Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
¤MiSsY¤ napisal/-a:Kako riba ni meso??Sej ja ješ ribino meso, ker riba JE živo bitje iz MESA !!!
a sem rekla, da riba ni meso? ne, nisem. želela sem napisati samo to, da se človek lahko sam odloči kaj bo jedel. jaz ne jem ne rib, ne krave, ne piščanca. nobene živali. ampak ne obsojam tistih, ki so vegetarijanci in jedo ribe.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Ja vsak se odloča po svoje-samo tisti ki je ribe NI vegetarijanec,ampak samo oseba,ki ne je drugege mesa kot ribje!
Sicer sem pa sama že 15 let vegetarijanka,pa mi nič ne manjka,samo dobro moraš vedet sestavo živil,ki nadomeščajo beljakovine...sicer pa sem se o tem že tukaj razpisala!
Sicer sem pa sama že 15 let vegetarijanka,pa mi nič ne manjka,samo dobro moraš vedet sestavo živil,ki nadomeščajo beljakovine...sicer pa sem se o tem že tukaj razpisala!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
skinny - Kofetarica
vegetarijanci, ki uživajo ribe so pesco-vegetarijanci. in nobeni wannabe vegi
-pesco-vegetarijanci: ne uživajo mesa, jedo pa ribe;
-ovo-lakto-vegetarijanci: ne uživajo mesa in mesnih izdelkov, uživajo pa jajca in mleko;
-vegani: uživajo hrano brez mesa, jajc in drugih izdelkov živalskega izvora; med živila, ki jih ne uživajo, sodi celo med. Veganstvo je najstrožja oblika vegetarijanstva. Vegani se ponavadi izogibajo tudi uporabi izdelkov živalskega izvora, kakršna sta usnje in volna.
-pesco-vegetarijanci: ne uživajo mesa, jedo pa ribe;
-ovo-lakto-vegetarijanci: ne uživajo mesa in mesnih izdelkov, uživajo pa jajca in mleko;
-vegani: uživajo hrano brez mesa, jajc in drugih izdelkov živalskega izvora; med živila, ki jih ne uživajo, sodi celo med. Veganstvo je najstrožja oblika vegetarijanstva. Vegani se ponavadi izogibajo tudi uporabi izdelkov živalskega izvora, kakršna sta usnje in volna.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
skinny - Kofetarica
glej, ti se lohk na glavo postaviš. tako je pač definicija vegetarijanstva. in ne morš nič spremenit. saj če bi blo po moje se tudi ribe ne bi štele, ampak se. tako pač je.
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Yancha napisal/-a: Kaj pa nekdo,ki uživa recimo samo piščančje meso??Pol je po tej logiki tud ta vege...chicken-vegetarijanec : .
Ne, saj to sem enkrat že nekje napisala - to so semi-vegetarijanci... Pač osebe, ki ne jedo rdečega mesa, jedo pa perutnino ali ribe...
-
Yancha - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 8. 2006
Skinny,se že postavlam na glavo ...sam te kvazi-vegetarijanske oblike men ne bojo nikol jasne...Nazadne se bojo našli eni,ki jedo samo divjačinsko meso,pa se bodo uvrstili med vegetarijance...itd itd...
Še vedno menim,da napol vegetarijanstva ni...To je tko,k da bi jst rekla,da sm napol kadilka . Al si al pa nisi .
Še vedno menim,da napol vegetarijanstva ni...To je tko,k da bi jst rekla,da sm napol kadilka . Al si al pa nisi .
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Aha...zdj sm zvedla, da sva z mojmu lubijam semi-vegetarijanca, k si občasn prvoščva še kšn pišč.file
Vrjamem, da obstajajo take definicije, ampak jst sebe osebno ne uvrščam med vegetarijance, vsaj dokler včasih še pojem kšn pišč.zrezek. Se pa trudm postat taprava vegetarijanka (zarad sebe in svojih prepričanj), ampak bom ful pogrešala pišč.meso, priznam
Vrjamem, da obstajajo take definicije, ampak jst sebe osebno ne uvrščam med vegetarijance, vsaj dokler včasih še pojem kšn pišč.zrezek. Se pa trudm postat taprava vegetarijanka (zarad sebe in svojih prepričanj), ampak bom ful pogrešala pišč.meso, priznam
-
skinny - Kofetarica
girlie napisal/-a:Pa lej, sej če ti paše meso, ga pač jej.. Ne zdej neki na silo.
se strinjam z girlie . meni je to smešno, da želi človek postati vegetarijanec, čeprav mu je meso dobro. ok, razumem če gre zaradi zdravstvenih razlogov, ampak enostavno ne morem razumeti zakaj se odpovedujete mesu, če vam je okus všeč?
a se vam smilijo živali?
pri meni se je tako začelo. samo pol pa sem ugotovila, da mi okus mesa sploh ni več všeč.
Zadnjič spremenil skinny, dne 15. Avg. 2006 17:00, skupaj popravljeno 1 krat.
~ Mark Twain
~ Mark Twain
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov