Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- partym
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
js nism lih taprava vegeterjanka,sam mesa ne jem,razn morskih jedi-to mi j pša nrtabul hrana mesa ne pogrešam sploh pa tud bolš se počutm,k pojem kej se ne počutm tžko pa nabito tko k sm s učas k j bil š meso na jedilnki me majo pa učas duma ž poln kufr k morjo kosil tak nrdit d j zame tud kej sam kva nj jim,sj znam tud sama kuhat
to d pa filamo ambulatne j pa čisti larifari.j pa res d mene ful bol zebe in pravjo domač d j to zto k ne jem mesa.sam nvm no,pomoje j to pomankanje konkretne bližine sam to j pa ž druga zgodba.
dobr tek usm
to d pa filamo ambulatne j pa čisti larifari.j pa res d mene ful bol zebe in pravjo domač d j to zto k ne jem mesa.sam nvm no,pomoje j to pomankanje konkretne bližine sam to j pa ž druga zgodba.
dobr tek usm
- partym
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
js nism lih taprava vegeterjanka,sam mesa ne jem,razn morskih jedi-to mi j pša nrtabul hrana mesa ne pogrešam sploh pa tud bolš se počutm,k pojem kej se ne počutm tžko pa nabito tko k sm s učas k j bil š meso na jedilnki me majo pa učas duma ž poln kufr k morjo kosil tak nrdit d j zame tud kej sam kva nj jim,sj znam tud sama kuhat
dobr tek usm
dobr tek usm
- *becky*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 12. 2006
jaz sem vegetarijanka malo več kot eno leto...in pred približno pol leta sem šla k zdravnici, ker sem pač ful shujšala (ni bilo zaradi vegetarijanstva, da nebi kdo tak razmel) pa je mama hotla da grem na preiskavo krvi...in ko sem zravnici pač povedala, da sem vegetarijanka se je prav nesramno začela "dret" na mene, mi govorit, da bom totalno brez energije pa kaj te jaz vem česa, da bi se mi moglo smilit moje telo, da smo ljudje mesojedci(kot da sem jaz marsovec zaradi vegetarijanstva), da sem komaj 14 stara in, da telo ne bo preneslo tega...kaj te vem...v glavnem, spravla me je čisto na rob. čez en teden sem šla nazaj po izvide...bili so briljantni. ona je sedela tam in jih gledla, kr kao vegetarijanci ne moremo met take dobre krvi, jaz pa sem lepo s širokim nasmehom odšla iz ambulante...
-
*BelaLilija* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 12. 2006
*becky* to ti je zdravnica rekla, ker si še v razvoju in še rasteš, potem ko je človek starejši, pa je itak stvar presoje oz. odločitev vsakega posameznika. Jaz se za vegetarijanstvo nisem odločila v ranih letih, ker takrat je to bolj muha enodnevnica, vseeno pa mi že od nekdaj ni bilo meso dobro in sem ga iz tega vzroka opustila. Ne vem, če sem v otroštvu jedla enkrat na leto meso, pa še to ribe, ostalo mi je pač bilo ogabnega okusa.
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
- *becky*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 12. 2006
*BelaLilija* napisal/-a:*becky* to ti je zdravnica rekla, ker si še v razvoju in še rasteš, potem ko je človek starejši, pa je itak stvar presoje oz. odločitev vsakega posameznika. Jaz se za vegetarijanstvo nisem odločila v ranih letih, ker takrat je to bolj muha enodnevnica, vseeno pa mi že od nekdaj ni bilo meso dobro in sem ga iz tega vzroka opustila. Ne vem, če sem v otroštvu jedla enkrat na leto meso, pa še to ribe, ostalo mi je pač bilo ogabnega okusa.
možno ja...al pa je pač zdravnica proti vegetarjanstvu... nasprotno od tebe pa jaz meso obožujem...samo ga ne morem spravit v usta, kr se avtomatsko spomnim na tiste klavnice...
- satis
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 12. 2006
*becky* napisal/-a:jaz sem vegetarijanka malo več kot eno leto...in pred približno pol leta sem šla k zdravnici, ker sem pač ful shujšala (ni bilo zaradi vegetarijanstva, da nebi kdo tak razmel) pa je mama hotla da grem na preiskavo krvi...in ko sem zravnici pač povedala, da sem vegetarijanka se je prav nesramno začela "dret" na mene, mi govorit, da bom totalno brez energije pa kaj te jaz vem česa, da bi se mi moglo smilit moje telo, da smo ljudje mesojedci(kot da sem jaz marsovec zaradi vegetarijanstva), da sem komaj 14 stara in, da telo ne bo preneslo tega...kaj te vem...v glavnem, spravla me je čisto na rob. čez en teden sem šla nazaj po izvide...bili so briljantni. ona je sedela tam in jih gledla, kr kao vegetarijanci ne moremo met take dobre krvi, jaz pa sem lepo s širokim nasmehom odšla iz ambulante...
Jaz sem vegetarijanka že od otroških let, torej krepko desetletje, nikoli nisem bolna, kartoteko imam prazno, izvide, holesterol, kri itd. idealne. To ne pomeni, da ne moreš zbolet, če ne ješ mesa, imaš pa manj možnosti.
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Moja sosolka je v 4. letniku postala vegetarijanka in je bla prej skoz vec al manj zdrava, kaki mesec po tem ko pa je nehala jest mesne izdelke je postala zelo bolana. Rekli so ji, da je to zato, ker je bilo telo do zdaj navajeno nekih sestavin, ki jih zdaj vec ne dobiva. No, zdaj je ze vec kot 2 leti vegetarijanka in ji cisto nic ne manjka in ni zato nic vec bolana. Sigurno pa se to pozna na zacetku.. Vsaj jaz tako mislim.
-
ginjoy - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2006
- Kraj: pod milim nebom
jaz ,sem pa vsake tok casa ..ponavadi kaksno..leto vegeterjanka..in pocutila sem se oooooooodlicno!
pravjo da full shujsas,pa poglejte slona in leva zdej,kjer je vegeterjanc,ha?
je pa res da ne smes kar naenkrat ker organizem ne sprejme tolko hitre navade.
aaa,kako se pocutitev novem letu-zaspano?
life is very fun,only if we wont to!
- maičulla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2006
Vegetarijanka sem mal več kot 3leta in počutim se odlično, nimam nobenih zdravstvenih težav, tud moja kartoteka je prazna...nč slabega uglavnm.
Je pa res, da se da hitro zbolet, če "vegetarijanec" ni poučen o tem načinu prehranjevanja...
Je pa res, da se da hitro zbolet, če "vegetarijanec" ni poučen o tem načinu prehranjevanja...
-
Yancha - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 8. 2006
ginjoy napisal/-a:jaz ,sem pa vsake tok casa ..ponavadi kaksno..leto vegeterjanka..in pocutila sem se oooooooodlicno!
No,težko je primerjat slona in leva...To je tko,kt bi primerjali psa in čebelo .
Se pa strinjam,da ob vegetarijanski hrani ne shujšaš...Jst sm lepo ohranila svoje kilogramčke-po ''zaslugi'' sira in čokolade .
-
ginjoy - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2006
- Kraj: pod milim nebom
partym napisal/-a:js nism lih taprava vegeterjanka,sam mesa ne jem,razn morskih jedi-to mi j pša nrtabul hrana mesa ne pogrešam sploh pa tud bolš se počutm,k pojem kej se ne počutm tžko pa nabito tko k sm s učas k j bil š meso na jedilnki me majo pa učas duma ž poln kufr k morjo kosil tak nrdit d j zame tud kej sam kva nj jim,sj znam tud sama kuhat
dobr tek usm
partym.....a ves da ne smes uporabit vec kot pet smiilov,preberi v pravilih....je pa tko xce si vegeterjanc nisi cist nc manj odporen...je pa res da moras vse zmerno,tko da to di dam pa cist prav
life is very fun,only if we wont to!
- ady_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
- Kraj: celje
jaz sem že 6 let vegeterjanka(brez mesa,rib,jajc) in nisem se takoj odločila za to.začele so se mi smilit živali in sem počas se izogibala tej hrani. za tiste ko mislijo da z vegetrjanstvom shujšaš...to sploh ni res.shujšaš pa če ješ samo meso....samo v tem je fora da poješ majn kot porabiš z gibanjem. jaz sem zgubila le kilo od kar sem shujšala pa še to zarad tega ker nisem sladkarij jedla pa kruha. pri men je sestra vegeterjanka pa vsi bratranci in sestrične tako da s hrano nimamo problemov....smo pa oboževalci ČOKOLINOTA ki se ga pa ne bi mogli nikoli odpovedat... drugač pa naj se vsak sam odloč za vegeterjanstvo ker je to njegovo telo...človek je isti po notranjosti če je meso al pa če ne tako da jaz ne gledam čudno na nobenega ki ima posebni prehranjevalni način ali da je meso,....družba je name na začetku gledala čudno češ ''kok ne moraš jesti mesa??''ampak če je pravi tvoj prijatu te bo sprejel tako kot si tako kot so mene čez čas zdaj je še pa nji začelo bit všeč vegeterjanstvo.
lep pozd rav
lep pozd rav
- liquid
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 11. 2007
*BelaLilija* napisal/-a:Jaz se za vegetarijanstvo nisem odločila v ranih letih, ker takrat je to bolj muha enodnevnica
vegeterjanstvo ni modna muha, vegeterjanci so bili že 1000let nazaj; leonardo da vinchi, platoon, ..... in še velik
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov