedaj ne dobiš v zadostnih količinah z rastlinskimi viri. Kakšen dober dermatolog (se pravi tak, ki te ne bo takoj napadel, ker ne ješ mesa - obstajajo tudi taki, ki ne znajo spoštovat osebnih odločitev) bi ti znal kaj več povedat.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
Yancha - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 8. 2006
marypa napisal/-a:honeydew napisal/-a:Krava in kura je obstajala pred klavnicami, torej tvoja teza ne drži.
Ja če jih niso ubil v klavnici, so jih pa drugje. Bistvo je, da so jih redili za zakol. Živali pa oprosti koljejo ljudje že odkar obstajajo.
Kar se pa tiče lovljenja živali.. v gozdovih.. To se mi pa zdi kruto in to zelo obsojam.
Kakršnokoli ubijanje živali je kruto-pa naj bo to v klavnicah ali pa v njihovem naravnem okolju...A je v klavnicah kao bolj ''humano'',ker jih še prej lahko pobožajo ? Ne me hecat...
Js sm vegi tudi zaradi tega...Nočem,da katerakoli žival konča pod nožem samo zaradi tega,da bom jaz sita. Bi pa jedla meso samo v enem primeru-če bi se šlo za preživetje...tako,kot nekateri,ki živijo v sožitju z naravo ali kaj podobnega...Ampak upam,da ne bom nikol v taki situaciji...
Skratka-močno dvomim,da obstaja ubijanje v stilu ''Ubij me nežno ''.
- marypa
- Cosmopolitanka
Ni humano, ampak jih nekje vzgajajo v ta namen.. razumeš
Itak sami poskrbijo za njihov razplod (umetno) .. in poslanstvo teh živali je, da nam pristanejo čim bolj okusne na krožniku, ker so jih v ta namen vzgojili (drugače jih sploh ne bi bilo). Tako da jaz teh stvari ne mečem v isti koš.. Živali v divjini naj pa pustijo lepo pri miru.
Itak sami poskrbijo za njihov razplod (umetno) .. in poslanstvo teh živali je, da nam pristanejo čim bolj okusne na krožniku, ker so jih v ta namen vzgojili (drugače jih sploh ne bi bilo). Tako da jaz teh stvari ne mečem v isti koš.. Živali v divjini naj pa pustijo lepo pri miru.
- Okrogla:)
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2006
Sama sem vegetarjanka že ene 8 let. Prej sem počasi nehala jest meso, se nisem kr en dan odločla, da bom nehala jest.
Ne jem mesa in mesnih izdelkov, ker mi ni všeč okus, mogoče je malo krivo tudi to, da se mi žal gnusi.
Nisem opazila pretiranega izpadanja las, redno pregldeujem kri, jem velik drugih živil, tako da mi nič ne manjka.
Posploševati, da so vegetarijanci večkrat bolani kot mesojedci, je neumno. Prav tako je neumno govoriti, da bo z vsemi vegetarjanci čez nekaj let nekaj hudo narobe. Vse je odvisno od organizma. Nek organizem celo življenje ne bo potreboval mesa, enem se bo pa "zmešalo" po 10ih letih pomanjkanja. Nikoli ne veš.
Ne jem mesa in mesnih izdelkov, ker mi ni všeč okus, mogoče je malo krivo tudi to, da se mi žal gnusi.
Nisem opazila pretiranega izpadanja las, redno pregldeujem kri, jem velik drugih živil, tako da mi nič ne manjka.
Posploševati, da so vegetarijanci večkrat bolani kot mesojedci, je neumno. Prav tako je neumno govoriti, da bo z vsemi vegetarjanci čez nekaj let nekaj hudo narobe. Vse je odvisno od organizma. Nek organizem celo življenje ne bo potreboval mesa, enem se bo pa "zmešalo" po 10ih letih pomanjkanja. Nikoli ne veš.
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
marypa napisal/-a:honeydew napisal/-a:Krava in kura je obstajala pred klavnicami, torej tvoja teza ne drži.
Ti oprostim, ker si taka revca.
Punce, ki ste mi odgovarjale: To se mi ne dogaja več ker sem se postrigla in imam naravno barvo las-lahko da je blo to.
Je pa bojda res da tiste vrste vegijev ki jedo poleg mlečnih izdelkov, jajc in rib, možnost izpadanja las večja zaradi večjega vnosa rib, ki pa vsebujejo težke kovine. Mogoče je bla pri meni ta fora. V bistvu sem čez noč nehala jesti meso in ga tudi nisem "nadomestila" z npr. oreščki, sojo,algami,...
- marypa
- Cosmopolitanka
honeydew napisal/-a:marypa napisal/-a:honeydew napisal/-a:Krava in kura je obstajala pred klavnicami, torej tvoja teza ne drži.
Ti oprostim, ker si taka revca.
Ej full hvala! Nenkrat je kar od nekod prišla košara denarja in obljuba gozdarjev, da ne bodo več pobijali živali. Ti si.. Rešiteljica
S tem ko ne ješ mesa, boš rešila svet. Svaka čast! Pa čim več pesticidne solate pojest!
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
honeydew napisal/-a:Potem pa pravijo, da so vegeterijanci agresivni...
Ha. Če nekdo ne mara solate, ga vsi z razumevanjem lepo obzirno pustijo pri miru in mu ne silijo solate na krožnik, AMPAK če kdo ne mara mesa, to je pa adijo, vsi so šokirani in prizadeti in nekateri so skoraj pripravljeni ti meso tlačit v usta
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
honeydew napisal/-a:Je pa bojda res da tiste vrste vegijev ki jedo poleg mlečnih izdelkov, jajc in rib, možnost izpadanja las večja zaradi večjega vnosa rib, ki pa vsebujejo težke kovine. Mogoče je bla pri meni ta fora. V bistvu sem čez noč nehala jesti meso in ga tudi nisem "nadomestila" z npr. oreščki, sojo,algami,...
A res da zaradi rib? Dobr da jih ne jem Ze tko mam velke bleme zarad tega odkar pomnim.
koala napisal/-a:Ha. Če nekdo ne mara solate, ga vsi z razumevanjem lepo obzirno pustijo pri miru in mu ne silijo solate na krožnik, AMPAK če kdo ne mara mesa, to je pa adijo, vsi so šokirani in prizadeti in nekateri so skoraj pripravljeni ti meso tlačit v usta
No ja, js ne jem solate ze od 13.leta, pa se se kr niso navadli in mi jo vsiljujejo. Glede mesa pa dvomim da se bojo kdaj sprijaznili. Sploh oce, ki mora met meso pr vsakmu obroku Ne vem, kokr njemu recmo ne pase jest zelenjave kej prevec, pac meni ne pase meso a ne. Ne vem kaj je enim to tok tezk stekat. Sploh pa ce mi ma meso res ogaben okus, da o vonju ne govorim! Tud ce bi hotla, tega ne prebavlam normalno. In kaj cem drugo kot poslusat svoje telo?
-
Yancha - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 8. 2006
marypa napisal/-a:Ni humano, ampak jih nekje vzgajajo v ta namen.. razumeš
Razumem ! Sam zame je žival iz klavnice še vedno živo bitje-torej,vredno življenja. Klavnice so človeška pogruntavščina...Tam se meso proizvaja na veliko...da se lahko potem nekateri mastijo in bašejo ob polnih mizah...Da ne govorim o tem,koliko mesa konča v smeteh,se pokvari...
Lov v divjini je pa tud men čist mim...Tolk ene ponudbe v trgovinah,folk pa še kr lovi medvede,srne...Samo da nafilajo tista svoja požrešna usta.
Kot sm že rekla-drugače je,če divjad lovi nekdo,ki živi z naravo...recimo,kakšna plemena...Tud oni morjo pač neki jest in v primerjavi z našo potrošniško družbo,nimajo ravno velik izbire...Tko da jim ne preostane nič drugega kot lov.
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Tadeja napisal/-a:Hoj,
mene pa zanima, če ma katera izkušnje z vegetarijanstvom, pa kak ste se odločle za to (zakaj) in predvsem s čim nadomeščate meso (soja, tofu??) itd..
V glavnem, malo se razpišite, please...
Nimam "nobenih problemov z ničemer".
Meso nadomeščam z:
-orehi
-mandelji
-lešniki
-brazilskimi oreščki
-sončničnimi semeni
-lanenimi semeni
-bučnimi semeni
-sezamovimi semeni
-sojinimi kalčki (to se v osnovi ne šteje kot soja)
Več o tem tukaj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov